Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Berkshire on kerran jakanut osinkoa Buffettin aikana. Hän muistaakseni joskus päivitteli, että hänen täytyi olla kusella käymässä silloin kun se päätös tehtiin.

46 tykkäystä

No niinpäs onkin. 1967
Seison korjattuna.

2 tykkäystä

Pätee myös usa, kun tutustuu kulttuuriin. Erityiseen jos osingot ja FIRE mainittu.

3 tykkäystä

Tässä on Sijoittaja.fi:n juttu P/E-luvusta ja tästä markkinatilanteesta. Lukemiseen menee vajaa viisi minuuttia.

Osakemarkkinoiden P/E-luvut ovat USA:ssa vielä liian korkeat, jos niitä suhteuttaa arvostustasoon vaikuttaviin tekijöihin ja korkotasoon. Nasdaq 100 -indeksin pitäisi laskea vielä 30 prosenttia ja S&P 500 -indeksin 23 prosenttia, jotta P/E-luku vastaista historiasta johdettura riskipreemiota.

Euroopassa osakemarkkinat ovat arvostettu hyvin lähelle historiallista tasoa nykyinen korkotaso huomioiden.

Emme usko, että osakemarkkinat USA:ssa kuitenkaan laskevat 20-30 prosenttia nykytasoilta. Se on mahdollista, mutta emme pidä sitä todennäköisenä.

9 tykkäystä

Foorumilla ei pitkelleen p/e-luvusta ollut puhetta… Arvosijoittamisen comeback?

6 tykkäystä

Verneri kielsi P/E-luvun jossain vaiheessa tai ainakin niin ymmärsin, siksi siitä ei kai ole ollut niin puhetta. Onneksi @Pohjolan_Eka (kuvassa oleva tyyppi, jolla on tyylikkäimmät hiukset) on P/E-uskovainen.
image

Paras kirjoitus PE-luvusta ikinä koskaan lähti PE:n kynästä:

18 tykkäystä

p/e x p/b alle 25, niin kiinnostus alkaa :smile: :+1:

2 tykkäystä

Koska tuntuu, että tietyistä yhtiöistä on säännöllisesti videoilla jauhettu jo ihan kyllästymiseen asti (anteeksi), niin päätin yksimielisesti uudistaa Inderesin tulevan Peliyhtiöillan sisältöä mielenkiintoisemmaksi ja suuremman potentiaalisen katselijajoukon kerääväksi :wink:

7 tykkäystä

Kukaan ei ole pitkään aikaan lainaillut Tuomas Malista. Ainakaan kahvihuoneessa.
Emme ole jääneet mistään paitsi. Mies jatkaa tutulla linjallaan.

Jos tällaista “kaiken romahdusta” ei tapahdukaan kyse on vain ajoitusvirheestä (joka on vaivannut Malisen julkaisuja kroonisesti jo vuosikaudet). Hänen kirjoituksiaan jaetaan edelleen, sitkeän aktiivisesti, etenkin yhteiskunnan ääriainesten keskuudessa meillä ja muualla.

image

Talvikuukaudet tulevat olemaan Suomessa vaikeita. Pelkästään sähkön hinta ajaa Pohjois-Euroopan köyhintä kansaa syviin vaikeuksiin. Sitä tuskin kukaan uskaltaa kiistää. Mutta siitäkin on romahdukseen vielä matkaa. :slight_smile:

24 tykkäystä

@Sijoittaja-alokas jos joskus on tekemisen puute, voisit tehdä jonnekin kiinnitysthreadiin sellaisen Parhaat (asia) postaukset, joista on ajatonta hyötyä. Esim. tuo Pohjolan Ekan P/E monologi sopii hyvin siihen. Se avasi minullekin asiaa jo yhdellä lukukerralla(vaikka postaus implisiittisesti antaa ymmärtää kuinka syvillä vesillä noissa asioissa liikutaan ja yhdessä postauksessa kaikkea ei saa kerrottua). Näitä vastaavia on varmaan muiltakin tullut vuosien varrella ja ne varmaan löytynevät tykätyimpien viestien listalta. :+1:

9 tykkäystä

Sääliksi käy Malista. Hän on selvästi todella epäonnekas mies.

Malinen katselee päivästä toiseen synkkää dataa maailmalta, joka ei ole meidän tavisten saatavilla, ja käy kokouksissa, joissa saa ensikäden tietoa koittavasta tuhosta. Kaikesta tästä huolimatta Malisen vaikuttaminen jää varsin laihaksi.

Samaan aikaan häntä on kuitenkin kirottu kovilla kiireillä ja huonolla muistilla. Hän haluaa auttaa meitä taviksia valmistumaan erilaisiin apokalyptisiin skenaarioihin ja lupaa aina palata asiaan, mutta ei ikinä ehdi tai muista. Joskus hän videoillaan haluaisi kovasti sanoa, mitä tapahtuu, milloin ja miksi, mutta ei jonkun raskauttavan syyksi pysty.

Harmi!

61 tykkäystä

Eikös Malisen pitänyt jo lähteä pois Suomesta, kun täällä ei mikään toimi ja muutenkin kaikki on perseestä?

1 tykkäys

Heh, näissä tuomiopäivän ennustajissa on se veikeä piirre, että ne voivat olla 50 kertaa väärässä ja kun kerrankin ovat oikeassa, voivat sanoa “Minähän sanoin! Olen vuosia varoitellut tästä!”. Karrikoiden voidaan sanoa, että he, jotka huutavat maapallon tuhoutumista, ovat aivan varmasti oikeassa. Viimeistään about 5 miljardin vuoden kuluttua heidät tullaan toteamaan olleen oikeassa. Toki on toinen asia, pitääkö oma elämä juuri nyt elää tämän tulevan turmion masentamana?

7 tykkäystä

Pohjolan Eka = PE = Price per Earning??? Ekan ylituotto-salaisuus paljastui!!

11 tykkäystä

Oli 3 vesipumpun siipipyörät on nyt Blackfriday alessa :heart_eyes: :rofl:
Kannattaa tsiigaa kuvat, jopa kyyninen 40-asteen kuumeessa vähän naurahti :laughing:

33 tykkäystä

Paras P/E on dadaa: ilmaisissa muoviämpäreissä.

Kontulassa jaettiin ilmaisia ämpäreitä – myymälän eteen muodostui jono jo ennen aamukuutta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Maailman viisain kansa, ilmainen ämpäri ja Tokmanni :metal:

16 tykkäystä

Nordnetkaan ei ole näemmä enää varma Media and Gamesista :grinning:

MGI

6 tykkäystä

Noi “ostajien” kommentit vasta timanttia olikin :pinched_fingers::pinched_fingers:

6 tykkäystä

Porin kaupunginvaltuusto päätti sulkea Yyterin kuuluisan naturistirannan vuosi sitten. Päätös ei ollut yksimielinen - sen on siis täytynyt olla kaksimielinen.

Pahoittelut, puujalat ovat heikkouteni.

35 tykkäystä

Olen tainnut sanoa tämän ennenkin: ilmankos Orthex keulii :rocket:

2 tykkäystä