Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Historian pohjalta ehdotan välittäjätilastoihin sulle omaa tickeriä “SOS” . Ois helpompi välttää “arvoansat” :face_with_hand_over_mouth: :grinning:

12 tykkäystä

Maailman isoimman osakeindeksin päivän sisäinen heilunta yli 5%, näyttäisi olevan taas ihan normipäivä :man_shrugging:

Nyt voisi olla pienen karhumarkkinarallin paikka kun käytiin sopivasti tiputtelemassa porukkaa tuolla <3500:ssa.

31 tykkäystä

@Jukka_Lepikko :crystal_ball: :crystal_ball: :crystal_ball:

90 tykkäystä

Tästä pitäisi antaa @Jukka_Lepikko joku titteli! Harvinaisen hyvin oli pallon päällä.

Toinen asia: Arvoyhtiöiden paluu.

27 tykkäystä

”Tähti” treidaaja hävisi jo kumppaninsa rahat. Inderesiltä lähti ”tähti analyytikko” ja taitaa olla sama lopputulos?

Nousukaudella on tähtiä ja laskukaudella vaikka veikkailisi laskua ei ole tähtiä.

Teslaketjua on tullut luettua, @Jukka_Lepikko samalla tasolla kuin vuosi sitten missä tahansa paljon nousseen osakkeen ketjussa tyrmää kaikki negailijat😅

Lisäksi on moneen kertaan kuluvaa vuotta veikannut indeksien pohjanneen, vaikkei sitä pohjien taaksejäämistä moni olisi uskonut😉

3 tykkäystä

Jep, nyt osui kyllä @Jukka_Lepikko :llä titaanisalkun ostot lankulle. Pohjilta kerralla käteispaino noin 65% → 0%. Sen verran iso näkemyksen otto, että tämän nähtyäni siirryin itsekin ostolaidalle.


30 tykkäystä
  1. Treidaajan salkut heiluu. Uutisoidusta salkusta haihtui vähän yli 20 %, mikä oli ks. salkun “stop loss”. Tämän kokoisia laskuja on ehkä sattunut jollekin muullekin, ehkä jopa tänä vuonna?
  2. Oon negaillut Tesla-ketjussa ihan huolella viime aikoina, esim. viime kuun lopussa kun oltiin $300 tuntumassa, jossa myös myin oman position (ostin muuten tänään Teslaa jenkkiavauksesta).
  3. Voit seurata mun trackiä Sharevillessä, sieltä löytyy nyt vähän yli 3,5 vuotta dataa
    kuva

Mutta turhaa pilata hyvää paskan puhumista faktoilla…

108 tykkäystä

Onko muuttunut talousympäristö ja osakkeiden raju lasku sittenkään huono asia sijoittajalle, ottamatta huomioon edes sitä tosiasiaa, että osakkeiden laskiessa niiden tuotto-odotukset lähtökohtaisesti nousevat?

Kun menestyksekkäiltä johtajilta kysyy, mikä on vaikuttanut eniten heidän ammatilliseen ja henkilökohtaiseen kehitykseensä, on vastaus useimmiten: “merkittävät haasteet ja vaikeudet uran varrella”. Ihminen oppii yleensä tehokkaimmin, kun olosuhteet pakottavat siihen ja hän joutuu poistumaan mukavuusalueeltaan ja kokeilemaan uusia käyttäytymismalleja ja näkökulmia.

Näen samaa elementtiä osakesijoittamisessa. Kun ajaudutaan ympäristöön, missä emme ole ennen joutuneet tekemään sijoituspäätöksiä ja se, mikä toimi ennen, on nyt aiheuttanut vain rajun omistusten laskun, tämä kaikki pakottavat meidät kehittymään, ajattelemaan asioita uudella tavalla, oppimaan uutta ja sietämään osakkeille tyypillistä volatiliteettia sekä epävarmuutta - jos siis itse haluamme näin. Tämä kaikki kasvattaa aina henkistä pääomaa, älkää aliarvioiko sen vaikutuksia tuleviin sijoituksiin.

22 tykkäystä

Vaikka tämä on luultavasti totta - niin onkohan jollain dataa kuinka kuinka hyvä ostos mediaani-osake on absoluuttisesti tai vaikka verrattuna indeksiin esim. -30% laskun jälkeen? Tässä toki haetaan toteutunutta tuottoa eikä niinkään tuotto-odotusta.

