Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Suhteellisen tiukka kokoonpano niin fyysisesti kuin osaamisen osalta👍 vissiin joku yhteinen matkakin tehty härmän rajojen ulkopuolle tai sitten kimppa suihkurusketus🤣

Hyvää uutta vuotta koko köörille👍

10 tykkäystä

Kiitoksia paljon! :smiley:

Inderes kehittyy ja menee eteenpäin sekä valtaa uusia aloja… plus Inderes saa ehkä lisää naisseuraajia. :sunglasses:

Hyvää uutta vuotta myös Sinne!

3 tykkäystä

Kiitos Kale kivasta viestistä!:slight_smile:

Mä todella toivon, että löydän tulevien lasteni äitini tulevana vuotena. :heart:

48 tykkäystä

Kyllähän tuo summaa pörssivuoden 2022 ihan näkemyksen kera :slight_smile:

2 tykkäystä

Ehdotin tuossa aiemmin syksyllä, että @Sijoittaja-alokas tekisi vuoden vaihteessa kokoelman parhaista 2022 sijoitusmeemeistä ja julkaisisi ne “jossakin threadissa” jotta voisimme fiilistellä tätä ikuisesti Inden meemihistoriaan jäävää mysteerimies “El Capitan” postausta, jonka @Spaddu toi tietoisuuteemme.

kuva

Olisikohan se nähtävissä joku päivä?

18 tykkäystä

Ei huono idea ollut.:slight_smile:

Tässä on aiemmin tekemäni listaus tykätyimmistä meemeistä, jonka otin syyskuussa. Voisin tehdä vastaavanlaisen loppuvuodesta joskus.

El Capitan on faking lekend! :fire:

28 tykkäystä

HYVÄÄ TULEVAA VUOTTA KAIKILLE!
Menestystä ensivuoden sijoituksissa!

16 tykkäystä

Sijoittaja-alokkaan kannattaisi tehdä haastattelunsa kasvokkain eikä sähköpostin välityksellä😉

8 tykkäystä

Ihan vain näin tiedoksi, tuli tällainen idea Alokas haastattelee -ketjuun:
Ensi vuonna haastattelen vain naisia ja vain kasvotusten eikä välttämättä haastateltavan tarvitse tietää sijoittamisestakaan, kuten en minäkään.

38 tykkäystä

Kävin tutkimassa oman top3 flop 2022 veikkaukset. Savosolar(+46%), Tulikivi(+25.5%) ja Nexstim(-14%) eli tämä salkku olisi tuottanut vuodessa +19%

Oma salkku tuotti -45.67%. Ehkä pitäisi vaihtaa johonkin halvempaan harrastukseen esimerkiksi ravihevosiin?

90 tykkäystä

Onneks viime vuoden elokuussa kun aloitti niin ei ole edellisten vuosien hurjia tuottoja tasaamassa vaan ihan rehellisesti miinuksella ollaan ja reilusti :pray:

13 tykkäystä

esimerkiksi ravihevosiin?

Maanantaina Oulussa Toto4-pelissä 40 000 euroa bonusrahaa ja takuujakosumma 160 000 euroa kaikkien täysosumien kesken. On mahdollista, että jaossa on enemmän rahaa kuin pelin vaihto.
:horse::horse::horse:

2 tykkäystä

Äärimmäisen mukava ja opettavainen vuosi takana. 11/2021 aloitin sijoittamisen, mitään en vaihtaisi pois, en edes tullutta “turskaa”, näistä pitää oppia. Suuri kiitos palstan kokeneille kirjoittajille, paljon on oppia imetty. Palstalaisille parempaa ja " vihreänä loistavaa" vuotta 2023.

9 tykkäystä

Tarkoitin lähinnä ihan oikean ravihevosen ostoa ja ylläpitoa. Nimeksi tulisi Rasvattu Metwursti ja väri olisi tietenkin musta.
Ps. En tiedä mitään hevosista.

Edit: Rasvattu Salami voisi olla myös ihan hyvä nimi.

9 tykkäystä

On olleet kovia naisia ja miehiä. Ollaan saatu paistatella heidän sankari tekojen kimmellyksessä vuosikymmeniä, mutta tämän päivän sankarit taistelee itse Ukrainassa.

Tapahtui 2. maailmansodassa: Suomalaissotilaat kaivoivat ulosteet huussikuopasta, käyttivät ne kiljuksi ja tislasivat pontikkaa

2 tykkäystä

Minusta kommenttisi tiivistää hyvin bear market sentimentin - ihmiset passivoituu, masentuu tappioistaan ja lopettaa työnteon. Sijoittaminen vaatii aktiivista hereillä oloa ja aikaisempien teesien romukoppaan heittämistä. Mikä toimi eilen, viime kuussa ja viime vuonna - ei voi ohjata toimintaa huomenna, ensi kuussa ja ensi vuonna. Tyypillisesti tämä johtaa siihen, että epätoivoissaan seurataan punaisen värin tummumista salkusta. Buy and Hold on myyntivoittoverojen välttämisen vuoksi paras strategia?

Viesti ei ollut pelkästään sinulle, vaan ihan yleinen pikakommentti. Toivotan heräämistä ja asenteiden muutosta. Silloin kun menee huonosti, nimenomaan herätään taistelemaan ja miettimään, mitä tehdään paremmin jatkossa.

Parempaa Uutta Vuotta 2013 kaikille!

46 tykkäystä

Tämä ei taida pidä paikkaansa vaikka onkin varsin hauska urbaani-legenda.

1 tykkäys

Sulta oli hyvä kommentti Kamux-ketjussa, perusteltu hyvin siitä näkökulmasta, missä haasteissa yhtiö on. Sanoisin, että yhtiön johto on täysin pihalla siitä, miten tuohon mittakaavaan kasvatettua yhtiötä pitäisi johtaa niillä numeroilla. Uusi toimitettu järjestelmä ei anna mahdollisuutta myyjille olla syöttämättä tarvittavaa dataa myynneistä, sama pätee tietysti ostajista. Järjestelmä laskee kaiken tarvittavan samantien ja yleensä hyvät ERP:t jopa ennustaa (ottaa huomioon aikaisemmat osto/myyntilinjat jne.). Täydellinen toimitusjohtajan epäonnistuminen kahden kvartaalin osalta, samoin hallituksen. Mikä hallitus sallii sen, että data luovutetaan käyttöön viime hetkellä? Epäpätevä.
Veikkaan, että Kamuxin suo on syvempi kuin nyt pystytään arvailemaan. @Pohjolan_Eka

26 tykkäystä

Sen lisäksi että on oikeat numerot käytössä riittävän ajoissa, niin pitäisi osata niiden perusteella tehdä päätöksiä ja ohjata toimintaa oikeaan suuntaan.

2 tykkäystä

Moni tuntuu ajattelevan, että sijoittaminen vaatii jatkuvaa muuttumista.

Onko sijoittaminen joskus ollut jotain muuta kuin tulevaisuuden kassavirroista maksamista? Onko se joskus tulevaisuudessa jotain muuta?

3 tykkäystä