Inderesin kahvihuone (Osa 5)

@zyippi Onhan sota kieltämättä nopeuttanut laskua reilusti, mutta arvioni mukaan joka tapauksessa oltaisiin seuraavan vuoden sisään laskettu nykyisille tasoille. On kyllä yllättänyt pienyhtiöiden näinkin nopea sulaminen esimerkiksi Harvian ja Kamuxin ja Qt:n kohdalla.

1 tykkäys

Ei paha, mulla on noista 5/10 (Optomed, LeadDesk, Harvia, QT ja Kamux), tosin Quuttia hommasin vasta vähän aikaa sitten ja lisään sitä ehkä, jos tippuu 10 euroon. :sunglasses:

EDIT: Joskus mulla oli salkussa myös SRV:n osakkeita.

Kamuxin ja Harvian osalta en oo kaukana. :smiley:

7 tykkäystä

Onko siinä kaikki sun ostohinnatkin listattuna, kun yhtäkkiä tuuli kääntyi? :thinking: :sunglasses:

2 tykkäystä

Täytyy kyllä sanoa että rohkeutta ainakin sulla riittää :grinning: Aatteleppa sitä näin että entäs jos käykin niin et Qt:n tulokset ei olekaan tässä parin vuoden säteellä analyytikoiden ennustamien kasvukäyrien sisällä…Silloin se hinta todellakin on se 14e.

1 tykkäys

Vesakin kommentoi (taas) Life Airia. :slight_smile:

20 tykkäystä

Huomenta kahvihuoneelle!

Jos omaat iOS:n puhelimen, käyhän päivittämässä (tai lataamassa:) Inderesin sovellus! Päivityksessä mukana mm. dark mode ja muita korjauksia. Toivottavasti saadaan Androidin päivitys myös pian ulos :crossed_fingers:

Pörssisijoittajan viikon osalta siellä on paljon kovia esityksiä kuunneltavana :fire:

24 tykkäystä

Se on positiivista tässä arvostustasojen tervehtymisessä, että pääsen tervehdyttämään myös salkun keskihintoja. Esimerkiksi Harvian keskihinta on tervehtynyt 49€ tasolta 35€ tasolle. Ei se vielä terve ole, mutta terveyttä kohti mennään.

18 tykkäystä

Näitä on noloa lukea mediasta ja kirjoittajia on paljon Twitterin puolella :weary::weary::weary::weary:

5 tykkäystä

Twitterin öyhötys-kulttuuri on kyllä pettämätön.

Hallitusammattilaisenakin kunnostautunut Jorma Eloranta twiittaili seuraavaa.

En omista sähköautoa, enkä asu edes Helsingissä, mutta aika nopeasti tuli mieleen, että Jormalla varmaan käynyt nyt joku väärinymmärrys, koska tuskin hänkään olettaa, että sähköautoa saa pitää laturiparkissa normaalin parkin markkinahintaa halvemmalla.

Soppa on valmis:

  1. Paikalle saapuu ensimmäiset kommentoijat ihmettelemään, että miksi vuorineuvoksen pitää saada pysäköidä autonsa alehintaan sähkölaturi-paikalle

  2. Jorma vastaa quote tweet -toiminnolla uuteen ketjuun, että kyseessä onilmeisemmin hänen oma väärinymmärrys. Hän luuli sähköpostiinsa tulleen ilmoituksen tarkoittavan myös hänen omaa henkilökohtaista latausparkkipaikkaa (josta hän maksaa erikseen). Vastaus ei kuitenkaan tavoita alkuperäisessä ketjussa mellastajia.

  3. Alkuperäiseen ketjuun saapuu isompi määrä tahallisesti tai tahattomasti väärinymmärtäjiä

  4. Paikalle saapuu muutamia ison seuraajamäärän twitter-tilejä keräämään uusia seuraajia ja selkääntaputtelua näsäviisastelullaan

  5. Paikalle saapuu vielä vähän lisää porukkaa, jotka haluavat osallistua maassa makaavan potkimiseen. Joku taitaa jo kustakin kiusatun päälle

  6. Joku tägää muutaman ministerin ja muun valtaapitävän ketjuun

  7. Ministerit ja kumppanit käy ketjussa höpisemässä jotain joutavia

Myönnän, että repeilin muutaman kerran itsekin ihan ääneen, kun noita kommentteja luin eilen illalla. Mutta kyllä tää kansakuntamme osalta vakavasti siltä näyttää, että:

image

65 tykkäystä

Some näyttää isolta ja kuin siellä olisi ”kaikki”, mutta esim. Twitterissä taitaa olla alle 10 % suomalaisista ellei vähemmän, ja heistäkin monet on siellä hiljaa.

