Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Joo muuan sulttaani tarvitsi etukäteismaksun jotta voi siirtää miljoonat…

Anyone?

4 tykkäystä

Nyt on rookie-tason kysymys mutta mikä homma? Osingot näkyy tilin käteisvaroissa mutta niitä ei voi nostaa eikä niillä voi ostaa. Mandatumin AOT kyseessä.

Osinko on siis irronnut osakkeesta, mutta sitä ei ole vielä maksettu tilille. Mandatum vaan haluaa ilmoittaa tämän irronneen osingon käteiseksi, jotta salkun arvo ei laskisi osingon irtoamisen takia.

11 tykkäystä

@Petri_Gostowski kirjoitti linkkaamassasi kommentissa näin:

Hybridilaina luetaan kirjanpidossa omaksi pääomaksi, minkä ansiosta se pienentää Sanoman vuoden 2022 lopussa 3,2x tasolle asettunutta nettovelka/käyttökate suhdetta tasolle 2,6x vuoden 2022 luvuin laskettuna

Eli luultavasti sanomilla normaalien lainojen ehdot huononee/pitää uudelleen neuvotella jos velkaisuus menee esim. yli 3x tasolle, ottamalla kallista hybridirahaa pankkitilille makaamaan tästä päästään kuin koira veräjästä.

Petri tai joku muu voisi joskus kirjoittaa esseen näistä hybrideistä, ja siitä miten niihin sijjoittajan pitäisi suhtautua, esim. eri kertoimien kannalta (omavaraisuus, velkaantuneisuus), huomioidaanko EVtä laskettaessa jne…

8 tykkäystä

Älä ala mulle dallaa tai stikkaan sua bördeen

10 tykkäystä

Oletat kuitenkin, että eri henkilöt kyseessä?

22 tykkäystä

Alkaa taas Fear and Greed Index kääntymään pelon puolelle, äkkiä se tunnelma muuttuu.

16 tykkäystä

Kirjani Viisas sijoittaja - tunne itsesi ja osakemarkkinat on nyt viikon verran ollut saatavilla kirjakaupoissa ja äänikirjapalveluissa ja pelottavin osa alkanut, eli ihmiset ovat alkaneet antaa palautetta ja olen alkanut saada alustavia myyntilukuja tietooni kustantajalta! Positiivista on, että kirjasta tilattiin juuri eilen jo toinen painos ensimmäisen 1 500 kappaleen painoksen päälle.

Samalla kirja on heilunut julkaisustaan lähtien Bookbeatin tietokirjallisuuden top5:ssä lähinnä TrueCrime-teoksiaan kavereina, joka on ollut aika surrealistista nähdä ja yllätti kustantajanikin suuresti, kun kyse kuitenkin puhtaasta sijoitustietokirjasta.

Kommentteja ja arvioita on kirjasta kuitenkin alkanut tulemaan ja palaute on kyllä lämmittänyt mieltä neljän vuoden kirjoitusprosessin jälkeen. Muutama ote lempipalautteesta, mitä olen kerännyt somesta ja erilaisista kirjapalveluista kirjaan liittyen tähän mennessä.

“Erinomainen kirja ja heti esikoisella sijoitus kirjallisuuden kärkikastiin! Suosittelen, myös indeksisijoittajille.”

“Aloin kuunnella Bookbeatista viikonloppuna ja aika nopeasti kävi selväksi, että kovakantinen pitää ostaa. Tänään hain Postista. Hienoa kerrontaa ja ajatuksenjuoksua!”

“Nexstory kautta ollut kuuntelussa, täytyy sanoa että olen puolen vuoden aikana kuunnellut useampaa vaastaavaa äänikirjaa aiheesta, tämän kirjan kohalla tuntunut maanläheisimmältä tämmöiselle perus piipputyöläiselle joka koittaa työn ohella sijoittaa ja samalla myös kehittyä.”

“En löytänyt kirjasta yhtään kirjoitus- tai painovirhettä, mikä on äärimmäisen harvinaista.”.

“Loistava kirjoitus. Kirja melkein luettu, varmasti yksi parhaimmista lukemistani sijoituskirjoista. Erittäin monipuolinen, sopii niin aloittelijalle kuin kokeneelle sijoittajalle.”

Pyrin tekemään kirjasta sellaisen, että toimii äänikirja muodossa, mutta ennen kaikkea kirjahyllyssä ja siihen voi palata aina vuodesta toiseen, oli oma sijoituskokemus kuinka lyhyt tai pitkä tahansa. Mitä myös katselin, niin Bookbeatissä kuin Storytelissä kirjan arvosana taisi olla tällä hetkellä 4,3 / 5 tähteä.

Nyt kehtaankin jopa siis suositella omaa kirjaani, kun ensimmäiset palautteet kirjasta ovat olleet valtaosin erittäin positiivisia ja kysyntää on riittänyt.

Jos kirja siis kiinnostaa ja siihen ei ole vielä tullut tartuttua, on se edullisin tilata kustantajani Tammen verkkopalvelusta vain 21 euron hintaan kirja.fistä alekoodilla VIISASSIJOITTAJA30 tai Adlibriksestä muutaman euron kalliimmalla.

Löytyy myös kaikista äänikirjapalveluista sekä kirjastoista (tosin Helmetissä varauksia taisi olla jo lähes 200, PK-seudun ulkopuolella kuulemma pienemmät jonot kirjaan kirjastossa).

Ja jos kirjaan tulee tartuttua, otan äärimmäisen mieluusti vastaan palautetta - oli se millaista tahansa - koska lukijoita, ei itseä varten, vartenhan kirja on kirjoitettu.

