Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Nuo @Kale-possu :n pohdinnat tuosta shakkimaailman mahdollisesti suurimmasta kohusta (tässä ja tässä) upposivat kyllä muhunkin sen verta, että itsekin aloin tapausta seurata otsikkotasolla. Suhtaudun tuohon Niemanniin vähintään epäilevästi, mutta nythän hänen takapuoltansa on aina skannailtu ennen kisahalliin pääsemistä, ja silti hän on pelannut käsittääkseni vähintään hyvin. Hans onkin tyypilliseen tapaan uhonnut mediassa, että katsokaa nyt kuinka hyvä olen pelaamaan, vaikka kuinka minua tutkitte. Kylmät hermot Niemannilla, myönnettäköön.

En tiedä mutta vaikuttais siltä, että tilanne on hieman jäissä kun ei mediatkaan ole aiheesta enää kirjoitellut. Viimeisimmät uutiset kertonevat Niemannin uusimmasta tempauksesta eli vaatimattoman 100 MUSD korvaussumman hakemisesta maineensa tuhrimisesta ja perättömistä huijaussyytteistä.

Nyt kun tilanne hieman hakee paikkaansa, niin olisiko tässä kohtaa hyvä käydä jokin pikainen skenaarioanalyysi. Esimerkiksi;
-Niemann ei huijannut, eikä häntä vastaan näin ollen löydy todisteita
-Niemann huijasi, muttei tule jäämään kiinni
-Niemann huijasi, ja tulee jäämään kiinni.

Voidaan miettiä, kuinka todennäköistä on, että Niemann olisi todellakin tunkenut peppuunsa jotain värähtelykuulia. Heitetään vaikka, että todennäköisyys tälle huijaukselle on 70%. Mutta jääkö hän kiinni? Järkevämpi ihminen lopettais viimeistään tässä kohtaa kuulien työntämisen hanuriin. Niemannista en tiedä, mutta voisin olettaa hänen lopettavan tämän touhun 50% varmuudella eikä tulisi jäämään kiinni. On myös mahdollista, että hän tulee jäämään silti kiinni vanhoista huijauksista, mutta tälle antaisin melko pienen todennäköisyyden. On myös pieni todennäköisyys sille, että hän huijasi ja tulee jatkamaan huijausta jäämättä kiinni, mutta todennäköisempää on, että jossain kohtaa hän silti narahtaisi, jos jatkaisi touhujaan.

Sitten on vielä tämä raflaava korvaussumma. Hän voi vaatia korvausta huijasi hän tai ei, kunhan häntä vastaan ei löydy todisteita. Hän ei välttämättä saa koko summaa itselleen, mutta jos saisi vaikka puolet, hän vain voisi lähteä shakkimaailmasta voittajana ja luonnollisesti hän lopettaisi silloin huijaamisen. On lisäksi melko loogista, että mikäli hän on koskaan huijannut värähtelykuulilla, hän lopettaisi sen nyt viimeistään varmistaakseen ettei jää kiinni ja saisi tuon korvaussumman itselleen. On muuten hyvä veto Niemannilta lähteä taistelemaan tuollaisella ylisuurella korvausvaatimuksella, joka saa hänet näyttämään todellakin syyttömältä ja joka voi tehdä hänet oikeasti rikkaksi. Mutta onko tuo korvausvaatimustaktiikka (jos kyseessä siis on taktiikka) liiankin läpinäkyvä?

Pahoin pelkään, että tässä paha pääsee kuin koira veräjästä, mutta olisin iloinen jos Kale 100 kertaa asiaan perehtyneempänä vetäis jonkun oman välipohdinnan tästä jutun nykytilanteesta. Jos siis joskus jaksat, ei ole pakko. :slight_smile:

19 tykkäystä

Kun vaadittava korvaussumma ei vaikuta suuntaan tai toiseen. Perinteisempi närkästyksen ilmaus on vaatia korvaukseksi yhtä dollaria/euro/pesoa.

1 tykkäys

Helsingin pörssin webareissa ei kuulla ihan näin tulisia kommentteja sijoittajilta. :joy:

49 tykkäystä

Joskus tekisi ehkä hyvää jos olisi vähän tuota tyyliä mukana.

