Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Eikös meillä ole jo tämä segmenteittäin?

Arvo-osakkeet ketju, reit-ketju, senttiosakkeet ja osinko-osakkeet jne.

Niin ja kaikkia tankkeriosakkeita ja vielä mitä.

1 tykkäys

Vastaan tänne, niin ei tule turhaa spämmiä yhtiöketjuun. Vähän kaukaa hauettua, mutta tällainen tuli mieleen:

Simon Hallqvist käytti aika samoja sanamuotoja Mikko Laakkosen kanssa käymästään keskustelusta Sievin tulevaisuutta koskien pian sen jälkeen, kun Sievin omistajat olivat äänestäneet yhdistymisen nurin. Sitten kuluikin vuosi ennen kuin kuultiin mitään uudesta kehittämissuunnasta.

7 tykkäystä

Iha valmis viikonloppuun jo. töissä kauhee kiire, hyvä et kerkes alottaa hommat, jota oli suunniteltu tälle viikkoo. Osakemarkkinoilla bumtsibumit lähtee iha lapasesta ja pappaosakkeilla sama suunta ku Rinteen Antilla.

17 tykkäystä

Noin minäkin tulkitsen. Ennen tätä syöksyä käyrässä oli niin suuri poikkeama ylöspäin, ettei edes mahdu tuohon kuvakaappaukseen. Ja kyse on siis todellakin säästämisasteesta; varallisuuden kasvu hidastuu vaan ei pysähdy niin kauan kuin syö vähemmän kuin tienaa.

Nyt kun puhutaan taas finanssisektorin isoista osingoista ja kelpo osingoista, osinkopotentiaalista, korkeista osingoista, vuolaista osinkovirroista ja muutenkin kevään osingoista jne., niin nyt ajattelin ottaa härkää sarvista ja selvittää foorumin joukkoälyn avulla, mitä tarkoittaa yleisesti termi “vahva osinko”. Olen nyt 7 vuotta pyöreästi ollut markkinoilla ja vieläkään en ole saanut tähän täyttä selvyyttä, soppa sekoittaa vielä se että olen todistanut jopa analyytikoidenkin tarkoittavan tuolla eri asiaa.

Mitä sinun mielestäsi tarkoittaa yhtiön vahva osinko?

Mitä mielestäsi tarkoitetaan kun puhutaan yhtiön vahvasta osingosta?
  • Efektiivisesti korkeaa osinkotuottoprosenttia
  • Absoluuttisesti korkeaa osinkoa yhtiön historiaan nähden
  • Korkeaa osingonjakosuhdetta
  • Kestävällä tasolla olevaa hyvin ennustettavaa osinkoa, kassavirrat (myös tulevat) joista osinko jaetaan on defensiivistä ja ennustettavaa
  • Yhtiön taseen täytyy olla vahva jotta osingon maksaminen on mahdollista myös taseesta
  • Pitkässä juoksussa nousevaa osinkoa
  • Yhtiö on jakanut merkittävän ajan samanlaista osinkoa
  • Yhtiö on kasvattanut useana vuotta peräkkäin osinkoaan (osinkoaristokraatti)
  • Tarkoittaa näitä kaikkia
  • En osaa sanoa

0 äänestäjää

En heittänyt hatusta näitä vaihtoehtoja vaan nähdäkseni lähes jokainen näistä vaihtoehdoista on tullut vuosien varrella vastaan. Ratkaistaan tämä myyttinen termi.

9 tykkäystä

Kiitän vinkistä, mutta pysyttelen Gmailissa.

33 tykkäystä

Odotin jo vesi kielellä tämän kuvan postaamista tähän ketjuun, mutta laitoit sen itse! Aamupiloilla jne

4 tykkäystä

Olisi tuohon voinut nyt antaa laittaa rastin edes kahteen kohtaan :grinning:. Vastasin “En tiedä”, koska muut vastausvaihtoehdot yksinään eivät kelvanneet. Itselleni “vahva osinko” tarkoittaa vakaalla pohjalla olevaa ja mieluusti kasvavaa vähintään yli 4% osinkoa. Jos osinko alle 4%, niin katselen yhtiössä pääasiassa, jotain muuta kuin osinkotuottoa, sillä reaalisesti harvempaa yhtiötä tuskin tulee omistettua 10+ vuotta.

Olen myös miettinyt aina, miksi USA:n “osinkoaristokraatteja” mainitaan aina hyvinä osingon lähteinä. Kuvitellaan että sijoitan vaikka 10000e kahteen yhtiöön, tavoitteena omistaa 5-10v. Suomesta vaikka jokin Sammon tai Keskon tapainen, jolla (normaalitason) osinko n. 4-5% välillä ostohinnalla, ja USA:sta jokin osinkoaristokraatti, jolla huima 2-3% osinkotuotto ostohinnalla. Siinä saa USA:n osinkoaristokraatti kasvattaa osinkoaan aika monta vuotta, jotta päädytään edes samaan osinkotuottoon kun suomalaisesta yhtiöstä saa heti (ja todennäköisesti myös tuolloin, ellet ole valinnut jotain Nokian tai syklisen teräsyhtiön kaltaista :grinning:)

(Potentiaalinen kurssikehitys kyseisille yhtiöille 5-10v aikana voidaan jättää toiseen keskusteluun, jottei monimutkaistu liikaa :wink:)

9 tykkäystä

Johdon selitykset osa 123.

