Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tulipa huikea kokoelma yhdessä paikkaa vastaan:

Suosittelen laittamaan kirjanmerkkeihin ja kahlaamaan tuolta matskuja läpi.

Buffettista alkupalat, rapiat 5000 sivua, olkaa hyvä. Ken pystyy sisäistämään ja omaksumaan edes murto-osan tämän kokoelman sijoitusviisaudesta, tulee hän pärjäämään ihan kohtuullisesti.

10 tykkäystä

On tää sijottaminen kyllä vaikee laji. Tuntuu, että näinä vihreinä päivinä on paljon enemmän stressiä, jos vertaa päiviin ku salkusta lähtee prosentteja. Kohta täyttyy vuoden päivät sijoittamista, ja kaikkea tullut kyllä koettua.

Tänään salkku noussut sen 2.50%, joka tietenkin kiva juttu, mutta kurssien noustessa tuntuu ostopaikat vaan häviävän. Paljon mukavampaa oli syksyllä sysätä rahaa jo paljon laskeneisiin kursseihin. Kohta taas tulee palkka tilille, ja pitäisi pohtia ostoja/lisäyksiä, niin eiköhän tostakin saa vähän lisää ”stressiä”. Helposti tekis tämmösessä tilanteessa mieli hyppiä nousevien kurssien mukaan, mutta onneks järki pysyny ees jotenkin tallella, ja oon suunnitelmassani pysynyt. Fiilis on kyllä välillä vähän mietteliäs kun salkkujen tuotto-ketjussa näkee miten jollain ytd siellä 30% paikkeilla, mutta ei kait tässä. Eteenpäin sano mummo lumessa. :saluting_face:

19 tykkäystä

Kuvitelkaa tähän closeen se paljon odotettu Qt:n negari😅

43 tykkäystä

Pitäs varmaan laittaa nuo Meta longit kohta puoliin myytiin, ihan ok kyydit saanut tässä :woozy_face:

4 tykkäystä

Taas ost täynnä päivän eniten nousseita ja suoritus…yltää indeksituottoon. Olisi sama lopettaa koko juusto ja ostaa suomi-indeksiä, mutta mitä minä sitten tekisin tuntikausia päivässä :fearful: Ja saahan tästä sentään erilliset ilmoitukset osingoista. Aamulla on keväisin kiva herätessä katsoa että salaperäinen nordnetin logo on puhelimen yläkulmassa ja sieltähän on Mr. Tokmanni lähettänyt tuotteliaat terveiset.

14 tykkäystä

Niin joo tämmöiset pienet nakkikiskat raportoivat tänään. Saattavat teoriassa heiluttaa indeksejä hieman. :sweat:

3 tykkäystä

Taas on olo sellainen, että voisi omenan ampua oman rakkaan äidin pään päältä, ottaa luodin hampailla kiinni tai jopa ostaa hyzonia ja tehdä voittoa…

On tämä sijoittaminen sittenkin helppoa, kun pitää vain odottaa keski-ikäisen miehen nostavan korkoja toisella puolella maailmaa.

17 tykkäystä

Miten Cramer osaakin olla niin väärässä :slight_smile:

8 tykkäystä

Eikö Qt porskuta 70euroon…… Nordea antoi just tavoitehinnaksi tuon….
Toki 12:kk päähän. Qt voi olla 50€ tai 100€ ihan yhtä lailla

3 tykkäystä

image

Täytyy sanoa, että tuntuu aika hyvälle. Juu, juu… ei tässä ole kuin kuukausi mennyt, mutta silti. :slight_smile:

Top 12 Video to GIF Converters [REVIEWED] | Wyzowl

25 tykkäystä

Spinnovaa vois olla hauska tarkastella. Yhtiön matka pörssissä on ajanjaksona toki tosi lyhyt, mutta mielestäni yhtiön viestinnässä on näkynyt molemmat ääripäät. Aikoinaan listautuessaan oli listautumisesitteet yms tehty hyvin ja niihin tulee palattua vieläkin, kun muuta laadukasta infoa ei välttis saa.
Nykyisin firman viestintä ainakin piensijoittajan näkökulmasta on ihan :poop:. Jos ei kurssikäyrässä näy, niin näkyy ainakin sijoittajien sentimentissä tuota firmaa kohtaan. Epäilen (hyvin epätieteellisesti), että tuo viestinnän heikkous tulee pidemmällä aikavälillä näkymään kurssissa sen johdosta, että epäluottamus johtoa ja sen kyvykkyyttä kohtaan kasvaa.

14 tykkäystä

Kaikkea hauskaa jenkeissä

U.S. watchdog uncovers $5.4 billion in potentially fraudulent COVID-19 loans — obtained using over 69,000 sketchy Social Security numbers

6 tykkäystä

Voispa lukee politiikasta jotain. Avaat politiikkanurkkaus-ketjun ja huomaat, että 50 viestiä siitä voiko Pertti nyt sanoa olevansa nainen ja mennä uimahallissa naisten pukuhuoneeseen.

No mutta eduskuntavaalit 2023 -ketjussa on pitkästä aikaa uusia viestejä. Avaat sen ja luet toistakymmentä viestiä siitä, kuinka monella desimaalilla galluppien kannatusprosentit pitäs ilmottaa…

39 tykkäystä

Mutta eriskummallisen muotoilun ansiosta ollaan saatu myös sen muotoiset ikkunat jotka tarvittaessa absorboivat järkyttävän suuren määrän kineettistä energiaa eikä käytännössä voi mennä rikki? :thinking:

1 tykkäys

Terveisin Fortumin osakkeenomistaja.

29 tykkäystä

The Nas­daq is up nearly 17% year to date as of Thurs­day af­ter­noon. That’s the best per­for-mance through Feb. 2 for the tech-fo­cused in­dex since 1975.

3 tykkäystä


Touche GIFs | Tenor

41 tykkäystä

Mikähän oikeasti mahtaa olla tilanne tuon USAn velkakattokriisin kanssa.Kovin on eripuraista sakkia nuo Amerikkalaiset,toivottavasti ei Republikaanit ala kuitenkaan vaatimaan leikkauksia Ukrainan tukemisesta radikaalisti,jotainhan ne kuitenkin ilmeisesti vaatii että suostuvat velkakaton nostoon.On se kyllä sinänsä hyvä että on tällainen monipuolue järjestelmä,helpompi saada päätöksiä aikaan pikku vääntöjen jälkeen kuin noin kahtia jakautuneessa maassa ja tuollaisella valtarakenteella.

1 tykkäys

Torille?

75 tykkäystä

Tuo kaikki ChatGPT:en ja pyytää kaikki pää pointit lyhyesti ja helposti ymmärrettävästi.

// jotta en spämmää kahta viestiä putkeen muokkaan vanhaan.

Tällaista uutisointia toivoisi enemmän, ja varsinkin reagointia hallituksen toimesta. Vasemmistohallituksella ei tule tapahtumaan, mutta jos vaikka oikeistohallitus välittäisi meistä piensijoittajistakian…

11 tykkäystä