Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Laitetaan yksityisviestiä aiheesta! Jos bileet jäi välistä niin sitä suuremmalla syyllä.

:white_check_mark:

11 tykkäystä

Ajattelin että en kysy täällä ollenkaan koska en halua pilata kenenkään elämänkatsomusta, mutta kysyn nyt silti rohkean kysymyksen, että onko kukaan lukenut Aarno Malinin Pimeyden ytimeen -kirjaa? Tavallaan olisi kiva tietää minkälaisessa maailmassa oikeasti elämme, mutta muutaman kerran pohtineena en ole vieläkään varma, olenko valmis kohtaamaan kirjan sisällön. Jossain kohtaa olisi ehkä tavoitteena tilata se ja jopa lukea kannesta kanteen, mutta ajattelin sitä ennen kysyä joltain opuksen lukeneelta että kannattaako sitä edes lukea vai onko kyseessä vain järkyttävyyksillä mässäilyä? Pystyykö sen lukemiseen ikinä valmistautua? Vai onko se niin paha loppupeleissä? Jotain kommenttia. En haluais antaa liikaa painoarvoa noille kommenteille mitä Malin on itse saanut lukijoilta.

Jos haluat heittää kommentin mielummin yv:nä sekin on ok.


Kiitos kommenteista sekä yv viesteistä. Sain viesteistä sellaisen yleiskuvan että kyllä sen lukee, mutta sisältöön kannattaa valmistautua. Kipasin sen sitten kirjastosta lainaamaan ja lähdin heti koluamaan kirjan rankkaa settiä. Hiljaiseksihan se veti. Aihe on rankka mutta kirja on sitäkin suuremmalla syyllä hyvinkin tarpeellinen, vaikkei sitä mukava olekaan lukea.

1 tykkäys

Olen sijoittanut neljä vuotta ja siitä kolme vuotta olen omistanut Nokiaa. Ostin sitä aikoinaan heti Lundmarkin ensimmäisen osarin jälkeen, jossa pajatso tyhjennettiin. Siitä asti olen odottanut, että koska se nousu alkaa. Tänään Ericsonin tuloksen pohjalta otetaan varmaankin -2% ja sitten torstain odotuksiin osuneen osarin jälkeen varmuuden vuoksi vielä -5 %. (Vitsi vitsi :D)
Olen sitä sukupolvea joka on kuulemma hyvin kärsimätöntä kaiken suhteen. Täytyy kyllä myöntää että kulunut kolme vuotta on aiheuttanut paikoin epätoivon tunnetta tehtyjä valintoja kohtaan. Koska tämä äärettömän pitkältä tuntuva odotus loppuu ja sitä rahulia alkaa tulla yltäkylläisesti?

5 tykkäystä

Yksittäisen yhtiön kohdalla ei välttämättä koskaan. Esimerkiksi indeksiä ostamalla sen sijaan takuuvarmasti joskus :grin:

4 tykkäystä

Tästähän alkaa tulla hieman Voxtur-vibat :grimacing:. Omistan edelleen Voxturia, mutta en tällä hetkellä Tecnotreetä.

PS. Voisiko tämän siirtää kahvihuoneelle? En osannut vastata sinne :smiley:

1 tykkäys

Moikka!

Siirsin. Jatkoa ajatellen, niin katso kohta 1. :slight_smile:

Kiitos ja hauskaa bördepäivää Kahvihuoneelle, erityisesti bördemies @KimiH:lle! :upside_down_face:

3 tykkäystä

Mitä ihmettä toi korko tarkoittaa. 0,01 % vuosi? Jos joku suostuu lainaamaan niin eikö samantein kannata ottaa vaikkapa miljardi lainaa.

