Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Hetkonen, onkos se tuleva toimari kuvassa?:thinking:

5 tykkäystä

Kun on tällainen kahvihuone, niin tuli mieleen että onko jossain sellainen terästetyn kahvin huone? Kohta voisi alkaa tulla kunnon sijoitusvinkkejä.

Ei minulla oikeasti ole mitään sijoitusvinkkejä, enkä usko niihin.
Jokaisen pitää leipoa oma kakkunsa ja maailma on täynnä informaatiota, josta leipoa omansa. Makuasia mistä kukakin tykkää.

41 tykkäystä

Meneekö Inderesin analyysipalvelu veroilmoituksessa läpi?

1 tykkäys

Menee, kyllä. Tulonhankkimiseen

Edit. Linkki vaihdettu Pääomatulon vähennyksiin.

6 tykkäystä

Laita tänne vain tulemaan kunnon sijoitusvinkit :grin:

9 tykkäystä

Joku kyllästynyt Kamuxilla työskentelyyn, muttei halua tylsästi irtisanoutua vaan mieluummin potkuilla ulos? :grin:

1 tykkäys

Tule Loungen puolelle. Verneri alkaa taas kohta kaatamaan shotteja…

34 tykkäystä

Tämän mies tullaan aina muistamaan pelkurina.

18 tykkäystä

Laitoin firman piikkiin, niin läpi meni. Kirjanpitäjä (eli minä) hyväksyi ilman lisäkysymyksiä.

9 tykkäystä

Kannattaa hankkia aikaa vievä harrastus.
Ei ehdi tekemään virheitä markkinoilla.
Suurin osa sijoittamisesta on odottamista joka tapauksessa.

34 tykkäystä

Miten olisi päivätreidaus?

32 tykkäystä

Kryptopäivätreidaus härkävivulla?

17 tykkäystä

Tarkoitin harrastusta, jolla ei ole mitään tekemistä sijoittamisen kanssa.
Toisaalta päivätreidauksella ei ole mitään tekemistä sijoittamisen kanssa. Paradoksi.
Niin tai näin, ei jatkoon.
Suosittelen mieluummin jotain keräilyharrastusta, johon ei liity taloudellisia vaikuttimia. Tai lintubongaus tai reipas liikuntaharrastus.

23 tykkäystä

Tätä itsekin miettiny

Viimeisten parin vuoden aikana on alkanu tuntuu tosiaan, että tavan kuluttajista tehdään treidaajia. Esim. Noi polttoaineen hinnat, heittelee saman päivän sisällä lähes 20 snt/litra ja muutenkin tavaran voi saada lähes mihin hintaan tahansa kun vertaa eri kivijalka- ja verkkokauppoja. Sähkö se tunnetuin treidaamisen kohde joka jepelle.

Nyt kyllä jätän väliin peesaamisen tohon minkä laitoit osto/myynti ketjuun @pohlolan_eka, viimeksi kun 2v sitte sua peesasin ni reilu -80% tapppioo tällä hetkellä Nevada Copper corp. Osakkeessa…(seinäkadun keisarin hypettämä Oroco on vasta -50% ) Ehkä ennemmin Duellia kannattaisi ? :sweat_smile:Paljon olis kyllä muistakin foorumin vaikuttajista/hypettäjistä sanomista. Mutta joo,oma vika ei pidä ikinä peesata ketään. :clown_face: ps.Ehkä se terästetty kahvihuone olisi tähänkin paikallaan. :sunglasses:

8 tykkäystä

Tuossa keississä tuli varmasti harvinaisen hyvin esille peesauksen riskit. Ohessa chartille piirrettynä kuinka pitkään kyseinen yhtiö viipyi omassa salkussani:

Muistaakseni taisin kyllä sijoitusta tehdessäni vielä erikseen kirjoittaa, että kyseessä on hyvinkin spekulatiivinen yhtiö ja että älkää peesatko, ihan vaan koska riskit olivat poikkeuksellisen suuria. Oston jälkeen julkaistuun osariin oli piilotettu pommi, mitä kykenin tulkitsemaan huomattavasti markkinoita nopeammin ja jäin siksi itse pienelle voitolle onnistuneen myynnin ansiosta. Jos jäi mälväämään, niin huonostihan siinä kävi.

Allekirjoittaneelle on tyypillistä iso riskinotto, ekstensiivinen tutkimustyö ja nopeat liikkeet, minkä vuoksi salkun tuotto heittelee kymmeniä prosenttiyksikköjä suuntaan tai toiseen per kvartaali. Riskiprofiilini onkin siksi huomattavasti erilainen kuin jollain tyypillisellä Inderesin laatuholdarilla ja tekee allekirjoittaneesta hirmuisen vaarallisen peesattavan. Tiedän harmillisen useita tapauksia, missä sijoittaja on peesannut mukaan mainioon mahdollisuuteen, mutta ei sitten ole halunnut tai osannut peesata pois osakkeesta ja ottanut todella merkittävät tappiot. Sitten on tietysti vielä ne muutamat todella rumat tapaukset, joissa olen ollut sijoituksen osalta täysin väärässä ja osake on räjähtänyt silmille.

