Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Pakko ottaa sen verran kantaa, että olen yhden vuoden asunut (Suomessa) alueella, missä puuta käytettiin yleisesti lämmitykseen. Se jäi viimeiseksi kerraksi. Ilman haju ja laatu ovat talvella sellaisia, ettei todellakaan kiinnosta elää sen pienhiukkasmäärän keskellä.

Samantekevää whattaboutismia, että mikä tilanne jossain Intiassa tai Kiinassa on.

8 tykkäystä

Tänään tuli huomattua: Inderesin seurannassa olevasta 149 yhtiöistä vain 12 on tavoitehinnan yläpuolella, ja niissäkin 8/12:lla ero on alle 10%. Nightingalella on 141% nousupotentiaalia, ja Qt on kohta kolmenumeroisten joukossa (40.4e vs. 80.0e). Yksittäisen tavoitehinnan taso riippuu toki paljon analytiikon näkemyksestä, mutta iso kuva on mielenkiintoinen. Kiinnostaisi myös tietää, että onko tämä suhdanne koskaan ollut n’in alhaista (pl. ehkä koronadippi), tai mikä oli ns. historiallinen keskiarvo.

Fedi ennustaa nyt 3,9% korkoa (mediaani) jopa vuodelle 2024. EKP:lla ei tietysti riitä paukut siihen asti, mutta on pakko jonkin verran peesata Fediä, muuten valuuttasuhdanne ja inflaatio karkaa käsistä.

Olen henkisesti valmistatunut, että kusetusmarkkinat jatkuu pitkälle ensi vuoteen. Vaikka eilisen dot plot vähän masennutti, niin täytyy muistaa, että samat kaverit viime vuonna ennustivat nollaprosentin koronnousua tälle vuodelle.

14 tykkäystä

Sitten kun “vakaatkin” firmat ilmoittavat että tulokset heikkenevät, niin analyytikot korjaavat ennusteet ja tavoitehinnat kohdalleen. Rahan kallistuessa tappiota tuottavien kasvuyhtiöiden kasvu kun hidastuu ja toiminnan jatkuminen ylipäätään menee vaakalaudalle niin sama tehdään niillekin, mutta potenssiin 2. Tai 4. Täytyy ottaa huomioon että milloin ja millä ennusteilla Nightingalejen ja muiden tavoitehinnat on annettu.

Ei paljon naurattaisi. " Yllättäen " juuri silloin saa passin kun tehdään lkp.

4 tykkäystä

Itsellä ollut taas täysin vastakohta kokemuksellisena näkökantana. Helsingissä suhteellisen tiheä omakotialue, jossa todella useat ”vanhemmat” talot polttavat talvisin takkaa ja varmasti tänä vuonna enemmän. Ei ole kenelläkään päälämmityksenä pelkkä tuli, mutta ollut kuitenkin muotona, koska usein näissä on hienot takat jo valmiina. Kaikilla nykyään kyllä sähkösaunat. Ei ole tullut kuitenkaan ikinä ongelmia hajun tai savun kanssa talvisin ja varmasti riippuu siitä paljon, että kuinka puhtaasti saa poltettua tai käytetäänkö takkaa oikein.

2 tykkäystä

Muistutetaan tästäkin täällä Kahvihuoneessa, ihan kohta alkaa ROAST eli kello 14.00, Vernerin kohteena on Loihde. :slight_smile:

Roastit pitää kattoo aina suorana. :fire:

3 tykkäystä

Varmaan aika monelle tulee, tai on tullut passi varmaan tällä viikolla - tykinruokaa.
Tulee melko karmealla tavalla historiasta mieleen silloisen Neuvostoliiton äidillinen ote sinne muuttaneista idealisteista.

Suomen poliisilla meni tässä passit vääriin osoitteisiin. Voisi Venäjällä olla kohtalokaskin virhe…

Sauna Timo ehkä vielä istuu Harvian löylyissä, mutta vieressä istuneen ulkomaalaisen sijoittajan iho on kärähtänyt jo kauan aikaa sitten. Tämän vuoden saunassa alkaa olla jo 75 astetta (-75%)

4 tykkäystä

Jättipottiin osunut mies kertoo Veikkauksen haastattelussa, että voitto tuskin muuttaa hänen elämäänsä suuresti.

– Lapsiani ja sisaruksiani aion auttaa. Lisäksi haluan tukea voitollani lasten ja nuorten hyvinvointia. Muuten elämä jatkuu kohdallani kuten ennenkin, mies kertoo Veikkaukselle.

Siilinjärveläismies aikoo pitää voittonsa salassa ja kertoa siitä vain perheelleen.

– Aion olla niin vaatimaton kuin osaan, hän sanoo Veikkaukselle.

