Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Näinhän se on… markkinalta voi saada parempaa tuottoa tai sitten ei. Tuolla fifty-fifty periaatteella ainakin on mukana markkinassa mutta toisaalta myös “tienaa” muutaman prosentin maksamalla korkoja pois… vähän kuin yhdistelmärahasto😀

Ja minä kun olin ajatellut että jenkkilässä elintarvikkeet on Suomea halvempia…

12 tykkäystä

Sijoittaja.fi on tehnyt jutun hyvin tuottaneista suomalaisosakkeista, jutussa käsitellään mm. Wetteriä, Kempoweria, Orionia ja Sampoa kevyesti. :slight_smile:

Tutkimme eniten tuottaneita suomalaisia osakkeita järjestämällä kotimaisten osakkeiden Osaketyökalumme yhtiöt YTD-tuoton mukaan. Vaikka alkuvuonna defensiiviset osakesektorit olivat sijoittajin suosiossa, on koko vuoden eniten tuottaneiden suomalaisten osakkeiden lista syklisten osakesektorien dominoima. Parhaiten tuottaneista kahdestatoista yhtiöistä jopa yksitoista edustaa syklisiä sektoreita ja vain yksi on defensiivinen.

4 tykkäystä

Varmasti onkin… varmaan jujuna että tuossa on keskellä joku purkki sahramia…

5 tykkäystä

Olen aina pitänyt Kempoweria tuulipukuosakkeena osittain katkeruuttani kun myin pois pikavoitoilla. Tänään tunne vahvistui entisestään kun eihän Kempoweria tänään ostavat edes tiedä miksi Tammiralli tapahtuu.
Kukaan ei viimevuonna veromyynyt Kempoweria. Miksi se on tänään 4% nousussa.

8 tykkäystä

Aika karu vuoden alotus.

25 tykkäystä

Mitä, mitä. Alihintainen osake. All in!

image

4 tykkäystä

Vasta vuoden toinen päivä ja Haminan mursu jää jo toiseksi. :roll_eyes:

15 tykkäystä

Nyt on englannissa uutisaiheet vähissä kun on mursun haaskaaminen ylittänyt uutiskynnyksen. Vuosi 2023 alkaa hyvissä merkeissä. :smile:

18 tykkäystä

Vähän uuden vuoden juhlat venähtäneet, heräät vieraasta paikasta ja annat itsellesi sitä ainoaa tuttua joka ei ole paikkaan sidottu, ja heti ollaan kuvaamassa ja laittamassa lehteen. Niin 2020-lukua.

29 tykkäystä

Englannin uutisaiheiden runsauden tai köyhyyden lisäksi huomionarvoista on että Suomen suurin digitaalinen uutismedia vetää tätä KATSO VIDEO! kärjellä. :partying_face:

Markkinathan ei valehtele.

1 tykkäys

Piti ton Vanerihandsin meemin jälkeen itsekin mennä vilkaseen Mitä sinulla on salkussa -ketjuun ja siellähän se Nukuttaja edelleen kirjoitteli viestiään. :smile: Taisit olla tietämättäs aika yleisön valokeilassa sen illan.

8 tykkäystä

Kamux sentimentti aikajanalla:

2017-2019: ” Joku käytettyjen autojen kauppias, eihän noi osaa edes listautua…maksaa kuulemma palkatkin bensana työntekijöille… Linnaan joutaisi toi Kalliokoski…”

2020-2021: ”Kalliokoski presidentiksi!”

2022: ”Kalliokoski linnaan, prkl!”

2023-2024 ?

Niin se poukkoilee, mikään ei muuta sentimenttiä niin kuin…

44 tykkäystä

Tämähän oli ihan hyvä veikkaus vaikka osakkeet olivat väärät :sweat_smile:

Flopeista sen sijaan osuivat Spinnova ja Qt. Kempower liikkui väärään suuntaan, mutta eiköhän se tänä vuonna tonttiin tule :face_with_peeking_eye:

1 tykkäys

Joo, repesin kyllä tuolle @Vanerihands meemille, kun vuorokautta myöhemmin huomasin sen, aika tiiviisti siis kirjoitin yhteenvetoa eikä ollut aikaa lueskella foorumia :slight_smile: Yön sentään nukuin ihan hyvin.

16 tykkäystä

Pakko suositella tätä podcastia muillekin salitreenaajille.

Kenties selkeimmin esitetyt tutkimustietoon perustuvat faktat siihen, mitä tuloksekas treenaaminen vaatii. Olen kuunnellut ja lukenut suurinpiirtein kaikki Utin höpinät mitä netistä suomeksi löytyy, mutta täytynee pikkuhiljaa raivata alttarilta tilaa myös Tuomas Rytköselle.

17 tykkäystä

Tuomas on kova urheilija ja varmasti kannattaa kaverin vinkkejä kuunnella tarkalla korvalla! Muistan hänet teinivuosilta kun ollaan samalta pikkukylältä kotoisin. Liikunta oli selkeästi intohimona jo pienestä pitäen.

4 tykkäystä

Tuomakselta löytyy myös mainio blogi ja aivan erinomainen kirja.

5 tykkäystä

Kasper, Matias ja Sauli ovat kirjoittaneet sijoituspalveluyhtiöiden tilanteesta. :point_down:t3:

Fellow Pankki, OmaSp, Aktia, Taaleri, CapMan, United Bankers, Titanium, eQ ja Alexandria Pankkiiriliike

9 tykkäystä

Tämähän kuulostaa ihan hyvältä. :slight_smile:

Norjalaisyhtiö Blastr on tehnyt sopimuksen Fortumin kanssa Inkoon Joddbölessä sijaitsevan teollisuusalueen käytöstä.

Alueelle suunnitellaan tehdasta, joka tuottaa vihreää terästä. Lisäksi suunnitteilla on integroidun vedyn tuotantolaitos.

Hankkeen investoinnin arvo on noin neljä miljardia euroa ja se työllistäisi valmiina noin 1 200 henkilöä. Kyseessä olisi yksi Suomen historian suurimmista teollisista investoinneista.

30 tykkäystä