Inderesin kahvihuone (Osa 6)

16 tuntia sitten kirjoitettua. Itsekin ajelen yli 10 vuotta vanhalla kärryllä vaikka varaa olisi vaihtaa :love_you_gesture:

4 tykkäystä

Ainakin kivijalkapankeissa tuo on käytännössä asiakaspalvelu-/myyntityötä, jossa et oikeasti ihan hirveästi pääse omin päin “neuvomaan”, vaan myyt ennalta määritettyjä oman talon kalliita ja usein asiakkaiden kannalta aika huonoja rahastotuotteita. Palkat eivät noissa perustehtävissä ole ainakaan hyvät, en tiedä sitten miten helppoa on edetä johonkin jossa pääsee oikeasti vähän käyttämään aivotyötä siinä neuvonnassa… Mutta ihan perus sijoitusneuvoja tosiaan buukkailee tapaamisia ja pyrkii myymään :poop: konvehtipaperiin käärittynä. Näin kärjistetysti. :smiley: Toki parempi se huonokin sijoitustuote on, kuin se että ihminen ei ollenkaan sijoita.

5 tykkäystä

85 tykkäystä

Kiitos tästä. Näitä on mielenkiintoista lukea. Miljonääriksi on monta tietä, varmasti Joonaksen tie ei ole se helpoin.

Näitä esimerkkejä saisi tulla enemmänkin esiin, jotta Suomessa rohkaistaisiin riskinottamiseen ja yrittämiseen. Tiedän, että moni kieltäytyy haastattelupyynnöistä mm. kateellisuuskortin pelossa.

4 tykkäystä

Toivomus, nyt kun ruoan, sähkön, polttoaineiden ja velkojen korot ovat nousseet, niin käyttäkää rahat niiden maksamiseen, älkää raketteihin tai muihin pommeihin.

Jos teillä on silti rahaa nousseiden kustannustenkin jälkeen, laittakaa se ukranilaisille tai muille vähävaraisille :+1:
Urheiluseurojakin voi tukea ilman rakettien ostoa.

Tulee vähemmän roskaakin ympäristöön eikä tueta kiinalaista tuotantoa, silmätkin säilyy ehjänä ja koiratkin tykkää :smiley:

Lapsillle riittää parit tähtisade tikut!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

43 tykkäystä

Tämähän vanhentui hätäisesti. :man_facepalming:
Olin kyllä tietoinen mahdollisesta negarista, mutta oletin sen olevan mallia “melkein päästiin” ohjeistukseen, kun kerran näin myöhäiseksi jätettiin. :face_with_monocle:
Nyt ei ollut kyllä lähelläkään ja aika :poop: maku jäi suuhun.
Mukamas “datalla johdettua” tekemistä ja joka ilta vahditaan lukuja Kalliokosken toimesta. :unamused:

Niinpä. Miten voidaan olla näin kuistilla firman tilanteesta? 20v kokemusta autojen jobbaamisesta + “datalla johtaminen” ei näköjään paljoa lämmitä.
Kysymys herääkin, että onko siellä vain elätelty toivetta viimehetken pelastuksesta vai venytetty tahallaan tiedottamista, vaikka takaraivossa tiedetäänkin homman nimi. :face_with_monocle:
Sinänsä harmillista, että tässä samalla tahriintuu hieman Pajuharjun nimi. Olen Tapsaa pitänyt jämptinä toimarina ja todennäköisesti hän olisi hallituksen jäsenenä ja tulevana toimarina päässyt sanomaan Kalliokoskelle ja kumppaneille, että nyt joku roti tähän touhuun. :man_shrugging:

Ps. Ensi kerralla luen kahteen kertaan ja oikein ajatuksella P1:n kirjoitukset. :sweat_smile:

31 tykkäystä

Inderesin osakevertailua kun katsoo niin yksi yritys pomppaa silmille listan huikeimmalla tuottopotentiaalilla ja vielä toiseksi matalimmalla riskitasolla. Suositus toki osta. Tänään vielä muikeassa välipäiväalessa → Kamux!

9 tykkäystä

Kyllähän tuolla Kamuxilla alkaa mennä ihan Lehto Groupin touhuksi. Uskotaan ja toivotaan parempaa ja sitten viime metreillä läväytetään märkä rätti sijoittajien silmille. Toki Q4- raporttiin oli reilusti aikaa, mutta ihan samat vibat tästä tulee. Suunta ei tule yllätyksenä varsinkaan toimarin luovuttamisen jälkeen. Kun kaikki merkit näyttää surkeaan suuntaan niin sinne myös yleensä mennään. Negari negarilta vähenee kommentit, joissa vähätellään huonoja lukemia ja käännetään asiat positiivisiksi.

18 tykkäystä

Näin Kamuxin, Harvian ja Qt:n omistajana voin laulun sanoin todeta parin viime vuoden aikana kahteen suuntaan menneet tunnelmat:

" Lyhyt matka on köyhästä rikkaaseen, lyhyt taival on riemusta murheeseen."

