Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Ei keskustelua tarvitse käydä tänään loppuun asti. Olet monta kertaa sanonut että asia on monimutkainen. Siksi otin yksinkertaisimman asian esimerkiksi. Mikään ei ole monimutkaista veronmaksajien rahoilla rahoitetussa joogamatkassa etelään. Se nyt vain ei kuulu millään tavoin veronmaksajien kontolle. Ei monimutkaisuuksia, vain simppeli fakta. Ja kerran tämä ei ole ainoa vastaava esimerkki, vaan vastaavanlaisia turhia menokohteita on monia, olisi nimenomaan hyvä että ihmiset sentään itse saisivat päättää rahoittavatko toisten hillotolppia ja harrastuksia vai ei.

8 tykkäystä

image image
Katsoin hetken, että Verneriltä on taas tullut tubeen uusi shorts-video, mutta se olikin Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) -pätkä.
No molemmat ovat viisaita miehiä, jotka taistelevat hyvisten puolella. :slight_smile:

19 tykkäystä

Parhaan taloudellisen hyödyn sijoittamisen aloittamisella eivät ole omalla kohdalla olleet tuotot pörssistä, vaan taito hallita omaa taloutta. Enää ei osta hetken mielijohteesta tavaraa jonka haluaa, vaan näkee vaihtoehtoiskustannuksen tekemilleen hankinnoille: tuoko tämä ostos niin paljon arvoa elämääni että se on pörssistä saatavaa tuottoa suurempi?

Esimerkkinä ajattelutavan muutoksesta, vielä 5 vuotta sitten harkitsin vakavasti auton ostoa joka olisi ollut lähes 100% varallisuudestani, kun taas tänä vuonna luovuin rahasyöppöautostani ja ostin tilalle tylsän ja taloudellisen peruskaaran. Siinä sai käydä melkoisen taiston järjen ja tunteiden välillä pään sisällä :grin:

Palkkatyökin tuntuu merkityksellisemmältä kun palkka ei katoa kuin pieru saharaan koska ostopäätösten taustalla on ajatus jonka pystyy jälkikäteenkin itselle perustelemaan.
Toki myös tunnepohjaisille hankinnoille pitää jättää tilaa mutta itse asettamien reunaehtojen sisällä :slightly_smiling_face:

65 tykkäystä

Pietarin trollitehtaan tekeleitä?

27 tykkäystä

ChatGPT tuo neuroverkkojen oraakkeeli.
Harmikseni se on koulutettu välttämään tiettyjä aiheita kuten vaikkapa suoria sijoitusvinkkejä. Toisaalta ChatGPT on vähän naivi ja lapsenomainen.


2 tykkäystä

Onkoha tuossakaan hommassa järjen hiventä. Monikäyttö astiat vie hirmuisen määrän tilaa, hirmuisen määrän vettä kun niitä pestään ja hirmuisen määrän energiaa kun nopeasti kuivataan käyttöä varten.

26 tykkäystä

Jos ymmärrän oikein, nyt on viimeiset tunnit aikaa kopioida itselleen omia tai muiden tekstejä suurilta suomalaisilta pokerikeskustelupalstoilta, ennen kuin ne sulkeutuvat minimissään useiksi vuosiksi valtiovallan painostamina.

5 tykkäystä

Jep. Sen takia itse syön kotonakin kertakäyttövälineillä. Luontoäiti kiittää.

18 tykkäystä

Miten tää systeemi toimii take away?

1 tykkäys

Tosi hyvin. Sanotaan ”tuo takasin sitte käytön jälkeen, kiitos”. Ranskalaiset on kuuliaisia, eikö? :slight_smile:

2 tykkäystä

Ajaton viisaus, joka on auttanut erityisesti karhumarkkinassa luoviessa. Larry Williamsin ohjeen sisäistäminen ja noudattaminen toiminee strategiasta riippumatta. Mukavaa alkavaa pörssiviikkoa kaikille!

