Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Eikö olis mukavampaa että olis se 100% enemmän varallisuutta käytössä jos ja kun pörssit ottaa osumaa? Toki ohan tää vähän saivartelua että nyt pohditaan mitä OLISI pitänyt tehdä, mutta jokainen saa toki rahojaan käyttää miten haluaa.

1 tykkäys

Mielestäni 200% olisi vielä parempi kuin 100%!:partying_face::partying_face:

5 tykkäystä

Wuh, nythän ollaan jenkkien flaatiopelon sanelemassa alhossa ja muutenkin kohta perinteisessä ns. “alakuolokohdassa” eli Halloweenissa…?

Konditionaali on ehkä siltikin yksityissijoittajain taivutusmuodoista lopulta se kaikkein petollisin…
:face_with_raised_eyebrow:

“Kaikkien kannattaa harrastaa osakesijoittamista” - Ohje on kyllä totaalisen väärä. Valtaosalla ihmisistä olematon osaaminen ja ymmärrys sijoittamisesta ja psykologia estävät tällaisen toiminnan.

Monikohan yli-innokas osakesäästämisen ja osakepoiminnan puolestapuhuja on nyt jo kaveripiirissä ristiinnaulittu. Suosittelijan ansiosta/takia moni työkaveri, sukulainen tai naapuri amatöörinä lähtenyt tekemään osakepoimintaa ja nyt salkku -50% ja pahimmillaan kaikki vuosien aikana hankitut säästöt ja taloudelliset puskurit tuhottu.

Seuraavan kerran kun tämä osakesäästämisen puolestapuhuja tulee kylätiellä vastaan, iloisen morjestamisen sijaan saattaakin tulla nyrkistä silmään. Osittain ihan aiheesta jopa. En suosittele naapurille myöskään sähköasennusten tekemistä itse koska osaamista ei ole, lopputulos voi olla painajaismainen. Tästä syystä kannattaa olla varovainen, että mitä suosittelee ja kenelle. Jos jotain on pakko ohjeistaa, niin turvallisinta on sanoa näin:

Laita osakeindeksirahastoon joka kk tasasumma seuraavan 40 vuoden ajan automaattisena suoraveloituksena pankkitililtä ja katso sijoitussalkun arvo kun eläkepäivät alkavat.

28 tykkäystä

Vaikkei ole kiva kahtella tippuvia kursseja niin ei malta odottaa että marraskuun alussa saadut veronpalautukset (noin 13% tämän hetken salkun arvosta) saa tilille ja liikenteeseen sen siliän tien. Silmä kovana tulee kyllä seurattua mitkä firmat nyt ylimyydään.

Esimerkkinä: nyt aurinkoenergiafirmat on tippumassa Amerikan mantereella tosissaan, vaikka siellä on yhtä ja toista kivaa tulossa ensi vuonna (laman kylkiäisenä, köh!). Kesällä noista ois saanu maksaa maltaita Bidenin tukipakettien jälkeen.

Kiintoisia aikoja, kiintoisia aikoja.

Kuukaudessa asiat muuttuneet ja näyttää indeksimyynnit osuneen aika hyvin “kuolleen kissan pompun” huipulle. Osakepoiminta jatkuu aivan normaalisti ja suht agressiivisesti nyt kun hyviä paikkoja tulee ja kokoajan vaikuttaa tulevankin. Tää oli vaan tämmönen “mähän sanoin”- postaus ei ihmeempää lisäarvoa tuo keskusteluun. Mukava vain kun onnistumisiakin tulee tänä vuonna :face_holding_back_tears:

Pitää palata jossain vaiheessa indeksirahastoihin mutta vielä ei ole kiire, kiinnostaa nähdä kestääkö kesäkuun pohjat.

4 tykkäystä

Näinhän se menee. Onneksi itsellä löytynyt “viisautta”, että olen viimeiset 3v ystäville suositellut käytännössä vain indeksirahastoihin sijoittamista ja varoitellut isosti, että jos lähtee yksittäisiin osakkeisiin sijoittamaan niin se vaatii A) perehtymistä ja B) Oman psykologian tuntemista. Tätä samaa olen hokenut koko nousumarkkinan ajan. Näin ne on kaverisuhteet säilyneet hyvänä :smiley:

22 tykkäystä

Sijoittaja.fi:ssä hehkutetaan neljää suomalaista large cap -osaketta, eli Cargotecia, Huhtamäkeä, UPM:ää ja
Valmettia. Alla on juttu, joka ei ole maksumuurin takana. :slight_smile:

Cargotec on hyvin syklinen yhtiö ja maailmantalouden kehitys vaikuttaa suoraan yhtiöön. Vuoden toisella neljänneksellä Cargotec ylsi ennätykselliseen tulokseen ja tilauskantaan, mikä näkyi vahvana nosteena osakekurssissa heinäkuussa.

