Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Ens kerralle järjestetään Torsti paikalle! Hänellä on vientiä joka kerroksessa, mut aina on aikaa uusille ja vanhoille ystäville :blush:

11 tykkäystä

Niin miten tuon nyt ottaa, aiemmin tuo “mielipaha” kestettiin hampaita purren, asioista ei puhuttu välttämättä edes perheen sisällä ja usein tartuttiin pulloon - hieman kärjistäen mutta ei liikaa kuitenkaan. Oma mielipide on, että haasteita on aina ollut, mutta tänä päivänä on sosiaalisesti hyväksyttävämpää käydä terapiassa ja hoidon tarjonta on myös kasvanut. Paljon on myös edistytty mielenterveyden häiriöiden hoidoissa ja tunnistamisessa. Hyvä huomio on myös se, että yhteiskunta on kehittynyt paljon yksilökeskeisemmäksi + historia on passannut tätä sisäänpäinkääntynyttä asennetta sukupolvissa eteenpäin. Yhteisökeskeisimmissä kulttuureissa terapian tarve on myös väheisempi.

3 tykkäystä

Markkinoiden kovimmissa tunneskaaloissa, vahvan optimismin ja pessimistisyyden vallitessa tarvitaan skeptisyyttä.
Niinkuin totesit, onko asiat todella niin huonosti kuin nyt näyttää? Viime kädessä kyse on siitä, että mahdollisia skenaarioita on lukuisia, mutta minkä painoarvon annat millekin skenaariolle? Mille skenaariolle annat suurimman todennäköisyyden toteutua? Voittajat löytyy sieltä, jotka kontraavat onnistuneesti yleistä markkinanäkemystä vastaan, myös tässä tilanteessa.
Tällä hetkellä uhkakuvia on samanaikaisesti pinnalla todella useita ja siinä mielessä vahva karhuilu on ihan perusteltua. Kaikki uhkakuvat eivät lopulta kuitenkaan toteudu. Jos ottaa vahvaa näkemystä esimerkiksi isolla käteispositiolla, riskinä on aina se että ei ehdi takaisin kyytiin. Sen riskin joutuvat vahvimmat karhut kantamaan, mutta onneksi karhut ovat vahvoja eläimiä
Edittinä vielä, oma viesti lähti vähän rönsyilemään markkinoiden puolelle vaikka viestisi koski enemmän yleistä elämää, mutta kommenttini sopinee myös markkinatilanteeseen.

3 tykkäystä

Huh huh jotta huhut eivät lähde laukalle niin tehdään heti selväksi, että aikanaan kun kirjan luin lainasin sen kirjastosta eli sitä EI LÖYDY hyllystä, lattialta tai pinosta. :joy:

Tämä on tärkein viestini tähän asti tänä vuonna.

Lisäys: kirja-Varttia on tovin toivottu pitänee sellainen järjestää joskus. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

38 tykkäystä

Kirja-Varttia on hieno idea. Sitä odotellessa…

Asia joka pidempääkin pyörinyt mielessä, niin onko keskusteluissa ikinä ollut ajatusta sijoitusaiheisen kirjallisuusketjun perustamisesta? Eikä mikään random lista kaikkia kirjoja, vaan kirja ja perustelut, miksi ko. opus auttaa sijoittajaa kehittymään. Voisi siellä olla perustellusti myös fiktiivistäkin kirjallisuutta, mutta tämän arvo sijoittajalle tulisi voida perustella.

4 tykkäystä

TA:sta saa funda-analyysiin verrattuna helposti vaikuttavampaa etenkin aloittelevien sijoittajien silmissä, koska käytännössä viivoja voi piirtää aivan loputtomasti: jos yksi ei toimi piirretään 10 muuta. Jos liukuva keskiarvo ei toimi, katsotaan muita yms.

Jos jokin on ”aina oikeassa” se haisee.

Tietysti sijoittajat ja treidaajat saavat käyttää mitä työkaluja lystäävät, en tuomitse (paitsi P/E-luvun tuijottamisen ilman muita taustatietoja😂).

38 tykkäystä

Onkohan se näin kuten jostain muistan jonkun talousviisaan lausuneen ,että talouskasvu vaatii tietyin välein sodan tai jonkun muun suuren kriisin,ainakin viimeiset pari vuotta “kivasti” sekoittaneet pakkaa.

