Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Tuossahan on nyt kansalaistottelemattomuuden paikka jos tähän systeemiin halutaan muutos. Tuskin kovin suurta kansanliike työ tarvitsee kerätä tulojaan yläkanttiin ilmoittelemaan, että verottaja nostaa suosiolla kädet pystyyn.

5 tykkäystä

Hämärästi muistelisin, että takavuosina 15-20 vuotta sitten muuan pokeripelaaja keräsi julkisuutta vastaavalla tempulla. En nyt laita nimeä, kun en muista varmaksi.

1 tykkäys

Suomessa on kyllä paljon hienoja ihmisiä. Tässä heistä yksi:
Markku Rautio, miljonääri, tukee suomalaista moottoriurheilua (iltalehti.fi)

Hiukan naurattaa jutun lopussa oleva Raution elämänmotto : “Jos ei uskalla kokeilla omia rajojaan, on viimeistä leimaa otsaan lyötäessä turha kitistä, että vittu kun sekin jäi kokematta.”

13 tykkäystä

Viitsisitkö vielä siis hiukan selittää, miten tuota taulukkoa luetaan / mitä nuo eri numerot tarkoittavat :grin: Itsekin uskon vedonlyöntimarkkinan olevan yleensä asiassa kuin asiassa melko hyvin tontilla, koska kaikilla on skin in the game :slight_smile:

Aah joo. Eli tarjouskirjat samalla tavalla kuin pörssissäkin, tällä hetkellä paras tarjous (=joku myy) senaatin “no majority” kertoimella 1.15, joka implikoi ~87% mahdollisuutta tuolla vaihtoehdolle. Ostopuolella taas kuvassa 1.19 eli ~84%.

Edustajainhuoneen republikaanienemmistöä on myynnissä kertoimella 1.02 eli 98%. Tuo nyt on niin lähellä 100%, että saattaa olla oikeastikin jo saletissa, ja joku vain haluaa ulos positiostaan ja maksaa muutaman prosentin siitä, että saa rahat tilille heti (näitten politiikkavetojen virallinen ratkaisu kestää usein tosi kauan)

1 tykkäys

Olisin jälleen kiinnostunut foorumilaisten osakepainosta:

Kiitokset jo etukäteen!

3 tykkäystä

Ah ai nuo oli kaikki kertoimia, osa oli vaan niin isoja lukuja eikä desimaaleja niin kuvittelin niiden olevan jotain muuta :smiley: Nuo rahamäärät siinä alla varmaan tuhansia euroja tarjolla olevia bettejä? Vai ihan euroja?

Härskin hintainen on QTn toimari. 27 miltsiä on 2,2% markkina-arvosta. Muun johdon palkkiot sitten toinen mokoma ellei enemmän. Eli johto puhalsi QTn kassasta ehkä 5% omiin taskuihin. En omista firmaa ja hyvä pysyä kaukana myös jatkossa.

Huono corporate governance on osakeyhtiöitten ikuisuusongelma. Gurulta juuri aiheesta uusi video.

11 tykkäystä

Mikä pistää eniten silmään näissä verotiedoissa on kyllä se, miten monella hyvätuloisella on pääomatulot vähissä tai jopa nollissa. Etenkin kun mennään ihan huipputuloisten taakse tuonne esim. 0,1-0,5 M€ tuloluokkiin.

Toki osa varmasti osaa hukata sijoitukset yritykseen tai muualle, mutta en jaksa uskoa, että tällaista viitseliäisyyttä kovin monelta hyvätuloiseltakaan löytyy.

Että ei se (tuottava) sijoittaminen ihan tuttua taida olla hyvätuloisillekaan. Rahat menee espoolaisiin omakotitaloihin tai pankkitilille odottamaan tulevan kesän venekauppoja.

48 tykkäystä

Ei tuota ihan noin voi laskea. Osakkeet ovat olleet x % yhtiöstä, mutta kun ne on annettu viime vuonna ja arvostettu sen hetken kurssilla, niin ihan mahdollista, että oikeasti lukema on ollut lähemmäs 0,7% yhtiön markkina-arvosta. Eli jos nuo on pidetty, niin niiden arvo on sulanut merkittävästi.

