Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Eipä oo tämmöisiä tuottoprosentteja näkyny omassa salkussa sitten kusetusmarkkinoiden ja kriisien alkamisen jälkeen, tulee ihan kultainen vuosi 2021 mieleen.

16 tykkäystä

On tämä sijoittaminen ikävä laji. Varsinkin karhumarkkinassa. Eka harmitti kesästä lähtien, kun salkku meni indeksiä enemmän alaspäin. Nyt tuloskauden jälkeen harmittaa, kun en ostanut enempää, kun omat osakkeet ovat väistämättä tulleet kerta toisensa jälkeen osarista yli 10 % ylöspäin. Noh, kohta harmittaa, kun en keventänyt ja kusetusmarkkinat palaavat. Pörssien suunta muuttuu, mutta harmitus on ikuista. Ja siinä missä teki pahaa ostaa jatkuvasti laskeviin kursseihin, kun sijoitusaste lähestyi 100%, niin yhtä paljon tekee pahaa katsoa Harvian riviä ja olla myymättä. Tällä hetkellä on myymättäjättämisharjoitukset itsellä käynnissä. Vähän turhan herkästi tulee irtauduttua keisseistä, joissa näkemys ei ole omasta mielestäni tarpeeksi vahva. Tullut tehtyä aika paljon kalliita irtautumisia. Vaikka toki olenkin sitä mieltä, että jos ei ole tarpeeksi vahvaa luottoa keissiin, niin siitä pitäisikin irtaantua herkemmin.

Turhan paljon pahaa oloa, kun ottaa huomioon, että salkku on tämän vuoden osalta suorittanut kokonaisen prosenttiyksikön (liioittelen toki, ero on oikeasti vain 0,8 % hyvää itselle) verran paremmin kuin indeksi. Noh, harrastan kaikkea muutakin, josta tulee lähinnä paha mieli. Videopelit etunenässä.

Ehkä oma sijoitusaste on tällä hetkellä sopivalla tasolla, kun harmittaa niin nousut kuin laskutkin.

6 tykkäystä

Pörssitiedoite että huhut Harvia pakaratatuoinnista oli vahvasti liioiteltuja ja kurssi palaa takaisin alle 14 euroon.

11 tykkäystä

Futuramassa oli tällainen keksitty (jakso Attack of the Killer App). Asennus aivoihin tapahtui silmän kautta ja laitteen nimi oli tietenkin “eyePhone”. Siinä on muuten yksi parhaita sarjoja ikinä, odotan innon ja kauhun sekaisin tuntein ensi vuoden rebootia.

3 tykkäystä

Liian heviä kahvihuoneeseen, mutta öljy 4% plussalla, ja nyt syksyn pohjasta +20%.

Inflaatio ei ilmeisesti enää huolestuta kun katsoo saksan pörssiä. kanslerin ja Mao2:sen kättelykö nyt riemastuttaa nahkahousua?

E: Huhut kiinan aukeamisesta ilmeisesti nousun takana, no, kuten odottaa sopii, öljy ja muut raaka-aineet vaarassa kadota horisonttiin. Silloin inflaatio ylös, korot ylös commodityosakkeet ylös, teknot alas

3 tykkäystä

Kiitos @Musti vinkistä. Siirsin viestin toiseen ketjuun.

1 tykkäys

Olisko tämä ketju osuva tähän aiheeseen?

2 tykkäystä

Nyt käväisi salkun osakkeet jälleen plussalla ainakin hetkellisesti. Onhan tämä vuoristorataa ollut. Oli jo jotain 15% miinuksella. Koko salkku nyt noin 10% plussalla. Onhan tämä ollut mielenkiintoinen matka itseeni ja siihen mitä kestän sijoittajana. Samalla oppinut paljon sijoittamisesta ja eri yhtiöistä. Myös maailmankuvani on laajentunut. Joskus nuorempana olisin ihan erilailla suhtautunut siihen, että salkku on monta tonnia turskalla. Jopa satasen tappioista olisin ruoskinut kovemmin itseäni. Nytkin saatan ruoskia hieman,
mutta ruoskintaa ohjaa enemmän halu oppia virheistä kuin paha olo mokailusta johtuen.

Olen hyväksynyt ettei aina voi onnistua, mutta uskon että sopivasti hajauttamalla saan homman kuitenkin toimimaan. Jos nyt Solteq ja Remedy oli sivuaskelia niin Harvia, Cargotec ja Caverion korvaa nämä moninkertaisesti (tähän tietoon).

