Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Sulla on oikeus tehdä se itsekin, niin eikai sillo ole oikeutta olla pettynyt?

2 tykkäystä

I have bad feeling about this. :face_with_peeking_eye:

4 tykkäystä

Eikös se ole vain Mestareilla, minä olen ihan nöösipoika :full_moon_with_face:

E: Kappas, monokkeli jäänyt varmaan kodinhoitajalta pesemättä.

Hyvää palvelusväkeä on nykyään niin vaikea löytää…

9 tykkäystä


eikö tästä hajuvesimainoksessa lue, että oot mestari?

21 tykkäystä

Vauhti kiihtyy nyt :sunglasses:

3 tykkäystä

Harvian verkkokaupan 0e postikulut lienee hyvä esimerkki siitä, ettei ilmaisia lounaita ole. Esim löylykiulu Harvian sivuilla melkeen 140e ja jälleenmyyjillä alle 100e. Kiulun ja kauhan ostossa säästi varmaan 100e kun nappasi muualta tarjouksesta ne aikoinaan. :smiley:

18 tykkäystä

Wou, kun luin ton tekstin niin totesin että eipä ollut tämäkään turha päivä tämä. Ei ollut kyllä ennestään tuttu tuo Randy minulle (mutta nyt on!), mutta ei siinä en muutenkaan ole mikään musiikkitietäväinen. Ozzyn biisit on kyllä hyviä. Mutta kun luin ton tekstin niin se oli joku pienoisaikamatka jonnekin. Yhtäkkiä noi kaikki tapahtumat, Ozzyn päihteiden käyttö ja Randyn totaalinen kyllästyminen, saivat jonkun uuden merkityksen, ja se on ihan fantastista. Suhtaudun tästä lähin noihin biiseihin varmasti ihan eri tavalla, eli jotain uutta tuo teksti synnytti. Kiitos tästä! Lisää näitä.

17 tykkäystä

Voi kyynel, itsepä aloittanut hyökkäyssodan toiseen maahan.

31 tykkäystä

En tiedä muista mutta itse ainakin luin tämän Klaus Flemingin äänellä ja nautin matkasta. Kiitos.

35 tykkäystä

Olipa hyvä kirjoitus @Kale-possu lta ja vielä sopivasti perjantai-illaksi.

Randy Rhoads oli taitava kitaristi, joka olisi varmasti tehnyt myös hienoja soololevyjä, jos olisi saanut elää pidempään. Jäänyt minulle vähän tuntemattomaksi, lähinnä Crazy Train tulee ensimmäisenä mieleen. Viime vuonna Randy Rhoadsista julkaistiin uusi dokumenttielokuva ”Randy Rhoads: Reflections of a Guitar Icon”. Ehkä pitäisi tuokin jossain vaiheessa katsella.

Ozzy on saanut työskennellä monien taitavien soittajien kanssa Randy Rhoadsin lisäksi. Esimerkiksi Black Sabbathin alkupään tuotanto on erittäin laadukasta ja Birminghamin miesten taitotaso vakuuttaa ainakin minut.

Erinomaisena osoituksena etenkin Children of the Grave biisi vuodelta 1971, joka löytyy Master of Reality levyltä. Kappale alkaa ukkosmaisella jytinällä ja huomio kiinnittyy etenkin rumpali Bill Wardin erinomaisen työskentelyyn. Black Sabbathin rumpalia ei yleensä mainita parhaista rumpaleista puhuttaessa. Eikä Ward tietysti yllä John Bonhamin, Keith Moonin tai Neil Peartin tasolle. Mutta yleisesti klassisen kauden brittiläisten heviyhtyeiden rumpalit ovat taitavia. Erinomaisena esimerkkinä Deep Purplen rumpali Ian Paice, jonka osaamista kertoo myös tämä opetusvideo.

Eikä Black Sabbathin kitaristi Tony Iommi jää taitotasoltaan yhtään jälkeen esimerkiksi Ritchie Blackmorea. Oman lisänsä hänen soittoon tuo keskisormen ja nimettömän katkenneet sormenpäät, jonka takia hän käyttää voimasointuja ja riffejä tavallista enemmän. Ozzy on myös hyvä hevilaulaja, vaikka hänet myöhemmin korvannut Ronnie James Dio saikin osakseen ansaitusti enemmän arvostusta. Mutta Dio onkin yksi parhaista ellei paras hevilaulaja, joka näkyy minusta etenkin biiseissä Man of the Silver Mountain tai The Last In Line.

Nostetaan vielä esille pari päivää sitten kuultu suru-uutinen.

Eilen musiikkimaailma sai tiedon yhden kitaravirtuoosin kuolemasta. Legendaarinen Jeff Beck kuoli 78-vuotiaana aivonkalvontulehdukseen. Beckin kuolemasta ja urasta on kirjoitettu jo paljon lehdissä. Jostain syystä Beckin tuotantoa ei ole noissa muistokirjoituksissa kovin tarkasti käsitelty.

Mainitsen tähän pari Beckin kappaletta, vaikka hän on varmaan suurimmalle osalle tuttu nimi ja tunnetuimmat kappaleet on kuunneltu jossain vaiheessa.

Tunnetuin klassikko on ehkä vuonna 1967 singlenä ilmestynyt Beck’s Bolero. Singlen levytyssessio kokosi yhteen Led Zeppelin kitaristi Jimmy Pagen ja basisti John Paul Jonesin sekä The Whon rumpali Keith Moonin ja kosketinsoittaja Nicky Hopkinsin. Tuloksena syntyi yksi rockin historian hiennoimmista instrumentaaleista. Vähän samanlainen instrumentaaliklassikko kuin Loirin levy 4+20.

