Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tai sitten ei. Tiedän kymmeniä ihmisitä, kenellä on koti, loma-asunto, kakkosasunto yms Venäjällä. Osalla edes puolison lisäksi muuta rajan takana. Hyvin kulkee vieläkin kuljetukset Helsingin keskustasta. Bussiliikennekin toimii kuulemma hienosti Kaikki ei ole ihan yksiselitteistä.

Epäilen, että YLE:kään osaa oikeasti sanoa minkälaisia viisuimeita mitätöity ja keneltä. Liikenne toimii kuulemma ihan normaalisti molempiin suuntiin ilman tarkempia kyselyitä.

1 tykkäys

Nyt kun MPW romahti seuraavan legin niin pakko todeta että jos parivuotta sitten raaka-aine ketju oli ajankohtaisin niin loppuvuoden osalta sitä voi olla REIT ketju. Toivottavasti ketjun aktiivit jaksaa kirjoitella näkemyksiään kun ainakin omat tuntosarvet on heränneet sektoria kohtaan. Riskikontraajana sitä huomioi aina ensin sentimentin ja verta alkaa pikkuhiljaa jo olemaan kaduilla :man_shrugging:t3:.

@Vodel1 joo sentimentti on aika kermainen🤌.

20 tykkäystä

@Pavel voisin melkein pari euroa pistää pantiksi (ja olenkin jo pistänyt :grin:) siitä, että reit-osaston kanssa ollaan aika lähellä max. pessimismiä sentimentin osalta ja sektoria lyödään suhteessa kovemmin, mitä finanssikriisissä. Vanhat haavat vissiin parantuneet huonosti sen osalta ja nyt vedetään samaan jamaan kurssit, vaikka todellisuudessa suurin osa firmoista porskuttelee menemään ihan hyvin ja osinkoleikkureiden jäljiltäkin ollaan edelleen yli 10-20v osinkoprosenttien. Cramerinkin mielestä koko sektori on strong sell, eli ostohousuja vaan prässiin :grin:

20 tykkäystä

@Kale-possu:n kirjoituksesta @Sijoittaja-alokas:aan upeasta säästäväisyydestä tuli mieleen tämä pätkä. Jotain huippuhetkiä tästä 8 minuutin videosta joka menee vaikka aamukahvin tai ilta-kaljan kanssa.

  • Kuivaa pyykkinsä autossa
  • Säilyttää vaatteita pakastimessa
  • Kääri asuntonsa / autonsa kulutuspinnat muoviin
  • Säästäväisuus johti myös avioeroon. Tässä kohtaa voi kysellä että menikö yli, koska avioero on kallista lystiä. 2 x kaksio maksaa huomattavasti enemmän kuin 1 x neljähuonetta ja keittiö.
11 tykkäystä

Tätä on varmasti ihmetelty ennenkin, mutta mitä on nuo Nokian sisäpiirin hankinnat kun määrät on esim Uitolla neljä ja joku toinen oli kokonaista kaksi osaketta. Liittyykö johonkin, että heidän täytyy hankkia joku tietty määrä saadakseen palkkioita? Mutta miksi määrät noin naurettavan pieniä?

Vastailetko itsellesi selluketjussa?

Kovasti puhutaan siitä että nykynuoret eivät saisi eläkettä. HS Vision haastattelemien asiantuntijoiden mukaan tämä kertoo siitä että ei ymmärretä kuinka eläkejärjestelmä toimii. Vaikeuksiin järjestelmä joutuu heidän mukaansa vain kaikkein kamalimmissa skenaarioissa, joissa tulee uusi 1990-luvun lamaa vastaava suurtyöttömyysjakso, syntyvyys romahtaa entisestään ja työperäinen maahanmuutto pysähtyy.

Maksumuurin takana.

5 tykkäystä

Tuskin täällä kenenkään tunteisiin menee anonyymit laskupovaukset, vaan se, että muuten suhteellisen laadukkasta foorumia pommitetaan tällaisilla oletettavasti humalassa heitetyillä “LASKEE AINAKIN 50%” -kommenteilla ja liputusuhriutumisella.

18 tykkäystä

Nyt kyllä pakko tulla korjaamaan tähän.

Analyytikko kysyi itse asiassa kyseiseltä henkilöltä veikkaustaan pohjista, ja liputus siis oli ihan turha. Alokas myös pahoitteli turhaa liputusta ja palautti viestin.

16 tykkäystä

Minulla ei ole tapana kannattaa umpisurkeita sanoituksia tekeviä artisteja, mutta jotenkin Käärijän show iskee meikäläiseenkin. Vaikuttaa kaiken lisäksi asialliselta kaverilta. Käärijä voittoon!

14 tykkäystä

Muskin Twitteri toteuttaa vapaata sanaa ála Musk.

Yoel Roth, who used to run Trust and Safety at Twitter, said there were multiple layers of redundancy to make sure these sorts of things wouldn’t appear.

He believes Elon Musk’s new administration must have “ripped out” those filters as part of their new “free speech” plan.

Muskin Twitterin johtajuus(?) ei lakkaa hämmästyttämästä ja antaa loputtomasti viihdykettä. Demonstroiko Musk reaaliajassa Dr. Outolempi -tyyliin: “Kuinka lakkasin huolehtimasta ja tuhosin ostamani firman”? :popcorn: :popcorn: :beer:

10 tykkäystä

Tuo taitaa olla sitä Muskin aktivismia toiminnassa. Että kun kerran ihmisiä kiinnostaa eläinten kidutus pitää sen olla sallittua ja kaikille näkyvillä. Koska ihmisiä kiinnostaa huumeet pitää niiden olla laillisia ja kaikkien saatavilla. Että ollaan rehellisiä ihmisyydestä, vaikka se meistä aika ruman kuvan maalaakin.

