Inderesin kahvihuone (Osa 5)

En ketään kannusta laittomasti uhkailemaan. Sen sijaan laillisesti voisi uhkailu, vedoten esimerkiksi seuraavaan pykälään osakeyhtiölaista (22 Luku 1 §):

Hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään 1 luvun 8 §:ssä säädetyn huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle. Hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava myös vahinko, jonka hän on tehtävässään muuten tätä lakia tai yhtiöjärjestystä rikkomalla tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhtiölle, osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle.

Due diligencen tekemättä jättäminen, omistajaohjauksen ohittaminen ja oman strategian sekä valtion strategisten intressien noudattamatta jättäminen ovat mielestäni lain hengen vastaisia. Myönnän etten kyseistä lakia sen kummemmin tunne ja saatan puhua ohi suuni.

11 tykkäystä

:smiley:

Jossain firmassa kysyttiin, että mikä biisi tai millaista musiikkia firma käyttäisi jonotusmusiikkina ja joku ihan vakavissaan ehdotti Elastisen Nauravaa kulkuria. Voi olla, että jos tollaista biisiä asiakas joutuu kuuntelemaan tunnin tai pari, niin en haluaisi olla se asiakaspalvelijakaan, joka ottaa sen entisestään ärtyneen asiakkaan puhelun vastaan. :smiley:

9 tykkäystä

Helsingin pörssissä, ulkomailla Nordea vie Nordnettia.

6 tykkäystä

Kappas, nyt osannut kaksi kotimaistakin firmaa täyttää hakulomakkeet oikein tällä kertaa. :clap::clap::clap:

13 tykkäystä

Pitääkin jatkossa katsoa tarkkaan, kuinka suuri Saksa-riski kiikarissa oleviin firmoihin liittyy.

11 tykkäystä

Ennustan Q3 EPS olevan 1,00 ja täten markkinareaktion olevan -10% :grin:.

3 tykkäystä

Nordean kannattais perustaa oma “avaimet käteen” -indeksirahasto. Huippuammattilainen valitsee eri indeksit asiakkaan puolesta, koska onhan se tavalliselle pulliaiselle mahdoton homma. Kulut sitten on tietysti vähän korkeammat.

Ugh. Paha ukotuksen maku tuli tosta markkinointitekstistä. Olen ajatellut tähän mennessä, että Nordea on hyvisten puolella ja OP on suomalaisen sijoitusskenen suurin aloittelijoiden riistäjä. Nordea on lähtenyt ihan tosissaan haastamaan.

16 tykkäystä

Jackson Hole on se vuotuinen tapahtuma jossa keskuspankkiirit erityisesti keskittyvät isompaan kuvaan ja pidempään perspektiiviin. (Esim. FOMC kokouksissa fokus on enemmän siinä miten optimoidaan se mitä tehdään juuri nyt.)

Oliko tuossa 20 minuutin puheessa yhtään virkettä jossa Powell olisi nähnyt oikein jotain rahapolitiikan kannalta relevanttia vuoden tähtäimellä?

Epäonnisia tapahtumia ja kehityskulkuja ollut kyllä joo viimeisten 13 kk aikana, mutta on rajansa sille minkä verran niiden piikkiin voi laittaa.

7 tykkäystä

Jos osingot huomioi, niin silti taitaa jäädä Kamuxin pörssitaival pakkasen puolelle…?
Tämä menee varma lattiasta läpi!

8 tykkäystä

ainut hyvä asia taitaa olla, että nollan alle ei kai voi mennä?

4 tykkäystä

Näkeekö omxh-indeksin tunnuslukuja (osinkotuotto, p/b, p/e) mistään näppärästi? En viitsisi kurottua Bloombergin terminaalille.

Edit: Nasdaqin tunnuslukujen etsiminen on muuten aivan raivostuttavaa, koska kaikki olettavat että olen kiinnostunut firmasta enkä indeksistä.

