Inderesin kahvihuone (Osa 5)

https://twitter.com/CharlieMunger00/status/1576321843681632257

27 tykkäystä

Ja SI- nivel kiittää.

1 tykkäys

Kuvassa poimimani kohta.

Odotan korona-liikaelvytys-putin-inflaatio ja sen tappo -kombinaation aiheuttaman häiriökohdan EPS:ssä resetoituvan 6-18 kuukauden sisällä. 2 tuloskvartaalia näyttänee suunnan nykyhetkestä ja viimeistään keväällä priced in.

Sen jälkeen veikkaukseni on EPS -kasvun olevan samaan luokkaa kuin jaksolla 2010-2020 ( n. 60 → 140 eli 2,3 kertaistui) seuraavan kymmenen vuoden aikana. Jätän tästä(kin) tuularinojatuolianalyytikon ajatusketjut pois, mutta viisaampien vasta/puolesta argumentit kiinnostavat.

Esimerkinomaisesti teknokuplassa EPS putosi vajaa 50%, puolet tästä eli 20% asettaisi set pointin 160:een.

Mikä on oma arviosi (skaala lienee riittävän karhuinen) :

Häiriöjakson jälkeen EPS lähtee tasolta
  • 200 tai yli
  • 180
  • 160
  • 140
  • 120 tai alle

0 äänestäjää

Jos ajatuskokeena et mieti edellistä vastaustasi vaan kytket irti häiriöjakson jälkeen tulevan “normaalin” vuosikymmenen EPS-kasvun lähtötasostaan, niin uskotko:

Tulevan “normaalimman” vuosikymmenen EPS-kasvu on
  • Vähemmän kuin jaksolla 2010-2020
  • Suunnilleen sama kuin jaksolla 2010-2020
  • Enemmän kuin jaksolla 2010-2020

0 äänestäjää

Päivän syvyys. Stopilla pohjasta. Ei butt wink lähde ajamaan voimantuottoa.

Harmittaa, että etukyykky tuloksellani ja YTD pörssi tuotoilla on sama suunta. Tosin etukyykky johtaa kolmen vuoden drawdownilla kisaa :sleepy:

Ehkä se taas tästä. Ath lukemista tän päivän tulokseen n. -30kg, matkalle käynyt 2 todella pahaa nilkan nivelrevähdystä ja oikean jalan pohkeen lihasrepeämä. Pelkästään noihin mennyt n. 7kk kuntoutuksineen.

29 tykkäystä

Tämä kissa on sen verran osinkojen perään lähinnä, ettei jaksa hiiriä hirveästi jahdata. :wink:

4 tykkäystä

Näkyvyys on toki kaikilla rajallinen, mutta Fiskarsille omat osakkeet kelpaavat näillä hinnoilla firmalle ja sisäpiirille, Harvialle eivät kelpaa. Eihän näistä varmaan kannattaisi vetää kovin rajuja johtopäätöksiä. Jännä nähdä esimerkiksi vuoden päästä, että kuinka merkityksellisiä asioita nämä olivat.

4 tykkäystä

Toivoa pörssidepikseen. Se mikä menee alas, nousee välillä myös ylös.


Tosin kyseessä on vahvuuslukuni kehitys nettishakissa😁

11 tykkäystä

Itselläni niin liikkuva lonkka, että niin käy aina kun pohjalle menee. Joten täytyy hyväksyä vaan yli 90 asteen kulma. Edellisestä salitreenistä alkaa olla jo 10 vuotta. 13-32 vuodet tuli treenattua kyllä hullun lailla. Omat parhaat tulokset ajoittuu nuoruuteen ja alle 20 vuotiaana tuli SM hopeaa penkistä.
75 kg, 155kg.

