Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Olen itse cryptoscenessä vahvasti mukana. Comedian ainekset kasassa, etten sanoisi.

Psst…Finnkino…oisko teillä…(jatkuu tuonnempana)

2 tykkäystä

Kryptot ovat kyllä loistava osoitus siitä, että “this time it’s different” on sijoitusmaailmassa erittäin vahva uskomus. Rug pullausta on tehty bitcoinin alusta lähtien. Joka vuosi samaa tapahtuu, pörssin nimi vain vaihtuu. Siitä huolimatta se tulee aina yhtä suurena yllätyksenä kaikille.

9 tykkäystä

Jep jep, semmosta. Isoäiti (>80v) sai tänään jonkun hengenahdistuskohtauksen johon liittyi huimausta ja hänelle soitettiin lanssi. Ensihoito tuli ja totes ettei tässä mitään että lähettäkää kelataksilla päivystykseen. Ei siis ottanut itse kyytiin, sanoivat että paikat on pullollaan vanhuksia eikä ne lähde heitteleen kaikkia sairaalaan ambulanssikyydillä (ei siinä arvostan suoraa puhetta :smiley:).

Muori vietiin itse sairaalaan. Oletettiin, että jää vähintään yöksi (ennen aina jäänyt jos tullut jotain tommosta) mutta hänet lähetettiinkin kotiin bumerangina tutkimusten jälkeen vaikkei olokaan ollut normalisoitunut. Ruokaakaan ei saanut. Vettä oli keuhkoissa minkä vuoksi antoivat sitten nesteenpoistolääkettä pari tablettia. Totes lisäks että saa mennä omalääkääriin lisätutkimuksiin, vaikka siinä olis ollut kyllä valmiinakin lääkäri paikalla. :smile: Ja käski nukkua puoli-istuvassa asennossa jos ahdistus taas pahenee. Vähän tuli tunne että hoitohenkilökuntaa meni vain häiritsemään tuommoinen kuoleva ihminen.

Juu tiedän, asiat ovat enemmänkin vinksallaan muualla päin maailmassa. Mutta odotan kyllä mielenkiinnolla ensi vuotta kun hyvinvointialueet aloittavat. Toivottavasti äänestimme hyvin.

48 tykkäystä

Todella kova tämä @SijoitusSeppo meemipaljastus Ränta på Ränta -videoista. Näitähän voi käyttää Inderesin Ruotsin laajentumisessa esimerkkinä yhteisön työstä :relaxed: Kiitos @Sijoittaja-alokas haastattelusta!

82 tykkäystä

Kiitos @Mikael_Rautanen! :slight_smile:

Seppo on aidosti tosi hyvä tyyppi ja olen iloinen siitä, että hän haastattelussani paljasti näin suuren asian! :smiley: Valehtelisin, jos väittäisin, että en olisi ylpeä tästä paljastuksesta.

Toivon kovasti, että foorumilaiset ja myös Inderesin henkilökunta lukee ajatuksella sekä tarkkaan jokaisen haastattelun. Jokaisesta haastattelusta oppii erilaisia asioita ja saa erityisesti uusia näkökulmia sijoittamiseen.

Näistä haastatteluista voi saada jotain uutta irti, ainakin minä olen saanut.

21 tykkäystä

En siis mitenkään väheksy sua @Sijoittaja-alokas , tämä on vain kronologinen järjestys :wink:

119 tykkäystä

image
Et kyl pääse tämän asian johdosta pieneen hetkeen uudelleen haastateltavaksi.
t. katkera alokas

45 tykkäystä

Tämän takia minua ei kiinnosta sijoittamisessa ESG-hömppä ollenkaan.

42 tykkäystä

No hei, FTXn pomo oli sentään lyönyt vetoa Trumpin häviämisen puolesta 2024 vaaleissa yli 7 miljoonalla taalalla (firman rahoilla, tietenkin, veto oli oikeasti listattu “illiquid”-omaisuuseränä.) Tästä saa varmasti jo heti 10 ESG-pistettä… lisäksi lahjoitti rahaa demokraattien vaalikampanjointiin, taas tuli ESG-pisteitä. :roll_eyes:

21 tykkäystä

Ei paljon Juurikkia kiinnosta poliittinen puhe sote-uudistuksesta, ei maakunnista eikä sote-, erva- tai mitä niitä on -alueista. Silti olisi hyvä muistaa, että ne poliitikot, jotka jaksavat valittaa uuden hallinnon välitason kalliiudesta, eivät ilmeisestu ole muutenkaan ole kiinnostuneita totuudesta.

Siis jos yli 300 hallintoa puretaan ja tehdään tilalle noin 20 hallintoa, niin. Mieti sitä, populistipoliitikko. Vaadi edes laskelmat tai jotain, jottei ole heti ja nyt pakko myöntää, että olet väärässä.

