Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Itse en löisi vetoa sen puolesta että Musk kusee tämän pitkässä juoksussa. Sen verran nähnyt miten hommat ovat aiemmin menneet. Muutaman kuukauden homma on hirveää kakkamyrskyä mutta kunhan pöly laskeutuu ja oletettavasti Twitteriin on saatu osaavat sitoutuneet porukat pyörittämään sitä, tilanne oikenee.

Kunhan ei mene konkkaan ennen sitä :smiley:

4 tykkäystä

Pakko on kyllä avautua tuolla politiikanurkkauksessa olleesta linkistä jossa oli linkki taiteilijoille jaetuista koronatuista.Höyry nousee korvista kun ajattelee omaa tilannetta ja tukia.Ensi viikolla psykiatrille ja seuraavalle viikolle sain ajan lääkärille kun paskonut verta kohta kaksi viikkoa ,varmaan taas leikkaus tulossa,vasta viides olisi,töissä olen kuitenkin kulkenut 50 % työajan mukaan kun enempään ei kykene.Keva luonnollisesti antoi osatyökyvyttömyyseläkkeestä kielteisen päätöksen ja siihen kyllä on looginen selitys kun katsovat tuloja 5 vuotta taaksepäin jos/kun viimein saa tuon eläkkeen ei tarvi maksaa niin paljon kun pidetään muutama vuosi löysässä hirressä pienillä tuloilla.Viime vuonna näytti tehneen 9,1 miljardin tuloksen sijoituksistaan,tälle vuodelle tullut vähän miinusta,yli 60 miljardia kyllä sijoituksissa.Omat verotettavat tulot pyörii nyt yli 33 vuoden työhistorialla siinä 24 000 € huitevilla.Tieten se on oikeudenmukaista saada yli 300 000 € tuloilla 25 000 € koronatukea kuten Olavi Uusivirta,näytti tuolla olevan muitakin melko hyvillä osilla.Joskus kyllä tekisi mieli lyödä hanskat tiskiin tai kusta jollain konstin valtiota silmiin,umpirehellisenä suomalaisena sitä ei kuitenkaan siihen ala,no kylläpä se kunta varmaan laittaa lehteen oman kuolinilmoituksen jossa kehutaan kuinka pidetty ja ahkera työmies oli,perkele :imp:

17 tykkäystä

Juu kiitos, 19 vuotiaana alle 56kg sarjassa 127,5 kg oli ennätys. Vanhempana joutuu näitä muistelemaan kun nykyään on vähän hiljlaisempaa, ehkä 80kg just just vielä menisi :smiley:, ei meinaa vaan olkapäät enää kestää nostella. 40-60kg:lla käyn vielä noin 1-2 kertaa viikossa ponnistelmassa 10-12 sarjoja, muuten ihan kuntopiiriä jotuu tekemään :cry:

9 tykkäystä

Twitter HQ San Francisco →

Nykyaikainen HR-hömppä, jossa yhtiöissä ei ole johtajia ja päätetään “yhdessä” asioista biljardipöydän äärellä joutaisi historiaan. Yhtiöiden ja niiden todellisten johtajien luonne paljastuu, kun menee huonosti. Niin se on aina ollut. :slight_smile:

Hyvä yhtiö arvostaa silti työntekijöitään. En olisi ihan varma siitä, että Elon Muskin shokkihoito tuottaa positiivisen lopputuloksen Twitterin kannalta. Toisaalta, Teslankin ensimmäinen tehdas Kaliforniassa oli jatkuvien työntekijöiden kohtelua koskevien skandaalien lähde ja nyt tehtaita on ympäri maailmaa. Tosin Twitterillä työskentelee (tai työskenteli) todennäköisesti Teslan tehtaita koulutetumpaa henkilökuntaa.

2 tykkäystä

Howard Marks on sitä mieltä että tonttiin tullaan lisää ja SP500 eps lukemaa saadaan ruuvata vielä lisää alaspäin. Lisäksi uskoo ~5% korkotason olevan pysyvä tila seuraavat 5-10 vuotta :thinking:

7 tykkäystä

Mallisalkusta tulisi varmasti hyvin mielenkiintoinen tällä porukalla :smiley: :

19 tykkäystä

Suunnitteluprosessi näyttäisi about tältä, “helposti” saataisiin kompromisseja. :smiley:

Group Fight GIFs | Tenor

23 tykkäystä

Harvia nousi alle yhdessä kuukaudessa yli 50% pohjista, mitä erikoista tai käsittämätöntä tämän jälkeen on 5% lasku?:slightly_smiling_face:

11 tykkäystä

Suosittelisin nukkumaan ainakin sadan yön yli ennen myönteistä päätöstä.

1 tykkäys

@Rauli_Juva on ikävä jätkä. Nyt se tiputti meiät kaikki Stonkmanhärät maan pinnalle :triumph::joy:
Sääli on sairautta, keep up the good work :call_me_hand:

18 tykkäystä

Olikos tänään se red friday, kun kaikkea saa halvalla :thinking:

8 tykkäystä

Itse vertaisin tätä tilanteeseen, jossa olet räjähdysmäisesti palavalla öljynporauslautalla, ja sinun on tehtävä valinta joko pysyä lautalla ja kuolla varmasti liekkeihin tai vaihtoehtoisesti hypätä kaukana alla vellovaan jäätävään mereen, jossa on sentään pieni mahdollisuus selvitä.