29 tykkäystä

Joskus osakeveivaus onnistuu ihan vahingossa. Päätin joskus loppukeväästä hajauttamismielessä jakaa Nokia-osakkeideni potin Nokian ja Eriksonin kesken. Siispä myin puolet Nokioista ja ostin Eriksonia. Nyt syyskuun lopulla huomasin, että Eriksonin osuus oli viitisen prosenttia alempi kuin Nokian. Kyllästyin hajauttamiseen ja myin Eriksonit pois ja saamallani summalla ostin Nokiaa. Nyt minulla on lukumäärältään noin 8 % enemmän Nokian osakkeita kuin alkukesän lähtötilanteessa vaikka en käyttänyt kuin noista osakemyynneistä saamaani rahaa.

10 tykkäystä

Valko-Venäjän tukea Putlerin sodalle odotetaan/pelätään/epäillään. Venäläisiä mobilisoituja sinne ilmeisesti kerätään. Oheisen keskustelun perusteella voi olla jännitteitäkin, kukin arvioikoon itse :man_shrugging:t2:

10 tykkäystä

Noin sitä pitää. :fire: :+1:

Tuo on todella kova tulos, vielä kun on tehty kisoissa! :muscle: Jotkut nostaa salilla 150kg, mutta kun kisoissa pitää punnertaa, niin tulos onkin 120-130kg. Kisoissa vaaditaan oikeasti puhdasta tekniikkaa ja sitä “stoppia”.

Noin 80-kiloisena olen nostanut 162kg, mutta jos olisi pitänyt nostaa kisatyylillä ja stopilla, niin 150kg olis ollut maksimini… ei ainakaan enempää. 75-kiloisena olen nostanut noin 150kg, mutta 10kg olisi lähtenyt heti pois, jos olisi pitänyt stopilla ottaa. Enkkoja tehdessä en ollut mikään alle 20-vuotias, vaan yli 30-vuotias. Alle 20-vuotiaana maksimini taisi liikkua noin 110kg:n paikkeilla, en nyt tarkkaan muista.

16 tykkäystä

Noinhan se menee, taisi silloin tulla kakkonen 160 kg:llä salilla, vaikka ei sekään mikään pomppu ollut. Myöhemmin 82,5 kiloisena tuli kokonaiskisaan treenatessa mainitsemani ongelma SI- nivelen kanssa. Kolmea lajia kovaa treenatessa joutui penkissäkin tyytymään samoihin rautoihin kun 75 kiloisena. Kokonaiskisa on todella kova laji ja salinostoista putoaa siinä vielä isot siivut pois. Penskana saatu jalkavamma esti kovat tulokset kyykyssä, mutta vetoon pitkä selkä ja lyhyet jalat oli omiaan. Hyvä harrastus, vaikka ykköskunnossa ollessaan ei meinannut saada hehkulamppua kierteelleen , jos ei se heti ekalla osunut kohdalleen, niin hapoille meni kädet muutaman sekunnin ylhäällä pidon jälkeen :smile:

11 tykkäystä

On muuten hiton kova penkkitulos! Itse nostin viime keväänä “leikkimielisissä” salin RAW kisoissa penkistä 130 kg n. 100 kg kehonpainolla ja se lieneekin ainoa mainittava “kisanosto PR”. Joitain vuosia sitten nostin lähes samalla kehonpainolla pinnoista 165 kg siten, että pinnat oli n. 2-3 cm rinnan yläpuolella kun olin itseni kaareen “virittänyt”. Silloin ehkä olisi saanut vähän paremman “kisanoston” tehtyä mutta eipäs tullut koitettua. Enää en moisia hullutuksia harjoittele ja olenkin punttaamisen siasta keskittynyt CrossFittiin. Se tekee hyvää omatoimivoimailun jälkeen. Keho ja mieli kiittää :+1:

5 tykkäystä

Tuota GrossFittiä pidän kyllä tosi mielenkiintoisena. Ja jahka päätön yrittäminen loppuu, niin se voisi olla sellainen mistä innostuisi. Nyt on todella leväperäisesti tullut kuntoa hoidettua. Duuni sen verran fyysistä, että ehkä siinä on osasyy. Lisäksi ehdoton tavoitteellisuus ja kunnianhimo on kaksiteräinen miekka. Jos ei enää kisaa, niin olisi se motivaatio kaivettava jostain.