18 tykkäystä

Luin ihan oikein tekstisi. Ja mielestäni idea on todella typerä. Mitä tarkoittaa “kirjasto”? Onko se kunnalliset kirjastot, oman kunnan kirjasto, yliopiston kirjasto vai ehkä lähikirjasto? Onko se e-lainaukseen satsaamista vai kivijalkakirjaston vessojen remontointia? Mitä rastitan jos haluan että Helsingissä on N isoa kirjastoa mutta ei enempää kuin Y, että e-kirjoja hankitaan lisää, ja haluan että yliopistojen kirjastojen määrärahoja lisätään? En halua maksaa Utsjoen uuden kirjaston infraa mutta haluan maksaa Utsjoen sähköverkkoinfraa? Saako laittaa lisätietokenttään tarkennuksen?

Ei tuossa ole mitään järkeä. Kuten kirjoitin, jokainen noista listaamistasi asioista pitää sisällään asioita, joita halutaan ja ei haluta. Samoin ne vapaaehtoiset kohteet, joista mainistsit “kirjaston” ja “etelän joogamatkat” pitävät sisällään asioita joita kannatetaan ja ei kannateta, eikä tätä voi millään kommunikoida yhdellä rastilla. Kannatan esim. joogamatkaa Helsinkiin (= etelään esim. Tampereelta), en ehkä Barcelonaan, ellei se ole osa valtionvierailua ja jonka tarjoaa isäntämaa. Sitten kannatan. Miten tämä pitää rastittaa? Pitääkö rasteja laittaa pitkin vuotta kun hankkeita tulee eteen, vai pitää päättää vuosi tai 4 vuotta kerrallaan? Milloin saa muuttaa painotuksia?

Sanoinko jo, että tuo on typerä idea.

14 tykkäystä

Käytin juuri neljä tuntia putkeen jutellen chätti botin kanssa joka tietää lähes kaikesta kaiken, osaa luoda tarinoita, runoja ja lauluja. Osaa tiivistää monimutkaisiakin asioita yksikertaisiksi suupaloiksi.
Mutta käytin kuitenkin lähes kaiken ajan opettaakseni sitä pelaamaan ristinollaa.
Saatiin sovittua miten syötän siirtoni, miten lauta visualisoidaan ja miten säännöt toimivat. Teoriassa osaa kaikki säännöt jos kysyin niitä sanallisesti mutta sitten käytännössä ei tunnista rivejä sitten millään. Kun korjasin hänen virheitään niin alkuun otti opiksi mutta lopulta lopetti kokonaan pelaamisen.
Huijasin tekoälyä kuitenkin jatkamaan peliä kysymällä siirtovinkkejä teoreettiseen peliin. Lopulta kuitenkin oli pakko lopettaa kun en enää ymmärrä miten tästä voi jatkaa.

31 tykkäystä

Nordnet ja osakekauppa 11/2022:

Marraskuun kolme netto-ostetuinta kotimaista pörssiosaketta olivat samat sekä arvo-osuustileillä että osakesäästötileillä. Venäjä-riskistään kuluvan vuoden aikana kärsinyt Nokian Renkaat kertoi heti kuukauden alussa investoivansa uuteen tehtaaseen Romaniaan. Tämä uutinen näyttää kauppatilastojen valossa saaneen positiivisen vastaanoton yksityissijoittajien keskuudessa. Valmetia ja Qt:ta ostettiin lisää molempien yhtiöiden kohdalla marraskuussa nousseisiin kurssitasoihin, mikä viittaa uskoon kestävämmästä kurssikäänteestä.

4 tykkäystä

No ei, et lukenut, sillä väitit että ihmisten ei pitäisi päättää luettelemistani asioista. Se kun oli nimenomaan mitä minäkin sanoin.

Et äänestä näistä asioista. Kuten sanoin, et lukenut viestiä oikein.

Ja vielä kerran. Listaamani asiat eivät ole ihmisten päätettävissä, vaan kulloisenkin hallituksen.