Tämän jälkeen Beck perusti yhtyeen The Jeff Beck Group, jonka laulajaksi tuli Rod Stewart ja basistiksi Rolling Stonesista tuttu Ron Wood. Yhtyeen tunnetuin kappale on varmaan Definitely Maybe vuodelta 1972. Alussa haikean kuuloinen instrumentaalibiisi, joka etenee hitaasti. Ehkä jopa hieman jazz-tunnelmainen kappale, joka paranee loppua kohden kuin nouseva aamuaurinko. (Jeff Beck Group - Definitely Maybe - YouTube)

Jeff Beckin levyt eivät koskaan olleet kovia myyntimenestyksiä eivätkä singletkään nouseeet listoilla kovin korkealle. Muusikot arvostivat hänet aina korkealle. Paras Britannian singlelistan sijoitus taisi olla 10 sijan tuntumassa Donovanin kanssa tehdyllä kappaleella. Esimerkiksi vuonna 1975 ilmestynyt single Cause We’ve Ended as Lovers on erinomainen biisi, joka tuntuu jääneen aivan unholaan. Ehkä monikin luokittelee tällaiset kappaleet aikuisrockin kategoriaan, josta ei myyntimenestyksiä yleensä tule.

Tästä kertoo myös se, että tunnetuinta kappaletta eli Beck’s Boleroa on youtubessa kuunneltu 8 vuodessa vain 110 tuhatta kertaa. Tässä linkkiä kappaleeseen. Jeff Beck 1944-2023 R.I.P.

32 tykkäystä

Ozzylla on toden totta aina ollut kovia soittoniekkoja taustallaan.

Jeff Beck muuten ehti vielä käydä Ozzyn tuoreimmalla, viime syksynä ilmestyneellä, albumilla parilla raidalla vierailemassa. Mahtoi olla ihan hänen viimeisiä levytyksiään, ellei jopa viimeisin.

Ja olihan tuolla mukana muutama muukin kova nimi…

Ja kiitos mukavasta kahvihuoneen musiikkisivistyshetkestä @Kale-possu ! Randy Rhoads <3

10 tykkäystä

Näin perjantai-illan kunniaksi, haluan nostaa maljaa analyytiikko @Rauli_Juva lle. Olen ollut sijoittamassa hänen seuraamiin yhtiöihin (mm. Harvia, Stockmann, Fiskars, Oriola), ja sitä kautta tullut tutustuttua enemmän hänen työhön. Vahvaa analyysia bull-bear näkökulmista, tosi nopeaa mutta silti hyvin perusteltua reagointia yhtiöiden tapahtumiin, ja foorumissakin tosi aktiivinen. Näiden yhtiöiden ketjussa porukka haastaa joskus vähän railakkaamminkin analyytikkoa, mutta vastaus on aina asiallinen ja runsastietoinen, että sivusta seuraajaakin aina oppii yhtiöstä lisää. Mielestäni tosi vahvaa lisäystä on ollut viime vuodelta Inderesin analyytikkotiimiin.

100 tykkäystä

Uskoisin että olemme vaiheessa jossa kannattaa sijoittaa hyviin, vakavaraisiin yrityksiin pitkäjänteisesti ja kohtuullisella hinnalla sopivasti hajauttaen ja kassaa suojellen :santa:

6 tykkäystä

@Hapzu Oikein, mielestäni kuitenkin olemme tilanteessa, jossa kohtuuhintaista laatua on vaan hieman keskimääräistä hankalampaa löytää.

3 tykkäystä

Näiden mielipiteiden takia vaadin, että sulta viedään pois kryptokeisari arvonimi.

5 tykkäystä

‘Osta syklisiä kun P/E on korkea ja myy kun se on matala - muista kuunnella markkinoiden musiikkia’

Parempi? :grimacing: :grimacing: :grimacing:

@Hapzu Laadukkaita yhtiöitä mahdollisimman halvalla
kyllä ja ostohetkellä osakkeesta maksettava hinta on erittäin merkittävä tekijä kokonaistuoton kannalta. Laadukkaastakin firmasta voi maksaa liikaa, jolloin seuraavat 10 vuoden tuotot jäävät mahdollisesti miinusmerkkisiksi.

1 tykkäys

Suosittelisin pikakelaamaan vuoden 2022 tapahtumat uudestaan. Kaikesta mikä vähänkin henki pöhinää on puristettu se noin 70% alas huipuista. Koirakolikoista ja meemiosakkeista yli 90%.
Jos etsii kohtuuhintaista laatua niin kannattaa tutkia Kesko. Melkein 5% osinkoa käytännössä duopoli markkinalla. Laittaisin varmaan omatkin rahat sinne jos en etsisi halpaa laatua kämmenet työnnä puukon viiltoja.

23 tykkäystä

Sen tarkemmin keskoon paneutumatta, mitä on 5% osinkotuotto markkinassa jossa saa IG yrityslainoillekin samankaltaista korkoa eikä jää kaus valtionlainatkaan.

2 tykkäystä

@KalleH Osingon kestävään tasoon kantaa ottamatta Kesko teki 2017-2019 noin 0.6-0.7€ EPSiä, jonka uskon olevan kestävä taso. Voisin osakkeesta maksaa 7-8€, jos 0.6-0.7€ EPSille annan P/E-kertoimen 11, jolloin odotan saavani 100%/11 =9% tuottoa. Varaa on vielä lasketella, jos uskoo nykyisen ja viimeisen parin vuoden tulostason olevan epävakaalla pohjalla.

4 tykkäystä