Nykyistä sote- eli sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta kokeiltiin Kainuussa jo jotain 2005 alkaen ja valmisteluissa mukana ollut Juurikin kaveri kertoo jänniä. Esim. noin vajaa kymmenen kunnan vanhustenhuollon about 40 pikkupomosta laitettiin käytännön suorittavaan työhön noin 25. Pomottamaan jäi siis noin 15. Hei haloo, miten se lisäsi hallintoa?

Poliittisessa propagandassa tietysti voi sanoa mitä haluaa, mutta se onkin eri asia. Eduskunnassa sentään ei valehtelua ole, vaan pelkkää muunneltua totuutta. Surullista.

4 tykkäystä

On täällä jokunen tovi vietetty. Mites teillä heavy-usereilla?

9 tykkäystä

Me heviluuserit ollaan myös oltu täällä. Lystiä on ollut ja ihan asiaakin on tullut saatua ja annettua. Ainakin Juurikin hyöty näistä keskusteluista lasketaan 5-numeroisena, siis euroissa. On välillä ihmetyttänyt joidenkin ryppyotsaisuus, mutta on Juurikki välillä ainakin yrittänyt rajoittaa huumoria, ettei loukkaisi liiaksi :slightly_smiling_face:.

Ystävällinen neuvo, Tunturisusi: tykkää enemmän. Ks. tilasto, muusta elämästä ei Juurikki tiedä, eikä halua tietää.

Juurikki on varmaankin yksi inhottavimmista huutelijoista täällä, mutta silti lähes kaikki rakastavat Juurikkia. :kiss: Jos ei reagoi Juurikin kärjekkäisiin juttuihin hyvässä tai pahassa, on päässyt jo mielenrauhaan. Se on hyvä. Se on paras.

Juurikki on ylpeä siitä, miten humaaneja keskustelijat täällä ovat. Täällä annetaan anteeksi paitsi Juurikille, myös muille luonnevammaisille. Oletko sinä yksi heistä? Ai kummista?

22 tykkäystä

Pitää tykätä:) Suomalaisen miehen hankala näyttää kyseistä tunnetta:)

11 tykkäystä

Kuoleminen on suhteellisen kallista jäljelle jääneille lähisukulaisille,varsinkin jos olet pienituloinen eikä säästöjä käytettävissä.Oman isän hautauskuluja aikanaan rahoitin rahastoista nostetuilla varoilla,onneksi niitä oli silloin jo kertynyt ettei tarvinnut velkaa ottaa.Äkkiä menee useampi tonni kun laskee arkun,muistotilaisuuden,kukat lehti-ilmoitukset ja kaikki mitä siinä eteen tulee.Tietysti jos edesmenneellä on varoja niin niistä ensisijaisesti,mutta harvoin ainakaan pienellä eläkkeellä sinnittelevällä paljon pankissa makaa.Näitäkin asioita olisi hyvä järjestellä etukäteen jokaisen kohdaltaan,kuolema ei kysele lupaa eikä ikää kun tulee.No tämä oli vähän masentavaa mutta pistäkää muistiin,toivottavast kurssit tarjoavat positiivisempaa spekuloitavaa.

12 tykkäystä

Eläminen on vielä kalliimpaa, mutta silti
erittäin suosittu vaihtoehto.

23 tykkäystä

Tässä jutussa on valitettavasti maksumuuri. Talouselämän haastattelussa on ollut @Kaisa_Vanha-Perttula. :slight_smile:

Ennen viime keväänä alkanutta pörssin alamäkeä Nuorten Osakesäästäjien valiokunnan puheenjohtaja, opiskelija Kaisa Vanha-Perttula oli tankannut salkkuunsa peliyhtiö Remedyn, kiuasvalmistaja Harvian ja halpakauppaketju Tokmannin osakkeita.

8 tykkäystä

Aika menee niin kauhean nopee. Tuntuu, että hetki sittenhän tähän lähti matkaan! :grin:

4 tykkäystä

Täällä ilmoittautuu yksi addikti myös:

…ja lisää tulee päiviä vaan. :+1:

10 tykkäystä

Hyvää keskusteluahan tämä on herättänyt. Ja hauskoja meemejäkin. :smiley:

Kun kyseessä on omat rahat, niin silloin pitääkin olla skeptinen. Mekin ollaan skeptisiä uusia palveluja kohtaan ja etsitään virheet aina ensin. Ja olemme erittäin tietoisia signaaleja tarjoavien palveluiden suuresta määrästä ja harhaanjohtavasta sisällöstä.

Jokainen pidempään sijoitustoimintaa harjoittanut ymmärtää, että 100% varmaa sijoituskohdetta tai ajankohtaa ei ole, koska kurssiin liikkeisiin vaikuttavia muuttujia on monia. Mutta jokainen vähänkin pidempään teknistä- tai fundamentaalianalyysiä tehnyt tietää myös, että treidin tai sijoituksen onnistumisen todennäköisyyksien näkökulmasta toiset osakkeet, yhtiöt ja olosuhteet ovat paljon parempia kuin toiset. Niitä me haluamme tuoda niitä esiin.