2 tykkäystä

Pakko mainita sivusta, että vakuuttavaa TA:han perustuvaa analyysiä on helppo esittää, mutta oikeasti perusteltua ja hyödynnettävää analyysiä on vaikea sekä tunnistaa, että tehdä. Vaatii muun muassa treidattavan kohde-etuuden tuntemista hyvin, omien indikaattoreiden tuntemista hyvin (myös ne paikat missä niistä ei ole hyötyä!) ja vielä päälle (oikeasti) hyviä perusteluja miksi analyysi on validi.

17 tykkäystä

Shit just got real!

15 tykkäystä

Ei vaadi. :smiley:

Sodissa tuhoutuu paljon varallisuutta yms.

Se buustaa BKT:ta jos rikot vasaralla kodin ikkunat ja tilaat ammattilaisen paikalle (jos maksat pimeästi se ei näy BKT:ssa…) korjaamaan ne.

Mutta onko oikeasti luotu vaurautta? :smiley: Ei.

Kriisit tai kriisiytyminen ovat kyllä rakenteellinen osa taloutta. Yleensä aina vedetään johonkin äärilaitaan överit.

12 tykkäystä

Paitsi että ne lasin korjamiseen käytetyt rahat on poissa jostain muusta bkt:ta buustaavasta toiminnasta…

5 tykkäystä

Tuota pointtia tavallaan hain. :smiley:

3 tykkäystä

Miten sijoittaa osakkeisiin karhumarkkinassa? Kauppalehden Markkinaraati kertoo oman mielipiteensä. :point_down:

Markkinaraadin ohjeet osakeostoihin karhumarkkinassa:

  • Nojaa omaan sijoitussuunnitelmaasi.
  • Ota huomioon sijoitushorisontti ja mahdolliset muutokset siinä.
  • Hyödynnä ajallista hajautusta.
  • Hajauta sijoituksia esimerkiksi indeksitason tuotteilla ennemmin kuin osakepoiminnalla.
  • Suosi laadukkaita ja vakaita yhtiöitä. Varo putoavia puukkoja.
  • Maantieteellisesti Yhdysvallat näyttää nyt selvästi Eurooppaa vähäriskisemmältä.

“Jos sijoitusaika on pitkä, niin hatusta kiinni ja katse eteenpäin. Liikaa ei kannata ostoja pelätä.”

5 tykkäystä

Tuota neuvoa ole aktiivisesti vältellyt.

Tuloksena tuoreita haavoja käsissä :joy:

20 tykkäystä

Lähes -5%… Get the f**k out of here… :rofl::sweat_smile:
Toi -5% olisi miljoonan salkustakin vain -50k€, eli ei paha.

Ei voi muuta sanoa, ku hattua nostaa.:+1:

Ystävällisin terveisin: YTD: -40% :see_no_evil::sweat_smile:

45 tykkäystä

Olkiluoto puskee täyttä höyryä. Melko sutjakkaastihan se loppujen lopuksi valmistui vrt turkulaiseen pyörätiehen(30v) ja Iisakin kirkkoon(40v) :+1: :ok_hand:

Kun nyt vaan saadaan konsensus viherpiipertäjien, ydinvoimahihhuleiden ja (muinais)fossiilien kesken, että kaikkia tuotantomuotoja toistaiseksi tarvitaan :pray:

T. Viherpiipertävä ydinfossiilii :cactus:

10 tykkäystä

“Hienoa, saisko toisen samanlaisen? Ai niin ja mielellään ainakin kymmenisen vuotta nopeammin kuin mitä edellisen kanssa kesti”

1 tykkäys

Kyllä kateeksi alkaa käydä virolaisia

44 tykkäystä

Verratkaa tuota Suomen himmeliin joka lähinnä on rakennelma tulonsiirroksi paljon sähköä käyttävien taskuihin… Miksi ihmeessä meillä ei osata tehdä yksinkertaisia ratkaisuja joiden väärinkäyttö on hankalaa?

32 tykkäystä

Miten tuossa säädellään kulutusta? Kiertävillä sähkökatkoilla?

5 tykkäystä