Onko kukaan muu huomannut, että aina kun koitetaan kysyä mitään pääoman allokointiin viittavaa lähes jokainen toimari pakenee hallituksen selän taakse? Ymmärrän toki esimerkiksi, että hallitus ehdottaa osingon ja yhtiökokous hyväksyy jne., mutta kai sinulla yhtiön operatiivisena johtajana voisi olla jotain annettavaa näille kysymyksille vaikka et yksin niistä päätäkkään? Oli sitten kysymyksessä yritysjärjestelyt, pääoman palautukset omien ostojen muodossa tai muu aihepiiriä liippaava niin aivan liian monesti sama juttu, tj ei antaudu minkäänlaiseen keskusteluun asiasta. Sapettaa joka kerta kun myhäillen toimarit antavat tämän automaattivastauksen hallituksesta.

Kiikuttakaa ne hallituksen puheenjohtajat niihin webareihin sitten jos ette pysty kommunikoimaan pääoman allokoinnista haliltuksen osingonjakoehdotusta pidemmälle, saakeli.

23 tykkäystä

Omasta mielestä aika hyvä näpäytys näille isoille pojille.

Jos oikeasti huijasi, niin sitten vähän tämmöinen pienen miehen nenälle näpäytys ei niin herrasmiesmäiseen tapaan ja mahdollisuus hyvään pottiin. Jos taas on syytön, niin juuri oikea tapa pistellä toisten egoa ja antaa takaisin, kun kuitenkin vaikuttaa valtavasti hänen brändiinsä.

Taisi olla missourissa tämä civil casena jätetty? Jenkeissä sekoittaa vähän osavaltiot ja heidän omat tapansa käsitellä erilaisia rangaistuksia. Jossain paikassa voidaan henkilölle todeta iso maksu, mutta sitten osavaltion maksimi ”payout” tuleekin vastaan ja toinen maksaakin vaikka 10MUSD. Sitten myös vähän eroaa se miten joutuu todistamaan sen. Jossain voi riittää hyvin pieni kolmannelle osapuolelle julkaisu ja se on siinnä.

1 tykkäys

Tuossa on vähän samaa henkeä kuin Hyzon ja kryptovaluutta tappelis keskenään. :thinking:

17 tykkäystä

HyCoin, Bitzon, Zoncoin, FuelCoin…

3 tykkäystä

Mitä olisikaan lauantai ilman hyvää ystävää? :laughing:

27 tykkäystä

Wilma on kylmäpäisyydellään antanut penkkiurheilijalle sykähdyttäviä hetkiä kotisohvalle. Onnea jälleen EM-kullasta!

EM-kulta omalla halliennätyksellä (480).

Ensimmäinen suomalainen yleisurheilija, joka on voittanut EM-kultaa hallissa ja ulkona.

Viides suomalainen naisyleisurheilija, joka on voittanut EM-halleissa mitalin.

On se kova!

76 tykkäystä

Huima urheilija kerta kaikkiaan!

Elokuun 23. päivä isolla kalentereihin, silloin kilpaillaan Budapestin yleisurheilun MM-kilpailuissa naisten seiväshypyn finaali.

Yleisurheilun mm-mitalit ovatkin melkoisen harvinaista herkkua suomalaisille, edellisestä on kesällä vierähtänyt jo kahdeksan vuotta (Tero Pitkämäen pronssi Pekingissä 2015), ja edellisestä naisen voittamasta mitalista tulee kuluneeksi jo 28 vuotta! (Mikaela Ingbergin pronssi Göteborgissa 1995). Yhteensä mitalisteja ulkoradoilla on ollut 15 kappeletta.

Wilma liikkuu nyt sellaisissa korkeuksissa, että kaikki on mahdollista. Toivotaan hyvää treenikautta keväälle! :slight_smile:

32 tykkäystä

Ja lisätään vielä muistutuksena, että huomenna on kohtuullisen hyvät mahdollisuudet tehdä lisää suomalaista yleisurheiluhistoriaa kun huippukuntoinen Reetta Hurske lähtee tilastoykkösenä taistelemaan 60 metrin aitajuoksuun. Aamulla välierät ja sitten toivottavasti illalla finaali.

Kulta se olisikin vasta huima temppu, ei taida olla ikinä saatu muita voittoja pikamatkoilta Suomeen kuin Arto Bryggaren kaksi sisäratojen EM-kultaa pika-aidoista ja Riitta Salinin Rooman EM-kulta 400 metriltä vuonna 1976.