2 tykkäystä

Noudattavat Buffettin neuvoja:

Edit. Siis indeksirahastoja (ei tullut tuohon inserttiin näkyviin) eivät näy tulotiedoissa ennen lunastusta.

13 tykkäystä

Tuli viikko sitten kirjoiteltua, että Turussa uimahallin saunoja on “säännöstelty” sähkönhinnan vuoksi. No nyt tästä suuresta spektaakkelista on tehty lehtijuttu, ja oikein maan suurimman päivälehden toimesta:

Välillä on hyvä pysähtyä ajattelemaan, miten hyvin meillä on asiat täällä Suomessa. Joku kirjaimellisesti valittaa siitä, että saunomisen sijaan joutuu käymään ihan vain suihkussa (ellei halua jonottaa saunaan).

Laitetaan loppuun vielä sitaatti haastatellulta:

”Me siellä altaassa ihan juoksemme ja treenaamme, mutta silti meille tulee jossain vaiheessa kylmä. Lämmittelemään on pakko päästä.”

:harviaraketti: :harviaraketti: :harviaraketti:

14 tykkäystä

Mahtavaa, että tästä maailmanajasta on löydettävissä vielä huumoriakin. Tai siis ihan sketsinä itse tuon tarinan otin, vaikka Jenni ilmeisen tosissaan onkin :grin:

12 tykkäystä

Kyllä tämä on edelleen enemmän sääntö kuin poikkeus. Kovatuloiset (palkka) ovat kovia kasaamaan juuri niitä menoja ja materiaa ja ne maksetaan sitten 50% veroasteen jälkeen.

7 tykkäystä

Ylellä oli myös mainio juttu sähkön hinnasta pari päivää sitten. Siinä kritisoitiin sähkön kohtuuttomia hintoja, mutta haastateltavan autoasiat oli kyllä kunnossa.

image

Välillä sitä miettii, että tehdäänkö näitä kummeli-juttuja ihan tarkoituksella, että saataisiin enemmän kärhämää aikaiseksi. Tässähän minäkin nimittäin tätä nyt markkinoin eteenpäin.

60 tykkäystä

Näitähän on Ylellä ollut vaikka kuinka. Etenkin menneen kesän satoa oli bensanhintaan liittyvät human interest -artikkelit, joissa joku Pentti 45v Mynämäeltä kertoi arjen koettelemuksistaan.

Tekstiin ei kriittisyyttä ollut sisällytetty, mutta valistunut lukija bongasi sieltä lehtijutun taustalta maastoautoja ja muita “välttämättömiä” harrastusvälineitä, joita oli aina vähintään se 2-3. Haastateltu sitten kertoi, miten hänen on ihan pakko ajaa 500km viikossa katsomaan jotain hoivakodissa asuvaa mummoa (junasta ei puhettakaan ja auto vie vähintään 15 litraa satasella).

Yhdessä jutussa nuorten kurimus oli käsinkosketeltavaa, kun tärkein harrastus eli pilluralli pitkin kylänraittia oli kallistunut kohtuuttomasti.

33 tykkäystä

Onneksi Impivaarassa on suihkujen termostaatit potkittu rikki niin suihkuista saa kiehuvaa vettä päällensä jos saunaan ei satu mahtumaan.

Noh, onhan tuosta toki jo hetki vierähtänyt enkä ainakaan itse ole moiseen enää törmännyt. Mutta kyllä sitä tuolloin sai melko tarkkana suihkujen kanssa olla.

3 tykkäystä

Neloselta tuleva ohjelma “Rikkaat ja rahattomat” on kyllä kans mainio tässä mielessä. Usein tämä vähävarainen kertoo, kuinka rahat ei riitä ja kaupassa joutuu olemaan tosi tarkka mitä ostaa. Seuraavassa kohtauksessa keittiön pöydällä jotain Valion appelsiinimehua, jota kalliimpaa et juuri kaupasta löydä :sweat_smile: Näin esimerkkinä, tuossa ohjelmassa näkee hyvin kuinka holtitonta se rahankäyttö monilla on.

54 tykkäystä

Eikös kaikki tuotemerkit mitkä näkyvät nykyään ohjelmissa ole maksettuja mainoksia?

1 tykkäys

Mä olisin sopiva tähän ohjelmaan, vaikka en varsinaisesti ole vähävarainen. :smiley:

5 tykkäystä