Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Arvaa mikä Helsingin pörssin osake? Kauppalehden sivuilla sektorilla Teollisuustuotteet ja palvelut.

Nonii, minkäslaisia työtuoleja porukalla on kotona / töissä? Juhlin tänään julkaistuja tuloksia hieman liian railakkaasti taaksepäin nojaten ja selkänoja irtosi penkistä. :boom: :smiley:

47 tykkäystä

Martelalla on aika kätevä Outlet-myymälä, joka toimii verkossa. Kyllähän nuokin maksavat, mutta löytyy säätöjä ja tukea jokaisen tarpeisiin

1 tykkäys

YIT? Piirtänyt selkeän dick and nuts kuvion. Vahva ostoindikaattori.

21 tykkäystä

Oikein! YIT piirtänyt hävyttömyyksiä chartille. Tämä treidi ei voi mennä kuin pieleen

2 tykkäystä

Motonetistä joitakin vuosia sitten ostettu pelituoli. En pelaile mutta sopii tuo kyllä tosi hyvin kaikkeen koneen äärellä oloon. Monipuoliset säädöt, ristiselän ja pään takana säädettävät tyynyt. En muista hintaa mutta varmaan n. 200 €. On kyllä hinta/laatusuhde kohdillaan. Joku “oikea” työtuoli hyvillä säädöillä menee helposti tonniin

E: Jos enemmän keskustelua herää tuoleista tai muista työvälineistä, niin tämmöinen ketju löytyy (joka ei kauheasti ole ole tuulta ottanut alleen)

3 tykkäystä

Oma isäni oli omalla laillaan erittäin nuuka mitä tuli lapsiin, harrastaa ei voinut vaatteita sai kun äiti osti salaa, 43€ bussikortin täyttö koulua varten oli liikaa mutta pihasta löytyi aina uutta vitossarjan bemaria ja mersua. Ja ei siis ostellut velaksi, tiedän kun erosivat ollessani ja oli yrittänyt kätkeä rahojaan ositukselta jne. Et hieno homma jos pystyy itse nuukailemaan mut kyl ainakin ite tärkeimpiä asioita tässä säästämisessä on että vaikka paska osuis tuulettimeen lapsi voi harrastaa ja tehdä ja nauttia lapsuudesta kyllähän sitä ite elää vaikka jauhelihalla ja makaroonilla. Vaikeinta toki varmaan joskus lopettaa se säästäminen ja alkaa nauttia niistä rahoista kun mitä jos sittenki elän 120 vuotiaaksi😅

24 tykkäystä

Noniin, onkohan tämä nähty jo ennenkin. :nerd_face:

4 tykkäystä

Meidän foorumin oma Cramer-alokas sen sijaan on ollut poikkeuksellisen suurella käteispainolla varautuen laskumarkkinaan. Nähtävästi markkinat ovat huomanneet tämän, kun ovatkin nyt päättäneet raketoida poikkeuksellisen vahvasti. Kiitos uhrauksestasi yhteisen hyvän eteen @Sijoittaja-alokas :saluting_face:

69 tykkäystä

52 tykkäystä

Varovaisen positiiviset fiilikset tullu näin kevään lähestyessä, että joskus… Joskus salkkuni voi olla jälleen vain -30% miinuksella. :partying_face:

braveheart gifs | WiffleGif

15 tykkäystä

Ilolla tervehdin UPM:n uutta linjausta jakaa osingot kahdessa erässä. Vielä kun Sampo siirtyisi kvartaaliosinkoihin niin olisi hyvällä mallilla!

9 tykkäystä

on lohdullista, että huippuosaajatkaan eivät osaa ajoittaa. jälkiviisaana tuntuu tällä hetkellä että sampo myi nordeat pilkkahintaan ja ostaa niillä rahoilla melko kalliilla omia osakkeita.

6 tykkäystä

IT-palvelusektorin muutamat yhtiöt ovat tiukassa seurannassani, joten ehkä tässä kuussa teen oston tai pari. :rocket:

9 tykkäystä

Mikä tuossa osingo useammassa erässä jakamisessa on hyvää näin osingonsaajan näkökulmasta?

Ainakin itse ottaisin mieluummin koko osingon huhtikuussa, eikä tarvitsisi odottaa marraskuuhun toista puolikasta.

3 tykkäystä

Mikäli noususykli toistaa edeltäjiensä piirteitä, ennustan, että pian foorumilla yleistyy omien tuottograafien jakaminen. Kuittailu karhuja kohtaan tulee lisääntymään runsaasti lähikuukausina. Analyytikoiden liian varovaisiksi osoittautuvat näkemykset leimataan nössöiksi ja tavoitehinnat riittämättömiksi. TikTok-treidaajat tekevät paluun. Harvia on taas laadukas yhtiö. Jopa Kamux saattaa osoittautua sittenkin hyväksi yhtiöksi foorumin väelle, vaikka juuri nyt tämä ennustus voi tuntua röyhkeältä.

206 tykkäystä

että Alokas nostaa lisää käteispainoaan. :thinking:

33 tykkäystä

Tuottokäyrien ja voitolla olo käyrien jakaminen on mukavaa :smiley:, jos muistaa, että voitot kotiutuu vasta myydessä, siitä jollain voi olla joillain muistikuvia vuoden 2021 lopulta, ainkain minulla on :cry:.
Ostaminen on edelleen “helpompaa” kuin myyminen :thinking:

3 tykkäystä

Onko kellään muulla hieman halvaantunut olo? Olen ollut koko ajan viime vuodet enemmän tai vähemmän all in, viime vuoden ostelin jatkuvalla syötöllä iloisesti laskeviin kursseihin.

Nyt kun nousu on ollut hetken salkussani suhteellisen rivakkaa, ei meinaa ostohousut mahtua enää jalkaan… Piinaa ajatus, että toistan edellisen nousun virheitäni ja sisäinen bullero ei malta pysyä aisoissa. Pitäisi pystyä jotenkin eristämään itsensä täysin miltään ihme oletuksilta pörssien suunnasta, ja ostella kun tuotto-odotus varovaisilla oletuksilla yksittäisissä yhtiöissä on riittävä. Kyllä näitä taitaa vieläkin löytyä pörsseistä…

41 tykkäystä

Mitä ihmettä tuo kuutti nyt noin raketoi, pelkkää nordean analyysia vastenko?