Inderesin kahvihuone (Osa 6)

53 tykkäystä

Näin se on. Ongelma taitaa vaan olla meillä Suomessa/Pohjoismaissa, koska asuntolainat on sidottu euriboreihin, joten ei EKP:tä hirveästi kiinnosta. Valtiolla on mahdollisuus palauttaa korkovähennysoikeus halutessaan, joka olisi oiva lääke kansallisesti.

6 tykkäystä

Mulla on Garminin älykello joka seurailee unenlaatuakin. En tiedä miten tarkka tuommoinen kello on, mutta pisteet vaihtelee vaikkei leposykkeessä ei juuri eroja ole. Varmaan pisteet muuttuu myös REM-unen määrän ja nukuttujen tuntien mukaan tms. Nuo alimmat piikit huomaa kyllä, mutta eivät kahvista/alkoholista ole johtuneet, vaan keskeytyneistä unista.


Mauri!

Ei saa provosoida mua. :smiley:

Mietin samaa, että miten monilla nuorilla on tällaiseen varaa; no joka käy töissä lukion ohella ja joku saa vanhemmilta rahaa, mutta joka tapauksessa iso menoerä, jos joka päivä tuollaisia juo. Tuostahan tulee monille iso säästö, jos lakkaa juomasta energiajuomia ja muutaman kuukauden säästämällä saa jotain isoa kivaa, vaikka jonkun telkkarin tai fantsuja osakkeita. :wink:

Yleisesti ottaen jos sieltä täältä säästää turhista ja ei juuri iloa tuovista asioista, niin tällaisista pienistä useista yksittäisistä säästöistä tulee usein muhkeat säästöt.

16 tykkäystä

Mieluummin vähemmän fantsuja osakkeita, nillä voi tulla jopa tuottoa :wink:

7 tykkäystä

Oli pakko mainita se telkkari, kun vaikutan olevan vähän iloton takakireä kitupiikkiboomeri. :upside_down_face:

Lyly_ja_Immokin suosittelisivat laittamaan rahat bördeen. :wink:

Karibu ja muutamat ovat huomanneet, että osaan törsätäkkin rahaa esim. vetyrekkoihin. :smiley:

Omatukiostosvetyrekka venaa tuolla pihalla vetyasemia.

5 tykkäystä

Saisipa Fantsun osakkeita

10 tykkäystä

Jälleen kerran sen verran n00bie kysymys etten kehtaa laittaa yhtiöketjuun:

Fiskarsilla ei tietääkseni ole ollut mitään osakeanteja viime aikoina, mikä homma tämä osakkeiden ‘merkitseminen’ on?

Fiskars Corporation: Fiskars Oyj Abp - Ilmoitus johdon liiketoimista - Ahlström | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Kannustinjärjestelmä? Erikoinen tapa kylläkin ilmoittaa jos noin on, kun osakepalkkiot “maksetaan” yhtiön hallussa olevilla osakkeilla.

1 tykkäys

@Verneri_Pulkkinen

Flexion Mobile Plc (FLEXM) osake | Nordnet

Ihan vain ohimennen oma ajatus.

Flexion Mobile olisi mielenkiintoinen peli-/teknologia-alan yhtiö saada Inderesin seurantaan. Hieman kummajaisyhtiö, ei ole vastaavanlaisia osunut silmään, mutta mielenkiintoinen yhtiö ja edelliset osavuosikatsaukset olleet aika huikeita, seuraava tulossa 22.3. ja jännityksellä odotan, tuleeko salkkuun taas uusi “siinä meni viimeinenkin toivo”-osake, vai jatkuuko hyvä suorittaminen olosuhteista riippumatta. Tosin jo RedEyen seurannassa, eikä hirveän iso yhtiö johonkin M8G verrattuna, niin voi olla etteivät halua maksaa enemmästä :joy:

1 tykkäys

Monivalinnan vaihtoehtoja on rajallinen määrä, joten testit pääsee läpi kun käy järjestelmällisesti läpi kaikki kombinaatio-vaihtoehdot, esim. taulukkolaskennan avulla. Asiaa helpottaa jos on 100% varma vastauksesta joissakin kohdin.

1 tykkäys

On tuo Lauri Markkanen kyllä uskomaton. :fire: Ei maksumuuria.

Tilastopalvelu Optan mukaan suoritus oli historiallinen koko NBA:n mittapuulla pallon­menetysten tilastoimisen alkamisen jälkeen (kaudella 1977–1978): Markkanen teki eniten pisteitä menettämättä palloa kertaakaan, rikkomatta lainkaan ja epä­onnistumatta vapaaheittoviivalta.

25 tykkäystä

Sanomalla kovenantit ovat korkeammalla kuin tuo 3x eli ei tuo vielä ehtoihin vaikuta. Mutta samalla pitää muistaa, että neuvottelutilanne on todennäköisesti erilainen tulevia erääntyviä velkoja uudelleen rahoittaessa, jos velkataso on esimerkiksi alle 2x vs. jos se olisi noin 3x käyttökate.

