Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Kenraalimajuri (evp.), ex-tiedustelupäällikkö, Harri Ohra-aho ei anna järin positiivista kuvaa itänaapurimme tulevaisuudesta. Sama meno jatkuu oli ohjaimissa kuka hyvänsä.

25 tykkäystä

Siskinin kirjassa selitetään venäjän yhteiskuntajärjestys alkaen siitä kun Tsingis-kaani valtasi venäjän 1200-luvulla. Se on aina perustunut vallan vertikaaliin, jossa kaanista alaspäin mentäessä alempi aina pelkää ylempää. Ylempi voi aina viedä alemmalta kaiken. Vertikaalin alaosassa oleva perusvenäläinen on ollut valtaapitävien omaisuutta ja orja. Ainoana oikeutena on ollut hengissä pysyminen, jos omistaja sen suo. Parhaiten tämä on onnistunut pitämällä katse maassa ja totellen jokaista käskyä.

Demokratiaa venäjällä ei ole ollut koskaan. 1990-luku ei ollut demokratia vaan anarkia, jossa kilpailevat rosvojoukot pitivät valtaa. 1990-luku oli perusvenäläiselle ankeaa aikaa. Tämän vuoksi venäläiset suhtauvat demokratiaan kauhulla. He eivät tiedä mitä se oikeasti on.

Hyvä kaani (=tsaari) on ollut sellainen, joka on pystynyt pitämään järjestyksen. Se on tietysti onnistunut väkivallalla aivan samoin kun nykyäänkin. Huono kaani on ollut heikko ja järjestys on järkkynyt. Sodan hävinnyt kaani on aina ollut huono kaani, tämän vuoksi Putler ei voi hävitä sotaa, sitä vaihtoehtoa hänellä ei ole.

Miten valtiosta, jonka kansalaiset ovat ainakin 800 vuotta tottuneet pelkäämään ja olemaan jonkin omaisuutta voisi tulla meidän tunteman kansalaisyhteiskunnan jäseniä? Se ei ole mahdollista. Lisäksi Putler KGB-kavereineen ovat varastaneet koko valtion. Ei tämä rikollisorganisaatio muutu miksikään vaikka johtaja vaihtuisi.

44 tykkäystä

Hienoa että ainakin Suomessa toimittu :muscle:

67 tykkäystä

Venäjän takapajuisuus ja se ettei siellä ole juuri mitään keksitty tai tehty itse, johtuu siitä että kenelläkään ei ole ollut intressiä investoida, tai muutoin panosta omia resurssejaan mihinkään eikä ahkeroida.
Koska minä päivänä tahansa ylempi on voinut vain omalla päätöksellään ottaa alamaisen työn tulokset kokonaan itselleen ja jättää alamainen ilman mitään.

14 tykkäystä

Tietenkin on näin. Nykyvenäjällä ei ole mitään omaa teknologiaa.

Putinhan on antanut erilaisia määräyksiä mm. liittyen omaan teknologiaan. Niiden määräysten arvo on sama kuin, että minä antaisin määräyksen enkeli Gabrielille astua taivaasta maan päälle.

9 tykkäystä

Sanna Marin lukenut @Pohjolan_Eka juttuja foorumilta?

23 tykkäystä

F-18 on tosin vieläkin monimutkaisempi järjestelmä kuin F-16, että ehkä siinä alkaa tulla jo koulutusputken pituus rajaksi. Mutta mikä ettei sitten kun sota on loppu ja Suomella on jo F-35 vakiokäytössä.

8 tykkäystä

Juuri oli haastattelussa, miten jokaiselle Suomen hornetille on yksilöllinen käyttösuunnitelma, tähän kun sitten otetaan päälle F-35:een liittyvät aikatauluriskit ja sen, että emme ole Nato-jäseniä, niin ilmavoimat ei varmasti luovuta hävittäjiä.

20 tykkäystä

Pulaskilta tuli juuri hyvä policy paper länsimaisten hävittäjien toimittamisesta Ukrainalle:

https://pulaski.pl/en/pulaski-policy-paper-deliveries-of-western-aircraft-for-ukraine-potential-challenges-and-options-robert-czulda-2/

Tiivistelmä: Länsimaisten hävittäjien toimittaminen kyllä onnistuu, mutta koulutus on hidasta ja vie paljon aikaa, joten pilottien koulutusohjelma pitäisi aloittaa välittömästi.

