Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Juu, siis kävin läpi käytännössä kaikki tuon sektorin firmat joihin minun välittäjältäni pääsee käsiksi. Ohessa hyvä yleiskuva kilpailijan presiksestä:

Käytännössä kaikki nuo firmat ovat jonkinlaisia kusetuksia. Löytyi 0 sijoituskelpoista keissiä, joten laskin omia sijoituskriteerejäni rajusti, koska kyseiseen hyödykkeeseen ei pääse käsiksi mitenkään muuten kuin ostamalla suoraan yhtiöitä. Tiesin ongelmista ja osto oli teknisesti huonoon aikaan, mutta fomotin sisään psykologista syistä ennen osaria. Kuten sanoin, täysin turha tappio mutta ei onneksi mikään mahdottoman suuri. Näitä tulee aina välillä kun pää ei toimi. Onneksi sentään myyntinappi toimii ja huonoista positioista pääsee ulos helposti :face_exhaling:

On jo löytynyt tilalle ihan huomattavasti parempi keissi, joten turha jäädä surkuttelemaan jokaista virhettä. Tuskin jäi viimeiseksi kämmiksi osakemarkkinoilla :grin:

38 tykkäystä

Yukonin kultaryntäyksen aikaan kuulema eniten rikastuivat ne jotka myivät lapioita. Sijoitat vain Komatsuun ja fyffet lentää ikkunoista sisälle. :+1:

7 tykkäystä

Tuntuu taas markkina yllättävän terveeltä. Jenkkien 10v nousee ja kryptot perässä, vaikka osakemarkkina laskee.

9 tykkäystä

Enpä ole ennen tainnut nähdä analyytikko Tommi Saarista haastattelemassa tai sen enempää videoilla, mutta nuo Betolarin ja Rauteen toimitusjohtajien haastattelut menivät hienosti. Tommilla on reipas ja hyvä artikulointi. :muscle:

12 tykkäystä

Eletään vuotta 1983. On 25. syyskuuta, ja venäläinen strategisten ohjusjoukkojen everstiluutnantti Stanislav Petrov aloittaa päivystysvuoron moskovalaisessa bunkkerissa. Eletään kylmää sotaa. Neuvostoliiton sekä Yhdysvaltojen välit ovat olleet jo tovin kireällä, ja supervallat ovat edelleen jatkuvassa valmiudessa hyökätä toistensa kimppuun tai vastaavasti puolustautua tarvittaessa ydinkärjin toisen hyökkäystä vastaan. Petrov asettuu tuttuun tuoliinsa ja alkaa tehdä ohjelmointityötään taivaalla lentävien sateellittien lähettämän datan parissa, jotka tarkkailevat ilmatilaa mahdollisilta hyökkäyksiltä herkeämättä.

Hieman keskiyön jälkeen, 26. syyskuuta, sateelliitit lähettävät Petrovin tietokoneelle järkyttävän ilmoituksen; Yhdysvaltain maaperältä on laukaistu kohti Moskovaa mannertenvälinen ydinohjus. Pian tulee uusi ilmoitus, että Neuvostoliittoa lähestyy neljä muuta ohjusta. Tähän hyökkäykseen Neuvostoliitto on kykeneväinen vastaamaan samalla mitalla. Tulossa on vääjäämättä ihmiskuntaa ja maapallon elämää horjuttava ydinsota ja 3. maailmansota, jollaista ei ole ennen nähty.

Petrov arvioi tilanteen ja toteaa että hitot, ei kukaan aloita ydinsotaa vain viidellä ohjuksella, ja kuittaa neuvostosateelliitin antamat ilmoitukset vääräksi hälytykseksi.

76 tykkäystä

Spoiler: Tavoitehintaa eikä suositusta muutettu mihinkään.

5 tykkäystä

Kannattaa lukea silti! :slight_smile:

9 tykkäystä

No nyt…

9 tykkäystä

@Sauli_Vilen sivussa vivino micro influencer? :smiley:

Katsoin vaan profiilikuvassa olevan viinilasi kädessä ja kokeilin hakea nimellä, niin sieltähän putkahti esiin.

15 tykkäystä

51 tykkäystä

Täysin samaa mieltä. Helppo veikata.

Ainoastaan oikeassa oleminen on vaikeaa. :wink:

31 tykkäystä

39 tykkäystä

Pääsen äänestämään kotimaassa huhtikuun alun eduskuntavaaleissa ja tein lämpimikseni HS Vaalikoneen testin ja tässä tulos (valintani vaaleissa saattaa tosin olla Tere Sammallahti):

Ohessa linkki jos joku muu haluaa kokeilla kepillä jäätä:

Tästä löydät HS:n vaalikoneen, vastaa ja löydä ehdokkaasi - Politiikka | HS.fi

Edit: pohdiskeltu omaa valintaa ja arvokartta:

Eduskuntavaalit 2023 Tom vs Tere

3 tykkäystä

Itse olen tehnyt periaatepäätöksen, että en tule äänestämään ketään, joka istuu jo kunnan- tai aluvaltuustossa. Ainakin minulle tulee tällaisita henkilöstä mielikuva, että pääfokus on laadukkaan asioiden sijaan luottamustehtävien ja kokouspalkkioiden maksimoimisesta.

Ensi yrittämällä viiden parhaan joukossa oli neljä kunnan- sekä aluevaltuutettua. Voi tulla ehdokkaan löytämisestä hankalaa :slight_smile:

8 tykkäystä

Ihan kiva ajatus sinänsä, mutta ehkä ennemminkin pitäisi kysyä ehdokkaalta, jota voisi äänestää, aikooko hän luopua muista paikoistaan. Tuoreille poliitikoille tuo reitti on kuitenkin usein että ensin päästään kunnan valtuustoon ja sieltä sitten ponnistetaan eduskuntaan.

24 tykkäystä

Suomessa on tämän lisäksi pesiytynyt tapa että ministerien positioita pallotellaan edes takaisin puolueen pyrkyrien kanssa. Puolessa välissä vaihto on sellaista typeryyttä mitä en kerta kaikkiaan vaan ymmärrä. Tähän päälle henkilökohtaiset syyt olla lomalla ja todella korkea irtisanoutumisprosentti pikku kohujen takia.
Ja jos satutaan pääministeriä vaihtamaan niin sitten tietenkin rotatoidaan.
Fiksu kaveri voi oppia homman kun homman ajan kanssa mutta kun edes sitä harvemmin suovat.

14 tykkäystä

Kisa ilman palkintoja: Kirjoita klikkiotsikko vuoden 2024 helmikuulle.

  • ISW: Venäjän uuden hallinnon vaatimukset aselevon esteenä; Yli tuhat ihmistä kuollut Moskovan mellakoissa

Mariannen loistavaa inflaatiokatsausta lukiessani tuli mieleen, että onkohan jostain kaivettavissa historiallista dataa joulu-tammikuu m-m inflaatiosta? Perinteisesti hinnankorotukset ainakin yrityspuolella ovat sijoittuneet usein vuodenvaihteeseen, samaa huomannut näin kuluttajanakin ainakin Suomessa(kuntosali, lounaspaikat esimerkkinä). Vahva veikkaus on, että marras-joulukuu(tai mikä tahansa muu kuukausipari) on historiallisesti matalampi m-m inflaatio kuin joulu-tammikuu välinen vertailu.

1 tykkäys

Olen tätä AKT:n ja ahtaajien touhua katsellut jo monta vuosikymmentä eikä mikään ole sinä aikana muuttunut. Suomi on täysin riippuvainen laivaliikenteestä ja tätä pientä ahtaajien ammattiryhmää käytetään ammattiyhdistysliikkeiden aseena vuosikymmenestä toiseen.

Korkeakoulutettuja sairaanhoitajia, joiden tulot jäävät kirkkaasti peruskoulu- tai ammattikoulukoulutuksen saaneista ahtaajista, pakotetaan Suomessa töihin säätämällä uusia lakeja. Sen sijaan ahtaajat saavat jatkaa örveltämistään, vaikka lyhytkin lakko tekee monella tavalla isoa välitöntä vahinkoa koko Suomelle.

Ahtaajajengin tulot ovat jo nyt keskimäärin 4000 euroa kuukaudessa ja lisineen vielä paljon enemmän. Palkankorotusten yleinen taso on jo selvillä, mutta eihän se tietenkään tälle jengille riitä. AKT:lle ja ahtaajille eivät edes omat lakot ole koskaan riittäneet. Ne ovat ensimmäisenä uhkailemassa tukilakoilla ja Suomen pyörien pysäyttämisellä lähes jokaisessa duunariliittojen lakkouhkatilanteessa.

On eri asia pitää pienempien puolta, huolehtia oikeudenmukaisista työehdoista ja vaatia reilua palkkaa työstä, kuin toimia liivijengin tapaan.

76 tykkäystä