Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kiitos @Sijoittaja-alokas. Varmasti näissä omissa webcastien kirjoituksissa tulee tehtyä väärinkäsityksiä. Paljon sisällössä tulee nostettua esille taustakohinaa, mutta joskus toivottavasti ihan asiaakin.

Onhan noiden yhtiöidenkin osalta tietysti eroa vaativuudesssa, vrt. Omat Tokmanni- jutut vs. Maurin yhteenveto Qt:stä.

Kaikki yhtiöt eivät myöskään julkaise transcriptiä, mikä helpottaisi seurantaa. Onneksi analyytikot tekevät yleensä yhteenvetoa webcasteista. Pakko mainita vielä viimeisin erityisen hyvä kooste, joka oli Erkki Vesolan KONE- kommentti q3- konferenssipuhelusta. Helpottaa paljon, kiitos KONE-analyytikolle. :heart_eyes:

Qt:n webcastista en pystyisi tekemään edes kunnollisia muistiinpanoja, kun oma ymmärrys yhtiöstä ei riitä. @Mauri tekemät yhteenvedot Qt:n ja Incapin webcastista ovat varmasti vieneet useita tunteja aikaa, joten iso kiitos vielä minunkin puolesta Maurille. Helpottaa huomattavasti yhtiön webcastin tulkintaa. :pray:

19 tykkäystä

Twitteristä viis, pitäköön hyvänään, mutta jos Musk kajoaa Teksti-TV:een niin maksan maastamuuttoveron ja muutan Tanskaan.

image

30 tykkäystä

Itsekin mainitsin tuosta KONEen ketjussa. :slight_smile:

Kaipaisin enemmänkin tuollaisia analyytikoiden koosteita webcasteista ja muista; eikä niiden tarvitse olla edes kovin pitkiä, kunhan pääkohdat ovat tuolla tavalla, miten Eki on ne laittanut. Toki analyytikot jo nyt aika hyvin noita koostavat, mutta itselläkin pisti silmään just tuo Ekin kooste. :fire:

2 tykkäystä

Ihmiset ovat nykyisin valmiita hiljentämään ja vaientamaan vastapuolen hinnalla millä hyvänsä. Osa porukasta molemmilalta laidoilta kannattaa oman viiteryhmänsä hallitsemaa fasismia, jossa vastapuoli on nujerrettu täysin.

2 tykkäystä

Erittäin mielenkiintoinen (n. 10 min) video Kiinan asemasta ja oletetusta tulevaisuudesta globaaleilla EV-markkinoilla. Myös “made in china” mielikuvan muuttumista ja Teslan asemaa tässä muutoksessa sivutaan.

Videolla mainitaan lukuisia EV-valmistajia, joilla on omat yhtiökohtaiset ketjunsa, mutta koska “yleis-EV” ketju puuttuu niin työnnän linkin tänne kahvihuoneeseen.

Timontin haastiksesta poimin tämän, mitä jäin sisäistämään.

Mielestäni tämä Timontin vastaus sopii erityisesti näihin aikoihin hyvin ja onhan tuossa suurin osa sellaista asiaa, mikä sopii jokaiseen hetkeen.

Mulla on jonkinlainen “sijoitusrunko” :smile:, minkä mukaan olen mennyt, mutta alan hiljalleen näpyttelemään omaa suunnitelmaa. Tulee samalla kirjoitettua omia ajatuksia ylös, jolloin ne tulevat paremmin käsiteltyä ja ehkä siinä samalla huomaan, jos ajatuksissani on jotain selkeää korjattavaa.

Pitkälle katson, mutta kurssien heiluessa ja otsikoita katsoessa ainakin hetkellisesti mielikin vaihtuu, tosin erityisesti tämän vuoden puolella olen onnistunut onneksi enemmän toimimaan päätösten kanssa rauhallisemmin. Paljon on vielä tekemistä, mutta suunta on ainakin oikea.

Oppiminen ja kehittyminen ovat useimmiten askel askeleelta-touhua eikä hetkessä muutenkaan pääse koviin tuloksiin - toki poikkeukset vahvistavat säännön. Toisaalta kuukausien ja vuosien kuluessa askeleita ( esim. luetut jutut, kuukausittaiset sijoitukset) alkaa olemaan melkoinen määrä, jolloin tulokset varmasti näkyvät.

4 tykkäystä

Kuinka näyttää arsene wengeriltä. Leapardi kuosilla olis kyllä upea.

2 tykkäystä

En ihmettelisi yhtään vaikka twitterin käyttäjämäärä romahtaisi jos hörhöpopulaatio Trumpin ja venäläisten johdolla pääsee ääneen,onneksi en ole tarvinnut moista niin ei oo tarvetta erotakkaan siitä.

Hienoa nähdä rehtejä asiallisia ihmisiä, jotka uskaltavat vielä myöntää virheensä eikä syyttele muita.

4 tykkäystä

Sosiaalisessa mediassa 10% käytäjistä tuottaa 90% sisällöstä. Kauniisti sanottuna toisen ääripään hörhöt sanovat jotain mistä toisen ääripään hörhöt suuttuvat ja sitten alkaa ulina.

Ulinaa seuraa kiinnostuneena tolkun ihmiset, jotka eivät omasta mielestään ole hörhöjä mutta jaksavat keskustella hörhöjen keskustelusta.