Nyt pysyi rytinöissäkin koko ajan luotto että kyllä vielä noustaan, vaikka syyskuun pohjilla meinasi jo vatsasta vääntää välillä. Toivottavasti ei enää niihin hetkiin tarvitsisi palata.

3 tykkäystä

Sormi hamuaa ostonappia parin seurattavan yhtiön kohdalla. Mutta vannoitin itselleni että odotan ensivuodelle ennen ostoja koska markkina ja talousnäkymä on vähintäänkin “sumuinen”.

Nyt viikinkipäällikkö menee telttaan takaisin ja laittaa nuotion tulille,sähköstä tullut niin kallista että polttopuut ja niiden hakkaaminen on kuin laittaisi rahaa tuonne ryöstösaalis kirstuun

15 tykkäystä

Markkinareaktiot ovat kyllä mielenkiintoisia. Aspo ja Harvia ovat kaksi suosikkiani. Toinen löi ennusteet hurjasti ja osake laskee reilusti; toinen jäi reilusti ennusteista ja osake nousee hurjasti. :grin:

4 tykkäystä

Tässä olisi taas uusi tulosviikkosummaus Koposelta. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:19 Markkinan liikkeet
08:50 Tuloskauden kulku: Helsingin pörssi ja S&P 500
18:25 S&P 500: viikon kohokohdat
37:40 Helsingin pörssin viikon kohokohdat

6 tykkäystä

Tietääkö joku teistä, koskevatko First Northia samat liputussäännöt kuin päälistaa? Tiedustelen asiaa, koska huomasin eräässä seuraamassani yhtiössä isoimman omistajan myyneen merkittävän erän osakkeita, mutta en ole vielä havainnut liputusilmoitusta asiasta.

Liputus - Liikkeeseenlaskijat ja sijoittajat - www.finanssivalvonta.fi

2 tykkäystä

Ei koske, First North-yhtiöillä ei ole liputusvelvollisuutta ks. “Tarkemmin liputusvelvollisuudesta” eli näitä pitää seurailla viiveellä omistajatilastoista.

20 tykkäystä

Kiitos nopeasta vastauksesta! Tämä selittää asian. :slight_smile:

2 tykkäystä

Ärsyttää toi Harvian kurssinousu. :unamused:
Eikä todellakaan pelkästään sen takia, että: “Olisi pitänyt eilen ostaa dipistä, niin nyt olisi hirveästi voitolla”.
Yritin kyllä ostaa, mutta pilkki oli asetettu liian alas, enkä kerinnyt kyttäämään kurssia.
Ja kehtaavat vielä väittää, että “pessimisti ei pety.” Pah. :face_with_monocle:
Vielä enemmän ärsyttää se, että mulla on rehellisesti sanottuna Harvia-possan kasvatus kesken ja olisin ihan hyvin voinut ottaa muutaman "kuravelli"osarin tähän väliin, joiden johdosta olisi päässyt tankkaamaan edullisesti laadukasta yhtiötä.
Nyt tuli kannattavuuden osalta taisteluvoitto ja kurssi karkasi, kuin hauki kaislikosta.

Monet näyttävät iloitsevan esim juuri Harvian osakkeen hinnan noususta.
Oletan härskisti, että kyseessä on henkilö joka on joko:

  • nettomyyjä (tarkoituksena alkaa jo pienentämään osakepainoa).
  • jonkin sortin treidaaja, joka pyrkii hyödyntämään osakkeen hinnan vaihtelua.
  • noviisi, joka ei vielä ole sisäistänyt homman jujua.

Puuttuuko listasta joku vaihtoehto? :thinking:

Pidän itseäni buy&hold sijoittajana, koska en luota omiin kykyihini arvioida tulevia kurssiliikkeitä.
Mielelläni ostaisin laadukkaaksi arvioimaani yhtiötä, jonka arvostus on halventunut tilapäisesti ns olosuhteiden takia.

23 tykkäystä

Niinkin yksinkertainen syy, että kiva nähdä välillä vihreää.

11 tykkäystä

Joillakin on mielestäni aika hieno taito lukea trendejä ja löytää aina jotain omaan agendaan sopivaa positiivista pöhinää. Jostain syystä koskee vähän enemmän toisten yritysten fa… köh analyytikkoja.

“And the trend is upwards”

7 tykkäystä

jees

47 tykkäystä
  • Annan markkinan kertoa itselleni mitä ajatella.
  • Ajattelen itse.

0 äänestäjää

8 tykkäystä

Ompa kompa kysymys, kun hetken luin kysymyksen asettelua.

1 tykkäys