1 tykkäys

Tänään pitäisi olla rauhallinen päivä kokonaisuudessaan, joten on aika keskittyä taas perusasioiden opiskeluun.

Inderesin Sijoituskoulusta käyn läpi tässä tuloslaskelmaa, rahavirtalaskelmaa ja tasehommia - eivät ole helppoja asioita mulle yleisestikään. Koetan tästä hiljalleen sisäistämään näistä perusasiat… otin jopa laskimen esiin, että voin itse laskeskella.

Usein edelleen käyn läpi uudelleen ja uudelleen sijoitusalan termistöä sekä erilaisia käsitteitä, jotta sisäistäisin ne siten ettei jatkuvasti pitäisi jäädä jumittamaan lukiessaan analyyseja jne. Ymmärrettyäni perusasiat on helpompi aidosti ymmärtää sijoituskohteita ja sisäistää uusia sijoittamiseen liittyviä asioita.

Mulla on paljon isoja heikkouksia, mitä tulee sijoittamiseen ja yksi suurimmista ovat nämä em. numerohommat. Jatkuvasti vahvistammalla tätä osa-aluetta, niin uskon tulevani selkeästi paremmaksi sijoittajaksi, en nyt tarkoita hyväksi, mutta paljon paremmaksi kuin ennen.

Voin olla väärässä, mutta koen vahvuutenani olevani sen etten erityisemmin enää ainakaan koe tunnesidettä mhinkään osakkeisiin (toki ehkä jotain pientä :slight_smile: ) ja aidosti oikeasti kuuntelen tarkkaan omista yhtiöistäni ne karhuisimmatkin kommentit enkä enää katso omia omistuksiani siten niin ruusunpunaisten linssien läpi. Uskon kykeneväni myös ajattelemaan itsenäisesti tietäen oman rajallisuuteni ja ajattelen olevani aika avoinkin, mutta tervettä kriittisyyttäkin löytyy… omasta mielestäni. Uskon olevani näissä asioissa aika hyvä, vaikka se ei ehkä selkeästi näy muille itseilmaisujeni takia.

Suurimpiin heikkouksiini keskittymällä ja realistisesti omiin jonkinlaisiin pieniin vahvuuksiin luottamalla uskon nyt, että pitkässä juoksussa en jää kauas indeksin tuotosta.

Kai se tästä… :slight_smile:

Ehkä tämä Kalen tarina nosti itseluottamustani:

Rentoa lauantaita kaikille! :slight_smile:

31 tykkäystä

Wahlroos ykkösaamussa haastattelussa. Juttua Sammosta, verotuksesta , päästöistä ja Suomen metsistä yms… Linkki jo Sampo-ketjussa mutta laajalti muutakin asiaa joten laitetaan tännekin.

Katsomissuositus :sunglasses: :+1:

Mukana myös hauskan Nallemaisia kommentteja mm yhteisöveron laskusta:
TOIMITTAJA: “eikö Suomen yhteisövero ole jo Euroopan alhaisimpia?”
WAHLROOS: “sinä olet yhtä sinisilmäinen poliitikotkin. Kaikki muut Euroopassa huijaavat paitsi suomalaiset … sä et voi tuijottaa yhtä prosenttia” (SELITYS: muissa Euroopan maissa löytyy eri osayhtiömuotoja ja yhteisvero ei koske näitä kaikkia)

33 tykkäystä

Tässä olisi teille lauantaiksi katsottavaa ja kuunneltavaa. :slight_smile:

Inderes-päivän ohjelma:
Markkinakatsaus – @Juha_Kinnunen , analyytikko (linkki)
Life Science – @Antti_Siltanen , analyytikko (linkki)
Kuluttajat ja Kauppa – @Rauli_Juva , analyytikko (linkki)
Metsäsektori – @Antti_Viljakainen , analyytikko (linkki)

Ruoholahdella on varmasti ollut todella kiintoisa ja antoisa päivä. :slight_smile:

7 tykkäystä

Vaikka Inderesin foorumin seuraaminen onkin mukavaa niin suosittelen kaikille liikuntaa. Se pitää aivot ja kropan kunnossa.

21 tykkäystä

Olet aivan oikeassa.

Tänään olisi tiedossa jalkatreeni ja sitten myöhemmin kävelylenkki. :slight_smile:

5 tykkäystä

No kun nykynuorten pitäisi varmaan saada ne etukäteen :sweat_smile:…ei näitä ennen mietitty,.
Vanhempi sukupolvi (tyhmempi?) oli vain kiiitollinen että oli töitä :wink:

En itse ajattele vielä ihan noin radikaalisti, että nuoret eivät tule saamaan mitään, mutta siitä olen huolissani kuinka paljon nuorten pitää kasvavassa määrin rahoittaa järjestelmää. Mikä on se kynnys, kun järjestelmä menettää uskottavuutensa ja “sukupolvisopimus” hajoaa. Tarkkaa lukua mahdoton sanoa, mutta mikäli palkkakuitista näkyvät maksut kasvavat niin voi yhä useampi ajatella, että ei tämä kannata.

1 tykkäys

Jutussa mainitaan, että korotuspaine on noin 2 prosenttiyksikköä seuraavien vuosikymmenten aikana nykyennusteiden mukaan.

Arvion lähde on täällä:

Merkittävimmät arvion riskitekijät ovat sijoitustuottojen kehitys ja väestönkasvu.

4 tykkäystä