33 tykkäystä

:cherries::cherries::cherries:
Tässähän on vielä paljon aikaa, eiköhän tälle vuodelle vielä pari negaria ennätä.
:cherries::cherries::cherries:

11 tykkäystä

Negari vuoden viimeisenä arkipäivänä on kyllä meemiainesta. :grin:

24 tykkäystä

On kyllä… Joku voisi koostaa näistä parhaista selityksistä jonkun memen (@Spaddu :lla voisi olla näkemystä). Mikähänlaisen kuvan AI piirtäisi jos haluaisin maalauksen avainsanoilla:

“Talousohjattua rakentamista ja tulos laskenut 16 kvartaalia putkeen…Datalla ohjattua autokauppaa ja Ukrainan sota vaikuttaa YLLÄTTÄEN kysyntään vielä 10kk alkamisensa jälkeen…no kun energiakriisit ja kusetusmarkkinat saatana… ja vielä helvetin majavatkin, rakentavat patoja ennakoitua nopeammin…”

8 tykkäystä

Noh, olisihan tässä ollut vielä pari päivää aikaa myydä autoja, ties vaikka kauppa kävisi kuumana. Piti muuten tarkistaa onko liikkeet auki huomenna ja Googlen tulokset on myös meemikamaa

11 tykkäystä

"Ennen siirtymistäni toimitusjohtajan paikalta, halusin jättää jälkeni Inderesin legendaariseen Sijoitusmeemiketjuun.

Ranen kanssa siinä sitten mietittiin sillai että kyllä, negari, vuoden viimeisenä päivänä on oivallinen tapa tälle.

Työni on tehty."

Kuha Kallioon Koski

(Jos tosissaan ajattelee niin eiköhän Harvian toimari tuo rotia, kannattaa harkita vielä kertaalleen ennenkuin laittaa kaikki laitaan tunnepäissään verovähennyksiin.)

6 tykkäystä

Jäätävä loppuvuosi, varmaan -10% loppukiri ihan viikon sisään. Salkun lähes kahdestakymmenestä omistuksesta vain yksi on selkeästi voitollinen lappu koko vuonna, sekin -20% alamäessä viimeisen kuukauden sisään.

Meinasin jo juhlia hyvää puolustusvoittoa tästä vuodesta kaksi viikkoa sitten. Tässähän alkaa oikein harmittamaan tämä tilanne.

11 tykkäystä

Jos haluaa kokea draamaa ja suuria tunteita niin jotkut suuntaavat elokuviin, teatteriin tai oopperaan, mutta minä suuntaan inderesin foorumille - tulosvaroituksen aikaan jos olen oikein hurjana.

51 tykkäystä

Kyllähän nämä negarit omistajana nyppii ja varsinkin niiden tarjoilu. Pitää kuitenkin suhteuttaa että täasä nyt vaan liikevaihdoin kasvu pysähtyy nollan pintaan liikevaihdossa ja tulos tippuu 20% viime vuotisesta.
Ei tässä kuitenkaan tappiollista bisnestä pyöritetä hatarilla lupauksilla ja toivolla paremmasta.

11 tykkäystä

Kannattaa siirtyä aina kahvihuoneeseen jos viesti alkaa näillä sanoilla. :smiley:

4 tykkäystä

Menee ohi aiheen, mutta täytyy muistaa että meillä on kämpissä älyttömän kova vertailuvuosi takana, ja että oman kodin ostamistahti ei ole vähentynyt lainkaan yhtä lujaa kuin sijoituskämppien ostaminen.

“Pitää muistaa, että viime vuosi, johon nyt verrataan, oli koko vuosituhannen kovin kauppavuosi. Jos nyt verrataan vaikka viiden vuoden keskiarvoon, tämän vuoden tammi–marraskuussa vanhojen asuntojen myyntivolyymi on 3,8 prosenttia perässä. Se kertoo paremmin sitä tarinaa.” (Lähde: Asuntojen hintojen lasku kiihtyy – näitä se koskee eniten - MTVuutiset.fi )

Asuntokaupan puolella ne haasteet taitavat olla vasta edessäpäin. No, tämä on ihan väärä ketju keskustella tästä enempää. Mutta ehkä siltä osin perusteltua, jos mietitään missä vaiheessa me matkaamme tällä hetkellä taloudessa ja kuluttajien käyttäytymisessä.

3 tykkäystä

Kamuxin omistajana tämä ei ole ollut minulle elämäni paras päivä eikä muutenkaan ilon, onnen ja valon päivä.

Ensi vuonna olen viisaampi ja otan vähän oppia noista haastateltavistani, joten ottakaa tekin. Viikon haastattelu on julkaistu:

Parempaa loppupäivää kaikille! :slight_smile:

12 tykkäystä