Inderesin kahvihuone (Osa 6)

27 tykkäystä

Juu, ilmeisesti täällä ei ole tapana postailla pelkkiä linkkejä, vaan pitäisi laittaa jotain oleellista huomiota linkin artikkelista…yritän parantaa tapojani jatkossa :flushed:

10 tykkäystä

Jo vuosikymmenien ajan on työsopimuslaki kertonut, ettei uusia työntekijöitä voi palkata, jos joku tai jotkut ko. työhön kykenevät osa-aikaiset ovat ilmaisseet halunsa siirtyä kokoaikaiseksi. Outoa ettei matalapalkkalaisten puolustajat eli SAK-laiset liitot ole tätä hoksanneet.

Nyt näyttää alla olevan linkin mukaan vajaa puoli vuotta sitten tulleen vielä muutos lakiin, että enää ei tarvitse työntekijän edes ilmoitella kokoaikahaluistaan, vaan työnantajan on lisätyön tarpeessa jo lain mukaan velvollisuus kysellä osa-aikaisilta, että kelpaisiko.

Saa nähdä muuttavatko S-ja K-ketjut käytäntöjään heti, vai häviävätkö mieluummin käräjillä. Valitsevat varmaankin jälkimmäisen vaihtoehdon, koska kaupan asiakkaathan hävittyjen oikeusjuttujen kulut maksavat ostoksissaan.

Mutta juristit voittavat aina.

https://www.kauppalehti.fi/kumppanisisallot/alma-talent/tyosuhdetieto/osa-aikaisen-tyontekijan-pyynto-kokoaikaiseen-tyohon-milloin-siihen-on-suostuttava/

11 tykkäystä

Merkittävä osa kaupan osa-aikaisista on henkilöstövuokrausyritysten palkkalistoilla, joten tuo ei koske varsinaista työntekopaikkaa.

Työsopimuslaki koskee myös henkilöstövuokrausfirmoja.

2 tykkäystä

17 tykkäystä

En todellakaan osaa sanoa kaupan työntekijöistä osa-aikaisena vs kokoaikaiset mutta arvauksena heitän, että pelko työmotivaation laskusta silloin, kun osa-aikaisesta ylennetään kokoaikaiseksi ja onko irtisanomisehdot tiukemmat kokoaikaisella (vs osa-aikaisella) jos työmotivaatio ottaisikin hittiä tuossa tapauksessa? Tuuleen huutelua tämä vain…tuskin tällaista ainakaan kovin usein tapahtuu kun oletusarvona on että motivaatio paranisi entisestään kiitollisena työnantajalle. Hissin ovi aukeaa…:zipper_mouth_face:

Se on isolle liikkeelle, jolla on paljon helppoa työtä tarjolla, aina helpompaa ja halvempaa palkata 4 osa-aikaista kuin kolme täysipäiväistä. Toiminta on ketterämpää eikä lomat ja sairastelut aiheuta niin paljon harmia. Senpä takia nämä työmarkkinat näin toimivat. Pitkässä juoksussahan tuossa häviää yhteiskunta, kun puolet kansasta kulkee pätkätyöstä seuraavaan.

Toivottavasti kevytyrittäjyys ratkaisee tämän ainakin osittain. Pätkätyöt kannattaa nykyisellään nimittäin aina tehdä “omiin nimiin”. Tällöin et ole työnantajan direktio-oikeuden alainen ja liksat saa kilpailuttaa vaikka joka toimeksiannolle. Toivottavasti tämä myös yleistyy entisestään.

8 tykkäystä

Ikävään paikkaan sattuu tämä Ladan maalauslinjalta on loppunut maali - Iltasanomat

Klassinen Lada Niva tummanvihreänä on vielä saatavilla. Sellaisen kun saisi näistä valmistuseristä muilutettua ajamattomana johonkin latoon pariksi kymmeneksi vuodeksi odottamaan.

2 tykkäystä

Päivä pitenee ja kevät lähenee yhtiökokouksineen. Miten se yhtiökokouksiin osallistuminen oikein menikään: voiko matka- ja hotellikulut vähentää verotuksessa?

2 tykkäystä

Tuota noin niin, kysymys kokeneemmille sijoittajille.

Mitenkä päästä eroon ankkurointi harhasta? Jos tämä karhumarkkina oli tässä ja typeryyttäni jätin ostamatta tai myin pois jo halvalla ostetut osakkeet, niin kuinka päästä takaisin kyytiin. Esimerkiksi Evo, vaikea ostaa >1100sek hinnalla kun muutama kuukausi takaperin hintalappu oli <800sek

On kyllä kauhea kohtalo.

17 tykkäystä

Huh huh olipas tiukkoja kysymyksiä mini-roastissa, onneksi @Jeremias_Makkonen ja @Ville_Kivinen eivät hengittäneet kauheasti niskaan. :smiley:

Myötähäpeää herättävä jakso ilmestynee perjantaina ellei päädy editointipöydällä roskikseen. :smiley:

49 tykkäystä

Oppia ikä kaikki

40 tykkäystä

Samalla tavalla, kuin on jossain vaiheessa uskallettava myydä, kun pyllymäki ei ota loppuakseen.

Itse en osaa kumpaakaan. Siksi holdaan karhumarkkinan yli (ehkä typerästi) ja ostan lisää jos satun halvemmalla saamaan.

Ajoittamisessa olen käänteinen mestari.

16 tykkäystä

Varmaan johtuu siitä vastuullisuudesta :thinking:

Pääset kyytiin, mutta kalliimmalla. Ehkä odotat ja sitten taas käy niin, että hinta nousee vielä enemmän.

”Time is your friend; impulse is your enemy”
John Bogle

En ole kokenut, mutta vastasin kuitenkin.

3 tykkäystä

Kurssit aaltoilevat aina. Siitä sitten arpomaan että milloin olisi sopiva aallonpohja mennä kyytiin. Eiköhän sieltä vielä tule päiviä kun JPow suolaa kaikki jolloin jos pidempään pitoon haluaa niin voi vähän nokkaa nirpistäen ottaa koppia kun kaikki taas punottaa. Toivottavasti sattuu moinen ennen kuin kurssi karkaa horisontiiin :smiley:

2 tykkäystä

Matkakulut ainakin… Ehkä hotellikulutkin jos matka yhtiökokoukseen on tarpeeksi pitkä ja hotellimajoitus perusteltua.

Tämäköhän se pätee:

  • saa vähentää
    ”vakaassa tulonhankkimistarkoituksessa uhratut menot”:thinking:

Näköjään poistunut tuokin… Itse olen ne kyllä tyrkkinyt veroilmoitukseen.