Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kusetusmarkkinat.

Pahempaa kuin HFT robot pörssissä

8 tykkäystä

Mersukin on nykyään SaaS -yhtiö. (Speed as a service.)

20 tykkäystä

Luin Kauppalehden uutista AlfaTV:n konkurssista, ja samalla oivalsin miten perustelen itselleni vuoden mittaan tulleista osaketappioista. En aikaisemmin tiennyt, mutta olen tässä hommassa mukana ihan talkoilla, ja sijoitan yrityksiin rahaa kannatusmielessä. Ainakin antien osalta ei jatkossa odotuksia. Toivon vain että rahat menevät hyvään käyttöön.

Tässä siis lainaus em. julkaisusta:

3 tykkäystä

Ping @Yu_Gong. Reka Industrialin yhtiösivulla ei ole linkkiä Rekan keskustelulankaan. Ei minulle ainakaan näy :slight_smile:.

5 tykkäystä

Nyt on :slight_smile:

12 tykkäystä

Mitä kautta tämmöisiin sijoittelet?

1 tykkäys

Perjantai-iltaan sopii Maurin haastiksen lukemisen lisäksi tämä:

@Juha_Kinnunen ja @Sauli_Vilen juttelivat tämän hetken meiningeistä. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:27 Helsingin pörssin tuloskausi
16:47 Helsingin pörssin tulokset
24:26 Helsingin pörssin näkymät
28:17 Yhdysvaltojen tuloskausi
33:07 Markkinan kokonaistilanne
58:16 Inflaatio
01:04:58 Korot
01:25:20 Tuloskasvunäkymät
01:36:32 Arvostustasot
01:48:15 Yhteenveto

16 tykkäystä

Henkilökohtaisesti olen eniten pahoillani Alfa Tv:n lopettamisen seurauksista hanuristeille. Alfa Tv:n lopettamisen jälkeen meille ei jää ainuttakaan tv-kanavaa, joka toisi Kultainen Harmonikka -kilpailun kaikkien meidän hanurin rakastajien olohuoneisiin.

6 tykkäystä

Tulen vähän myöhässä kommentoimaan tuota osinkokeskustelua, mutta se mikä itselläni eniten kohottaa kulmakarvoja on, että yleensä nämä osinkojen nimeen vannovat ovat sitä samaa porukkaa, joka vannoo osinkojen uudelleensijoittamisen nimeen. :man_shrugging: Sen voin ymmärtää, että jos tätä osinkojen tuoma kassavirtaa haluaa käyttää esim. kulutukseen niin onhan se näppärämpi keino kuin pienen osakemäärän myyminen (ja säästää välityspalkkioissakin :smiley: :wink: ), mutta se nyt ainakin on verojen verran tyhmempää, että firma A maksaa osinkoa ja omistaja ostaa sitten osingoilla itse lisää firman A osakkeita kuin että firma A vain ostaisi ja mitätöisi itse niitä omia osakkeitaan.

40 tykkäystä

Spämmään nyt toisen viestin heti putkeen, mutta tähän oli pakko tarttua:

En ole ikinä sijoittanut yrityslainoihin, joten ne eivät ole itselleni ollenkaan tuttuja, mutta ainakin itselleni tuli yllätyksenä, että näitäkin on siis ilmeisesti jopa 30 vuoden maturiteetilla :exploding_head: . Kun miettii keskimääräisen yrityksen elinikää niin vaikka kuinka olisi Oracle tai joku vastaava iso peluri niin kuka näistä tietää mikä on 30 vuoden päästä pystyssä. Varsinkin kun puhutaan teknologia-alasta, jossa 30 vuotta on ihan mielettömän pitkä aika. Käytännössä internettiä ei ollut olemassa vielä 30 vuotta sitten (ja kyllä kyllä, onhan internetin historia jo 60-luvulla, mutta oikeasti kuluttajille se alkoi levitä vasta 90-luvulla).

Kun ottaa huomioon mitä riskittömistä koroista saa tällä hetkellä niin aika vähän tuossa on mielestäni riskipreemiota.

