Osakesijoittaminen

Kotitoimiston fyysinen välineistö (ATK, huonekalut, ergonomia yms..)

Ketju joka keskittyy osakekaupankäynnissä/sijoittamisessa tarvittaviin fyysisiin välineisiin, kuten tietokoneet ja laitteet, puhelin, työpöydät/-tuolit, ergonomia ym. Aiheet eivät rajoitu näihin mutta muutamia esimerkkejä mitä täällä voisi keskustella:

-Uuden tietokoneen hankkiminen
-Tietokoneongelmat
-Millainen työpiste sinulla on?
-Hyvän tuolin tai vaikka säätöpöydän hankinta
-Apua hyvän näyttövarren etsimiseen
-Voiko osakekauppaa tehdä hyvin myös pelkällä puhelimella?


Nopea vilkaisu omaan työpisteeseeni, jonka päivitys on menossa:
Lähtötilanne oli puretty keittiötaso, joka on saanut uuden elämän työpöytänä. Tietokoneena 10v vanha, nopeudeltaan höyrykonetta muistuttava pc ja työtyötuolina vähintään yhtä vanha halvin mahdollinen työtuoli joka keikkui joka suuntaan ja ahterin alla törrötti jokin epämiellyttävä tappi. Päivitystarve oli siis suuri!

Alotin päivityksen vaihtamalla PC:n johonkin “hinnat alkaen” mallista seuraavaan. Kriteereinä oli useampia lähtöjä näytöille, SSD muisti, muistikortinlukija ja langattomat yhteydet. Vanhan näytön rinnalle tuli samalla myös toinenkin monitori, josta onkin ollut hyötyä etenkin treidatessa. Silti tilan loppuessa kesken on nyt kolmantena lisäksi 28" edullinen 4k näyttö.

Kolme näyttöä kukin omilla jalustoillaan syö pöydältä paljon tilaa, joten kolmen näytön näyttövarsi tulee pian myös ostoslistalle. Hieman on jo tullut tutkittua, ja hankintana tulee olemaan jokin sellainen jota saa tarvittaessa myöhemmin vielä laajennettua. Asiaan täytyy vielä vähän paneutua, sillä varren pitää olla tarpeeksi tukeva jotta säädöt pysyvät pöytää nostaessa/laskiessa ja kaikki ei vaapu ihan miten sattuu. (Ainiin, edullinenkin mielellään saisi olla…)

Keittiötaso on jo päivitetty ikivanhaan kirjoituspöytään mutta sekin on väistymässä ja tilalle ajattelin hankkia kunnon sähköisen säätöpöydän. Sähköinen siksi, että välillä saisi verrytellä työskentelemällä seisaaltaan. Iskun, Martelan tms. pöydät on olleet kiikarissa, ja sellainen saattaa tulla pian hankittua käytettynä jostakin vanhoja toimistokalusteita myyvästä paikasta. Tuoli on ollut myös haussa mutta mitään “tonnin” työtuolia en raaskinut ostaa. Onneksi löysin Motonetista parinsadan pelituolin, joka on tuntunut hinta/laatusuhteelta todella hyvältä valinnalta. Säädöt riittävät ja tukevakin tuntuu olevan. Kestävyys selviää sitten joskus.

Pisteenä i:n päälle ostin vielä jonkinlaisen UPS:in, jotta sähkön nopea katko ei kaada konetta jos sattuu olemaan joku nopeampi treidi kesken. Puhelin toki toimii varalaitteena sähkökatkossakin mutta menee hankalaksi.


Aloitan tietokoneprobleemalla… HD näytön vieressä on nyt 4k monitori ja ärsyttää sellainen ominaisuus että hiiri ei siirry 4k näytösä tuohon pienemmän resoluution näyttöön muuta kuin pystysuunnassa puolivälin yläpuolelta. Selittyy varmaan näyttöjen resoluutioeroilla mutta ärsyttää. Saako tätä mitenkään korjattua niin että hiiri siirtyisi viereiseen näyttöön koko sivustastaan?

9 tykkäystä

Ei vastaus mutta suosittele ultrawideä näytöksi, joko 34" tai sitten vielä leveempää. Saa helposti paljon dataa ruudulle. Hifistelijöille 2 tuollaista päällekkäin.

2 tykkäystä


Uh nam nam. :slight_smile: 49" vaihtoehto

3 tykkäystä

Kävin tänään tuon 28" 4k monitorin (299 €) hakemassa, ja liikkeessä oli näytillä 49" ultrawide. Melkoinen ilmestys, ja hetken mietin josko sellaisen ottaisi mutta n. 800 € oli vähän kallis. Tais olla jokin tuollanen kun @Bansku laittoikin. Toimii joko yhtenä leveänä tai voi laittaa myös kaksi näyttökaapelia jolloin siinä on tavallaan kaksi erillistä näyttöä

2 tykkäystä

Ostin Saksan Amazonista ao. näyttötelineen ja olen ollut tosi tyytyväinen näin puolen vuoden käytön jälkeen.
Amazonista löytyy kyllä iso valikoima telineitä ja myös useammalle näytölle, mutta kannattaa huomioida näytön koko telinettä ostaessa, esim. tämä on max. 27" näytöille.