Voiko olla suomalaisempaa suhtautumista kaikkien aikojen suurimpaan lottovoittoon. Ainoastaan kommentti “Ei mua varten tarvitse voittokahveja keittää”, voisi syventää tuota vielä :smiley:

36 tykkäystä

Miten mulla tuli tuosta viimeisestä kommentista mieleen kuuluisa “Puhun niin totta kuin osaan”? :joy:

2 tykkäystä

Jos nyt etsimällä etsii jotain positiivista tästä tämän vuoden kurssilaskusta, niin melko hyvin ruokkii tämä tilanne tuota meemiketjua. Jotenkin kun saisi vielä vuosien 2021 ja 2022 ajalta muutamiin osakkeisiin (esim. Harvia, QT ja mitä näitä raketteja nyt oli) liittyviä meemejä rinnakkain samaan kuvaan, kuvastamaan ajan henkeä. Tässä olisi kotitehtävä meemialan ammattilaisille, joita täältä foorumilta onneksi löytyy. Hatun nosto kaikille jo tehdystä työstä.

2 tykkäystä

Hyvin suomalaista myös tuo, että reaktiot faktapohjaiseen tietoon puun pienpoltosta on luokkaa “ennenkin on polteltu”, “entäs Kiina” sekä “tätäkin kytätään”.

No eipä siinä, mutta kyllä ainakin itseäni lähtökohtaisesti kiinnostaa sellaiset terveyteen liittyvät seikat, joilla on huomattavia ja varsin kiistattomia kansanterveydellisiä vaikutuksia. Kai niille jotain voisi joskus tehdäkin.

5 tykkäystä

Vielä se tuohon voiton lunastamiseen että
“Pitää kattoa onko mitään muuta asiaa kaupunkiin et menis samalla kuin voiton kuittaus”

8 tykkäystä

Ihmisiä pelottaa varmastikkin “paskalakiskenaario” ja en ihmettele yhtään. Regulaatiossa ollaan nyt kuitenkin puunpoltossa menty taaksepäin, kun nuohooja ei käy pakolla enää säännöllisesti.

Voi hyvin olla, että laskuvaraa on vielä jäljellä. En osaa euromääräisesti sanoa mitään pohjaa tai tehdä muutenkaan ennustusta yhden päivän kurssiliikkeen perusteella. Mielestäni asioiden välillä ei ole minkäänlaista kausaliteettia.

Jep. Vuosi 2023 on Inderesin sekä omien arvioideni mukaan Harvialle vaikein vuosi. Eipä tässä itsekään tule saunottua enää kuin uimahallissa. Kyllä siinä hetki menee, että kuluttajamyynti piristyy.

Kasvuyhtiöstatuksen menettäminen on taas minun mieleen. Ei tarvitse maksaa kasvusta yhtään ylimääräistä. Mahdollisen kasvun saa kokonaan ilmaiseksi.

15 tykkäystä

Oikein sydäntä lämmittää, kun näkee tällaista. Omiin silmiin vaikuttaa siltä, että meillä Suomessakin näkee enemmän ja enemmän naisten taipumista miesten muokkaamaan kulttuuriin, jossa huivi on yksi tunnetuimmista tuntomerkeistä.

Tällainen nousu Iranissa on hienoa katseltavaa. Upeita naisia.

42 tykkäystä

Jep. Hyvä esimerkki miten maat voi painua oikeiksi takapajuloiksi (olettaen että oma katsantokanta maailmaan on tasa-arvoinen yms.), ei mene kehitys lineaarisesti eteenpäin.

Takaisin tätä kohden. :stuck_out_tongue:

38 tykkäystä

Kiinaan ja Intiaan koskeva kommenttini liittyy enemmän siihen, että ajankohdallisesti aika huono aika laittaa esim. Ilmastoon koskevasta vaikutuksesta. Energiakriisi päällä ja iso osa varmasti ihmisistä miettii tapoja lämmittää kotiaan. Aika paljon ja huonoa puuta saa poltella jossain asuinalueella talvella, että siitä tulisi todella vakavia ja pakolla puututtavia terveysongelmia. Enkä todellakaan puhu ”on sitä ennenkin” tavalla.

On todella paljon enemmän hyödyllisempiä kansanterveydellisiä asioita joita taklata. Lihavuustilastot puhuu aika paljon puolestaan ja isolla osalla väestä ei ole mitään ravintoon liittyvää tietoa. Osa ei edes tiedä miten oma keho toimii tai mitä kalorit/makrot tarkalleen ovat. Säästettäisiin nimittäin aika paljon enemmän.

2 tykkäystä

on tuo venäjä yksi suuri vitsi

18 tykkäystä