Omakohtaisen kokemuksemme mukaisesti sijoittamiseen ja treidaamiseen liittyvä tieto on sirpaloitunutta ja luotettavan tiedon löytäminen on vaikeaa. Jokainen meistä on missannut hyviä mahdollisuuksia ja/tai menettänyt rahaa joko riittämättömän asiantuntemuksen tai ajan puutteen vuoksi vaikka netti on pullollaan erilaisia palveluja. Mikään niistä ei oikein ole meidän kohdallamme kunnolla helpottanut tai ratkaissut tätä ongelmaa. Ja tämän vuoksi lähdimme kehittämään Tobaiaa. Ensin itsellemme tarkoitetuksi työkaluksi, mutta ajatus sen tuomisesta muitakin sijoittamisesta kiinnostuneita hyödyttäväksi järjestelmäksi syntyi vuonna 2019 ja suuntasimmekin voimavaramme siihen.Tuolloin havaitsimme, että tuttavapiirissäkin entistä useampi alkoi kiinnostumaan sijoittamisesta.

Mikä tulee tekniseen analyysiin ja oppoihin, järjestelmämme etsii pullbackejä trendissä ja alkavassa trendissä. Olemme pyrkineet välttämään tuottamasta sellaisia “osta tässä” ja “myy tässä” signaaleja. Tähän on kaksi syytä:

  1. Treidaajia ja sjoittajia on niin monen tyyppisiä ja tavoitteet heillä niin erilaisia. Jollekin riittää muutaman prosentin päivänsisäinen tuotto, toinen hakee muutaman päivän swingiä, joku hakee useiden kymmenien prosenttien vuosituottoa. Perinteisten osta tässä ja myy tässä signaalien sijaan haluamme kertoa mahdollisesti hyvistä pullback ostoalueista, sillä pullback trendissä on hyvä mahdollisuus aivan jokaiselle. Instrumentti - sivun taulukko on tilasto, jonka tarkoitus onkin avata sitä, kuinka pitkälle kyseisen strategian oppo-signaalilla voi tilaston valossa päästä. Tästä käyttäjä voi itse päätellä onko strategian tarjoama oppo hänen tavoitteisiinsa ja riskiprofiiliin sopiva ja päättää onko tämä se tilaisuus lähteä hakemaan sitä 3%:a vai 30%:a tuottoa. Päätöksenteon tueksi olemme pyrkineet kokoamaan kaiken tarpeellisen fundamentaalipuolelta.

  2. Rahalla ei leikitä. Omien rahojen hallinnointia ei pitäisi (ainakaan täysin) siirtää ulkopuoliselle järjestelmälle, eikä kenellekään netin analyytikoista tai sijoittajaguruista. Päätöksen tekee pääoman haltija käytettävissä olevilla tiedoillaan. Tobaia pyrkii löytämään ja analysoimaan kaiken sijoituspäätöksen kannalta olennaisen tiedon mahdollisimman hyvien treidien ja sijoitusten tekemiseksi, mutta ei tee päätöksiä puolestasi. Mielestämme reiluin tapa on tuoda näytille executive summary tyyppinen tiukka paketti taustatietoineen ja antaa käyttäjän päättää itse.

Huomaaamme kommenttien perusteella, että tulemme helposti sekoitetuksi puhtaisiin osta- ja myy ilman aivoja tyyppisiin palveluihin. Emmekä ole kyenneet luomaan selkeää eroa signaali -palveluihin riittävän hyvin. Se on selkeästi parantamisen paikka. Toinen parantamisen paikka on kertoa selkeämmin miksi mikäkin valittu osake tai olosuhde on palvelun mukaan hyvä.

Tällä hetkellä meitä tietenkin kiinnostaa tietenkin eniten, että minkälaiset työkalut teitä auttaisivat parhaiten päätöksenteossa. Mikä meidän palvelussa on hyvää, huonoa tai mitä sinne pitää ehdottomasti saada. Jos TradingView on hyvä ja auttaa juuri sinua, niin miksi? Mikä siinä on parasta ja miksi se on luotettava. Onko sinulla joku työkalu, josta olet aina haaveillut, mutta sitä ei ole tarjolla tai se on liian kallis. Jaa ajatuksiasi vapaasti.

Me osallistutaan erittäin mielellämme jatkossa palstan keskusteluihin sen minkä algoritmien ja palvelun kehittämiseltä ehdimme. Täällä on älytön määrä kiinnostavia keskusteluja ja näkökulmia. :slight_smile:

Oikein mainiota viikkoa kaikille.

12 tykkäystä

Aika vähän tänne tulee kirjoiteltua mutta näköjään jotakin silloin tällöin. Luettua tulee vähän liikaakin, ehkä pieni tauko olis paikallaan…

4 tykkäystä