Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Pörssipäivä on aina tyylikäs ja laadukas. :slight_smile:

Alla on @Mauri:n nostot siitä:

13 tykkäystä

Mikähän siinä oma, että ei malta pitää sotakassaa riittävästi. Nyt toistamiseen yksi omistamistani osakkeista kyykkäsi kesken palkkakuukauden vähän yli viikoksi. Palasi sitten jo takaisin omiin lukuihin. Meinasin juuri ostaa kun sitä kassaa olisi. En saanut alesta vaan keskiostohintaan olisi tarjolla.

1 tykkäys

Kiva kuulla, että siitä oli apua!:smiling_face_with_three_hearts::blush:

1 tykkäys

Toivoisin että tämä koskisi myös hiukan Fortumia :smiley: :metal:

4 tykkäystä

image

69 tykkäystä

Laadusta en tiedä :smiley: mutta tiedän että liskoaivo rulaa. Meidät muista eläimistä erottavat analyyttiset kyvyt eivät tällaisessa ympäristössä tule juurikaan esiin kun markkinoiden liikkeitä katsoo.

6 tykkäystä

Fortum nousee eloon nopeasti tällä luvallisella sähkön riistohinnoittelulla.

Harvian kiukaissa korvausinvestoinnit jää tekemättä kun sähkön loppumisella & hinnalla pelotellaan päivittäin. Tämä myrkkyä.
Toivottavasti lämmin syksy jatkuu, niin edes pörssisähköä käyttävät hyötyvät.

2 tykkäystä

Pitänyt tässä kirjaa osake-Excelissä ja on kyllä aika nihkeä vuosi ollut myös tässä :smiley: Ylemmät ovat papereita, jotka löytyvät meidän talouden salkuista. Alemmat Adobesta alkaen ovat tarkkailussa tai muuten vain mielenkiinnosta mukana tässä.

Vuoden 2022 alun hinnoista on selvinnyt kuivin jaloin vain Evolution ja Sampo. Seurantalistassa vain jotkin pikkufirmat pitäneet pintansa.

Vuoden 2021 alun hinnoista tähän päivän on toki vähän parempi tulos. Se kai kertonee pienenä snapshottina kuinka aika tasoittaa heilahtelut.

15 tykkäystä

Nyt pääsemme seuraamaan reaaliajassa, kuinka Musk tekee Twitterille muutamassa viikossa saman, jonka Putinin hallinto teki Venäjän armeijalle 20 vuodessa. Saavutus sekin. :confused:

12 tykkäystä

Muskin näkemys kuinka:“Make Twitter great again” :thinking:

3 tykkäystä

Sain uuden puhelimen, joten sain piiitkästä aikaa TikTokin “toimimaan”. Monet eivät varmasti ole TikTokissa, joten kerron Inderesin TikTok-kanavasta, jolla alkaa olemaan jo jonkun mittainen historia. :slight_smile:

TikTok on siis sosiaalisen median palvelu, jossa on lyhyitä videoita. Videot voivat kestää maksimissaan kolme minuuttia.

Inderesin TikTok-kanavan päätähdet @Emma_Kuusinen Emma ja @Kaisa_Vanha-Perttula osaavat kertoa tosi kiinnostavasti ja tiiviissä paketissa esimerkiksi erilaisista ajankohtaisista asioista. TikTok on mielestäni viihdyttävintä Inderesin kamaa kuitenkaan Inderes-laadun siitä kärsimättä. TikTok -kanava täydentää hyvin Inderesin muita palveluita ja mielestäni se palvelee itseni kaltaisia aloittelijavaiheen sijoittajia ja ehkä nuorempaa väkeä. Jotain “päällekkäisyyksiä” on toki muiden eri kanavien kanssa, mutta se ei ainakaan itseäni.

Kanavalla on esimerkiksi ajankohtaisia aiheita, eri käsitteiden läpikäyntiä, minihaastiksia vaikkapa salkkujen sisällöistä tai salkkujen turskista etc.

Alla on plussat ja miinukset.

Kiitämme

  • Ajankohtaisista aiheista pystytään kertomaan lyhyessä ajassa siten, että on pääpiirteittäin kärryillä niissä, missä mennään. (toki ei tällä kanavalla kaikkia aiheita läpi käydä)
  • Lyhyehköjen videoiden ansiosta olen oppinut uusia käsitteitä, mistä itselläni on ollut vain jokin “käsitys”.
  • Erityisesti TikTokin kautta Inderes tulee jotenkin lähemmäksi ihmisiä; vähän kevyempiä juttuja Inderesistä ja sen ihmisistä.
  • Siellä on hyvin tehtyjä pätkiä, joita tulee sopivalla tahdilla.

