Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Liikaa näkee viestejä mallia “Eikö kukaan huomannut merkkejä” sekä koronaan että Venäjän aivoituksiin liittyen. Ei se jälkiäinen besserwisseröinti vaan ketään tee sen kauniimmaksi.

1 tykkäys

Nyt sitten markkinat pohtii oliko tämä hyvä uutinen pörsseille (korot alas), vai ensimmäiset merkit siitä että tulosennusteet ovat kuraa.

Euron heikkous on tuntunut olevan se narratiivi jota EKP puhuu, eli tämä ei ehkä hetkauta. Yllättävän vähän heikko valuutta tukee suuren vientimaan teollisuutta.

e; eli -2.4 toteutunut, ennuste -0.7 ja edellinen plussalla 1.9
nämä ulos siis 9.00 tänään suomen aikaan, alustava reaktio alas 70 pinnaa daxissa

2 tykkäystä

Mikäli tämän kaltaiset otsikot lisääntyy (Kl 6.10), voi todeta että kohta taas mennään. Vedin tämän johtopäätöksen ihan lukematta juttua. Jotain tuttua tässä silti on:

5 tykkäystä

Osto-myyntiketjusta:

“ostin V @185 eläkesalkkuun”

Valistakaa tietämätöntä. Mikä V? Valuttaakaan ei kerrota.

4 tykkäystä

Visa, tickkeri V. Merkit täyteen.

9 tykkäystä

Varmaan vähän väsynyt kun meni hetki ihmetellessä miten voi tuplata 1/4 :sleeping:

3 tykkäystä

En minä tiedä onko tuo ensimmäinen merkki, viisaammat ovat saattaneet niitä nähdä jo muitakin. Mutta joka tapauksessa seuraavaksi alkavat tulokset heiketä.

1 tykkäys

Tämähän on hyvä kiertoilmaisu. Pitääkin sanoa vaimolle että salkkuni on 1/4 tuplautunut tänä vuonna eikä suinkaan puolittunut.

22 tykkäystä

QT:n tavoitehinta tippui taas kahden kuukauden takaiseen verrattuna yli 40 % (80 → 55). Kertokaapa minulle, mikä hyöty on analyyseilla ja tavoitehinnoilla, jos tavoitehinnatkin on näin hatusta vedettyjä? Talousympäristö heikkenee, mutta olihan nykytilanne jo pari kuukautta sitten aika hyvin tiedossa.

Ymmärrän, että vuosi sitten oli aika mahdotonta ennustaa markkinan muuttumista, mutta nykytilanteessa, jossa tällainen tavallinen pulliainen erityisen voimakkaasti nojaa asiantuntijoiden analyyseihin, niin tuntuu että heillä on asiat ihan yhtä pahasti hakusessa kuin minulla.

15 tykkäystä

Näillä sijoitusfoorumeilla kannattaa olla todella varovainen, koska nää kuplautuu TODELLA herkästi! Jos omistat firmaa niin sulla on kaikki kannustimet puffata firmaa ja kaivaa kaikki mahdollinen positiivinen mitä löydät.

Toisaalta karhuilla tuskin on shortit päällä, koska riskit on aivan naurettavat verrattuna hyötyyn. Karhut tekee sitä yleensä pelkästä mielenkiinnosta. Veikkaan, että suurin osa katsoo vain sivusta hypeä ja eivät jaksa kommentoida mitään.

Voit itse miettiä, että haluatko hypätä tuollaiseen ketjuun ja se ei vaikuta sinun salkkuun mitenkään? Ehkä teoriassa voisit saada kurssin laskuun ja päästä mukaan alemmalla hinnalla.

7 tykkäystä

Jos oma salkku on ottanut kunnolla osumaa tänä vuonna, ei hätää: sitä on sattunut paremmissakin piireissä. Warren Buffettin kaverina tunnetut Charlie Munger näki hoitamansa salkun puolittuvan nykyisenkaltaisessa inflaatiomyrskyssä ja energiakriisissä.

Silti hän pystyi tekemään n. 20 % vuosituottoa sijoittajilleen yli ajan! Töyssyt kuuluu matkaan.

Charlien sanoin, jos ei kestä markkinan puolittumista tyynellä mielellä ei ansaitse kuin keskinkertaisia tuottoja. Hän sen tietää.

43 tykkäystä

Kai tuosta voi päätellä, että tavoitehinta on voimassa vain sinä päivänä, kun se on annettu. Sen jälkeen tavoitehinta saattaa olla ihan persiillään, mutta analyytikko ei ole ehtinyt sitä päivittää.

En nimittäin usko, että analyytikko on näiden kahden kuukauden ajan ajatellut, että kurssi on varmaan vuoden päästä 80 ja nyt raportin yhteydessä havahtui, että ei, kyllä se kurssi on vuoden päästä sittenkin 55.

Jos kurssin ja tavoitehinnan välillä on suuri ero, niin tavoitehinnan kohdalle voi kuvitella kyltin:

4 tykkäystä

Tarttis ehkä kirjoittaa luvut auki, jotta ei olisi niin helppo kuvitella taivutuksia sanoihin… “neljäsosa tuplanneesta positiosta” vs “neljäsosan tuplanneesta positiosta” :wink:

1 tykkäys

Mietin kyllä itsekin tuota Tesla-ketjua lukiessa, korvaako nyky hinnalla ostavien henkistä ja aivoille aiheutettua vahinkoa potentiaalinen tuotto. Vaikka ei miettisi edes riskejä.

Ymmärrän kyllä niitä veijareita, jotka ovat ostaneet osaketta kymmenysosalla sen nykyhinnasta mutta tällä hetkellä massiivinen ylituotto ~750 miljardin markkina-arvon firmasta jota seuraa valtava määrä jengiä… Korvaako se kaiken vaivan. :smiley: En ymmärrä miten paljon tunteita voi yksi yhtiö aiheuttaa. Ikään kuin sen kassavirtoihin vaikuttaisi täällä esitetty viha tai hehkutus.

38 tykkäystä

Onko @musa_2 koskaan vielä ollut härkätuulella? :thinking::smiley:

9 tykkäystä

Hyvä termi tuo ylös-alaisin markkina, jossa huonot uutiset vahvistavat kursseja. Onko historiassa esimerkkejä tämänkaltaisista tilanteista ja minkälaisen prosessin tai resetoinnin kautta on palattu oikeinpäin markkinaan?

2 tykkäystä

Elimme juuri sen kaltaisessa markkinassa käytännössä 2009–2017 (suunnilleen) ja sitten taas 2020–2021.

Inflaatio rikkoo sen käytännössä, koska se kertoo talouden ylikuumentumisesta. Sen jälkeen “hyvät” talousuutiset kertovat kuumentumisen pahenevan, mikä taas tarkoittaa rahapolitiikan kiristämistä.

Sehän ei itsessään ole huonoa, jos talous on vahva mutta jos kun se lähtee heikkenemään korkojen nousu on äkkiä osakkeille kökkö yhtälö.

5 tykkäystä

Meinaatko, että Twitter rahat on jo Muskilla kasassa ?

Onhan Possu muistaakseni sanonut että on pikkuhiljaa ostellut ja isohkolla osakepainolla ollut koko ajan. Näin siis huomattavasti isompi (korjaus)härkä kuin allekirjoittanut joka ei ole kumpaakaan. :wink:

5 tykkäystä

Olen ollut vivutetusti longina :slight_smile:

21 tykkäystä