17 tykkäystä

Kuka kaipaa Stockan sammakkoa? Minä ainakin. Mihin se nyt voi hävitä. Tietäisiköhän Rauli. Viikonloppu alkanut, ja Rauli miettii miksi kukaan ei kysy mittää. Onko näin että kevääseen asti pitää odotella.

10 tykkäystä

No, vertaus ei ehkä ollut paras (instituutiosijoittajille suunnattu Oraclen 30v Bond vs indeksisijoittaminen :slight_smile: ), lähinnä tarkoitus oli muistuttaa että vaihtoehtosijoitukset nostavat päätään esimerkiksi näinä hetkinä, kun pohjoismaisten yhtiöiden keskimääräinen tilanne on verrattain hyvä ja pankit kiristävät luotonantoa vs osakemarkkinat

Hieman vaan särähti korvaan aiempi ketjun viesti jossa hehkutettiin vivuttamalla 100% indeksipainoa strategiana :slight_smile:

Mitä tulee riskipreemioon, niin joku voisi kysyä hinnoitteleeko Suomi tai jenkkimarkkina tässä hetkessä täysimääräisesti 2023 taantumaa tai yritysten tuloksentekokyvyn heikentymistä? 6,9% kuponki Oraclen (1977 perustettu maailman 3. suurin ohjelmistoyhtiö) on mielestäni houkutteleva, mutta nämä ovatkin mielipideasioita :wink:

1928, 1968 & 2000 pörsseistä löytyy aikakausia jolloin mentiin paikallaan sen 10-15 vuotta, ettei se ihan mikään automaattinen 7% kone ole vaikka näin toitotetaan jo yhteiskuntaopin kirjoissa piakkoin

3 tykkäystä

Private Debtistä löytyy Suomestakin useita tarjoajia, näissä suositeltavaa keskimääräistä korkeampi salkkukoko ja ymmärrys, IRR-% mukaan pyörii aika pitkälti

Merkintä yleensä väh. 50-100k riippuen hieman tarjoajasta, mutta suosittelen perehtymään jos kiinnostaa sijoitusluokkana

4 tykkäystä

Ei voi kuin ihmetellä väen paljoutta kaupoissa tänään. Lähinnä emäntä raportoi kentältä, itsehän toki töissä jotta voisi hävittää lisää rahaa pörssiin ensi vuonnakin.

57 tykkäystä

Okei pakko kysyä täältä, jos täällä on osaavaa porukkaa. Oon tässä koodausta miettiny “harrastusmielessä” ainakin alkuun koulun ja töiden ohelle, mutta ehkä jopa työtä siihen liittyen. Näin ihan aloittelijana, niin mikä eri kielistä on se “järkevin” urakka alkuun. Oon JavaScriptiä miettinyt tälleen ekaks, mutta netti on täynnä eri vastauksia/ajatuksia. Enimmäkseen mietin että onko se se kieli, mikä just työllistää eniten porukkaa. Tiedän kyllä, että varmastikkaan ensimmäinen kieli tuskin jää viimeiseksi mink’ opetellen, mutta onko juuri JavaScriptistä paras lähteä liikkeelle.

Voi toki kertoa mielipiteensä työstäänkin alalla myös :hugs:

11 tykkäystä

15 tykkäystä

Tässä vielä viimeisen 3kk versio jos tarvitsee

63 tykkäystä

Hetken luulin, että puhut Kaius Niemestä.

10 tykkäystä

Hyppää heti syvään päähän ja opettele koodaamaan c:llä. Sen jälkeen kaikkien muiden kielten omaksuminen on suhteellisen helppoa.

10 tykkäystä

Sitä olen ihmetellyt kun nuorilla sijoittajilla on niin
kiire…sitten ostataan kaikkea mistä voisi vasuratua
lähes lotto meiningillä.Yleensä häviää kaikki.
Itse jäin pois 51v…nyt täysin sijoittaja. Viime
vudoen tuotto noin 70k… riittää mulle.
Ei lottoa vaan kärsivällisyyttä…

10 tykkäystä