Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kato muillakin sama taktiikka samalla summalla kuin täällä. Hyvin toiminut tämän vuoden :see_no_evil:

3 tykkäystä

Jossain Blomman haastattelussa povattiin "terminal ratea 4.5% hujakoille, mutta väläytettiin jopa 6% mahdollisuutta. (Voi olla, että ymmärsin jotain väärinkin :thinking::sweat_smile:)
Tällä hetkellä U.S. kymppivuotisen korko on 3.5% hujakoilla. Osaako joku sanoa, että minkä arvoinen QT:n osake olisi, mikäli se diskontattaisiin nykyisen 3.5% sijaan jollain selkeästi korkeammalla riskittömällä korolla?

Jos oletetaan että WACC tuon riskittömän koron nousun myötä myös nousisi vaikka 3%-yksikköä, DCF-arvo tippuisi 99 eurosta tuonne 57euroon.

Nykyinen riskitön korko DCFssä on 2%, mutta analyytikko on sitä jo hienosäätänyt ylemmäs muiden parametrien avulla.

image

image

Juu, kerkesin jo korjata kun oikoluin :+1:

5 tykkäystä

Pieni korjaus @Johnnyboy tähän, tossa arvot on per osake, ei miljoonissa euroissa (MCAP) :slight_smile:

5 tykkäystä

No siinä ei kauaa kestänyt :smiley: (onneksi tätä sentään en omista)
Tulosvaroitus: Solteq Oyj laskee tulosohjeistustaan vuoden 2022 liikevaihdon ja liikevoiton osalta | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

3 tykkäystä

Tässä on päivän vinkki, joka ei kovin erikoinen, mutta joskus harvoin ehkä tarpeellinen, jos on kiireinen eikä ole paljoa aikaa tai haluaa muuten vain selata ketjun parhaat palat läpi. Monissa ketjuissa on tuhansia viestejä tai jopa parhaimmillaan jopa 10 000 viestiä.

1.Mene aloitusviestiin ja klikkaa aloitusviestin alalaidasta tätä:
image
2.Saatte ketjun kohokohdat näkyville, eli ilmeisesti 100 tykätyintä viestiä, jotka tulevat aikajärjestyksessä. Se on selvää, että tykkäysmäärä jossain yhtiöketjussa ei aina kerro aina viestin hyödyllisyydestä tai laadukkuudesta, mutta kyllä ne tykkäysmäärät ainakin Meemiketjussa jotain kertovat. :slight_smile:

Tämän avulla poimin meemiketjun kolme suosituinta eli tykätyintä eli parasta meemiä tähän.

1.Voittaja on @Seinakadun_Keisari, Hyzoni on voittajan valinta.


2.Toisena on @Spaddu ja hänen kuvassaan esiintyy kuuman komea alfauros. :heart_eyes:

3.Kolmanneksi tuli @Atte_Riikola, joka on tuttu mies meemeistä, mutta joka tunnetaan myös analyytikkona.

33 tykkäystä

“Alaskirjaus tullaan tekemään kolmannen vuosineljänneksen aikana. Alaskirjauksella ei ole kassavirtavaikutusta”

Tämä kassavirtavaikutuksettomuuden mainitseminen aina huvittaa.

Nuo kehitysmenot ovat lähteneet aikoja sitten kassasta, mutta aktivoitu joten eivät näkyneet kirjanpidollisessa tuloksessa.

Alaskirjaus tarkoittaa, ettei tuotteesta tullut mitään ja rahat paloi kankkulan kaivoon. Se ei lohduta, että tällä alaskirjauksella ei ole kassavirtavaikutusta. :smiley: Noh, tietysti sijoittajat katsoo eteenpäin ja mennyt on mennyttä.

35 tykkäystä

Hautajaiset, kuten kaikki nuo muutkin tehtävät, pitäisi kilpailuttaa, mieluiten poistaa valtion tehtävistä mahdollisimman laajasti. Miksi kirkolla pitäisi olla tässä monopoli?