Niin ja Iivolle ja muille karpaaseille tietenkin hurjasti tsemppiä kuninkuusmatkalle! :sunglasses:

19 tykkäystä


Remedyn osakkeenomistajan lauantai-illan pelailut. Ihan hyvin taipuu 2010 julkaistu peli myös PS5 versiona. Saisi Remedy vaan alkaa julkistamaan AW2 julkaisupäivää ja traileria pikkuhiljaa :smiley: Tästä olikin hyvä vaihtaa TV5 ja sieltä Stephen Kingin Se :clown_face:

13 tykkäystä

Hieman musta ja hypoteettinen kysymys. Jos lääkäri antaisi sinulle karun diagnoosin ja tämän jälkeen tietäisit matkasi olevan lyhyempi kuin olit ajatellut. Mitkä olisivat viimeiset oljen kortesi, millä yrittäisit helpottaa jälkeläisten elämää.


Jon :bone: Jones :crossed_fingers:

  • Jones
  • Gane

0 äänestäjää

Futista ainakin täällä katsellaan, mutta entäs tämä?

6 tykkäystä

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/revoluts-auditor-warns-2021-revenues-‘may-be-materially-misstated-12215751

1 tykkäys

Kyllä se henkinenpääoma on tärkeintä ja sen siirtämiseen ei liene muita keinoja kuin viettää yhteistä aikaa ja pitää positiivinen asenne loppuun asti.

16 tykkäystä

Sunnuntaisin itselläni on yleensä aika rauhallnen meno, eli ei ole pahemmin töitä tai erityisemmin ohjelmaa, joten pystyn opiskelemaan paremmin rauhassa.

Inderesin etusivun yläpalkissa Opi-painikkeen alta löytyvät mm. Analyysi- ja Sijoituskoulut joissa käyn usein opiskelemassa. Tänään laskeskelin arvostuskerroin-juttuja erään yhtiön lukujen perusteella, jotta ne iskostuisivat paremmin päähäni. Käytännön kautta usein oppii parhaiten, joten kannattaa itse välillä laskeskella, vaikka olisi esim. arvostuskertoimet valmiinakin saatavilla. :slight_smile:

Ne joilla Twitteri löytyy, niin suosittelen laittamaan Maurin ilmaisen kurssin selaimen kirjaimerkkeihin. Itselläni se oli pitkään kirjainmerkeissä ja kävin siellä aina välillä opiskelemassa. Jos tuon tviittiketjun käy rauhassa ja tosissaan läpi, niin on varmasti parempi sijoittaja. Olen todella paljon kaikenlaista ja monipuolisesti lukenut, niin uskallan tälle (taas) antaa vahvan suosituksen:

12 tykkäystä

Testamentti ainakin kannattaa laittaa kuntoon ja siihen avio-oikeuden poissulkeva ehto (tämä kannattaa ihan kaikkien tehdä!). Lisäksi kannattaa miettiä, onko syytä jättää puolisolle hallintaoikeus johonkin omaisuuteen.

Onko avioehtoa olemassa? Mikäli toinen puolisko on huomattavasti varakkaampi niin onko elintason ylläpitämisen kannalta parempi että eloonjäävä saisi varoja, joilla voi ylläpitää perhettä? Tämän taustalla siis se, että alaikäisten lasten varallisuutta huomattavasti vaikeampi käyttää elämiseen. Osituksessa voidaan myös siirtää omaisuutta varakkaammalle puolisolle verovapaasti ja siinä voidaan myös vapaasti päättää mitä omaisuutta siirretään joten tämä mahdollistaa varallisuuden tehokkaan järjestelyn.

3 tykkäystä

Ei asiaa, ihan vaan kapitalismin ilosanomaa jakelen…

Etelän Kupru (SCCO) vähän taas osinkoa makseli…
2018 tätä shoppasin kolmellakynpillä…En niin kurssista tiiä (kun en seuraa) mutta tuo osinko näyttäis olevan 13,07%.

Itse olen tämän suhteen pitänyt peukalosääntönä, että henkivakuutuksella hoidetaan varoja puolisolle elämiseen ja perinnöt menkööt nuoremmille polville.

3 tykkäystä