11 tykkäystä

Kyllä, tällä kertaa on parempi valmistautua ajoissa…

Kleptoryssä on osoittanut, varsinkin ensimmäistä maailmansotaa inkarnoivissa “ihmisaaltohyökkäyksissään”, jotta se on valmis jatkamaan erikoisoperaatiokostosotaansa vaikka täältä ikuisuuteen, tahi ainakin Herr Putlerin valtakauden loppuun asti:

  • Rintama nytkähtää vähän eteenpäin. Ensin ehkä vain 20 metriä päivässä, mutta lopulta 200 metriä.

…Venäjällä on enemmän sotilaita, Ukrainalla taas parempia sotilaita. Venäjä tapattaa huonoja sotilaitaan tappaakseen Ukrainalta hyviä…

7 tykkäystä

Antti1 ei kyllä tykkää, mutta Zelensky kiistää Ukrainalla olleen mitään osuutta Nord Streamin räjäyttämiseen.

18 tykkäystä

Georgiaa uhkaillaan.

20 tykkäystä

23 tykkäystä

Koko Marinin reissu oli mielestäni huonosti harkittu. Tottakai on helppo vetää yhteys vaaleihin, Marinin näkyvyyteen mediassa, kansainväliseen tunnettuvuuteen, televisiossa pyöriviin Marin-mainoksiin ja Suomen maineeseen maailmalla, mutta… Marinin mopo lähti keulimaan.

Ajatus luovuttaa elinkaarensa lopussa olevia hävittäjiä on monella tapaa ongelmallinen. Tällainen avaus ilman keskustelua puolustusministerin tai presidentin kanssa… holtiton.


Arvostelu Ukrainan asevoimien johtamista kohtaan jatkuu.

Moni asia on ihmetyttänyt sodan aikana. Jotkut omituisuudet on ollut helppo pistää neuvostosotilasperinteen ja korruption piikkiin, vaikka Ukrainalla olikin hyvin aikaa päivittää asevoimansa modernimpaan suuntaan 90-luvulta lähtien. Uutiset sekä Ukrainasta että Venäjältä ovat kertoneet viikon koulutuksella rintamalle joutuneista miehistä. Elämällä ei juurikaan ole arvoa taistelit sitten kummalla tahansa puolen rintamalinjaa.

Glen Grant on kirjoittanut helmikuussa raportin asiasta.

20 tykkäystä

Yllättävän vähän mutakausi on hillinnyt Venäjän tappioita.

21 tykkäystä
25 tykkäystä

Ei kai toimittajaa voi mistään syyttää, mutta poliitikon pitäisi osata tällaiset kysymykset tällaisessa tilanteessa välttää.

Tässä on lopputulos lukuisissa medioissa →

Edit. Ja tässä sitten harkitsemattoman ja vailla laajempaa keskustelua annetun lausunnon lopputuloksen lopputulos. →

28 tykkäystä

Itsekin olen sitä mieltä, että tämä olisi voitu keskustella ja koordinoida jo etukäteen. Saattoi pitää selvänä, että kysymys tulee ja sodan pitkittyessä Suomen Hornetit nousevat painavammin esille. Pidän aika selvänä, ettei tämä jää tähän, vaan sodan pitkittyessä Hornetteihin palataan Suomen ollessa NATOssa.

Jo 9.3. Suomen F-35 hankintaa johtanut mies toteaa:

Ylitalo on seurannut keskustelua siitä, voitaisiinko Horneteja lahjoittaa Ukrainaan.

”Hornetien pääomat on suhteellisen hyvin kulutettu loppuun. Niissä ei ole hirveästi varaa niiden rakenteellisen eliniän osalta. Niiden suorituskykykään ei ole enää 2030-luvulla kovin kilpailukykyinen.”

Keskusteluja siis on ollut, vaikkakaan ei ilmeisesti Marinin, Niinistön ja Kaikkosen kesken.

12 tykkäystä

Venäjä on lisännyt painetta Bahmutissa entisestään. Tilannetta kuvaillaan monissa viesteissä erittäin huolestuttavaksi tai huonoksi.

Ei tähän oikein voi lisätä mitään. Toivottavasti eivät jää sumppuun tuhottaviksi.

15 tykkäystä

Piraatti-NATO:n rivit jatkaa rakoilua

26 tykkäystä