Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Joskus täällä juteltiin vihreästä teräksestä ja alla olisi HS:n juttu siitä mm. SSAB:n johtajaa on haastateltu. Ei maksumuuria.

SSAB aikoo puolestaan kääntää terästehtaansa Luulajassa ja Raahessa fossiilittoman teräksen tuotantoon. Yhtiö on perustanut energiayhtiö Vattenfallin ja kaivosyhtiö LKAB:n kanssa yhteisyrityksen nimeltä Hybrit, jolla on pilottilaitos Luulajassa.

Yhtiön investoinnit tehtaisiinsa vihreän teräksen takia nousevat noin neljään miljardiin euroon. Raahen osuus on noin kaksi miljardia euroa, Lindqvist sanoo.

8 tykkäystä

Wau, aika hyvin tiesin (arvasin) :smile:

1 tykkäys

Onneksi olkoon merkkipäivän johdosta!

Saitko pitkänkin kakun?

16 tykkäystä

Im In Jail And Loving It GIF - Im In Jail And Loving It Prisoner GIFs|262.5x208.80681818181816

24 tykkäystä

GeoGuessr on kyllä veikeä peli. Joskus 2020 pelasin ja sainpa jopa pari kierrosta melkein täydellisiä tuloksia (ilman aikarajaa). Hämäävintä oli kerran kun tuli ihan sattumalta lähtöpaikaksi ensin käytännössä “takapiha” ja heti perään seuraavana jotain 500 m päästä edellisen asunnon huudeilta :smiley:

4 tykkäystä

@Emma_Kuusinen avasi omaa työpäiväänsä vuosi takaperin (oletan että menee yhteisötiimin alle):

9 tykkäystä

POV: Selaat Inderesin sivuja ja ilmoituksiin tulee merkki uudesta InderesPodista, joka kertoo Analyytikon urasta.

Screenshot from 2023-01-17 13-16-41

→ Kerkeät jo mielessäsi makustelemaan kuinka Juha Kinnunen ja Petri Kajaani ovat istuneet koppiin kolmeksi tunniksi perkaamaan Petrin uraa analyytikkona.

→ Avaat linkin.

→ “Sauli ja Atte keskustelevat podissa analyytikon kehittymisestä…”

15 tykkäystä

Häiritsen vielä toisen kerran tämän aiheen tiimoilta. Arvostaisin, mikäli viitisisit vastata tähän lyhyeen kyselyyn opinnäytetyötäni varten, jos et sitä ole vielä tehnyt! Kiitos ja anteeksi

Sijoittaja.fi on tehnyt jutun momentum-ilmiöstä.

Momentum käsitteellä tarkoitetaan rahoitusmarkkinoiden yhteydessä arvopaperin kurssin taipumusta jatkaa liikettään samaan suuntaan lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Toisin sanottuna nousevan trendin arvopaperilla on taipumus jatkaa nousuaan ylöspäin, kun taas laskevalla arvopaperilla on taipumus jatkaa laskuaan.

10 tykkäystä

Tämä varmasti kelpo tapa vaurastua, Twitteristä tuttu Kimmo ”momentum” Matikainen tulee heti mieleen tästä.

3 tykkäystä

Hei, Sauli ja Attehan ovat erittäin kiinnostavia analyytikkoja ja heitä on todella antoisaa kuunnella! Ei kahta sanaa.

14 tykkäystä

Onko muuten jotain syytä miksi “momentum” sanaa ei käännetä suomeksi ja puhuta liikemäärästä? Kysehän on nimenomaan tästä fysiikan käsitteestä, kun vertauskuvana kappale (kurssi) jatkaa liikettään säilyttäen liikemääränsä.

6 tykkäystä

Siis ehdottomasti! Juuri sain tuon podin kuunneltua ja oli todella opettavainen. Silti pieni osa itseäni odottaa päivää, kun Kajaani (tai Korkiakoski!) palaa podikoppiin Olvin virvoitteen kera avaamaan analyytikkouransa ylä- ja alamäkiä.

6 tykkäystä

Momentum kuulostaa seksikkäältä :sunglasses:

11 tykkäystä

Laitetaan nyt tänne kahvihuoneeseenkin esille kun HARVIA kulkee…

5 tykkäystä

Olen Yhdysvalloissa työmatkalla ja Visa-kortilta huomasin, että USD pohjaisten tapahtumien konversio euroiksi on VISA:n tukkukurssi +2.5%. Tämähän on ihan ryöstöä. En muista että olisi aiemmin ollut näin tai sitten olen vaan tullut yliherkäksi tälläiselle välistävedolle. Joskus olisi mukava perheen kanssa reissata Jenkeissä ja jos 4 hengen reissu maksaisi vaikka 8000€ ja jos siitä 5000€ menisi Yhdysvalloissa VISA:lla (auton vuokrat + hotellit + syömiset). Niin OP:n VISA nylkisi tuosta viidestä kilosta 125€ valuutanvaihtoihin. Siinä tulee “ilmaiselle” luottokortille hintaa. Nordealla välistäveto näytti olevan 2,25% eli ei juuri paremmin.

Ehdotuksia luottokortista / pankista johon ei ole tällaista miinaa ole piilotettu?

Edit: Jotenkin kun on tottunut osakevälittäjien valuttakonversioihin jotka ovat tyylin 0,25% (Degiro) tuntuu ihan älyttömältä maksaa tällaisia summia. Toki jos perustuulipukua ei kustannukset kiinnosta niin lopputulos on tämä.

14 tykkäystä

Bank norwegian 1,75%. Kallista sekin, mutta aavistuksen edullisempi. Valuutan valinta, kun teet ostoksia tai nostat käteistä ulkomailla

6 tykkäystä

Tämä podi pistää kyllä miettimään paljonko sitä itse luulee tuntevansa yhtiöitä edes pintapuolisesti kun @Atte_Riikola & @Sauli_Vilen tokaisevat kasuaalisti että menee vuosikausia oppia yksi yhtiö, saati toimiala. Ja analyytikolla se on sentään kokopäivätyö jossa saa käyttää niin paljon aikaa yhtiön tutkimiseen kuin lystää. Toki on ne keskimäärin 10 muuta yhtiötä seurattavana mutta silti. :smiley:

Toisaalta tuo kasautunut tietomäärä on sitten raporttien ja videoiden myötä käytössä meille kaikille muille ilman että täytyy itse lukea satoja tunteja toimialasta ja yhtiöstä. :pray:

56 tykkäystä

Koska liikemäärä on hankala sana, jota jengi on käyttänyt edellisen kerran kouluaikoina fysiikan tunnilla.

Momentum tai jopa “suomennettu” momenttumi ovat vakiintuneempia ilmauksia, vaikka kuinka äidinkielen opettajat haluaisi olla eri mieltä.

Sijoituspiireissä englanninkieliset sanat tai niiden lyhenteet ovat muutenkin tosi laajalti käytössä. Tämä on mielestäni hyvä asia, koska se helpottaa asian opiskelua ja vähentää sekaannuksia. EBITDA:n ymmärtää heti, mutta jos puhutaan käyttökatteesta, niin menee itseltänikin hetki miettiessä, että mitä ihmettä tuo edes tarkoitti.

5 tykkäystä

Salkunrakentajassa oli juttua OP:n suosikkiosakkeista, suurista yhtiöistä suosikkeja olivat Fortum, Konecranes, Nokia, Nordea ja Valmet.

”Viimeinen vuosi on ollut arvoyhtiöille suhteellisesti hyvä, kun korkojen nousu loi laskupainetta etenkin korkeasti hinnoiteltujen kasvuyhtiöiden arvostustasoihin. Vaikka odotammekin pitkien korkojen nousun olevan nyt takana, odotamme arvoyhtiöiden ylituottojen jatkuvan”, Saari toteaa.

5 tykkäystä