SP500 indeksin ostaminen vähänkään pitemmällä horisontilla tuskin menee kovin pahasti pieleen -30% laskun jälkeen, mutta yksittäisistä osakkeista vain pieni osa taisi voittaa indeksin vähänkään pitemmällä aikavälillä ( @Verneri_Pulkkinen tainnut joskus esitellä tätä dataa). Jos yliajan esim. 10% osakkeista tuottaa ylituottoa, muuttuuko tämä “laskumarkkinan jälkeisinä” aikoina oleellisesti? On helppo keksiä syitä miksi ylituottoa tuottavavien osakkeiden määrä nousisi vaikka 20%iin tai toisaalta saattaisi laskea 5%iin seuraavaksi X-ajaksi.

Eli nouseeko halpuutettujen osakkeiden tuotto-odotus absoluutisesti ja/tai suhteellisesti?

Toivottavasti joku saa ajatuksen juoksusta yhtään kiinni. Ja viestini ei ollut nimenomaan @Astrix lle mitään haastoa, vaan tuli vain viestistäsi mieleen.

5 tykkäystä

Eikös se jenkkilästä käsin vedetä matto suomipojan alta aina perjantaisin vasta :grin:

1 tykkäys

Healing with heat, eli kiimalla parantamista :stuck_out_tongue:

4 tykkäystä

Kai ne verot maksetaan oikeasti vaa kerran vuodessa? Ellei tossa kestä 1000 vuotta, nii jos laskelmassa verot vähennettäisiin vaikka 100 kaupan jälkeen, niin mikä olisi silloin lopputulema?

1 tykkäys

Oli niin ihanasti muotoiltu lause, että tää pitäis kertoa entiselle äikän opettajalle :smile:

13 tykkäystä

Tulee mieleen se kuuluisa nyrkkeilijä Pasi Fisti

8 tykkäystä

:smile:

Voisin esitellä tuota mulle tukiopetusta antaneelle opettajalle tai mun yhdelle lukion opettajalle, joka sai lukea erityisen paljon mun sekavia ja kirjoitusvirheitä viliseviä aineita. Tälle lukion opelle ei varmasti tullut yllätyksenä, että sain äikästä ekalla kerralla kirjoituksista improbaturin. En tiedä, kumpi oli aineissani pahempaa kirjoitusvirheet tai sisältö. :smiley:

Mun elämäni ja juttuni ovat usein tahattomasti aika viihdyttäviä, vaikka en usein sitä itse heti tajuakaan. :upside_down_face:

EDIT: Ja nauran toistamiseen tuolle hienosti muotoilulle lauseelle. :joy:

6 tykkäystä

Hehe olet täysin oikeassa! Tehdäänpä uusi taulukko huomenna :smiley:

1 tykkäys

Ihmettelinkin joku päivä, että mihin aina niin aktiivinen kirjoittaja @Juurikki on hävinnyt foorumilta. :scream::grin:

9 tykkäystä

@Jukka_Lepikko:n maaginen ennuste jenkkien inflaatioluvusta ja sen vaikutuksesta indeksien kurssiliikkeeseen herätti paljon huomiota Twitterissä ja täällä foorumilla:

image

Laitetaas S&P500 graafilta kuva miten meni oikeasti:

Muuten aika kohdilleen osui mutta lasku oli aavistuksen enemmän kuin -2% joten vähän lisää tarkkuutta jatkossa ennusteisiin kiitos :joy: :rofl:

Edit: Kuvaan korjattu laskun suuruudeksi ennustehetkestä -2.2%. Olihan tuo kyllä hatunnoston arvoinen ennuste

26 tykkäystä

Indeksi kävi enimillään n. 2,2 % laskussa edellisen päivän closesta tai siitä hetkestä kun tein tuon ennusteen 9:15 :wink:

31 tykkäystä

Markkinaraadissa oli @Sauli_Vilen, Danske Bankin pääanalyytikon Minna Kuusisto ja Aktian salkunhoitaja Juuso Kenkkilä. Jutussa ei ole maksumuuria ja noin puolen tunnin markkinaraati on kaikkien katsottavissa. :slight_smile:

Myös Inderesin analyytikko Sauli Vilén pitää kuluttajanäkökulmaa mielenkiintoisena. Toisaalta hän nostaa esille Helsingin pörssin näkökulmasta esimerkiksi suuret konepajat, joiden tilanne antaa vinkkiä maailmantalouden sykkeestä. Yksittäisistä yhtiöistä hän nostaa esiin pankkisektorilta pohjoismaisen pankkijätin Nordean.

“”Varsinkin laatuyhtiösijoittajana nyt pitää löytää hyvää laatua ja katsoa, millainen velkaisuus ja kassatilanne oikeasti on”, Kenkkilä sanoo.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/salkunhoitaja-juuso-kenkkila-odottaa-erityisesti-yhden-sektorin-tulosjulkistuksia-osakkeet-on-hakattu-ja-ihmisilla-on-sellainen-fiilis-etta-ei-tule-mitaan/af7579ee-a140-4b1a-8979-aff6120512c7

4 tykkäystä