Tämän vuoksi en enää ole kovin halukas jakamaan omia sijoituksiani julkisesti, vaikka koenkin vaikeaksi olla hiljaa osakkeista, joista olen läpeensä innostunut. Hiljaisuudestakin sitten tietysti valitetaan, että tekeminen ei ole läpinäkyvää ja silloin siinä on pakko olla jotain hämärää kun puhuu osakkeista, eikä kuitenkaan suostu kertomaan mitä kaikkea omistaa :man_facepalming:

Niin ja sitten tuosta GBML -ostosta. Minusta se firma on todennäköisesti -80% keissi ja vähemmän todennäköisesti +900% keissi, mutta aiemman träkin perusteella koen omaavani myös legendaarisen huonon tuurin (vai arviointikyvyn?) näissä lottolapuissa. Tarvitsin psykologisesti jonkun reilusti positiivisen odotusarvon Ässä-arvan salkkuun ja näissä puhtaissa etsintävaiheen kaivosyhtiöissa harvoin tulee sopivaa tapausta vastaan, joten tartuin hetkeen hyvin pienellä panoksella. Lienee sanomattakin selvää että tämä ei nyt välttämättä ole se kaikista paras peesauskohde ja todennäköisin lopputulos on sijoituspääoman merkittävä tuhoutuminen :cowboy_hat_face:

89 tykkäystä

Polttoaine heittelee koska vain suomessa on ok nostaa polttoaineen hintaa aina keskiviikkoisin 10-15s ilman että siihen on mitään syytä. Ei kiinnosta ketään. Tätä voisi kutsua kartelliksi… Ja tämä tapahtuu valtion hiljaisella hyväksynnällä koska oma lehmä ojassa.

Mitä muuta tämä on kuin kartellia? Valtiovalta vielä katsonut tätä n15 vuotta läpi sormien…

https://tekniikanmaailma.fi/helsingin-bensapumpuilla-on-yleistynyt-outo-ilmio-viikon-puolivalissa-kuin-yhteisesta-sopimuksesta/

Katso, koska kannattaa tankata - keskiviikko kallein päivä https://www.is.fi/autot/art-2000000157480.html. (artikkeli vuodelta 2010)

Täytyy sanoa että ihme että autoliitto tai mikään muukaan taho ei ole haastanut yhtiöitä oikeuteen asiasta. Dataa varmasti löytyy sekä pumppuhinnoista että maailmanmarkkina hinnoista.

20 tykkäystä

Eräs huoltoasemalla töissä ollut henkilö,
Kertoili tästä salaliittoteoriasta jo aiemmin.
Maanantaisin joku “komitea” kokoontuu ja sopii hinnan korotukset, joka sitten tiistaina ilmoitetaan ja keskiviikkona toteutetaan.

Ja ennenvanhaan piti varmaan komitean päätös olla tehtynä jo virka-aikaan, jotta kirjeet ehtivät postiin ja tavoittavat katalan sunnitelman toteuttajat ajoissa.
Nykyään nopeiden digiyhteyksien aikana, voidaan komitean neuvottelua jatkaa huoletta pikkutunneille saakka, jolla varmistetaan varmasti oikeanlainen kaikkia tyydyttävä hintataso.
Eikä tarvi siinä kiireessä tehdä huonoja päätöksiä, joista koituisi päänsärkyä ja muuta vaivaa.
Kyllä kansa vaatii ohjausta, ja se on raskasta työtä.

6 tykkäystä

Alla muutamia esimerkkejä hintavaihtelusta. Toki taustat muutoksille ovat erilaiset, mutta kaikissa taustalla on markkinaehtoisuus eli en olisi huutelemassa kartellin perään. Monessa asiassa pitäisi korostaa yksilön roolia oman talouden hallinnasta eikä huutaa valtiota apuun. Jos haluaa tehostaa omaa talouden käyttöä niin sitten pitäisi ajoittaa omia kulutustottumuksia markkinoiden tarjoamien mahdollisuuksien mukaisesti.

  • Polttoaineen hinta pumpulla on halvin alkuviikosta

  • Sähkön hinta on halvimmillaan tuulisella säällä ja öisin

  • Parasta ennen -päiväystä lähestyvät tuotteet tulevat myyntiin isommalla alennuksella klo 21 jälkeen

2 tykkäystä

Toivottavasti otat tästä opiksesi ja mietit peesaamista entistä kriittisemmin. Vinkkiä/neuvoja/uusia ideoita kannattaa aina vilkuilla, mutta jokaisesta on syytä tehdä oma tutkimus ja tämän jälkeen mahdollinen osto.

Vaikka tekisit maailman mahtavimmat analyysit, voit silti ottaa dunkkuun yksittäisissä osakkeissa hurjasti, mutta pidemmällä tähtäimellä saat myös voittajia salkkuusi :slightly_smiling_face:

19 tykkäystä