Rauli nohevana nosti esiin idean, että hän tekee podin, jossa käydään eri velkarahoitusinstrumentit ja niiden hyödyt ja haitat läpi. Eli tietoisku on työjonossa :smiley:

29 tykkäystä

Huomasin tuon alkoholin vaikutuksen urheilijana jo aika kauan sitten. Pienikin alkoholimäärä vaikutti hieman seuraavan päivän treeneihin. Lopetin silloin alkoholin käytön kotona kokonaan, juon alkoholia (maltillisesti, en päätoimittajatyyliin) vain juhlissa ja illallisilla ja tiedostan sitten, että seuraava päivä kärsii.

Nyt on ollut mielenkiintoista huomata, miten Garminien ja Ouran käyttäjät ovat havainneet mittariensa avulla samat asiat.

10 tykkäystä

Tuli näköjään taas tehtyä virhe pihistellessäni vaihteeksi aivan väärässä paikassa. Oli pari-kolme vuotta sitten akuutti tarve hommata uusi mikro kun hajotettiin vanha. Vitutti sekin turha menoerä niin paljon että päätin investoida mahdollisimman edulliseen mikroon ja näin suojella talouden kassavirtaa. Päädyimme lopulta Gigantin muutaman kympin Logik -mikroaaltouuniin. Eilen huomasin sitten, että se mikro. Se on ruostunut, sieltä sisältä. Oikein maalit kuplii. Se koko yläosa on oikeastaan kuin jotain Mazdan maalipintaa katsoisi.

En tiedä voi olla että syynä myös oma käytös, kun olen aina läväyttänyt luukun kiinni heti ruoan saatuani jolloin kosteus on jäänyt muhiin sisälle. Mutta silti, 3 vuotta, ruostetta! En ole oikeastaan edes ajatellut että noinkin voi käydä.

Nyt vaimo katselee satojen eurojen mikroja ja mää panikoin ja yritän selittää että kyllä sen kanssa voi elää, että mikro tiputtelee vähän rautaoksidia aina ruoan päälle :smiley:. Mutta mietin että vois vaikka lopettaa mikron käytön, se säteilykin on epäterveellistä kuulemma. Turhia vehkeitä.

36 tykkäystä

Vihdoinkin:

Olkiluodon kolmas ydinvoimayksikkö käynnistyy keskiviikkona kertoo TVO - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Huomiseksi on luvattu lauhaa keliä, mutta melko tuuletonta säätä. Ei taida sähkö olla kovin kallista huomenna. Klo 14 sen näkee Nord Poolin sivuilta.

EDIT: koekäyttökäyrästöä on hiukan liudennettu, jotta pumppujen koteloinnit eivät säröydy :grinning: TVO - OL3-tuotanto koekäytön aikana

4 tykkäystä

Paino taivutusmuodolla KÄYNNISTYY!

kuva

Uskon kun näen ja sähköä on tuotettu yhtäjaksoisesti jonkin aikaa.

5 tykkäystä

Vieläkö eilisen jäljiltä pitelet pankkiosakkeita hyppysissä?

1 tykkäys

Näissä pidän itse linjaa että se halvin ei ole koskaan vaihtoehto, koska valmistajat ovat aina säästäneet ne viimeiset sentit valmistuskustannuksissa ns. väärissä paikoissa.

Eli jos vaikka mikroja on viidestä kympistä tonniin niin en ikinä ostaisi alle satasen vehjettä. Kun katsoo mallien hintahaitaria, aika nopeasti selviää se sweet spotti missä suurin osa kilpailusta tapahtuu ja sen alapuolella olevat Pirkka-mallit ovat sitten yleisesti sellaisia jossa on joku ns. juju jolla se hinta on onnistuttu painamaan epätavallisen alas. Pätee oikeastaan kaikkeen ns. perusteknologiaan jossa muutama valmistaja tekee aika lailla samaa kauraa ja mikään ei ole muuttunut teknologisesti vuosikausiin.

MIkrouunien osalta se itse pääkomponentti (magnetroni) tulee nykyään järjestään käytännössä yhdeltä valmistajalta joten hirveästi ekstraakaan ei kannata tosin maksaa :slight_smile:

Jenkkikeskeinen keveä video aiheesta, mutta ymmärtääkseni sama pätee kyllä meilläkin, ja pätee myös moneen muuhun tuotteeseen kuin vain mikrouuneihin.

14 tykkäystä

Olet oikeilla jäljillä! Mikro on turhake. Hanki kotiin aromipesä. Sillä voit kattilassa keitetyn aamupuuron laittaa hautumaan jo edellisenä iltana. Lisäksi, se ei vie sähköä, ei ruostu, ei tiputa rautaoksidia, asbestia tai napalmia ruokaasi ja se kestää isältä pojalle. :+1:

22 tykkäystä