1 tykkäys

Olli Vilppo ennusteita ja tavoitehintoja leikkaavana viikatemiehenä -meemi menee nyt uusiksi, kun Rauli alkaa ottaa yhtiöitä seurantaan.

6 tykkäystä

Olen samaa mieltä tuosta peesaamisesta. Muutamia näkökulmia kommenttiisi muutoinkin.

  1. Tuo Buffetin seuraaminen pitkään pitoon vaatii muutaman ajatuksen. Ensiksi, toisin kuin usein luullaan, Buffettin Berkshire Hathaway -portfolio on hyvin keskittynyt muutamaan osakkeeseen. Kuusi suurinta omistusta muodostaa noin 78 % koko portfoliosta ja niistääkin Applen osake (AAPL) yksin melkein 42 %. Vastaavasti portfolion eri osakkeista 76 % (37 kpl) on alle yhden prosentin kokeilunomaisia “rippuräppy- omistuksia” vaikka nekin tässä mittakaavassa ovat usein kymmenistä miljoonista yli miljardin dollarin omistuksia. Tämä sijoitustoiminta on aivan jotain muuta kuin piensijoittajan. Säännöt ovat erit. On siis aika vaikea sanoa mitä lähteä seuraamaan.

  2. Vaikka Buffett puhuu “ikuisista” omistuksista, niin portfoliossa käydään ihan jatkuvaa kauppaa. Merkittävistä pitkäaikaisista omistuksista saatetaan luopua kokonaan, kuten AbbVie ja Bristol-Myers Squibb. Mutta olennaisinta on, että kivijalkaomistuksia ei myydä. Tällaisia ovat esim. Apple, Coca-Cola, Bank of America, Kraft Heinz ja American Express. Vuosien ja vuosikymmenten korkoa korolle vaikutuksen annetaan kumuloida tuottoa ajan kanssa. Omistukset ovat tällöin hyvin pitkäaikaisia. Ja se vaatii malttia.

  3. Erittäin hyvänä pidän sitä, että korostat yhtiöiden tuntemista. Yritykset pitää tuntea. Buffettkin puhuu lähes pelkästään yhtiöistä ja niiden wonderful busineksista. Osakkeista hän toteaa pelkistetysti lähes vain, että kun oikea yhtiö on löytynyt, niin sitten kannattaa maltillisesti odottaa, kunnes osaketta saa suhteellisesti halvalla.

4 tykkäystä

Ja tässä ei voi muistuttaa liikaa että Applea lukuunottamatta kaikki positiot ovat kohtuu rippuräppyä verrattuna täysin omistettuihin bisneksiin, kuten Geico ja muu vakuutus, rautatiet, energia ja teollisuus. Apple yli 100 miljardin arvolla on varmaan energian jälkeen arvokkain tai suunnilleen saman arvoinen? En muista ulkoa täysin arvioita energiabisneksen arvosta.

Se on vähän kuin puhuisi yksityishenkilön osakeportfolio seuraamisesta Sharevillessä mutta sillä yksityishenkilöllä on ainakin 10 täysin 100 % omistettua firmaa myös josta hän nostaa osinkoja yms.

13 tykkäystä

image

image
Thomas aavisti jo ennen tuloksen ilmestymistä, mitä tulee käymään. :cry:

13 tykkäystä

Asian voinee tiivistää niin, että jos haluaa peesata Berkshireä, kannattaa ostaa sen osakkeita :grinning:

Tuolloin 2013 Suomen sijoituselämässä puhuttiin aika paljon IBM:stä; oli bloggareita Oksaharjusta lähtien, ja luonnollisesti myös Kauppalehden foorumi. Berkshire oli avannut position muistaakseni 2011 ja nostanut sen nopealla tahdilla nousevaan kurssiin top 3 -salkkuyhtiöksi. Se herätti paljon huomiota, koska kyseessä oli teknologiayhtiö.

Suomessa moni antoi perusteluja Berkshiren aggressiivisille ostoille. Havaitsin, että perusteluissa oli perin niukasti mitään IBM:n bisneksistä ja niiden iskunkestävyydestä, pääosin just näitä alhaisia arvostuskertoimia. Anders Oldenburgiltakin – suuresti Buffettia arvostavalta salkunhoitajalta – kysyttiin blogissaan, onko hän harkinnut IBM:ää. Vastaus oli lakoninen: ”En tunne yhtiötä lainkaan.” (Veikkaan että hän tunsi enemmän kuin IBM-kommentaattorit.)

Minulla oli siis eväät välttää sijoitusvirhe, mutta houkutus oli liian suuri. Näitä tyhmyyksiään on terveellistä aina hieroa naamaansa, siksi tykkään ketjusta Sijoitusvirheet. Kaikkien ei ole pakko tehdä kaikkia mahdollisia virheitä itse, ainakin jonkin voi välttää lukemalla muiden lankeamisista psykologisiin heikkouksiin joita Mister Market koko ajan virittää. Älä peesaa sokeasti äläkä osta sellaista mitä on liian vaikeaa ymmärtää ja arvioida.

16 tykkäystä

Minä about jokaisessa palaverissa sitten Maaliskuun 2020… Oli ihan kivat pari vuotta. :grin:

27 tykkäystä

NO kamux laskee kuitenkin vähemmän shaisse-tuloksella kuin Nokia ennusteet ylittävällä… Siitä lohtua päivään🙂

4 tykkäystä

Tämä on todella todella kova tulos! Tuossa painossa nostin maksimissaan 90 kg eikä sekään huono tulos ollut. :slight_smile:

1 tykkäys