Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Katselusuositus.

Vesa Puttosen erinomainen katsaus talouden kuumiin puheenaiheisiin alkaa 13 minuutin kohdalla. Video päättyy paneelikeskustelulla, jossa mukana on muun muassa Mikael Rautanen.

Paneelikeskustelun aiheena, mihin kannattaisi sijoittaa.

28 tykkäystä

Valitettavasti näin.

8 tykkäystä

Ei ota Iranin mielenosoitukset loppuakseen. Mahdettaisiinko tässä – ihan oikeasti – ottaa askel oikeaan suuntaan?

Ei olisi ihan pikkujuttu, jos Iranissa tehtäisiin edes jonkinlaista siirtymää kohti demokraattisempaa ja vähemmän fanaattista uskonnon ja valtion liittoa.

87 miljoonaa ihmistä. Toiseksi eniten todennettuja maakaasuesiintymiä maailmassa. Neljänneksi eniten öljyä. Nykyisellään todennäköisesti suurin realisoitumaton uhka koko maailman vakaudelle ja rauhalle.

25 tykkäystä

Toisen pojan synttärit lähestyy … selailen legojuttuja

44 tykkäystä

Tosta vois Kremlille vinkata, voisivat harjoitella. Hetkinen, aika monta osaa on tuossa - voi olla vähän liian haasteellinen.

8 tykkäystä

Vastaan tänne, koska viestini ei tuota lisäarvoa Fortum-ketjulle. Usein puhutaan johtajien track recordista myös entisissä tehtävissään, hyvä, että sinulla edelleen löytyy luottoa Baldaufiin ja Lundmarkiin. Käsittääkseni myös olit ihan samaa mieltä kokoomusvaikuttaja Lehden kommenteista Uniper-sotkussa, sieltähän juuri lainasin tuon Due dilligencen tekemättä jättämisen Uniper-kaupoissa ja kuka on siitä vastuussa vai olitko hänen kanssaan samaa mieltä vain siitä, mitä tulee poliittiseen vastuuseen ja Fortumin ex-johto on aikanaan mielestäsi toiminut vallan erinomaisesti!? Itseäni ei hirveästi yllätä, että pitkäaikainen kokoomusvaikuttaja ruotii nykyhallitusta, siksi jakamasi juttu olisi mahdollisesti sopinut paremmin politiikka-ketjuun. Yleisesti ottaen mielestäni muutenkin nyt, kun eduskuntavaaleihin on enää aikaa puoli vuotta, niin poliitikkojen(myös ex-) lausunnot voisi hyvin käsitellä tuolla Politiikka -ketjussa. Niissä kun kovinkin usein voi olla “oma lehmä ojassa”.

4 tykkäystä

Kun kerran mainostit Eero Lehden Fortum-kirjoitusta, niin voin lisätä sen verran, että se ei ollut poliittinen kirjoitus vaan siinä käytiin varsin onnistuneesti läpi demarihallituksen Fortum-epäonnistumiset tämän vuoden aikana. Kirjoituksessa käsitellyt asiat on kaikkien Fortum-omistajien hyvä lukea.

En ole missään vaiheessa väittänyt, että Fortumin uusi tai vanha johto teki hyvää työtä. Eikä niin tehnyt Eero Lehtikään. Kuten viestistäni voi selvästi lukea, en vain ymmärtänyt kommenttiasi siitä, että Nokia-sijoittajaa pitäisi asia jotenkin liikuttaa.

Sen sijaan väitin, että Sanna Marinin johtama demarihallitus teki hirvittävän huonoa työtä. Ja niin väitti Eero Lehtikin lukuisien perustelujen kera.

1 tykkäys

Pari poimintaa

1.Inderesin analyysikoulun tuorein juttu on tässä:
Ennen varsinaiseen ennustamisprosessiin ja sen sudenkuoppiin kaivautumista on järkevää muistuttaa siitä tosiasiasta, että ennusteet eivät koskaan ole pomminvarmoja tietoja ja ankkuroitumisen arvoisia, vaan loppuviimein vain ja ainoastaan senhetkisiin tietoihin perustuvia parhaita arvauksia.

2.Sitten Premiumin omaaville on käytössä tällainen “Inderesin yhtiösentimentti”, josta näkee sijoittajien mielikuvia eri yhtiöistä ja tällaisia kategorioita on viisi kappaletta. Tuolta on kiinnostava katsoa, mitä mieltä sijoittajat ovat eri yhtiöistä. Luonnollisesti näihin ei saa liikaa tukeutua, mutta ehkä noista saa sellaista hieman täydentävää tietoa erilaisesta näkökulmasta.


Tänään panostan Valmetin tutkimiseen, rapsat on luettu jo aiemmin pariinkin otteeseen, mutta nyt luen yhtiörapsan kolmannen kerran ja vähän noita tuoreempia kommentteja. Sitten taas vielä yhtiöketjuun lukemaan uudelleen foorumilaisten ajatuksia ja lopuksi menen yhtiön sivuja tutkimaan.