5 tykkäystä

Mulle on CrossFit tuntunut kaikinpuolin mielekkäältä vaihtoehdolta. Jos miettii asiaa siten, että käyt 3 kertaa viikkossa valmiiksi pohditulla tunnin kestävällä WODilla, niin tällä aikamäärällä saa kuntoa kehitettyä ja täysin muuta ajateltavaa vähäksi aikaa. Tämä 3 h ei vielä allekirjoittaneelle niin paljoa ole, että etteikö sitä ehtisi tehdä töiden ja DI-maisteriväylän opintojen ohella.

Jos siis vähänkään CrossFit tyyppinen harjoittelu kiinnostaa, niin kannataa tuollainen peruskurssi/ramp-up käydä kokeilemassa.

4 tykkäystä

Taas on aika kiittää, tällä kertaa

@Kimi.Heikkila :yellow_heart:

Hänen Mikset olisi omistaja? -bloginsa viettää 1-vuotispäivää!

@Kimi.Heikkila on esimerkki foorumin laatua lisäävästä kirjoittelijasta. Hänen suoraselkäinen kirjoittelunsa omalla nimellään ansaitsee arvostukseni.

Varsinkin tässä karhumarkkinatunnelmassa hänen bloginsa seuraaminen on herättänyt juuri tällaisessa aloittelevassa sijoittajassa ymmärrystä ylipäänsä osakkeiden omistajuuteen ja
luottamusta sijoittamiseen.

Alussa blogille asettamasi tavoitteet ovat toteutuneet hienosti :pray:

12 tykkäystä

Viikonloppu alkaa olla taputeltuna, joten ollaanpa valmiina uuteen pörssiviikkoon kuin venäläinen täydennysmies rintamalle:

6 tykkäystä

160kg kakkonen on kyllä jo aika priima tulos :smiley: Kuinkahan pieni jo 100kg:n penkki olikaan maailman miesten kesken prosentuaalisesti.

Olen käsille ottanut aikoinaan 140kg täysin avustamattomalla ”unrackilla” ja oli aika kupla otsassa. Pitäisi taas varmaan kokeilla kunnollista maksimia penassa, niin tietäisi missä kulkee, kun kuitenkin sarjapainot nousseet. Etten myös nyt täysin jäisi sijoitusfoorumin penkkipuheessa pelkäksi punaiseksi sydämmeksi, niin pitää omakin tulos varmaan jakaa, että voi sitten palata sen parantuessa :wink: (olla hiljaa huonontuessa).

Tästäkin on jo jokin noin vuosi aikaa, mutta 120kg paussitettuna ja melko kapealla otteella oli isoin rauta, mitä olin ottanut aluksi. Siitä aloin sitten hiomaan ojentajapainoitteista, kun huomasin toimivan omiin raameihin älyttömän hyvin. Treenasin tästä 3kk myöhemmin ojentajapenkkiä työntötreenissä ”deadstopilla” niin, että jää tanko hieman rinnan yläpuolelle suojaraudoille ja siitä sitten ylös. Kulkikin yllättävän hyvin ja puoliksi vitsillä/kisana sitten otettiin raudat alemmas ja lähdin lisäämään painoa. Oteväliksi otin niin kapean kuin sai, joka oli 28cm etusormesta etusormeen (Katsoin mittanauhalla :smiley:). Aika hyvin kädet vispasi, kun oli jotenkin vaikea noin kapealla pitää selkä tiukkana, mutta kyllä vain paussilla meni silti se vanha leveämmän otteen 120kg. Nyt saattaisi ehkä olla hyvä mahdollisuus jo saada tuo kolme rinkulaa tangon päähän, mutta sehän selviää vain testaamalla :smirk: Vielä olisi se @Sijoittaja-alokas jakama kehonpainohaastekkin tekemättä.

Edit: ja taisi statseista jäädä kriittisin, että noin 79-82kg oli ehkä tuolloin paino. En ihan tarkalleen muista.

4 tykkäystä

Appleen shorttia, Qt tuplaus ja Sampo exit. Tsek! :white_check_mark:

5 tykkäystä