Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Se että salkussa on turskaa, on todella syvältä.

6 tykkäystä

Suutari pysyköön lestissään, sanotaan. Sijoitusneuvojen vastaanottaminen Jungnerilta on kuin hakisi hammashygieniaohjeita Motonetin autohuollosta.

Uskottavuutta, sijoitusvinkkien ulkopuolella, Jungnerilla on. Melkein 150k Twitter-seuraajaa on siitä todiste. Jungner voisi perustaa ‘Mikaelin vinkkisivuston seuraa etsiville poikamiehille’ – sillehän voisi hakea vaikka valtion tukea. Yksinäisyys on oikeasti vakava ongelma yhteiskunnassamme, eikä lainkaan leikin asia. Voisin itsekin käväistä lukemassa vinkkejä, vaikka en sitä koskaan myöntäisikään ja vaikka en olekaan poikamies.

16 tykkäystä

Meksiko on joskus on ollut pinta-alaltaan komean kokoinen, ei toki nykyäänkään mikään pieni maa. :smiley:

19 tykkäystä

Huhujen mukaan öisin voi edelleen kuulla “Remember the Alamo” huutoja, kun koittaa sinnikkäästi pitää salkussaan osakkeita jotka on -50% YTD…

image

5 tykkäystä

Suuri paheeni on Salatut Elämät. :grimacing:

Toisaalta tästä sarjasta monet talouselämän ihmiset voisivat ottaa mallia. Esimerkiksi suhteellisen tuore pienpanimo Taalasbisse teki aikanaan sellaista tulosta, että sen taloutta hoitava henkilö pyrki vakavissaan valtaamaan hiljalleen suurta pörssiyhtiöitä Mustavaaraa (nykyään joku Axelsson), no siinä tuli kaikenlaista hassua vastaan ja nyt Taalasbisse on ehkä menossa konkurssiin. Sitten taas Beige -niminen firma on muutamissa päivissä kyhätty firma, joka haalii heti jo suurasiakkaita ja aikoo päihittää wanhan pörssiyhtiön Axelssonin.

Miksi tehdä asiat vaikeasti ja hitaasti, kun voi toimia kuin Taalasmaat ja Mustavaarat?


Sitten surullisiin uutisiin, erityisesti lapsuudestani tuttu räppäri Coolio on kuollut. RIP.

Hänen kuuluisimmalle biisille on tullut Youtubessa jo yli miljardi kuuntelukertaa.

21 tykkäystä

Eihän putkessa tarvi kulkea kuin olut. Siihen laskelmani mukaan kapasiteetti juuri ja juuri riittää. Ensiksi kuljetetaan toisella putkella Lahden Sininen Saksan aluevesille ja sieltä sitten verovapaasti suoraan Kallion juottoloiden hanoihin.

10 tykkäystä

Onko tämä tulkittavissa niin, että nuoriso parantaa tapansa varttuessaan?

Anora YTD -37,57% :sob:

4 tykkäystä

Yksityissijoittajien antamien arvioiden mukaan hissiyhtiö Kone ja metsäkonevalmistaja Ponsse ovat Suomen hyvämaineisimpia pörssiyrityksiä.

Tutkimuksessa eniten kiri verkkoyhtiö Nokia. Jyrkimpiä laskijoita olivat puolestaan Venäjän hyökkäyssodasta ja sen synnyttämästä kriisistä kärsineet Nokian Renkaat ja Fortum.

2 tykkäystä

image

Kiusallisia inflaatiolukemia, edelleen.

16 tykkäystä

Miten voi inflaato vielä kiihtyä, kun kokoajan foorumilla vilisee graafeja laskeneista energian/sähkön/rahtikustannusten hinnoista yms., olin näkevinäni jossain vaiheessa jopa graafin laskevista ruuan hinnoista🤔. Joko jossain on liikkeellä valeinformaatiota tai sitten en ymmärrä yhtälöä.

18 tykkäystä

Inflaatio koostuu monesta komponentista ja yleensä esimerkiksi asuminen on isolla painolla. Samoin palvelut.

Etenkin asuminen lägää mittareissa. Toisaalta iso osa kulutuksesta (ainakin jenkeissä ja miksipä ei muuallakin) tulee varakkaammilta kotitalouksilta joiden kulutushimo ei välttämättä heti korkojen ja hintojen nousunkaan takia laske.

16 tykkäystä

Ainakin osa tulee siitä, että yleensä erilaisissa toimitussopimuksissa hinnat on lukittu määräajoiksi. Eli monella toimijalla (varsinkin kun pienempi myy isommalleen) nousseet kustannukset menevät hintoihin viiveellä.

2 tykkäystä

Nopeasti ne tunnelmat vaihtuu. Eilisen jenkkirallattelun jäljiltä oli aamukahvia juodessa vielä futuurit niin kesäiset, mutta nyt sentään päästiin tuttuun jouluväriin. Mikähän lie taas?
image

Aasia ehti kuitenkin nauttia viherryksestä.

6 tykkäystä

Entäpä jos käy näin, että asuntojenkin hinnat laskee? Vai onko vuokra-asuminen merkittävämpää?

5 tykkäystä

No huh huh, naiskapteeni, mihin tämä maailman oikein on menossa? Pian varmaan on jopa naispappeja, naiskoodareita tai naisanalyytikkoja, heh heh, tuskin sentään.

26 tykkäystä

Olihan tämä sarkasmia?

5 tykkäystä

Yhdysvalloissa vuokria arvioidaan hassusti kyselemällä asunnon omistajilta, minkälaista vuokraa heidän kämpästä joutuisi maksamaan. :smiley: Kaiken kukkuraksi tuota päivitetään muistaakseni 6kk välein eli se on todellainen melko hidas indikaattori.

Suomesta ja Euroopasta en ole varma.

Luulisi kyllä, että vuokrat jossain määrin seuraavat hintoja, toki paikallinen kysyntä ja tarjonta -tilanne, asunnon tyyppi ja sijainti yms. huomioiden…

4 tykkäystä

OIihan tämä sarkasmia?

86 tykkäystä

Tarkoitin sitä, että kummalla on suurempi painoarvo inflaatiomittareissa, vuokrilla vai asuntojen myyntihinnoilla?

Jos luetellaan ammatteja, joissa naisia on ollut merkittävissä määrin jo vuosikymmeniä, niin sarkasmipäätelmän teon ei kuvittelisi olevan kovin vaikeaa.

7 tykkäystä