1 tykkäys

Vuoden Humble Brag -palkinto goes to… :grin:

Forward P/E:n eri maiden pörsseistä saa tästä Yardenin PDF:stä mutta noista muista statseista en ole kyllä löytänyt… https://www.yardeni.com/pub/mscipecountry.pdf

EDIT: Itseasiassa näköjään Morningstarilla on jotain lukuja CAP indeksille, vieläpä GI. Luotettavuudesta en tiedä: NASDAQ OMX Helsinki Cap GR EUR (OMXHCAPGI) Portfolio | Morningstar

4 tykkäystä


Kuuntelin pitkästä aikaa meidän foorumipoliisien tunnarin, se on eeppinen ja hieno.

11 tykkäystä

Niinhän sitä koroistakin sanottiin.

1 tykkäys

Alotettiin emännän kanssa kahtomaan jotain Etelä-Korealaista Narcos-sarjaa Netflixistä. Siinä alettiin trokaamaan turskaa kaksin käsin. Siitä virisi keskustelu ettei emäntä ole syönyt koskaan turskaa.

Oli pakko lohkaista, että joka päivä tulee suu täyteen turskaa kun kahtoo portfoliota…

Elokuun* 20. & syyskuun 20. välillä noin -18% turskaa. :melting_face: :fish: :fish: :fish:

17 tykkäystä

Mietin tässä kun on puhuttu tuosta Fortumin DD:n tekemättä jättämisestä niin miten edes tuollaisessa hostile takeoverissa tehdään DD:tä? Eihän siellä ostokohteena olevalla yhtiöllä ole mitään velvollisuutta toimittaa materiaaleja Due Diligencen tekoon. Varmasti jotain sisäistä riskikartoitusta on tehty, mutta jos siellä ollaan kauniisti oltu käsi ojossa pyytämässä Uniperista tietoja niin tuskin on toimitettu. Olen ihmetellyt tätä keskustelua mediassa ja korjatkaa jos olen väärässä, mutta yleensähän DD toteutetaan yhteistyössä ostettavan yrityksen kanssa. Oma riskikartoitus ostettavasta yhtiöstä ilman ostettavan yhteistyötä perustuu kuitenkin aina julkisiin lähteisiin ja näihinhän perehtymiseen on viitattu Fortumin osalta. Onko sitten valtio-omisteisen yhtiön järkevää tehdä ns hostile takeoveria on sitten toinen kysymys.

1 tykkäys

Näinä aikoina, kun on hyvin hajautettu salkku, saa melkein joka päivä kokea jonkin yhtiön arvostuksen romahduksen. Ei tarvitse jäädä päiväkausiksi jumittaen pohtimaan ja kiukuttelemaan jotain yhtä ja tiettyä, vaikkapa kiuasta tai käytettyä autoa. Ja jos joku tekisi romahduksien erilaisista syistä bingon, niin voittaisi sen heti.

13 tykkäystä

Nordealta sain aikanaan suosituksen johonkin aktiivirahastoon joka tyyliin seurasi indeksiä ja kulut oli 2% luokkaa, kyllähän siitä jäi kakanmaku suuhun. Täysin itseä vartenhan ne noita tekee.

9 tykkäystä

Kohta on taas se aika (osa)vuodesta kun pääsee tekemään osavuosikatsaus bingoa kun firnoilta tulee negaria ja kurssit rommaa. Q2:lla oli 4/4 Suomi lapuista ja joku 30% Ruotsi vekkuleista lisäksi.

5 tykkäystä

Amerikoissa kotitalojen myyntimäärän arvioitiin tippuvan elokuussa 4,7 miljoonaan vissihin ja oli 4,8 miljoonaa, aika sama mitä heinäkuussakin (4,82).

Reilun tunnin päästä sitten 75 pisteen korotus. Mietin että jos jopa 20% todennäköisyys on laskettu (WSJ) 100 pisteen korotukselle, riittäisiköhän 75 pisteen korotus pieneen helpotusralliin? Vai sanooko Powell vähä rumasti ja markkinat loukkaantuneena tippuu -5%.

2 tykkäystä