Parasta vain luopua somesta kokonaan. En keksi huonompaa tapaa ajankäytölle kuin somettaminen ja kohdennettu mainontaa loppuu välittömästi kun lakkauttat tilisi.

18 tykkäystä

Kuten ehdittiin sanoa, molemmilla puolilla on äärihulluja.

Ei millään pahalla, mutta jos näät vain toisen puolen olevan äärihulluja, niin on tainnut toisen puolen propaganda toimia aika hyvin. Ei kannata ihan sokeasti seurata, koska se on yleensä se mitä kannattajista halutaan.

Itse katson twitteristä pääosin sijoitushömppää ja muuta hauskaa, mutta käyttötunnit viikon aikana on todella pienet. Itseä myös mietityttää esimerkiksi Facebookin lapsipornoon liittyvät ongelmat twitterin tulevaisuutta enemmän.

Tässä kohtaa on syytä muistuttaa, että myös Inderesin keskustelufoorumi on osa somea. Pitääkö täältäkin pysyä poissa? :grimacing:

Voisi kyllä sanoa, että sosiaalinen media piikkasi foorumeiden kultakaudella ennen Facebookkia. Myöhemmin tulleet alustat soveltuvat huonommin rakentavaan keskusteluun, pahimpana esimerkkinä juuri Twitter merkkirajoituksineen.

5 tykkäystä

Make Twitter Great Again…?

Noh sivustohan on jumissa joten tässä arkistosta:Vaikuttaa Eloni seuraavan laatulehtiä. Hyvä, että kaverilla on lähteet kunnossa.

4 tykkäystä

Kysynpä sijoittaja tovereiden mielipidettä. Tosiaan pääsin poliisikouluun sekä pelastusopistoon ja tässä yrittänyt päänsä puhki miettiä kumpaan lähtisi. Tällä hetkellä kallistunut pelastajaan ihan vaan kiinnostumisen puolesta.

Pelastajan plusana: koulu on lyhyt 1,5v mittainen jossa paljon käytäntöä. Kun taas poliisikoulu on 3v. Minua ei kiinnostaisia lukea hirveästi mitä poliisikoulussa joutuu tekemään. Pelastajan työrytmi on miellyttävämpi. 1 vuorokausi töitä ja 3 päivää vapaata eikä sitä keikkaakaan paineta koko vuorokautta, kun taas poliisi paahtaa 12h putkeen töitä paskalla työrytmillä alkoholistien perässä. Toki tutkintapuoli asia erikseen mutta en nää itseäni istumassa toimistossa. Toki itsellä erikoisjoukko kokemusta josta apua vatiin ja karhuun mutta en laske sen varaan kun tosi vaikea päästä. Pelastaja saa myös perustason ensihoitajan koulutuksen jota voi hyödyntää sivutöissä kun sitä vapaata on ihan kiva määrä. Poliisi ei sivutöitä saa tehdä eikä edes pysty. Poliisikoulu toki amk mikä olisi hyvä ja uran kehitysmahdollisuuksia rajattomasti. Kun taas pelastajalla oikeastaa vaan alipäälystö ja päälystökoulutus. Toki sielläkin mahdollisuuksia. Palkat on suhteellisen sama mutta pelastajan sivutöiden ansiosta palkkapuolikin menee pelastajalle. Pelastaja saa/joutuu urheilemaan päivänaikana mikä on hyvä plussa itselle. Poliisissa lisäksi mietityttää se että olet sitten aina poliisi. Mietit aina voinko nyt tehdä tätä ja tuolle baarissa olijalle annoin juuri sakon…

Tällä hetkellä pelastaja tuntuu vaan omalta jutulta ja itse päätän mihin kouluun menen mutta kuulisin mielelläni aloilla olijoilta omia plussia ja miinuksia ja huomioon otettavia asioita tai muiden mielipiteitä.

Kiitos

22 tykkäystä

En ole itse alalla, mutta käsittääkseni kaikkialla pelastajilla ei ole käytössä tuo mainitsemasi työrytmi, jolloin vapaita ei olisi niin paljoa. Tämä vain oma huomio, kun pohdit plussia ja miinuksia.

3 tykkäystä

Enpä yhtään tiiä, enkä todella ole alalla, mutta rankkoja ja tärkeitä hommia molemmat. Rispektiä vaan kumpaan sitten ikinä päädytkään.

4 tykkäystä

Tutulta poliisina toimivalta olen kuullut, että työ on käynyt sietämättömäksi kun kaikki tekemisesi kuvataan ja pahimmass tapauksessa trendaat Youtubessa tai Ylilaudalla livestreamissa kun paimennat häiriköiviä mopojonneja, roudaat elokapinalaisia tieltä jne.

Tämän ottaisin itse huomioon.

14 tykkäystä

Jos aiot pelastajaksi Helsinkiin niin puolet vuorosta vietetään ambulanssissa, semi raastavaa hommaa kuulemma. Muualla Suomessa vissiin vähän eri käytännöt. Itse en siis ole alalla.

2 tykkäystä

2,2-metrinen Houdini päätti itse palata takaisin kotiinsa eikä tarvinnut siihen mitään etsintäpartioita. :slight_smile:

Kuvassa ei ole itse Houdini, vaan hänen lajitoverinsa:
image

4 tykkäystä