Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Ollaan mahdollisesti törmätty samaan listaan. Otin kuvakaappauksenkin (lähde jäi valitettavasti tallentamatta):


Karuja numeroita.

24 tykkäystä

Lähde on ilmeisesti tämä Ray Dalion kirja.

6 tykkäystä



@Inderes hyvin vihertää :money_with_wings:

27 tykkäystä

”Taloustilanne ei ole niin kurja kuin kansalaiset luulevat.”

7 tykkäystä

Tämä oli susi jo syntyessään. Täytyi aiheuttaa jonkinlaista asiakaspakoa kun näin nopeasti luovuttiin. Ihan älyvapaa uudistus nykypäivänä. Kyllä kuukausimaksuun pitää kuulua nämä kyseiset toimet. Velotetaan sitten vaikka enemmän sitä kuukausimaksua ihan niin kuin muuallakin tehdään.

7 tykkäystä

Sain kaverilta muutaman rönsyliljan alun ja laitoin ne samaan purkkiin kasvamaan. Näyttää siltä että hengissä selvisi. Jostain päin Venäjää kuulemma kotoisin näiden veijareiden vanhempien isovanhemmat.

Olen kuullut muualta legendaa että mitä enemmän rönsylilja on tehnyt niitä “rönsyjä”, se kertoo siitä että sen enemmän tämän kasvattaja olisi tehnyt syrjähyppyjä. Tän kaverini kasvi, mistä nämä alut oli nypitty, olikin aika rönsyillyt. :cowboy_hat_face:

Täytyy vielä selvitellä miten tuota kuuluukaan kasvattaa. Annan sille nyt ilta-aurinkoa.

13 tykkäystä

Löytyy näköjään täältä.

Löytyi Googlella @Marmoset vihjeen perusteella.

1 tykkäys
3 tykkäystä

Se on kummallista että itsestään selvyyttä on suomessa niin vaikea ymmärtää, ei siis liity kirjoittajaan vaan muutoin.
Jos suomessa on 2.5 miljoonaa palkansaajaa niin helposti 100 000 avointa työpaikkaa on osa normaalia kiertoa, paikkoja avautuu ja ne on pari viikkoa auki, jotkut kuukauden jos hyvin vaativa tehtävä, ja niihin palkataan joku hyvä sopiva työnhakija ja ne poistuu. Mielestäni nämä avoimet työpaikat ovat normaali asia, mutta Kok etunenässä haluaa näiden perustella saada maahan lisää ihmisiä vaikka kaikki nuo työpaikat täytyy normaalisti. Sitten on paljon provisiopalkkaisia töitä joilla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia elättää itseään, tai työnvälittäjä-firmat kerää pooliin työnhakijoita työpaikoilla joita ei ole olemassakaan. Usein on todettu että työpaikkailmoitus on mainosarvoltaan tavallista mainosta parempi, eli paikkoja laitetaan auki vaikka ketään ei tarvittaisikaan.
Jos nuo poistetaan tilastoista ei avoimia työpaikkoja juurikaan jää jäljelle. Ja ne mitä vähän jää on sairaanhoitajan avoimia työpaikkoja joihin ei ole koulutettua porukkaa riittävästi, mutta ei ne maahantulijat tai muiden alojen työttömyyskortistossa olevat noita paikkoja voi täyttää.

Kokoomuksen agenda johtaa massatyöttömyyteen, mutta ehkä se on tarkoituskin, pitää palkat alhaalla.

4 tykkäystä

Puret hammasta ja pysyt vielä töissä. Tai keksit jonkun muun tavan kitkutella, kun salkku on sulanut. Toki fiksu sheivaa portfoliota sen verran, että käteisenä on vaikkapa 2v käyttömenot, niin pienet heilunnat pörssissä ei haittaa.

1 tykkäys

Tätä ei kannata sekoittaa riskinhajauttamiseen…

3 tykkäystä

Suomessa valtion omistajaohjaus toimii

20 tykkäystä

Löysin artikkelin uudestaan.

Akateemisin standardein arvioiden artikkeli ei ole kovin painava, mutta sen argumentti on minun nähdäkseni varsin vakuuttava. Kuukausisäästäjälle long run on vähintään 26 vuotta (positiivisen reaalituoton saavuttaminen näyttää varmalta) tai jopa 40 vuotta (riskipreemion ansaitseminen vaikuttaa varmalta).

Näin juuri. Tosin 2 vuotta on aika lyhyt tähän tarkoitukseen.

3 tykkäystä

Olen lyönyt kaverin kanssa vetoa siitä, ettei Käärijän sijoitus ole top 3. Panoksena pääsylippu mihin tahansa voittajan valitsemaan jääkiekko-otteluun.

NoHo vois olla yksi tapa suojata betsi.

15 tykkäystä

Eikö noihin valtion edustajiin yritysten hallituksissa voitaisi tehdä laki jossa palkkio menee valtiolle eikä sille virkamiehelle. Virkamies saa palkkaa siitä että on valtiolla töissä. Hallituksessa hän edustaa valtiota. Tuskin on omilla meriiteillä siellä?

13 tykkäystä

Venäjäriski se jatkaa realisoitumistaan. Ei voi muuta kun onnitella niitä yhtiöitä jotka ovat ehtineet lopettaa toimintansa Venäjällä, tai eivät siellä ikinä operoineetkaan.

11 tykkäystä

Joo ja vitutus sen kun nousee näitten palkitsemisten osalta,melko härskiä on näissä piireissä.Tässä ei oikein Riitta Uosukaisen pokkana lanseeraama" työmies on palkkansa ansainnut " pidä kutiaan.Jotain Kelan tuella tai työttömyyskorvauksella kituvaa kytätään kissojen ja koirien kanssa ja jos tekee ymmärtämättömyyttään pikku virheen rokotetaan raskaimman päälle,nämä epelit jakelee toisilleen rahaa ja valtio vielä siunaa.

18 tykkäystä

Fortumissahan Venäjän osuus on jo aikoja sitten laskettu nollaksi.

3 tykkäystä

Ei pidä paikkaansa ainakaan Fortumin kirjanpidon osalta. Fortum kirjasi viime vuoden osalta esim. venäläispankkien talletuksistaan vain kolmanneksen luottotappioiksi.

Sijoittajien mietteitä onkin sitten vaikeampi tulkita. Epäilen, että ei tältäkään osin kaikkea toivoa olla menetetty – ei edes Venäjän eilisen ilmoituksen jälkeen.

Fortumin Saksan ja Venäjän seikkailut siirtynevät Suomen yrityshistoriaan oman lajinsa suurimpana epäonnistumisena ja esimerkkinä riskinhallinnan totaalisesta pettämisestä.

Mitä tuohon @Salvelinus kommenttiin tulee – se tuo oikeastaan aika hyvää kontrastia asioihin. Fortum-sopissa menetetyillä miljardeilla – siis jos Venäjä lasketaan totaalisena menetyksenä mukaan – olisi maksanut työmarkkinatuen kaikille Suomen pitkäaikaistyöttömile ainakin vuosikymmeneksi.

18 tykkäystä

Kemppi rajussa syöksyssä :wink: Onneksi osa varallisuudestani on sidottu kultaan ja vieläpä itse kaivettuun :slightly_smiling_face:

Sitten kun lapset ovat lähteneet pesästään, kämppä maksettu ja hoitajan hommat ei kiinnosta tätäkään vähää, niin on hyvin mahdollista, että kullankaivuu lapiopelillä jatkuu. Äärimmäisen mielenkiintoinen harrastus.

36 tykkäystä