Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tämä selittäisi monta asiaa. Eka kirjoittaa usein myöhään illallla tai yöllä, mikä kielii siitä, että hän on erittäin kiireinen päiväsaikaan. Kun häneltä joskus tiedusteltiin, onko häntä pyydetty Alokkaan haastatteluun, hän antoi ymmärtää varjelevansa yksityisyyttään tarkkaan; kysymykset päivärutiineista, harrastuksista ja elämänfilosofiasta olisivat saattaneet paljastaa liikaa.

Eka on myös painottanut pyrkivänsä holistiseen ajatteluun, ja häntä korpeaa hyvin pitkälle erikoistuneet korkean koulutustason ihmiset. Juuri tällaista kokonaisvaltaista näkemystä pääministerillä tulee olla, mitä taas hänen kanssaan keskustelevat asiantuntijat eivät välttämättä pääministerin ärtymykseksi ymmärrä. ”Holistisuus” voisi myös olla itseironinen silmänisku medialle liittyen ajoittain vilkkaaseen uutisointiin seuraelämästä Helsingin yössä.

Eka ei myöskään käytä koskaan ruotsia foorumilla. Näkemykset Ukrainasta ovat monesti jopa radikaalin optimistisia. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Ja viimeisenä: kun Marin oli tänään uutiskuvissa Zelenskiyn kanssa, olin näkevinäni hänen älykelloonsa kilahtaneen meemin, jossa parta-Verneri sanoo arvostavansa Hyzonissa sitä ettei se maksa koskaan osinkoa. Ratkaiseva huolimattomuusvirhe.

62 tykkäystä

Millainen tarjoilu lennolla oli :wink:

5 tykkäystä

Tästä varmaan saat ilmaisen vinkin toisen osan genren valintaan jotta pääset sitten ykköseksi asti listalle.
Viisas Sijoittaja II - Ponzit ja kusetusmarkkinat.

6 tykkäystä

Uusimman valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti ministerin järjestämiin virkamatkoihin sisältyy luontaisetuina yksi lonkero matkustavaa henkilöä kohti. Tilaisuuden juhlavuuden vuoksi oli sallittua nauttia valtion kilpailutuksen voittaneen Rainbow Greippi Gin lonkeron sijaan aitoa brändituotetta:

41 tykkäystä

Oliko ohjeistuksessa huomioitu jättää jääkuutiot ja lasit pois, ympäristösyistä?

1 tykkäys

Valtionvarainministeriön ennakoivien leikkauksien vuoksi laseja ei valitettavasti saatu ympättyä mukaan lonkerokilpailutukseen, joten ministerit juovat lonkeronsa ilman laseja ainakin vuoteen 2027 saakka. Jääkuutioitakaan ei onneksi tarvittu, sillä juomat jäähtyivät Ohisalon jäätävästä katseesta, kun kerroin hänelle että Wille Rydmanista voi tulla Suomen perhe- ja peruspalveluministeri sen jälkeen kun oikeistokoalitio voittaa vaalit, koska persuilta puuttuvat pätevät ministeriehdokkaat.

Uskon että näillä puheilla @Sijoittaja-alokas on kohta suuromistaja tässä Suomen seksikkäimmässä officetech-yhtiössä :star_struck:

22 tykkäystä

Vaikka en ihan usko klemmareihin ja mappeihin, mutta @SijoitusSeppo varmasti ihastuu, kun olen pikkuhiljaa rakastumassa tähän pölyiseen messuilla kuulakärkikyniä myyvään yhtiöön. :smiling_face_with_three_hearts:

Verneri ei tästä varmaan tykkää, koska P/E-luku on alle kympin ja maksaa osinkoakin ihan kivasti. Verneri on sellainen bördeblummabumtsibumi.

7 tykkäystä

Onneksi ja sattumalta viime vuoden talousnobelit jaettiin pankkipakoja ja pankkikriisejä tutkineille hepuille. Tässä on siis kaikilla sijoittajilla ollut muutama kuukausi aikaa tutustua noihin pölyttymään jääneisiin tutkimuksiin, joten eiköhän tästä selvitä vain pienellä säikähdyksellä. Näinhän se menee tehokkailla markkinoilla - nobelin arvoinen teoria sekin aikanaan.

