Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Onkis tuo lompolosta?

2 tykkäystä

Kyllähän tuota arvostellaan (ja kehutaan) välillä aika tökerösti yhtiöketjussa. Lopusta olen osittain samaa mieltä. Kuulostaa jo surkuhupaisalta sellainen “ette tiedä Voxturin liiketoiminnasta mitään, lukekaa ketjua”- kirjoittelu.

Minusta on näyttänyt jo pitemmän aikaa vahvasti siltä, että suurin osa helposti triggeröityvistä ei tiedä lopulta itsekään firmasta juuri mitään. Ajatus siitä, että suomalaisilla olisi joku informaatioetu tällaisessa kanadalaisessa firmassa, on ihan älytön. Suomalaisia omistajia on ilmeisesti prosentuaalisesti niin paljon, että kyseenalaisen hahmon kannattaa linkittää omia twiittejään ketjuun ja Jimin sekä Garyn (jos meni nimet oikein) on syytä olla koko ajan sähköpostin ääressä vastaamassa kysymyksiin.

On ketjussa sentään muutama järkevä kirjoittaja, mutta tuo fanittaminen on jotain ihan uskomatonta. Eihän tuossa ole ulkopuolisen silmin mitään fanittamisen arvoista.

12 tykkäystä

Olet itse myöntänyt ettei sinulla ole kompetenssia tuoda lisäarvoa yhtiöketjuihin joten millä kompetenssilla teet nyt tämän arvion ja miksi huutelet täällä kahvihuoneessa ns. puskan takaa?

39 tykkäystä

Ihan samanlaista keskustelua Qt ketjussa. Banniin koko ketju ja quutti kultti ulos foorumilta. :joy:

5 tykkäystä

:joy: Analyysi tehty!:+1:

14 tykkäystä

Huomenta Kahvihuoneeseen! :slight_smile:

Otetaanhan täällä Kahvihuoneessa rauhallisesti, jonne varmaan monet tulevat rentoutumaan. Keskustelu ei selvästi etene täällä Voxturin osalta ja alkaa menemään pienen kinan puolelle jne.

Riskisestä yhtiöstä sopii ja kannattaa ehdottomasti varoittaa, mutta tehkää se yhtiöketjussa ja asiallisesti. Kritiikki kelpaa aina yhtiöketjussa, jos se tehdään asiallisesti sekä perustellen että hyvin argumentoiden. Suositeltavaa ennen kriitikin antamista on se, että perehtyy yhtiöön.

Kyllä karhumaisesti voi kirjoittaa esim. tämä Homeroksen viesti on saanut liki 300 tykkäystä:

Jos asiallisesta ja hyvin perustellusta karhuilusta suuttuu, niin sitten vastaanottajan on syytä katsoa ehkä peiliin, mutta vastaavasti sisällöttömät provoavat heitot ovat turhia ja kääntyvät itseään vastaan.

Kiitos ja mukavaa torstaita! :slight_smile:

49 tykkäystä

Pitäiskö tänne vaan lyödä uus hashtag “riski” niin saadaan noihin joku leima ja ulkopuoliset tyytyväiseksi. Modet voi ylijumalan oikeudella päättää siitä riskileimasta ja sovitaan ettei siitä sitten nillitetä jos osuu omaan yhtiöön. Koska eihän sillä pitäisi olla edes merkitystä jos omaan keissiinsä uskoo.

Niin kauan kun puhutaan osakesijoittamisesta, niin olisi varmaan helpompi labeloida ne vähäriskiset yhtiöt.

8 tykkäystä

@Matias_Arola oli keskustelemassa pankkikriisistä Pörssisäätiön toimitusjohtajan Sari Lounasmeren ja Aktian allokaatiojohtajan Patrik Moringin kanssa. Jutun lukee kolmessa minuutissa, mutta linkin takaa löytyy myös 27 minuutin Markkinaraati -jaksokin, jossa he olivat juttelemassa. Ei muuria.

”Yhdysvalloissa pienempiä kevyemmin säänneltyjä paikallispankkeja voi joutua ongelmiin. Keski-Euroopassa sijoittajat ovat kiinnittäneet huomionsa muutamaan yleisesti heikommaksi miellettyyn pankkiin. Yleisessä tiedossa on, että Italian pankkisektori on edelleen varsin haavoittuvainen”, Arola listaa.