Moitimme

  • Missä ovat Juha Kinnusen ja Antti Viljakaisen TikTok-tanssivideot? :disappointed:
  • Miksi Aaro pelaa työajalla toimistolla golffia?:rage: @Aaro_Vasama, mikä on sun tasoitus?

Tässä olivat omat ajatukseni ja mielipiteet tuosta kanavasta. Itselleni tuo on hyvä täydentävä uutis- ja oppimisväylä. Suosittelisin tuota Inderesin kanavaa erityisesti tuoreemmille sijoittajille, mutta toisaalta kokeneemmatkin sijoittajat saavat tuolta nopeasti jonkinlaista käsitystä ajankohtaisista teemoista.

Mukavaa lauantaita kaikille!

12 tykkäystä

Hei, @Sijoittaja-alokas , en halua olla ilonpilaaja, mutta suosittelen kaikille varovaisuutta Tik Tokin käytössä. Kyseinen alusta on 100% kiinalaisten hallussa. Jos mahdollista, miettikää myös vaihtoehtoista kanavaa Tik Tokin rinnalle. :slight_smile: :+1:

30 tykkäystä

Moro!

Et todellakaan ole ilonpilaaja, minusta on vain hyvä, kun joku osaa varoittaa jne.

Tämä voisi olla hyvä vaihtoehto, Inderesin tubekanavalla on tarjolla näitä lyhyitä shorts-videoita, jotka ajavat aika samaa asiaa. Myös Inderesillä on Instagramissa todella hyvää materiaalia tiiviissä paketissa.

Täältä löytyvät ne tubekanavan lyhkäiset videot. :slight_smile:
image

7 tykkäystä

Katsoin ensin, että jopas nyt, kun tuolla shorttipositiotkin nykyään näkyvissä :sweat_smile:. Sitten luin tekstin ja huomasin, että se tarkoittikin lyhyitä videoita. :slight_smile:

18 tykkäystä

Ajatuksena kaunis, ja asia on yhteiskunnan tasolla varmasti näin. Wonderful kuitenkin perusteli asiaa sillä, että firmoilla ei yksinkertaisesti ole varaa olla palaamatta Kiinan asiakkaaksi. Jos koko sektori sopisi, että kukaan toimijoista ei alenna kustannuksiaan kolmasosalla hankkimalla resursseja Kiinasta, homma varmaan toimisi, mutta näin ei reaalimaailmassa kuitenkaan tapahdu. Ja kun muiden kulut romahtavat Kiinan auetessa jää vaihtoehdoksi siirtää tilaukset sinne tai kaatua oman kysynnän romahtamiseen.

Poikkeuksia varmasti löytyy, mutta yleisellä tasolla näin.

2 tykkäystä

@Heikki_Keskivali käy läpi tviittiketjussaan tasejuttuja ja esimerkkinä hän käyttää Harviaa :harviaraketti:. Pitkä tviittiketju, joka sisältää perusasiaakin, mutta uskon, että tässä on myös sellaista asiaa, mistä kokeneemmatkin kaverit saavat irti.

Kannattaa varata aikaa ja lukea rauhassa sekä ajatuksella läpi. :slight_smile:

27 tykkäystä

Mikä on vaihtoehto twitterille? Kysyn, koska lopetan twitterin käytön, jos siellä heikkenee moderoinnin taso.

3 tykkäystä

Hyvin pitkälti samat lyhytvideot löytyvät myös Inderesin Instagramin Reelseistä, jos sieltä katselee mieluummin. Ja osa tosiaan myös tuolta jo mainitusta tubesta :blush:

7 tykkäystä

Havaitsin, että Inderesin TikTok kanavan seuraajien lukumäärä on kasvanut huimasti verrattuna 7.12.2021 kirjaamaani lukemaan. Vielä ei siis edes vuotta ole kulunut tuosta vertailuajankohdasta!

7.12.2021 5.11.2022
3014 4326 +43%

Erinomaista työtä! Hyvä hyvä! Super cool! :slight_smile:

5 tykkäystä

Twitter on suurin ja “kaunein”, joten monet muut alustat ovat jääneet varjoon. Tässä on muutama. Itselläni ei ole kokemusta niistä.

Ja punaniskojen unelma - Trumpin oma Truth social - on käytettävissä vain USA:ssa. Olemme tästä kaikki kiitollisia. :wink:

10 tykkäystä