Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Joka kvartaalilla tästä purnaan, mutta miksi ei voi firmat laittaa sitä aikaa sinne sijoittaja sivulle, milloin julkaisevat tuloksen… Leaddesk tänään.

Kaspi tänään, ollut yleensä aamulla.

5 tykkäystä

Sai taas aamukahvia juodessa ihmetellä maailman menoa. Siis ihmisistä, joilla jää yli 2000€ kuussa käteen(säästö+hupi+käyttöraha) pakollisten menojen jälkeen tehdään juttu kun mukamas ei ole varaa matkusteluun jne. Menoistakin voi nipistää reippaasti. Ruokaan yms. talouden ylläpitoon nyt mene 900€ kahelta hengeltä, ellei sitten Wolttaa joka viikko useasti.

Kuten aina asiat kiteytetään, ei ne tulot vaan ne menot.

61 tykkäystä

Mikäli olisi useampi lapsi, niin ymmärtäisin enemmän tuota juttua, mutta itse vastaavassa tilanteessa lapsettomana tuntuu kyllä kornilta tilanteelta valittaa.

2 tykkäystä

Jos olut maistuu työpäivän aikana, kannattaa lähteä Esapanjaan töihin. Kuuma kesä vaatii tankkausta. :beer: :beer:

Kaksi viikkoa myöhemmin sähkömies nähtiin kahden työtoverinsa kanssa juomassa seitsemän litraa olutta aamupäivän ja lounastauon välillä. Myöhemmin samana päivänä hänen nähtiin juovan vielä kolme 330 millilitran oluttölkkiä ennen palaamista toimistolle.

Asiaan mitenkään liittymättömästi, kuolemaan johtaneet onnettomuudet Espanjassa kasvoivat 17,2% vuonna 2022. Työntekijäjärjestöt vaativat hallitukselta toimia. :angry:

According to provisional data published by the Ministry of Labour and Social Economy, accidents at work (including commuting accidents) with time off work and fatal accidents increased in 2022 by 10.4% and 17.2% respectively

Kunpa ongelmaan olisi olemassa jokin ratkaisu? :thinking:

12 tykkäystä

Siivosin salkusta kaiken moskan pois, josta en lopunviimein ymmärtänyt tarpeeksi. Lopputulema aikalailla “plusmiinusnolla”, mutta tulipa keveä olo :grin:

2 tykkäystä

Vähän puhuttu ja kenties hieman aliarvostettu ketju! Akuuttiin pohdintaan lyhyitä ja nopeita vastauksia saatavilla. Internettiä parhaimmillaan :smiling_face:.

Hattu päästä kaikille auttajille, ja rohkeille kysyjille!

11 tykkäystä

…ryhtyä urheilutoimittajaksi :wink:

Aika monta kertaa on tullut nähtyä, kun paikallistoimittajalta jää erän alusta jokunen vaihto näkemättä, kun oluttiskillä oli joko ruuhkaa tai tuttuja.

21 tykkäystä

Samassa jonossa/ruuhkassa?

1 tykkäys

Kaverin puolesta kyselen: jos hän on työpaikkahaastattelussa pyytäny X-summan palkkaa ja on sanottu että se on ok.

Ja sitten työsopimuksessa lukeekin yllättäen euromääräisenä vielä enemmän mitä on pyytänyt.

Voiko työntekijä vain hyvillä mielin allekirjoittaa sopparin vai voiko joutua ongelmiin jälkikäteen (eli kannattaako tuo selvittää)?

Molempien osapuolten allekirjoittaessa työsoppari, tämä jää käsittääkseni tuoreimpana sopimuksena voimaan ja on ihan validi :slight_smile: . Huomautan, etten ole lakialan asiantuntija.

17 tykkäystä

Thx!