Tietysti voi. Ihmiset voivat päättää aivan itse haluavatko kustantaa muiden harrastuksia vai eivät. Niin se rahoitus määräytyisi sen suuruiseksi mitä ihmiset ovat valmiita maksamaan.

Jos joku muu maksaa menon, niin silloin se ei ole meno valtiolle. Tietysti koskee vain matkaa Barceloonaan joka kustannettaisiin verorahoista.

1 tykkäys

Hyvä nosto.

Kyse ei ole blockchainin kaltaisesta ratkaisusta ongelmaan, jota ei ole. Kyse on jopa mullistavista ratkaisuista arkipäiväisiin ongelmiin. ChatGPT avattiin suurelle yleisölle vasta viime kuussa, joten tätä pääsee ihmettelemään nyt ensimmäisten joukossa.

Ok, sijoitusneuvoja keskustelukumppanilta ei saa, mutta tämä ei selvästikään ole mikään chatbotti. Ensikokemukset omalla kohdalla hämmensivät. Kannattaa tutustua.

2 tykkäystä

Käyttö vinkki. Jos kysyt jotain vaikeata mihin neuroverkko ei halua vastata niin painaa rohkeasti try again. Aluksi vastusteli shakin peluuta mutta jo toisella yrittämällä aloitti pelin mutta ei oikein tiedä sääntöjä.

The pawn is represented by the letter ‘P’ and the king is represented by the letter ‘K’. The other pieces are not on the board yet. Your turn now.

4 tykkäystä

Ja minä kerroin, miks tuo on typerä idea. Osin siksi, että ne äänestettävät asiat ja äänestämättömät asiat menevät pahasti päällekkäin. Osin siksi, että tuollainen pariin ylätason käsitteeseen liittyvä kyllä/ei-vastaus ei millään tavalla pysty kuvaamaan äänestäjän toiveita. Annoin tästä jo esimerkkejä. Laitan varmuudeksi uudestaan:

Mitä tarkoittaa “kirjasto”? Onko se kunnalliset kirjastot, oman kunnan kirjasto, yliopiston kirjasto vai ehkä lähikirjasto? Onko se e-lainaukseen satsaamista vai kivijalkakirjaston vessojen remontointia? Mitä rastitan jos haluan että Helsingissä on N isoa kirjastoa mutta ei enempää kuin Y, että e-kirjoja hankitaan lisää, ja haluan että yliopistojen kirjastojen määrärahoja lisätään? En halua maksaa Utsjoen uuden kirjaston infraa mutta haluan maksaa Utsjoen sähköverkkoinfraa? Saako laittaa lisätietokenttään tarkennuksen?

Tätä on mahdoton kommunikoida yhdellä rastilla kohtaan “kirjasto”.

Eivät voi tuollaisella kaiken yhdistävällä kategorisoinnilla. Olen pahoillani, mutta tuo on typerä idea. :woman_shrugging: Hienoa, että yksikään puolue ei tuollaista aja nyt. Eikä tule varmasti ajamaan tulevaisuudessakaan. Saat osallistua joogamatkojen rahoittamiseen - halusit tai et :smile:

3 tykkäystä

Siis se että hallitus päättää näistä asioista on typerä idea? Näinhän se menee nytkin. Mikä siis olisi sinun mielestäsi se ratkaisu?

Sanoinko missään kohtaa että pitäisi olla kohta “kirjasto”?

Sano miksei voisi? Se että sinun mielestäsi se on typerä asia ei ole vielä argumentti. Ja on kyseisiä ideoita itseasiassa esitetty ihan poliitikkojenkin toimesta.

Ei tietenkään. Vaan on typerä idea alistaa kohteita suoralle kansanäänestykselle mainitsemistani syistä. (On varmasti muitakin.)

Et tietenkään. Et antanut mitään toteuttamiskelpoista ehdotusta siitä, millainen se kaavake olisi.

Kerroin jo syyt moneen kertaan. Löytyy edellisistä viesteistä. Turha niitä on toistaa.