4 tykkäystä

Velkakirjat vaihdetaan osakkeiksi seuraavasti:

“Jokainen Velkakirja oikeuttaa sen haltijan muuttamaan lainan Tecnotreen osakkeiksi vaihtoajan aikana. Vaihtoaika alkaa liikkeeseenlaskupäivän ensimmäisenä vuosipäivänä ja päättyy liikkeeseenlaskupäivän viidentenä vuosipäivänä. Vaihtohinta on alempi seuraavista: (i) 5 prosenttia alle 10 päivän liukuva Tecnotreen osakekurssin keskiarvo Nasdaq Helsingin pörssissä vaihtopyynnön päivämäärästä tai (ii) Liikkeeseenlaskijan osakkeen päätöskurssi Nasdaq Helsingin pörssissä järjestelyn julkistamista välittömästi edeltävänä kaupankäyntipäivänä. Velkakirjat vaihdetaan pakollisesti Tecnotreen osakkeiksi liikkeeseenlaskupäivän viidentenä vuosipäivänä, ellei niitä vaihdeta aikaisemmin vapaaehtoisesti.”

3 tykkäystä

Eli ei varsinainen korollinen laina vaan jonkintason osto-optio? Mutta voi pyytää myös rahansa takaisin? Onko Padmalle suunnattu? (hyvä huomio itselle olis lukea yhtiön oma tiedote eikä pelkkää Kauppalehden uutista :))

Joo. Ja vaihto tapahtuu pakolla 5 vuoden jälkeen, jos sitä ei ole tehty aiemmin. Ei ole Padmalle suunnattu, vaan tarjotaan yleisesti markkinoille (jos en missannut jotain tiedotteesta).

1 tykkäys

Tähän sopii klassinen Einsteinin sanomaksi väitetty lausahdus: “Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it … he who doesn’t … pays it.”.

7 tykkäystä

Videoiden thumbnailit ottaneet myös askeleen jos toisenkin eteenpäin :+1:

21 tykkäystä

Kiitos! :smiley:

Olemme tiimissä linjanneet, ettei thumbnaileissa vallitse enää mitään selkeää linjaa, vaan kukin yrittää hyvän maun rajoissa saada kullakin thumbnailila mahdollisen korkean CTR:n (click through rate) aikaiseksi.

Niissä on kuitenkin tuttuja naamoja ja näkyyhän aina feedissä kenen julkaisemia ne on joten tietty brändilinja pysyy mukana. :smiley:

15 tykkäystä

Hyvä että mainitsit sen olevan sanomaksi väitetty. En ole etsimällä löytänyt yhtäkään luotettavaa lähdettä sille, että Einstein olisi koskaan todellisuudessa sanonut noin. Esim Nordnet kuitenkin jaksaa jauhaa sitä kyllästymiseen asti markkinoinnissaan.

Kyllä jo elokuussa -21 oli tällainen thumbnail Kamuxin tulosliveen:

(Tuoreemmille foorumilaisille: Buffett ei ole Buffett vaan Masse, tunnettu kirjoittaja joka katosi foorumilta vuosi sitten.)

48 tykkäystä

Perun puheeni.

Thumbnailien lakipiste saavutettiin siis jo vuonna 2021. Tämä on taidetta!

19 tykkäystä

Tässä loistavan Quote Investigatorin tutkinnat sanonnan alkuperästä. Näyttäisi olevan peräisin mainosmiehen kynästä kauan ennen kuin laitettiin Einsteinin suuhun:

https://quoteinvestigator.com/2019/09/09/interest/

https://quoteinvestigator.com/2011/10/31/compound-interest/

6 tykkäystä

Vepu ajoituksen mestari :clinking_glasses:

58 tykkäystä

Kiitos! :smiley: Harvoinhan nämä ajoitusmielessä osuu. Harmi kylläkin, että tällä tavalla. :S

Tällä kertaa riski realisoitui nopeasti.

38 tykkäystä


Mielenkiintoinen huomio dippiostajien kannalta ja myös Nvidia-bullien ja vastaavien kannalta. Ei taida Incap olla ainut firma, joka on tässä tilanteessa.

1 tykkäys