En ole itsekkään enkä lakisitovaa neuvoa kysellytkään. Lähinnä vahvistusta uskolle. :smiley: Ainoa kirjallinen kanssakäyminen tässä oli lähinnä että kaveri oli laittanu palkkapyynnön työhakemukseen, muuten oli käyty suupuheella lähinnä läpite.

Muuta kuin kaveria allekirjoituttamaan vain tällä rohkaisulla.

3 tykkäystä

Sama ajatus minulla. Palkkapyyntö ei sido ketään mihinkään suuntaan ja tiedän tapauksia, joissa hakija oli alihinnoitellut itsensä, eikä firma yrittänyt käyttää sitä hyväksi vaan antoi palkkapolitiikkansa mukaisen korkeamman palkan.

On sitten eri asia jos sopimukseen kirjoitettu palkka on ilmeisen virheellinen esim. satakertainen käypään palkkaan nähden.

22 tykkäystä

Kyse luultavimmin siitä, että kaverisi on alihinnoitellut itsensä. Ei ole lainkaan tavatonta, että työntekijän palkkapyyntö on liian alhainen ja palkka korjataan työsopimukseen. Yleensä tällaisesta kyllä mainitaan työsopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä, mutta ei siitä yksipuolisesti tarvi lähteä kyselemään. Etenkin isoissa yhtiöissä halutaan maksaa tehtävän vaativuutta vastaava palkka ja tasa-arvon toteutumisessa ollaan melko tarkkoja. Kokemuksesta+koulutuksesta voi saada ekstraa yleiseen tasoon.

23 tykkäystä

Positiivista että näinpäin, että saa työntekijä yllättyä positiivisesti. Koviksena oli vielä “vaatinu” noin 10% alle sen palkan mitä lopulta sai ja siihenkin ois ollu hyvillään. :smiley:

Kiitos vastauksista! Rispektit täältä. :+1:

8 tykkäystä
17 tykkäystä

Hyvää viikon alkua kaikille :wave:t4:

ps. Oispa loma :grinning:

14 tykkäystä

!!

48 tykkäystä

Seurailen tuota Kempowerin nousua ristiriitaisin ajatuksin. Aivan mahtavaa, että salkun suurin omistukseni nousee päivästä toiseen, mutta mielessä käy myös toisenlainen ajatus: ONKO KEMPOWERIN NOUSU KUPLA, joka poksahtaa ihan milloin vaan? Joko taksikuskit suosittaa ostamaan😃 ?

(Ensimmäinen äänestykseni, joten korjatkaa jos meni teknisesti väärin, tai poistakaa jos tällaisen kysely ei ole soveliasta.)

  • Kyllä. Kuplaltahan tuo vaikuttaa.
  • Ei.

0 äänestäjää

1 tykkäys

Puoli tuntia ja yli 80 äänestänyttä. Täällähän on väkeä, kuin liigafinaaleissa.

Tässä nyt vähän tuoretta sijoittajaa kokeillaan😃 Ihan pikkusen vaan testataan. Kuuluu vissiin pelin henkeen?

Sen perusteella mitä oon alan kirjallisuudesta lukenut ja maalaisjärjellä päätellyt, niin äänestin itsekin: Kyllä. Mutta en aio silti tehdä mitään. Olenko vähän tyhmä -Ehkä? Olenko valmis maksamaan katkerat oppirahat -En kovin mielellään, mutta on mahdollista että kohta muuten ketuttaa. Olenko ahne? -En koe asiaa niin, vaan että tämä kasvaa joka tapauksessa, mutta vauhti on nyt markkinoilla vaan laukalla, muutaman vuoden etuajassa.

Ja en tullut tänne sijoitusvinkkejä kerjäämään, vaan puran ajatuksiani sanoiksi. Oli miten oli, niin jännää on touhu. Etenkin näin 9kk:n kokemuksella.

4 tykkäystä

Yksi vaihtoehto olisi myydä vain osa. Jos kupla puhkeaa pelastat osan ja jos nousu jatkuu, hyödyt siitäkin.

16 tykkäystä