Lisäksi hän arvioi, että normaalit suhdanteeseen ja esimerkiksi luottotappioihin liittyvät riskit voivat olla tapetilla.

Tämä voxtur kiukuttelu on jo vähentänyt omaa mielenkiintoa koko foorumia kohtaan koska se jauhaminen leviää joka ketjuun kuin pullataikina ja on tasoltaan tesla ketjun (jonka lukemisen jo lopetin) juupas eipäs kiukuttelua.

Annetaanko vaan olla ja niiden kirjoitella jotka yhtiöön oikeasti tutustuvat huolella ja annetaan myös porukan menettää rahansa?
Ei tämä ole mikään päiväkoti jossa pitää aikuisten vahtia ettei kukaan syö hiekkaa tai lyö päätään pöydän kulmaan vaan sijoitusfoorumi jossa jokainen kantaa seuraukset omista sijoituksistaan.

Kiitos ja hyvää pääsiäistä!

90 tykkäystä

Samaa mieltä, ehkä on aika jättää Voxturilaiset rauhaan lisäämään pottiaan ja keskittyä oikeaan asiaan…

… sillä Nordean ketjussa osingonmaksu-aikataulu-mania vaan jatkuu. Miksei Suomen pörssiyhtiöissä makseta viikottain osinkoa? Niinpä. Isojen kysymysten äärellä.

Sitä mietiskellessä munarikasta pääsiäistä jokaselle!

13 tykkäystä

Katsoin aamulla postia.

Kylläpäs on jännä yhteistyö S-ryhmän ja Postin kesken.

Eiku …

4 tykkäystä

“Onko @Petri_Gostowski oikeasti realistista olettaa kovenantit rikkoneen firman saavan vierasta pääomaa 5% korolla?”

Nämä korkoprosentit olisi muutenkin mukava tietää, esimerkiksi Aktian Nordic high yieldissä on suurimmalla eli 2,6% painolla Capnor Weasel Bidco (Iloq tutummin) joka tekee varsin tervettä kannattavuutta ja velkaisuus kohtuullinen. Rahaston yield to maturity on 9% joten uskoisin että tämänkään tuotto ei kauas siitä heitä.

Edit. @Pohjolan_Eka lainaus/vastaus meni vihkoon puhelimella räpeltäessä.

4 tykkäystä

On kyllä mukava lukea maailman lehdistä meidän omasta armeijasta positiivisia mainintoja. :partying_face: Torille, tortilla! :finland:

11 tykkäystä

Foorumille voisi perustaa Inderesin kaatopaikka -ketjun. Vänkääjät ja mielensäpahoittajat voisi jatkaa siellä.

14 tykkäystä

Näitä varten on Eduskuntavaalit-, Tesla- ja Voxtur-ketjut

23 tykkäystä

No niin, no niin. :smiley:

image

26 tykkäystä

Ensimmäiset aamukaffet uudesta keittimen pannusta vatsalaukussa katalysoimassa eilistä ravintoa kohti seuraavaa posliinipyhätön hartaushetkeä.

Keittimen pannusta löytyy lisätietoa Voxturin ketjusta.

Oikein aurinkoista loppurutistusta kaikille kohti pääsiäisen minilomaa!

6 tykkäystä

Maanantaina ja tiistaina kun aamusta meni terassille, niin aurinko paistoi kirkkaalta taivalta sekä linnut lauloivat! Molempina päivinä myös OMXH nousi kivasti ja nautti vihreästä päivästä!

Eilen keskiviikkona heti aamusta oli pilvistä ja harmaata sekä myös OMXH tuli reippaasti alas.

En ole teknisen analyysin mestari, mutta jokainen voi tehdä oman päättelyn siitä miten tänään OMXH suhteen käy :smiley:

:thinking: Ehkä päivästä olisi muuten tullut harmaa
(= laskupäivä), mutta koska @Sijoittaja-alokas loi foorumin kahvihuoneeseen rauhan, niin nyt pilvet väistyy ja linnut saa taas laulaa! Saa nähdä onko alokkaalla vielä kyky tehdä tästä OMXH nousupäivä :grin::innocent:

Huippua pääsiäisviikonloppua kaikille kanssasijoittajille :ok_hand:

11 tykkäystä

Silloin on ajat kehnot kun tämä on hyvä sijoitus:

11 tykkäystä