4 tykkäystä

Ens viikolla Cpi luvut taas tutusti laskussa, koron nosto pelot laskussa ja pankkisektorilta viesti, että ei tässä mitään hätää ole. Tänään on hyvä vetäistä ostohousut jalkaan.

19 tykkäystä

Se oli sitten siinä

36 tykkäystä

Hyzon, Hyzon on numero yksi :musical_note: :notes: :notes:

10 tykkäystä

Tosiaan pelottavan nopeasti Amerikan 15. suurin pankki kaatui. Jos tilanne on se, että pankkeja kaatuu kahdessa päivässä, niin voi pivot olla todella lähellä. Tuskin Fed haluaa kokeilla kepillä jäätää, koska jos konkurssit on näin nopeita, niin eipä Fed hirveästi ehdi reagoida tarvittaessa. Tosin saahan sen inflaation taittumaan myös aiheuttamalla finanssikriisi 2.0:n. Olisi ehkä hieman kyseenalainen työkalu

34 tykkäystä

Subprime kriisi osoitti “maailmalla” myös sen, jotta pankit pystyvät kuitenkin ns. “uskomattomasti” kaatumaan, ehjän edessä…

Suomessahan tuo assosioitiin jo aikoja sitten 1990-luvulla…

2 tykkäystä

Ei kai pankki voi juuri sen hitaammin kaatua. Heti kun sen stabiilius on uskottavasti kyseenalaistettu, käynnistyy kiihtyvä prosessi (kaikki haluavat suojautua kaatuvalta pankilta) joka kaataa pankin. Tämä on arkkiesimerkki itsensä toteuttavasta ennusteesta.

13 tykkäystä

Tämä on täysin totta, mutta ainakin minä olen elänyt siinä käsityksessä, että kaatuva pankki rimpuilisi ainakin viikon tai kaksi. Jos en nyt ihan ole väärässä, niin ensimmäiset merkit kaatumisesta saatiin keskiviikkona tai torstaina. Ongelma on siinä, että keskuspankit tai kukaan ei ehdi reagoida, jos pankki menee näin nopeasti nurin.

1 tykkäys

…Ehkäpä historia on opettanut, jotta pankkien vastaansanomattomien kaatumisten kanssa ei kannata liikaa(=turhaan) viivytellä…

1 tykkäys

Kyllä ne taitaa pystyä. Sitä ei vain tehdä, jos pankki ei ole bisneskelpoinen. :smiley: Käsittääkseni jos elinkelpoinen pankki joutuu talletuspaon uhriksi niin sitä kyllä jelpataan.

Ajan kanssa ollaan fiksumpia, kun nyt FDIC mutustelee viikonlopun yli miten pankin assettien kanssa käy ja maanantaina tallettajat pääsevät nostamaan rahojaan.

19 tykkäystä

Mulla aika lailla sama kuin Maurilla. Ei ehkä kuitenkaan aivan kahta työpäivää. Ehkä yksi. Siihen kuuluu myös se, että muokkasin viestiä lähettämisen jälkeen tämän discoursen mukaan 23 kertaa, mutta se on kyllä raskaasti alakanttiin.

3 tykkäystä

Itse ymmärsin, että tuo oli vähän kuin Fedin tavoitekin. Mahdollisimman nopeasti pankit nurin, ihmiset työttömiksi ja pörssikurssit -60 %, jotta inflaatio saadaan selätettyä ja päästään taas viettämään 10 vuotta holtitonta rahankäyttöä :wink:

29 tykkäystä

Olipahan verrattoman suuri ilo ja kunnia löytää oma nimimerkkinsä hienon ja arvostamani foorumin jäsenen haastatelun yhteydestä oikein erityismainintana. Kiitos, @_TeemuHinkula! :pray:

Työni jatkuu.

29 tykkäystä