Inderesin kahvihuone (Osa 5)

“Kaikkia ketjuja ei aina kannata lukea”

  • Gandalf tai joku ainakin

image

4 tykkäystä

Britit…

3 tykkäystä

Tää on mielenkiintoista. Tolle Trussille on naureskellut lähes kaikki ja hänen epäonnistumistaan koko tiedostava vasemmisto toivoi hartaasti. Lopulta sitten nainen itse kaatui starttiviivalla. Mutta vasta, kun verenhimoinen konna tulee myös pilkkaamisen apajille, niin Trussille naureskelu muuttuikin inhottavaksi.

Kertoo muuten paljon Twitteristä, että Iranin, Saudien ja Venäjän poliittinen johto on siellä, mutta ei Yhdysvaltainen 45. presidentti.

Lisätään nyt vielä, että Trussi oli heikko johtaja, mutta mieluummin heikko konservatiivi kuin kommari Britannian johdossa. Jos maassa ei olisi kaksipuoluejärjestelmää kannatteleva vaalitapa voisi joku puolue nyt murtaa ton valtasetelman. Ehkä toi Reform UK puolue siihen kykenee, kun konservatiivit vetävät nyt kaiken vihkoon.

2 tykkäystä

Nimeksi tulee sitten Sakamux, kuulit sen täältä ensimmäisenä.
Rimmaa mukavasti takamuksen kanssa, auttaa varmasti markkinoinnissa.

9 tykkäystä

Hauska kuva Whirlpoolin Q3 esityksestä. Muutama hinnankorotus kvartteri takana :smiley:

Muita lukuja/infoa Q3:

27 tykkäystä

Aah nyt selvisi kuka “nonnero” tuota on käynyt tankkaamassa. Ilmankos kurssi nousi :slight_smile: . Meinaan että melkein koko tämän päivän vaihto on tuo Siepin ostos…

Ei vaan - hyvä juttu näin!

image

13 tykkäystä

Duh, Mandatum lähestyy tuulipukua uutislehtisellä jossa keskitytään hehkuttelemaan (johdannaisilla) shorttausta. Onko pohjat saavutettu??

34 tykkäystä

Yhtiöketjuissa aika vahvasti perjantai.

3 tykkäystä

Erdoganilla taitaa olla rahapolitiikan alkeiskurssi käymättä :slight_smile:

15 tykkäystä

kuva

kuva

Karhujen verenhimo vaihtui jälleen hiljaiseen itkuun :smiley: Ehkä parin tunnin päästä taas punainen hunajapurkki aukeaa.

14 tykkäystä

Kopsasin perusteluja vähän ajan säästämiseks Discordin puolelta, ettei tarvitse kirjottaa kaikkea uusiks.



Tosta parit DCF:t. Ekat kaks on DCF:n antamia targeteja 3 vuoden jaksolle, joista toi ensimmäinen on nykyisestä Luiron DCF:stä otettuna -20 % EBIT-ennusteisiin ja TERM-kasvusta -0,5 % veks. Tän lisäks WACC:iin korotus n. 1,4 %:lla (-> CoE n. 11,1 %). Toka DCF havainnollistaa upside-potentiaalia nykyselle Luiron DCF:lle, josta on trimmattu vaan -0,5 % TERM-kasvusta pois, eli rahavirran jakaumaa ajatellen on sillon 2 % vähemmän riippuvainen TERM-rahavirroista (TERM-rahavirta 67 % → 65 %). Kolmas DCF on sitte kaikista eniten bearish näistä, joka olettaa et DCF:n 1 mukanen osakekohtanen arvo saavutetaan viiden vuoden sisällä, eikä kolmessa vuodessa (eli käytännössä arvostuskomponentti laahaa kaks vuotta lisää). Jopa tossa kolmannessa DCF:ssä p.a. tuotto viidelle vuodelle on >13 %, mikä on ihan kohtuullinen, huomioiden miten bearish-skenaario tossa on sisällä.

Toisia perusteluja:

  • EV/S-kertoimet ATL, pitää kuitenki huomioida et firman fundat ei oo menny täysin metsään, vaikka on kokenu toki kolauksia paljon tän vuoden aikana (energiakriisi nyt yhtenä komponenttina)
  • 2024e oik. P/E <15x yli 12 % liikevaihdon kasvun (ennustettu!) SaaS-yhtiölle karkeena metriikkana on houkutteleva, jopa 2023e oik. P/E n. 30x ei oo paha luku kyllä.
  • Jos verrataan Innofactorin tilanteeseen, jonka myin ja vaihdoin osiks tähän, niin Innofactoriin nähden Inde on positiivisempi tässä yhtiössä. Toisaalta, jos mietitään puhtaasti bullish-skenaarion upside-potentiaalin kautta, niin voidaan ottaa vähän epäreilu kilpailu. Annetaan Innofactorille bull-skenaariossa Evlin DCF-analyysin mukanen n. 3,1 € target, saadaan nousuvaraa n. +252,27 %. Sitten, oletetaan LEADD:lle bull-skenaariossa vuonna 2024 35 milj. euroa liikevaihtoa (joka on 0,3 milj. euroa alempi kuin nykyinen Luiron ennuste), joka arvotetaan EV/S-kertoimella 3,5x, eli n. 5 % diskontolla LEADD:n pörssihistorian 12kk fwd. mediaani EV/S-kertoimeen, ja oletetaan nettokassa 0. Saadaan arvoks n. 21 € per. osake, eli upside nykykurssiin n. +288,89 %. Toisaalta mun mielestä on turvallista olettaa, että bearish-skenaariossa LEADD:n downside-potentiaali on maksimissaan samalla tasolla Innofactorin downside-potentiaalin kanssa, bullero vois argumentoida downside-potentiaalin olevan paljonkin matalampi LEADD:lla.