Ketkä siellä eniten kailottaa on melko pieni joukko ja hekin näyttää siellä pääsääntöisesti huonoja puoliaan.

Jos Jorma istuisi noiden kanssa tuopeilla kasvotusten voisi apina -heitot jäädä vähemmälle. :sweat_smile:

46 tykkäystä

Tämä itseänikin aina lohduttaa, kun tuota sontalaatikkoa tonkii. :sweat_smile:

Olen itse mutettanut varmaan tuhansia tilejä, jotta saisi Twitter-feediin käytännössä pelkkää sijoitus- ja talouskeskustelua, mutta sitä kurapaskaa on siellä niin paljon, että väkisinkin sitä aina jostain tiivistämättömästä raosta alkaa tursuta päälle.

17 tykkäystä

Hyvää tilanteen lukutaitoa huomioida päivityksessä markkinasentimentti pörsseissä.

8 tykkäystä

Twitteriin liittyen, linkin takana Jordan Petersonin ajatuksia Twitterin käyttäjistä. Viiden minuutin pätkä, katselusuositus.

2 tykkäystä

Twitter on somen likatunkio ja lokakaivo.

Tule sinäkin jo pois sieltä, ystävä. Lakkauta käyttäjätilisi. Elämänlaatu kohenee huomattavasti.

:face_vomiting:

10 tykkäystä

Joo sijoituskeskustelijoiden pitäisi välttää politiikkaa viimeiseen asti. :joy:

9 tykkäystä

Jordan Peterson saa mielestäni ehkä turhankin paljon vihaa osakseen. Hänellä on kuitenkin paljon hyviä ovaltavia näkökulmia muun muassa sosialisaatiosta, yksilötasolta aina suurempiin yhteiskunnallisiin tasoihin.

Kuitenkin se on aina kuulijan vastuulla, että mitkä mielipiteet ja näkökulmat sivuuttaa. En minäkään toivoisi, että minun arvoani mitattaisiin pelkästään epäonnistumisien mukaan. Tärkeintä on hyvä keskustelu ja että herätellään ajatuksia, siitä syntyy perspektiiviä ja ehkä pala palalta rakennnetaan jotain mistä syntyy suurempaa viisautta, ymmärrystä. Ollaan ehkä joku päivä kaikki vähän valaistuneempia ja ei tarvitsisi kompastella asioihin mitkä vielä tuntuu vaikeilta, mutta huomenna ovat itsestäänselvyyksiä.

12 tykkäystä

Turha vielä masentua, laittelet seuraavat kurssihälytykset 30e, 20e ja 10e tasoille ja jos yhtiöön uskoa löytyy niin nappaat siivut salkkuun.
Kattelet sitten tilannetta kokonaisuudessaan uudelleen näin alkuun vaikka vuoden päästä :slight_smile:

1 tykkäys

Niin tässä oli käsittääkseni kyseessä paikka jolle kukaan muu ei voi ajaa kun siitä vuokran maksajan auto on pois.

Twitterissä kerrotaan (someasteikolla) kuulumisten sijasta ajatuksia. Eikä se ole niin niche kuin rajatut foorumit. Yhdistelmänä voi sattua päähän. Mutta varmaan kuten demokratia, paremman puutteessa. Soveltuu hyvin poliitikoista ja toimittajista Teemu Selänteeseen.

1 tykkäys

Samaa mieltä, Peterson saa vihaa tietyiltä äärilaidoilta argumenteista jotka on otettu täysin irraltaan kontekstista ja ne on tulkittu tahalleen väärin mielensäpahoittamis-kulttuurissa. Mukavaa kuunnella Jordanin haastatteluja, on kuin järjen ääni kaiken some-hulluuden keskellä.

9 tykkäystä