Kirkkoon kuuluvat maksakoon ylläpidon. Ei kuulu minun kaltaisieni pakanien tehtäviin.

3 tykkäystä

Screenshot_20220919-202642_One UI Home

Kutistuu ihan silmissä :flushed:

Entä sitten, kun katoaa näkymättömiin?

Onko se… KÄÄNNE! :star_struck:

59 tykkäystä

Mulla hajos traktori, kun se kutistu tosta vielä lisää. Seuraavana aamuna puhelin lakas toimimasta. Nyt puhelin toimii, kun poistin koko nappulan.

11 tykkäystä

Tälläistä Twitterissä….

27 tykkäystä

48 tykkäystä

Ei mitään hassua. Ne asiantuntijat haluavat rahaa!

2 tykkäystä

Jos pitäisi yksi oikaisu tehdä tilinpäätökseen (kasvu)yhtiötä arvioitaessa, saattaisin itse valita aktivoitujen kehityskulujen oikaisun takaisin tulokseen. Oman empiirisen kokemuksen perusteella useimmiten fuulaa koko aktivoiminen.

3 tykkäystä

Pörssien suunnassa on sen verran laadukasta keskustelua, etten tällaisia huuteluita kehtaa mennä sinne jakamaan. Halusin kuitenkin tulla kertomaan, että First North 25 on jo melkoisen lähellä koronapohjia, ja tasolla joka on saavutettu aiemmin jo kesällä 2018. Hurjalta tuntuu pessimismi tässä indeksissä, vaikka onhan osa lapuista ollutkin melkoisia haihatuksia.

Indeksihän sisältää ilmeisesti 25 First North -listan suurinta ja vaihdetuinta(?) osaketta. Rapia vuosi sitten vaikutti koostuvan lähinnä peliyhtiöistä, mutta näyttäisi ainakin omaan silmään hieman monipuolistuneen siitä. Listaus sisällöstä löytyy täältä: http://www.nasdaqomxnordic.com/indeksit/index_info?Instrument=SE0007576558

18 tykkäystä

Saako osallistua myös pienin logo kilpailuun:

Alkaa mennä vaikeaksi osua tuohon keskelle että saa sovelluksen auki. :sweat_smile:

13 tykkäystä

Olen itsekseni miettinyt, että onko tämä logon kutistumiskeskustelu joku inden sisäpiirin oma vitsi, kunnes tänään havaitsin et sama virus on iskenyt omaankin puhelimeen. Täällä tosin ollaan vielä ihan luettavassa kokoluokassa. Jännityksellä jäämme seuraamaan jatkoa, kuka katoaa ensimmäisenä kokonaan?

10 tykkäystä

Legenda kertoo että inderes puhelinsovelluksen logo seuraa salkun ytd-tuottoa, kun logo menee niin pieneksi ettei enää paljaalla ihmissilmällä näe, pohjat on kuulemma saavutettu. Puhelin kilahtaa keskiyöllä kahdesti ja seuraavana pörssipäivänä vihertää joka sektorilla niin paljon, ettei “pörssien suunta”- ketjukaan pysy enää perässä. Ihmiset hurraa ja halailee toisiaan. Posiitivisia meemejä alkaa tulemaan niin lujaa tahtia, että foorumi joudutaan sulkemaan pariksi päivää, jotta lukijoiden lepo-ajat täyttyisivät.

59 tykkäystä

Inderesin logon koko on sidottu sijottaja-alokkaan salkkuun. Tälläsinä punasina päivinä se vaa pienenee ja pienenee. Saatanan kusetusmarkkinat…

Edit: myyrämiehellä oliki sama ajatus

6 tykkäystä

Legendan mukaan tuo logo kutistuu näytöllä entisestään jos puhelimen vie kylmään. Pelottaa jo valmiiksi, että mitä vertailuja täällä on vielä tulossa jos miehet alkavat logojen kokoja vertailemaan.

2 tykkäystä