Inderesin kahvihuone (Osa 6)

113 tykkäystä

Parhaat viinit löytyy sieltä kengän kärjen korkeudelta :laughing:

4 tykkäystä

50€ pullo liikaa rahaa, mutta samaan aikaan porukalla uusi rolex tai porsche turskana.

1 tykkäys

Viinan hinta itse asiassa pysynyt suht vakiona. Suosikkibrandyn hinta on parin vuoden aikana noussut vain viitisen prosenttia. Koskee montaa muutakin tuotetta

Kaikki muu alkaa olemaan niin kallista, että pitää varmaan alkaa hankkimaan kossusta kalorit, kun suhteellinen hinta tulee alas koko ajan

5 tykkäystä

Tämän vuoden tappiot on yli kuusinumeroiset.
Silti kävin tänään vaimoni kanssa pitkän keskustelun kuinka ilta lööpin jutussa joku suurperhe valitti rahavaikeuksista mutta heillä oli kaapissa pelkästään Valion tuotteita ja merkki ketsuppia.
Kuten vanha sanonta kuuluu. Ei ne suuret tappiot vaan pienet menot.

31 tykkäystä

En olekaan ennen tätä Sijoittaja-alokkaan meemiä huomannut, kuinka paljon Verneri näyttää eteläamerikkalaiselta vapaustaistelijalta. Vapaustaistelu on ilmeisesti aloitettu räjäyttämällä salkku.

image

10 tykkäystä

Näin kun sijoitusfoorumilla ollaan, niin en varsinaisesti pitäisi huolestuttavanakaan. Sama tilanne on päällä lähes kaikilla aloilla: Talenomit, Tokmannit ja Keskot joko ostavat pienet pois tai kilpailevat ne hengiltä isommalla skaalallaan. Yksinyrittäjiä nämä jättiläiset työllistävät alihankintaa edelleen, mutta kenenkään ei kannata kantaa henkilöstöriskiä muista kuin itsestään.

2 tykkäystä

Vitsit vitseinä ja täysin samaa mieltä kyllä tästä.

2 tykkäystä

Olen tästä täysin erimieltä. Jos omistajat eivät uskalla palkata niin niitä kasvuyhtiöaihioitakaan ei synny. Vääristää vaan yhä enemmän kilpailua jos mono-/oligopoliasetelmia pääsee syntymään suurien toimijoiden kesken.

Samaa mieltä olen siitä että palkkaaminen on todellinen riski… ja verotus/palkkaamisen kulut järjetöntä.

3 tykkäystä

S-ryhmä perustaa kampaamoja/mitä lie kauneuslaitoksia prismojen yhteyteen ympäri Suomea. Hinnat niissä ovat järjestään 10-20% pienyrittäjiä halvempia. Tämä selittynee pääasiassa suuren toimijan edulla materiaali- ja tilakustannuksissa. Tämän päälle tulee vielä valmis brändi ja hyvä sijainti. Haluaisitko valtion tukevan pienyritysten toimintaa niin suuresti, että ne pystyisivät kilpailemaan tämän kanssa?

Uusilla ja innovatiivisuutta vaativilla aloilla pienet ja ketterät varmasti tulevat menestymään jatkossakin, mutta nämä vakiintuneet putkifirmat ja lähikaupat tulevat varmasti häviämään kilpailun ketjuille.

12 tykkäystä

En vaan poistaa sitä järjetöntä byrokratiaa ja riskiä mikä sisältyy siihen että palkkaa lisätyövoimaa. Pitää olla taukohuonetta ja sitä sun tätä… lisäksi jos sattuu oikein aivastusherkkä kaveri joka on saikulla koko ajan koeajan jälkeen niin on semmoinen pommi työnantajalle et huh… siihen päälle vielä joku työkyvyttömyysvempula niin avot…

Pidemmät koeajat olisi myös ihan ok

19 tykkäystä

Mainitsemiisi ongelmiin tuo itsensä työllistäminen/yksin yrittäminen juuri on ratkaisu. Yksinyrittäjiä voi ja kannattaa käyttää ostopalveluna pienemmissäkin firmoissa eikä heille tarvitse maksaa lomia, vakuutuksia, työvaatteita tai niitä taukotiloja. Motivaatiokin on yleensä kunnossa. Mielestäni se ei ole huolestuttavaa vaan kannustettavaa kehitystä. Samalla työntekijät oppivat hinnoittelemaan työnsä oikein ja saavat ansaitsemansa kunnioituksen, koska heillä ei ole velvoitetta työskennellä sellaiselle firmalle, joka kohtelee huonosti. Tämän näkisin tulevaisuuden työmarkkinoiden muotona: jokainen myy oman työpanoksensa sinne minne haluaa, firmat keskittyvät työvälineisiin ja asiakkaisiin.

