Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Alla on Jan Hurrin pohdintaa koronnostoista. :point_down: :slight_smile:

Juuri nyt rahamarkkinat vaikuttavat veikkaavan, että euroalueen korkohuiput ovat alueen keskuspankin EKP:n torstaina ilmoittaman koronnoston jälkeen hyvin lähellä – tai jo käsillä.

Tältä näyttää, jos korko-odotuksia päätellään rahamarkkinoiden lyhytaikaisimpia liikkeitä ennakoivien niin sanottujen Eonia OIS -yönylikorkojohdannaisten hinnoittelusta.

5 tykkäystä

Olisivatkohan bileet vasta alkamassa myös Euroopassa?

5 tykkäystä

Löytyisivätköhän nämä pankit Saksasta, Espanjasta tai Italiasta? Jokerina joku ranskalainen.

2 tykkäystä

Toinen vaihtoehto on pidättäytyä lukemasta provosoivia uutisotsikoita taloudesta, tai sulkee silmät somessa esitetyistä kauhuskenaarioista. Kirsikkana kakun päällä on yhden analyysitalon foorumi. Elekee helvetissä kajotko siihen, jos haluaa välttyä elämää suuremmalta rommilta.

4 tykkäystä

:sweat_smile:

16 tykkäystä

Näin sijoitusskenen maalaisjunttina, tuo että osakkeenomistajille jää jotain, kun kyseessä kuitenkin “sulautuminen” toiseen pankkiin (eli saavat sen osakkeita, jos oikein ymmärsin?) on järkevän kuuloista. Se, että velkasijoittajille ei jää mitään on voi voi :upside_down_face:. Miksi velkasijoittamisen pitäisi olla vähäriskisempää kuin osakkeet, jos kohteena oleva yhtiä joutuu ongelmiin. Ihan ihmisten itse kehittelemä systeemi, joten hyvin voi kehittää sitä myös toiseen suuntaan :smiley:

Tietäisikö joku kertoa miten sijoitusvarallisuuden käy sellaisessa pankissa, joka kaatuu? Jos esim Nordnet ilmoittaisi huomenna kaatuvansa, niin miten Matin 500k salkulle käy?

(En oleta, että näin on käymässä)

Osakkeet on säilössä alisäilyttäjillä, joten niitä ei menetä ja raha vakuutettu Ruotsin talletussuojan mukaisesti 100k saakka.

7 tykkäystä

Osakkeethan eli salkkusi sisältö on omissa nimissäsi. Siksi välittäjän/pankin kaatumisella ei ole merkitystä. Käteisvarat ovat turvassa 100000 euroon saakka.

3 tykkäystä

Omistat edelleen osakkeet, joten välittäjän kaatumisella ei ole merkitystä.

Kuitenkin… jos tällainen tilanne tulisi ja sen taustalla olisi esim. markkinahäiriö voisit hävitä merkittäviä summia sijoituksestasi, sillä osakkeesi olisivat jumissa kaatuneella välittäjällä.

Kuluisi luultavasti huomattava aika ennen kuin saisit siirrettyä ne toiselle välittäjälle ja pystyisit jälleen myymään osakkeitasi.

4 tykkäystä

Nyt on maanantai ja työviikko alkamassa. Alla on hyvä Hesarin tekemä juttu työuupumuksesta, joka ei ole maksumuurin takana. Kannattaa pitää itsestään huolta ja mitä aiemmin ongelmaan puuttuu, niin sen helpompi se on taltuttaa. Helpommin toki sanottu kuin tehty.

Jos epäilee, että ihminen ei voi ihan hyvin syystä taikka toisesta, niin kannattaa kysyä vähän kuulumisia ja vointeja. Se voi olla sille toiselle ihmiselle tosi tärkeä juttu.

21 tykkäystä

Ei tee kyllä hyvää käytettyjen autojen kauppiaiden maineelle tällaiset utiset :thinking:

2 tykkäystä

En ota kantaa auton myyneen henkilön puolesta onko pistetty pommi kiertoon vai aidosti hyväkuntoinen auto. Mutta autoliikehan toimi ihan kuten autoliikkeen kuuluu toimia.

4 tykkäystä

Toinen mainio kirjoitus samasta aiheesta.

12 tykkäystä

Mysteeri ratkennut, poliisi ei kerro miksi

7 tykkäystä

“Mitä sulle kuuluu” on kysymys, jota soisi kysyttävän useammin.

Olin nuorempana burniksen partaalla ja menemättä syvemmälle asiaan, saatoin purskahtaa itkuun ilman ilmeistä syytä. Itku ei ole 100% hälytyssignaali, mutta minulle se oli.

Olematta sen enempää viiden pennin selfhelp-guru, olennaisin oppi oli muuttaa suhtautumista työhön. Olen töissä, mutta en kanna harteilla koko organisaation murheita. Jos en riitä ihmisen kokoisena, en sitten riitä ja se on ok.

39 tykkäystä

Leppoisaa pörssin avauksen odottelua
image

Pankkikriisi jota taltutetaan meren molemmin puolin, ainakin jenkeissä lisää riskipankkeja, riskejä korkomarkkinoilla, pankit matalapaineessa, kulta ja kryptot ylös…

What a wonderfull time to be alive!

16 tykkäystä

Eihän tässä käytetyn auton liikkeestä ostanut kärsinyt lopulta. Maksajaksi joutui auton liikkeelle myynyt nuori mies.

Uskaltaako käytettyä autoaan enää viedä muualle kuin paalattavaksi?

2 tykkäystä

Eeei välttämättä päde aina ja jokapaikassa. Vaikka kyse ei ollut Mandatumista, niin tässä lainaus heidän sivuiltaan:

Palvelussa olevat käteisvarat kuuluvat Tanskan talletussuojan piiriin, joka on sama kuin Suomessa (100 000 euroa).

Omistetut arvopaperit kuuluvat sijoittajansuojaan, jossa välittäjän konkurssitilanteessa niitä korvataan enintään 20 000 euron edestä sijoittajaa kohti.

Sijoittajansuoja korvaa enintään 20 000 euron edestä niitä arvopaperiomistuksia, joita syystä tai toisesta ei onnistuttaisi palauttamaan oikeille rekisteröidyille omistajilleen esimerkiksi konkurssitilanteessa.

Onko Mandatum ainoa joka ilmoittaa näin vai onko muuallakin vastaavaa vaaraa arvopapereiden menetyksestä?

4 tykkäystä

Korjatkaa jos olen väärässä mutta ymmärtääkseni suorat osakeomistukset ovat AOTlla (ja olettaakseni myös OSTilla) tilillä joka ei ole mitään lainaa välittäjälle/pankille vaan erotettu muusta omaisuudesta ja konkkatilanteessa mitään ei pitäisi menettää.

Sijoittajansuoja astuu kuvioihin vasta jos välittäjä on tehnyt jotain laitonta ja sotkenut ns. omat ja asiakkaiden omaisuudet.

Tämä kertoo myös samaa tarinaa:

12 tykkäystä