1 tykkäys

Jos meinaat hankkia sähköpöydän, niin hyvät maksavat maltaita. Käytetty sähköpöytä on erittäin hyvä ostos. Ostin omani välikäden kautta pankista. Alkuperäishinta noin 1200, mutta sain 300. Toimii kuin uusi. Voi säästää meilkein tuhat euroa, jos muutama pieni kolhu ei haittaa. Tietenkin välillä pitää itseään hemmotella ostamalla parasta :wink:

2 tykkäystä

Joo, jos pääsee väliin kun firmat vaihtaa kalusteita niin voi tehdä todellisia löytöjä. Nyt ei ole sellasta näköpiirissä joten olen katsellut täältä https://www.pari.fi/ käytettyjä. Iskun eräs malli uutena 650€ ja sama käytettynä 450€ johon annetaan vielä takuutakin. Ei nyt mikään järkyttävä alennus ja ei kauhean kallis uutenakaan olisi, mutta mahdollisesti tuolta katselen jos ei toriin tms. tule lähistölle jotain myyntiin.

Näyttövarsista tämmönen satasen teline kiinnostaisi, koska mahtuu kolme näyttöä, vaikuttaa tukevalta ja voi laajentaa vielä kahdella. Kokokin max 32" ja laajennuspaikoille jopa 34". Tuskin noin isoja näyttöjä tulee mutta kun nyt tämä yksi 4k monitori tuli jo hankittua 28", niin olisi passeli.

https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/148494/aemnt00051a/arctic-z3-pro-gen-3-monitorivarsi-kolmelle-monitorille-musta

Verkkokaupassa taisi olla joku vastaava kolmen monitorin teline joka laajennettavissa hinnaltaan 300-400€, joten ei tarvitse kahta kertaa miettiä kumman ottaa jos tämä halvempi vaan on tarpeeksi tukeva

Täytyy tutkia Amazon ja ebay millä hintaa myyvät vastavia. Parinkympin erolla voi ostaa Suomestakin vielä

1 tykkäys

Voin suositella varauksella tuota mainitsemaani arcticin näyttövartta. Tuntuu tukevalta ja laajennuspaikat mahdollista kahdelle lisänäytölle jos ei nuo kolme riitä. Pitää vain varautua tekemään säädöt kerralla kuntoon jos ei ole pääsyä pöydän taakse, sillä näyttöjen kallistus/tilttaus on aina muutaman kuusiokoloruuvin takana. Pieni siirtely lähemmäs/kauemmas näyttövarren nivelien avulla onnistuu silti ilmankin. Hintaansa nähden satasen teline on riittävän hyvä, jos alla on vaan tukeva pöytä joka ei tulju hirveästi. Miinuksena tuo keskinäytön korkeussäätö ei riittänyt tarpeeksi alas asti, eli nyt on kaksi samanlaista näyttöä 2 cm eri korkeudella keskenään. Minua ei haittaa mutta voi esteetikolle olla syy hylätä.

Yleishuomiona sellainen, että ei aina kannata ostaa suurinta mahdollista näyttöä joka telineeseen mahtuu. Muutaman tuuman pienemmällä on helpompi säätää/siirrellä näyttöjen paikkaa kun ei näyttöjen reunat kokoajan hinkkaa toisiaan.

1 tykkäys

Älkää kertoko kenellekään mutta Stetson Harrison Capitalin ATK-osasto lähti muinoin Netscapen leipiin ja sen jälkeen on kyseiset hommat meillä olleet “hieman” retuperällä :shushing_face:

Kysytäänpä täältä näkemystä miten suhtaudutte Windows 10 tietosuoja- ja yksityisyysasetuksiin?
Vai kannattaako niillä edes vaivata päätään?
Tuntuu että kaksi kertaa vuodessa tulee isompi Windows 10 päivitys jonka jälkeen täytyy aina uudelleen miettiä mitä asetuksia ottaa käyttöön ja missä kannattaa laittaa täppä asentoon “Ei käytössä”. Ettei kaikkea tietoaan jaa avokätisesti Microsoftille. Eipä tuo uudelleen tsekkauskaan ei ole mikään suuri vaiva, jos tietää mitä tekee ja mistä ne täpät löytyy. Mutta kun ei oikein ole tietoa.

Olisiko tähän heittää vaikka linkkivinkkiä mistä näkisi mitkä kohdat ainakin kannatta tsekata?
Tai vapaamuotoista kirjoitusta, jos joku jaksaa kirjoittaa. Voisi sitten näiden neuvojen mukaan kätevästi ajoittain tarkistaa asetukset. Sanoisinko, että toivottu yksityisyydensuoja olisi tasoa peruskäyttäjä tai tiukempi :cowboy_hat_face:

Täällä melkein 100v vanha Bilnäs-työpöytä. On hieno ja ISO (nykystandardien mukaan). Mahtuu läppäri + lisänäyttö + pankkiirin lamppu ja silti on puolet kannesta tyhjänä. Bonuksena voi tuntea itsensä lähes suureksi ruukin patruunaksi, vaikka todellisuudessa pennosilla kauppaa käykin :rofl: :rofl:

2 tykkäystä

Sorry off-topic: Onhan se semmoinen lamppu, missä on vihreä puolitynnyrin muotoinen lasikupu, ja matala varsi?

Nimim. “vihreänä kateudesta”

Jep, juuri se.

Noihan ei kyllä sinällään maksa juuri mitään, muutamalla satasella tommosen pöydän saa (jota kovasti ihmettelen, kun vertaa johonkin nykyajan paskalevystä tehtyihin kalusteisiin) ja lamppuja saa kympeillä.

Että ei muuta, kun tori auki ja hankkimaan jos tila vaan riittää :blush: :ok_hand: