Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Critically, natural hydrogen may be not only clean, but also renewable. It takes millions of years for buried and compressed organic deposits to turn into oil and gas. By contrast, natural hydrogen is always being made afresh, when underground water reacts with iron minerals at elevated temperatures and pressures. In the decade since boreholes began to tap hydrogen in Mali, flows have not diminished, says Prinzhofer, who has consulted on the project. “Hydrogen appears, almost everywhere, as a renewable source of energy, not a fossil one,” he says.

It is still early days for natural hydrogen. Scientists don’t completely understand how it forms and migrates and—most important—whether it accumulates in a commercially exploitable way. “Interest is growing fast, but the scientific facts are still lacking,” says Frédéric-Victor Donzé, a geophysicist at Grenoble Alpes University

Edit: Minulle täysin uusi juttu enkä tiedä mitään mistään. Joskin vedyn suhteen yleinen toteamus lienee ollut väärä, että sitä ei esiinny ollenkaan pelkkänä vetynä tällä pallolla.

6 tykkäystä

Albert Einstein, jonka maailmansotien aikoihin kehittämiin teorioihin käsityksemme maailmankaikkeudesta perustuu, totesi ikuisuudesta ja äärettömyydestä seuraavaa:

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.”

15 tykkäystä

Analyytikoilla on näemmä joku pakkomielle änkeä tuollaiset *Jaskat ennusteet juuri niille yhtiöille, jotka omassa salkussa ovat suurehkolla painolla :rage:.

Ensin bongasin Incapin 2023 kasvun tyssäämisen ja nyt Tecnotreen omassa mittapuussa nollakasvuennuste (vaikka yhtiö onkin sössinyt viimeisen vuoden ajan, ja enkä ylläty vaikka tekisi jopa tappiota :melting_face:)

2 tykkäystä

Tuohon Einsteinin sitaattiin on hyvä pikapuntari. Reagoiko intuitiivisesti :smiley:

a) On ne tyhmiä
b) Mikä h#%^#tti mua vaivaa

…tai mikä helvetti meitä vaivaa? :slight_smile:

Tosin ensimmäinen reaktio pitäisi tietenkin olla “Sanoiko tosiaan noin?” ja eihän sitäkään voi aukotta todistaa. Einstein ei ollut mikään suupaltti ja hänen suuhunsa laitettuja lausahduksia on vaikea todentaa – kuten lähes mitä tahansa 100 vuotta sitten sanottua.

1 tykkäys

Vähän karhuilin Wulffin ketjussa 1.10.2022.


image

No jos Wulffilla menee huonosti 2032, niin sanon: “Mitä minä sanoin?”

17 tykkäystä

Mut ei tecnotreen kannalta luvut ole tärkeitä vaa ostaako Padma ja millon Padma ostaa? Kommentti oli unohtanu kokonaa tän tärkeimmän asian…

5 tykkäystä

Tuo intuition ekana tarjoama vastaus oli tarkoituksella karsittu. :smiley:

Tuossa oli tuollainen hienostunut viittaus siihen että meillä on voimakas käsistä karannut defenssimekanismi nähdä viat omien mielipiteiden ulkopuolella. Ihminen on sosiaalinen eläin, niin aina löytyy vielä joku vahvistamaan asian laita.

Valesiteeraajat menisi varmaan rationaalisen prosessin puolelle, mutta voi olla totta tuokin.

2 tykkäystä

Ehkä ei, koska ensimäinen kirjallinen referaatti muodossa Fritz Perlsin kirjassa vuodelta 1942:
"As modern times promote hasty eating to a large extent, it is not surprising to learn that a great astronomer said: “Two things are infinite, as far as we know — the universe and human stupidity.” Today we know that this statement is not quite correct. Einstein has proved that the universe is limited. "
Tosin samainen Perls parikymmentä vuotta myöhemmin kirjoitti muistelmissaan tarinan tuohon tunnettuun muotoon.

Lähde: Did Einstein Say the Universe and Stupidity Are Infinite? | Snopes.com

1 tykkäys

AKT:n puheenjohtaja on myös Oulunkylän demareiden puheenjohtaja. Lähde siinä nyt Marinin kanssa pakkolakia sorvaamaan. :slight_smile: Demarit tulevat tälle maalle kalliiksi – todella kalliiksi.

32 tykkäystä

No ei. Mustan aukon massa vähenee pois säteiltyä energiaa vastaavan määrän, niin että energia säilyy tässä prosessissa. Mustalla aukolla ei tarvitse olla sähkövarausta (eikä tyypillisesti ole), myös varaukseton aukko säteilee Hawkingin säteilyä. Säteilyn johdosta mustan aukon elinikä on äärellinen, eli lopulta aukko on säteillyt kaiken energiansa ja häviää, joskin astrofysikaalisille mustille aukoille tuo elinikä on hyvin monta kertaluokkaa maailmankaikkeuden ikää suurempi. Tähän mustan aukon evaporaatioon liittyy yksi teoreettisen fysiikan keskeisistä avoimista kysymyksistä, informaatioparadoksi.

6 tykkäystä

Tässäpä se naisten euro näkyy. AKT edustaa miesten suosituimpia ammattikuntia ja tekee palkankorotusten kanssa mitä lystää. Vastaavasti hoitoala on naisten suurin työllistäjä ja heidät pakotetaan töihin ja saavat tyytyä pienempiin korotuksiin. Tasa-arvosta ollaan vielä kaukana.

7 tykkäystä

Naisten euro on myytti. Tutkimusten mukaan samasta työstä ja samoilla tunneilla saa Suomessa saman palkan.
Meillä on varmaankin yksi maailmanhistorian tasa-arvomyönteisin hallitus tällä hetkellä. Luuletko oikesti että se Sanna Marinin johdolla kyykyttää hoitajia vain siksi että suuri osa heistä on naisia.

49 tykkäystä

Ei osannut BMW:n hallituksen jäsen odottaa, että hänen virheellinen kommenttinsa vedystä johtaisi keskusteluihin mustien aukkojen olemuksesta :smiley:

13 tykkäystä

Se on semmoista taustatutkimusta jolla on voitettu indeksi 10-20+ % vuodesta toiseen. Siihen liittyy osakkeiden ostamisen lisäksi myös osakkeiden myyminen…mutta ehkä tämä on vain amatöörin hyvää onnea.

1 tykkäys

Suomi on täysin riippuvainen laivaliikenteestä. Se on vastuussa 90%:sta maamme kaikesta viennistä ja tuonnista.

Riippuvuus laivaliikenteestä tarkoittaa, että suurin uhka Suomelle on…

Sodan aikana Venäjä.
Rauhan aikana AKT.

Hoitajatermein laivaliikenne on valtimo, jonka tukkiminen pysäyttää vähitellen Suomen verenkierron. Ja tätä valtimoa tukkii – niin halutessaan – 1800 valtimonahtaajaa. Onhan se vähän erikoista.

39 tykkäystä

Hyvin sanottu se on juuri näin.

Ymmärtääkseni naisvaltaiset liitot julkisella sektorilla ovat aikoinaan neuvotelleet pidemmät lomat palkasta tinkien. Sen jälkeen valitetaan jälkeenjääneisyydestä palkoissa. Luonnollisestikin haluavat palkat vaateriin kompensoimatta kovia korotuksia pidemmillä työajoilla :joy:

1 tykkäys

Millä naisvaltaisilla aloilla on huomattavasti pidemmät lomat?

1 tykkäys

Julkisella puolella on yleensä 1 lomapäivä enemmän viikossa (lauantai) ja tämän päälle mahdollista saada huomattavia määriä lisälomapäiviä, kun työkokemusta kertyy. Tämä etu on voimassa myös jos vaihtaa lomarahat vapaaksi, jonka ansiosta lomat voivat julkisella venyä absurdin pitkiksi :disguised_face:

14 tykkäystä