Vuoden toisella neljänneksellä Huhtamäen liikevaihto kehittyi hyvin ja yhtiö onnistui rajoittamaan kustannusinflaation vaikutuksia kannattavuuteensa. Markkinoiden reaktio tulosjulkistukseen oli kuitenkin varovainen.

UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos osti UPM:n osakkeita sijoitusyhtiöllään heinäkuun loppupuolella 600 000 kappaletta, eli noin 17,6 miljoonalla eurolla. Ainakin Nalle siis uskoo UPM:n kasvuun tulevaisuudessa. Lisäys on merkittävä, sillä Wahlroos omisti ennestään yhtiön osakkeita 273 189 kappaletta

Valmetin toisen kvartaalin tulos oli vahva ja yhtiö onkin tullut tunnetuksi vakaata tulosta tekevänä laatuyhtiönä.”

2 tykkäystä

Siellä kukaan ei saa tilata laimeampaa viinaa, mitä vuoden YTD - prosentti näyttää.

Se on luultavasti vahvinta absinttia sitten, lycka till. :see_no_evil:

Absintti GIF | Gfycat

9 tykkäystä

Hetkonen. Eikö tämän pitänyt mennä niin , että otetaan melkein ilmaista lainaa ja siirretään verojen maksua eteenpäin. Vuoden päästä sitten maksetaan kertyneistä voitoista nämä ja loput jää itselle :upside_down_face:

2 tykkäystä

Hitto, oon tehny tän väärinpäin. :gun:

1 tykkäys

Jaahas… ulkohommissa klo 16 alkaen asti ja istahdat juuri sohvalle kattoo rapakon taakse :scream::scream::scream: nyt roiskuu… paljonkos sitä yksi musta maanantai voikaan ottaa vielä pohjolan kursseista?

7 tykkäystä

Tänään:

Myöhemmin tänään:

:expressionless:

6 tykkäystä

Saksa on kyllä aiva p**ka maa. Alan olla varma, että Saksan ministeriöissä istuu Venäjän agentteja.

46 tykkäystä

Saksan esittämä katsontakanta on muuten hyvä, mutta valitettavasti venäjällä on tämä doktriini jossa Venäjä tulee vapauttamaan kaikki sorretut venäläisvähemmistöt yllättäen ja pyytämättä, joten ainoa toimiva ratkaisu on olla keräämättä lisää venäläisvähemmistöjä. Valitettavasti.

Jos Saksa haluaa niitä kerätä niin voitaneen tehdä diili jossa meidän rajalta toimitetaan sinne…?

10 tykkäystä

Saksan nykyinen liittokansleri Olaf Scholz on Herr Putlerin myyrä EU:ssa…

Ikäänkuin Mama Merkelin jälkeinen huomenlahja koko Saksalle…

6 tykkäystä

Tämä ja salkku on rysähtänyt alaspäin tänään vauhdilla:

22 tykkäystä

Istuin posliinilla ja tuli tänne puhuttuun aiheeseen liittyen hyvä video CCP:n vakoilusovelluksessa vastaan. Tämä on nyt joltain tämmöiseltä ”motivaatiokäyttäjältä”, joka läpsii taustamusiikit ja omat vesileimat päälle, mutta mestarin sanat saa silti ulos.

1 tykkäys

Juurikin näin…

2 tykkäystä

Paljon synkistelty, mutta jos mentäis olennaisiin eli osakkeisiin! Mikä osake on teidän mielestä laskenut houkuttelevalle tasolle, pienten tai kattavien perustelujen kera.

Aloitan Activision Blizzardilla, hinta nyt 75$ mahdollisuus ja erittäin todennäköistäkin mielestäni, että Microsoftin suunnitelma blizzardin ostosta menee maaliin 95$ hinnalla. Myös Buffet tankkaillut salkkuunsa, joten tämä on itselle tullut ainakin houkutukseksi. Muutenkin peliala ei ehkä huonoin paikka kun inflaatio jyllää reaalimaailmassa, myös pelejä pelataan varmasti työttömänäkin jos haluaa niin pitkälle mennä synkistelyissä

7 tykkäystä