Tuntuu siltä välillä, että yhtiöiden tutkiminen on aika rankkaa, vaikka kiinnostavaa puuhaa. Pää sauhuaa ja tuntuu jopa kuormittavammalle kuin työt omalla tavallaan.

Pakko on tänään mennä ulos lenkkeilemään ja tuulettamaan ajatuksia. Tässä jokin aika sitten eräs analyytikko sanoikin mulle siihen tapaan, että irrottaudu välillä näistä sijoitusjutuista, vaikka tosin se vaikeaa hänellekin välillä on. :slight_smile:

Hyvää sunnuntaita kaikille ja muistakaa ulkoilla! :sun_with_face:

6 tykkäystä

" loppuviimein vain ja ainoastaan senhetkisiin tietoihin perustuvia parhaita arvauksia."

“Arvauksia” on hieman huono tuossa yhteydessa, koska se romuttaa “senhetkisiin tietoihin perustuvia” -väitteen. Olisko “päättelyitä” tms parempi.
“Parhaita”-sanan monikko ja “subjektiivinen arvostuspohja” vielä korostaa epävarmuutta.

Täytyy sen verran kommentoida kahvihuoneessa Fortum keissiä että nyt on jo kohta aika vaihtaa kakkaset housut uusiin kun menneille ei voi enää mitään ja koskee muitakin firmoja.Katse eteenpäin ja kohti uusia pettymyksiä ,kuten sanotaan.

Olen vaikutusvaltainen ja siitä hyvin ylpeä. :sunglasses:

Ei olisi kyllä pitänyt mainita sitä tässä aiemmin, että tutkin Valmettia… toki en ole varma vielä ostanko sitä. :grimacing: No mulla on nyt osto-/lisäyslistalla sitä ennen pari muuta vaihtoehtoa, joten Valmet on vain yksi tutkittavista vaihtoehdoista… toistaiseksi.

7 tykkäystä

Mitä mieltä arvon vertaiset Inderesläiset ovat ideasta, jos keräisimme yhdessä kolehdin jolla ostamme @Sijoittaja-alokas pois markkinoilta? Kaikki voittaisivat, koska yhdessä saisimme kasaan enemmän rahaa kuin Alokas uskaltaa edes toivoa ja samalla saisimme pörssit uuteen nousuun Alokkaan poistutta sieltä?

15 tykkäystä

Hmm… suositteletko siis mulle Plugia, tarkoitatko, että mun pitäis ottaa sitä härkävivulla? Vedyllä on kyllä aina paikka sydämessäni. :green_heart:

Ajattelin, että teen Buffetille tarjouksen, josta hän ei voi kieltäytyä. Voin joko ostaa hänen yhtiötään tai sitten hän voi sponssata mun sijoitus- ja meemiharrastuksiani. :handshake:

12 tykkäystä

Ei ei ei just sain possan täyteen! En ole vieläkään toipunut edes PYN-avauksestasi. Valmet on sitä paitsi liian heiveröinen vastustaja, syklinen raasu pelättyä Suurta Tasoittajaa vastaan. Eivätkö arvollesi sopisi paremmin vaikka raskaan sarjan veteraanit Elisa, Orion ja Sampo?

11 tykkäystä

Thor No GIF - Thor No GIFs|262.5x262.5

36 tykkäystä

@JHeiskanen on taas tehnyt mielenkiintoiset tilastot Inderesin foorumilaisten menestyksestä. :point_down:


:joy:

Miksi en? Syyksi ei kelpaa, että Valmet tippuu -1000%. Mitkä ovat mielestäni Valmetin suurimmat riskitekijät (muuta kuin Alokas)?

10 tykkäystä

Mihinkään liittymätön isävitsi sunnuntaille.

Tänään ei oo osakkeet tippunu yhtään! :smiling_face:

33 tykkäystä

Valmet on oikeasti hyvä yhtiö. :slight_smile: Jämäkästi johdettu ja monipuolisempi kuin moni luulee. Itsellänikin on Valmettia salkussa, mutta vain “jäänteenä”. Kerro ihmeessä, jos löydät jotain mielenkiintoista.

Olisin itse toivonut Valmetilta vielä rohkeampaa uudistumista. Paljon on vielä painoa Prosessiteknologiat-segmentissä. En tosin ole Valmettia mitenkään fokuksessa pitänyt. Energiassa olisi kasvuvaraa. Valmetissa on paljon hyvää ja toivoisin, että se pystyisi hieman yllättämään. Tekeminen on ollut vakaata – hyvä sekin.

2 tykkäystä

Itse en ole tehnyt tappiota. Voitollisia myyntejä on enemmän ja suurempia kuin tappiollisia.

1 tykkäys

Kiitos käyttäjälle @Divinesia mainioista tilannetiedotuksista Rivianiin liittyen. En ole (ainakaan vielä) Rivianiin sijoittanut, mutta sähköautouskovaisena on todella mielenkiintoista lukea Rivianiin liittyvää uutisvirtaa ja analyyseja.

3 tykkäystä