Näillä perusteilla mun mielestä pair trade Innofactor → LeadDesk on aika hyvin perusteltu, ilman kauheen vaativia kvalitatiivisen tason oletuksia.

Solteqin osalta perusteluja löytyy paljon yhtiöketjusta, johon oon kirjottanut viestejä aikaisemmin. Mutta ehkä lisäyksenä nyt on vielä enemmän tonttiin laskenut kurssi, käänneyhtiön ensimmäinen lupaava merkki (uus toimari, joka putsaa pöytää, ja toivottavasti lähtee terävöittämään strategiaa), mahdollisesti bullish-katalyyttinä toimiva tuleva strategiapäivitys ja toisaalta haluttomuus laskea salkun tasolla IT-palvelusektorin yhtiöiden painoa liian alas. Solteqin valuaatio on myös (osiksi laskeneen kurssin myötä…) houkuttelevampi relatiivisesti myös @Joni_Gronqvist:n mielestä verrattuna Innofactoriin, ihan puhtaasti nykyisiä suosituksia katsoen (joka itseasiassa oikoo osittain mutkia Solteqille jopa epäedulliseksi, joku voisi argumentoida, että Innofactorin valuaatio on merkittävästi kireämpi kuin Solteqin tällä hetkellä kurssilaskusta huolimatta).

23 tykkäystä

No niin mahtavaa, tässä olisi sopivaa perjantai-ilta kuunneltavaa, kun @Olli_Koponen on puhunut mikkiin tuloskausijuttuja. :slightly_smiling_face:

Aiheet:
00:00 Aloitus
01:03 Markkinan liikkeet
14:56 Helsingin pörssi
19:12 SP500
21:57 Yhdysvaltojen pörssin kohokohdat
43:43 Helsingin pörssin kohokohdat
01:03:10 Yhteenveto

17 tykkäystä

Helsingin Pörssin toimarilta aikoinaan haastattelussa kysyttiin, että miksi suuryhtiöiden välittäjätilastot menevät piiloon. Syynä kuulemma se, että nykyään Helsingin pörssillä ei ole monopolia kaupankäyntiin. Ulkomailla on vaihtoehtoisia kauppapaikkoja, jotka eivät kerro julkisuuteen ostajien ja myyjien välittäjiä. Jos Helsingin Pörssi ei suostu tähän ulkomaalaisten ostajien ja myyjien vaatimukseen, kaupankäynti siirtyy muualle ja OMXH:n osakevaihto kuivuu kasaan / markkinaosuuksia menetetään lisää.

Ikävä kehityssuunta kyllä, mutta Helsingin Pörssi ilmeisesti vain joutuu hyväksymään realiteetit, jotka heille Suomen ulkopuolelta sanellaan kilpailutilanteesta johtuen.

6 tykkäystä

Alko tuhoaa venäläiset tuotteet - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Myisivät mielummin varastossa olevat, ja lahjoittaisivat rahat Ukrainaan. Lisää ei tarvitse tietenkään tilata Venäjältä niinkun ei ollakkaan tekemässä.

31 tykkäystä

Käsittämätöntä. Vaikka Musk leikkii jumalasta seuraavaa niin ei voi käsittää ko.herran toimintaa. Monikaan ei muista kuka perusti tesla motorsin. Ei ainakaan yhtä #yrpä .

1 tykkäys

Telia uusi all time low
“Kyllä se sieltä tulee kun vähän potkii” - 2min kohdalla

  • edit: näiden kanssa pitää olla tarkkana @OldFeki, kerkesin
3 tykkäystä

Kappas, sehän otti oikein loppukirin. On ollut tapana tällaisten osakkeiden (ei siis kaikkien) kohdalla ostaa all time low -hinnoista. Missasin kolmella minuutilla. :slight_smile:

3 tykkäystä

Oijoi, onnea! Tervetuloa kerhoon, loistava päätös! :heart: :sunglasses:

27 tykkäystä

On se mukavaa, kun pääsee kerrankin kokeileen tätä ostopuolta. Tällä viikolla se oli ensimmäistä kertaa mahdollista, kun silentit ja sipit oli poissa :). Innoissani tyhjätessä seinää taisin kyl aiheuttaa jonkun system errorin ja tuli stoppi (kahdesti).

Ps. Edellisellä kerralla kun ostin niin 2500€:lla sai kaikki osakkeet :sweat_smile:

51 tykkäystä

Harrin toimintaa täällä foorumilla on ollut ilo seurata! Keep it coming.

Kuinkahan monta muuta (pörssiyhtiöiden)toimaria täällä aktiivisesti kirjoittelee tai lurkkii?

Ps. wittedin kelkassa annista asti mukana (=

10 tykkäystä