Tää on kyllä klassikko kamaa Solteqin osalta. 2021 Q3 tulos heikkoutta laitettiin komponenttipulan piikkiin xD Mutta näkymät oli kuulemma hyvät jatkoon. No tarina jatkui toimarin osakemyynneillä, joissa ei kuulemma ollut mitään ihmeellistä. Jokainen voi kurssikäyrästä tarkastaa siten miten kävi.

Muistakaa pysyä varovaisina johdon selitysten suhteen. Niistä heille maksetaan.

33 tykkäystä

Totta, mutta halusin tähdätä kyselyssä siihen että vastaukset ovat täsmällisiä. Tuolla on tosin seassa “kaikki vaihtoehdot tarkoittavat” mutta sekin on mielestäni tarpeeksi täsmällinen, jos näin on että kaikki vaihtoehdot ovat sopivia. Sen tosin olisi voinut jättää silti pois koska vaihtoehdot olivat minun laatimia, mutta meni jo. Myös vastaus “riippuu kontekstista” olisi voinut olla hyvä vastausvaihtoehto mutta siinäkin puuttuu se täsmällisyys. Usein olen huomannut että kun joku puhuu vahvasta osingosta, hän tarkoittaa nimenomaan jotain tiettyä elementtiä. Kyselyllä haluan selvittää, mikä se elementti todennäköisesti on mitä tarkoitetaan.

Kahvikupin ääressä tullut ajatus: olisi hienoa nähdä inderesin seurannassa olevien yritysten yhteinen kurssikehitys seurantahetkestä lähtien. Oletan, että en ole ainut, jolla on seurannassa niin omistukset kuin potentiaaliset omistuksetkin, joten olisi hauskaa verrata tuota.

Tämä tosin taitaa olla enemmänkin välittäjän hommaa kuin analyysitalon ja sen seurauksena ajattelin, että enemmänkin kahvihuonekeskustelua kuin oikeaa ideointia.

1 tykkäys

Ilman muuta! Pieni hetki, soitan vain ensiksi pankkiini. :smile:

9 tykkäystä

Osinkokeskusteluun mainiosti sopiva video:

(1) The Irrelevance of Dividends - YouTube

2 tykkäystä

Taitaa tulla hyvät luvut tänään ulos. Vähän jotenkin vaikea uskoa, että Biden menisi median ryöpytteleväksi huonojen inflaatiolukujen jälkeen. Voi olla, että ensimmäistä kertaa tämän inflaation aikana saadaan negatiivinen kuukausitason inflaatioluku, minkä jälkeen Biden voisi julistaa inflaation voitetuksi.

31 tykkäystä

Eli tulossa on “katsokaa nyt, hallintoni onnistuneesti selättää inflaation” -vaalitilaisuus. Jota tuskin järjestettäisiin jos sieltä tulisi hirveää kuraa numeroissa.

31 tykkäystä

Sivun pohjana ilmeisesti käytetty Ahlstrom-keissiä, ja “Open Graph”-tageja ei ole päivitetty:

<meta property="og:title" content="Ahlstrom-Munksjön lunastajakonsortio panttaa maksuja vähemmistöosakkaille" />
<meta property="og:description" content="Osakesäästäjät tulkitsee menettelyn painostukseksi, vaatii riidattoman osan välitöntä maksamista." />
<meta property="og:url" content="https://www.osakeliitto.fi/uutiset/caverion-ostotarjous/" />

Edit: Discourse käyttää em. og-tietoja linkin rakentamiseen
Edit2: Ja nyt tuo on ilmeisesti korjattu:
https://www.osakeliitto.fi/uutiset/caverion-ostotarjous/

2 tykkäystä

Helsingin pörssi on ollut yksi länsimaiden parhaimpia toisen maailmansodan jälkeen. Onko Suomessa kuitenkaan aineksia tulevaan kasvuun? Alla mielenkiintoinen kuva korkeakoulutettujen osuudesta 25-34 -vuotiaiden keskuudessa. Suomi jäänyt muiden OECD maiden kelkasta.

15 tykkäystä

Securitaksella on kyllä menossa vahva, vahva, startti uuteen vuoteen.

25 tykkäystä

Mitenhän tuo E-korean tyylinen >60 pinnaa korkeakoulutettuja toimii? Löytyykö kaikille hommaa vai kärsiikö koulutus inflaatiota ja vain parhaat oman alan töihin?

1 tykkäys

Ei oo securitaksen ytd plussalla :sweat_smile:

1 tykkäys