6 tykkäystä

Oppisopimuksella minäkin ekan duunipaikan sain, alkuun 50% palkkaa, 4 kuukauden arvioinnin jälkeen palkka nousi 60%:iin ja vuoden päästä täysi 100%.
Olin tyytyväinen, sain rahaa ja ammatin, miksei näin enää juurikaan tehdä?
Se ammatti silloin 70-luvun lopulla oli konttorikone korjaaja, laskukoneet, sanelukoneet, kirjoituskoneet.
No, tuo ammatti on kyllä jo ehtinyt vaihtua mutta sellabe 15 vuotta sitä…

18 tykkäystä

Nyt voisi tuurilla löytyä kaupasta joulukinkkua -60%, eli saman verran halvemmalla kuin kaikkien meidän salkusta on hävinnyt rahaa. Nyt jos olisi oikein viisas, niin ostaisi semmosen ja paistaisi siitä uudenvuoden juhlapöytään tuoretta kinkkua. Loput pilkkoisi pakasterasioihin ja söisi vuoden kuluessa hernekeiton kanssa. Pitäisiköhän toteuttaa…

8 tykkäystä

Yksin yrittämisestä tuskin tulee mitään kasvuyritystä… Lienee vaikea ymmärtää… Ei tuo silloin mikään ratkaisu ole… Jonkin asteen kasvuyrityksiä myös myydään ulkomaille hyvilläkin preemioilla… harvassa on ne yhdenmiehen hikipajat joita myydään yhtään mihinkään. Ja ei voi käyttää… joissain firmoissa tarvitsee omaksua firman ohjelmat, käytänteet, toimintatavat, asiakkaat ja sata muuta asiaa… Ei sinne vuokrafirmasta ketään oteta häsläämään.
Tuo vuokrafirma hässäkkä toimii ehkä jossain kausivaihtelua omaavissa firmoissa tai syklisissä joihin ei palkata kirjoille ylimääräisiä käsiä varmuuden vuoksi. Joissain tilanteissa alihankinnan kautta toimiminen on varmasti järkevää, mutta ei se kyllä minusta ole ratkaisu tähän ongelmaan.
Vai onko ihmisillä paljon kokemuksia ostopalveluiden avulla luodusta kasvuyrityksestä? Ehkä ostopalveluna voisi ostaa ydinbusineksen ulkopuolisia asioita… hr, rekry, taloushallinto yms?

1 tykkäys

Tätä tahtia pitää Elonin kysellä jos Bezosin Jeffillä olisi varastohommia tarjolla. :sweat_smile:

3 tykkäystä

Niin nuo ameriikan analyysiammattilaisetki vaan seilaa miten sattuu kurssien mukana ja cherrypickaa satunnaisen oloisesti pohjia analyyseille ja jättää ison kuvan yleensä huomiotta. Teslaa en oo niin tarkkaan kahtonu, mutta Riviania kyllä ja koko vuodenhan tuo Tesla on määritelly miten muitten EV-firmojen kurssit menee.

Kurssi oli tuplat nykysestä niin rinkirunkattiin miten hyvältä tulevaisuus näyttää - vain muutama kuukausi sitten. Nyt yhtäkkiä kuorossa sanotaan miten mikään hinta ei ole tarpeeksi ja ei kannata ostaa vaikka ilmaiseksi saisi…

On se sellasta. Kallis ja opettavainen vuosi kaiken kaikkiaan.

9 tykkäystä

Joo Tesla taitaa sukeltaa vielä alle satkun. Ehkä pohjat löytyy väliltä 50-100taalaa :grin:. Teslan hinta alkaa perustua kohta fundaan. Tämä on kyllä johtajan omaa tuotosta…

4 tykkäystä

Täytyy ihailla tätä nuorta yrittäjää sinnikkyydestä ja tietynlaisesta kypsyydestä. Yrittäjänä oleminen ja varsinkin tuolla alalla vaatii monenlaista osaamista ja ominaisuutta. :slight_smile:

21-vuotias Mikko Kangasniemi ei ole perässäraahattavaa mallia. Energiaa ja aloitekykyä tuntuu pursuavan mihin tahansa.

Eteenpäin pyrkivä nuori yrittäjä rakentaa parhaillaan ensimmäistä omakotitaloaan. Nokian Halimaalle nouseva talo on tulossa myyntiin vuodenvaihteen jälkeen.

18 tykkäystä

Juuri palkkakeskusteluun vastaillut omista töistä niin voin toki tähän mainita, että oma polku on kulkenut oppisopimuksen ja työnohella opiskelun kautta. 2 tutkintoa oppisopimuksella. Kahdella eri työnantajalla. Kyllä sitä nykyäänkin harrastetaan, mutta ihmettelen itsekkin miksi niin harva firma, ihminen sitä kautta hoitaa hommansa. Ammattikoulun jälkeen oli itselle selvää, että en alalle jää (autoasentaja), kävin koulun, koska harrastan autojen rakentelua ja se koulu oli kuin harrastus. Työtä en edes ajatellut siitä tekeväni. Suunnittelin jo sillon, että hommaan ammatin oppisopimuksella ja jokin tekninen ala se olisi. Luulisi, että yritykset saisivat oppisopimuksella paremmin motivoituneita työntekijöitä, sekä valmistuessaan valmiiksi talon tavat osaavan.

10 tykkäystä