60 tykkäystä

Marin oli niin vakuuttunut nojatuolikenraalin taidoistani, että päätti ottaa minut mukaan Ukrainan-reissulle tapaamaan Zelenskyä ja kertomaan miten sota voitetaan.
Hauskaa oli!

31 tykkäystä

Mietinkin miksi Sunrun oli -10% niin SVB juuri antanut puolen miljardin* lainan. :face_vomiting:

4 tykkäystä

Laitetaanpas korvan taakse…

  • Samalla teos osoittaa, että sijoittajan tärkein kyky ei ole äly, vaan tunneäly. Viisas sijoittaja tunnistaa omat virheensä ja puutteensa ja pystyy oppimaan niistä. Samalla hän kontrolloi vain niitä asioita, joita pystyy…

:smirk:


Ns. “tekoälythän” on juurikin pohjimmiltaan rakennettu niin, jotta ne oppivat virheistään…

https://viisasraha.fi/Näkökulma/Tekoäly-ja-ekonofysiikka-auttavat-indeksisijoittajaa

  • Tästä syystä tekoäly ja ekonofysiikka tulevat muuttamaan sitä, kuinka indeksejä ja sijoitusportfolioita tullaan rakentamaan tulevaisuudessa. Edes passiivinen salkunhoito ei tule olemaan turvassa tekoälyn kehitykseltä…
2 tykkäystä

Tämä selittäisi monta asiaa. Eka kirjoittaa usein myöhään illallla tai yöllä, mikä kielii siitä, että hän on erittäin kiireinen päiväsaikaan. Kun häneltä joskus tiedusteltiin, onko häntä pyydetty Alokkaan haastatteluun, hän antoi ymmärtää varjelevansa yksityisyyttään tarkkaan; kysymykset päivärutiineista, harrastuksista ja elämänfilosofiasta olisivat saattaneet paljastaa liikaa.

Eka on myös painottanut pyrkivänsä holistiseen ajatteluun, ja häntä korpeaa hyvin pitkälle erikoistuneet korkean koulutustason ihmiset. Juuri tällaista kokonaisvaltaista näkemystä pääministerillä tulee olla, mitä taas hänen kanssaan keskustelevat asiantuntijat eivät välttämättä pääministerin ärtymykseksi ymmärrä. ”Holistisuus” voisi myös olla itseironinen silmänisku medialle liittyen ajoittain vilkkaaseen uutisointiin seuraelämästä Helsingin yössä.

Eka ei myöskään käytä koskaan ruotsia foorumilla. Näkemykset Ukrainasta ovat monesti jopa radikaalin optimistisia. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Ja viimeisenä: kun Marin oli tänään uutiskuvissa Zelenskiyn kanssa, olin näkevinäni hänen älykelloonsa kilahtaneen meemin, jossa parta-Verneri sanoo arvostavansa Hyzonissa sitä ettei se maksa koskaan osinkoa. Ratkaiseva huolimattomuusvirhe.

62 tykkäystä

Millainen tarjoilu lennolla oli :wink:

5 tykkäystä

Tästä varmaan saat ilmaisen vinkin toisen osan genren valintaan jotta pääset sitten ykköseksi asti listalle.
Viisas Sijoittaja II - Ponzit ja kusetusmarkkinat.

6 tykkäystä

Uusimman valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti ministerin järjestämiin virkamatkoihin sisältyy luontaisetuina yksi lonkero matkustavaa henkilöä kohti. Tilaisuuden juhlavuuden vuoksi oli sallittua nauttia valtion kilpailutuksen voittaneen Rainbow Greippi Gin lonkeron sijaan aitoa brändituotetta:

41 tykkäystä

Oliko ohjeistuksessa huomioitu jättää jääkuutiot ja lasit pois, ympäristösyistä?

1 tykkäys

Valtionvarainministeriön ennakoivien leikkauksien vuoksi laseja ei valitettavasti saatu ympättyä mukaan lonkerokilpailutukseen, joten ministerit juovat lonkeronsa ilman laseja ainakin vuoteen 2027 saakka. Jääkuutioitakaan ei onneksi tarvittu, sillä juomat jäähtyivät Ohisalon jäätävästä katseesta, kun kerroin hänelle että Wille Rydmanista voi tulla Suomen perhe- ja peruspalveluministeri sen jälkeen kun oikeistokoalitio voittaa vaalit, koska persuilta puuttuvat pätevät ministeriehdokkaat.

Uskon että näillä puheilla @Sijoittaja-alokas on kohta suuromistaja tässä Suomen seksikkäimmässä officetech-yhtiössä :star_struck:

22 tykkäystä

Vaikka en ihan usko klemmareihin ja mappeihin, mutta @SijoitusSeppo varmasti ihastuu, kun olen pikkuhiljaa rakastumassa tähän pölyiseen messuilla kuulakärkikyniä myyvään yhtiöön. :smiling_face_with_three_hearts:

Verneri ei tästä varmaan tykkää, koska P/E-luku on alle kympin ja maksaa osinkoakin ihan kivasti. Verneri on sellainen bördeblummabumtsibumi.

7 tykkäystä

Onneksi ja sattumalta viime vuoden talousnobelit jaettiin pankkipakoja ja pankkikriisejä tutkineille hepuille. Tässä on siis kaikilla sijoittajilla ollut muutama kuukausi aikaa tutustua noihin pölyttymään jääneisiin tutkimuksiin, joten eiköhän tästä selvitä vain pienellä säikähdyksellä. Näinhän se menee tehokkailla markkinoilla - nobelin arvoinen teoria sekin aikanaan.

4 tykkäystä

Ens viikolla Cpi luvut taas tutusti laskussa, koron nosto pelot laskussa ja pankkisektorilta viesti, että ei tässä mitään hätää ole. Tänään on hyvä vetäistä ostohousut jalkaan.

19 tykkäystä