Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Yllättävän vähän tänään ollut Nordea aiheisia viestejä eri ketjuissa. (Kaikki lukematomat vihdoin scrollattu läpi).

11 tykkäystä

Ai että, herättää lämpimiä muistoja, good times.

Pitää vaan myydä Nordeat ja ostaa QT.

18 tykkäystä

“Multa saat 200€/kpl”

Vai miten se meni…

Edit… on kyllä aika härkäinen taantuma SP500 puolella. Ping @Pohjolan_Eka

29 tykkäystä

Taitaa olla ihan totta tuo minun twiittini. Kyllä minä ainakin uskon ennemmin sitä mitä bloombergissä kirjoitetaan kuin muutamaa random twiittaajaa.

”Chair Powell participated in a conversation in January with someone who misrepresented himself as the Ukrainian president,” a Fed spokesperson said Thursday. “It was a friendly conversation and took place in a context of our standing in support of the Ukrainian people in this challenging time. No sensitive or confidential information was discussed.”

Ei jummi oli jännittävä.

Tasoitusmaali kirjaimellisesti jatkoajan viimeisellä sekunnilla ja siitä vielä ohi.

Osoittaa hyvin, ettei ikuna kikuna kannata luovuttaa. :partying_face:

5 tykkäystä

Viimeisimmät globaalisti massa-automarkkinoille päässeet…

Voikohan olla noin? Hyundai taitaa olla ainakin 50-vuotta vanha autovalmistaja. :thinking: Tiukassa on autonvalmistajan menestys.

Nyt käydään testaa onko se vanha sanonta että “Markets can remain irrational longer than you can remain solvent” kuinka totta :smiley:

17 tykkäystä

Eka hyvä, laitoit väärän biisin :face_with_hand_over_mouth:

btw: olet usein Rugeria laittanut, hyvää musaa, toisinaan saa oikein melankolista :joy:

8 tykkäystä

Kyllä se ihan oikea biisi oli, meinaa olo on kuin olisi imetty kaikki voimat pois. Taantuman odottelu ei ole henkisesti tai fyysisesti kovinkaan järkevää puuhaa ja olisi hirveän kivaa taas päästä välillä kunnolla bulleroimaan pitempiä aikoja. Aikoinaan vuonna 2006 kesällä Fedi lopetti koronnostot ja meni peräti puolitoista vuotta ennen kuin taantuma tuli ja siitäkin meni vielä vuosi ennen kuin pörssi pohjasi. On henkisesti raastavaa yrittää harjoittaa tuon kaltaista kärsivällisyyttä ja odotella vuosia, samalla peläten että on väärässä ja päätyy olemaan se ainoa tyyppi joka ei tee rahaa markkinoilla. Ja sitten jos on oikeassa niin siitä ei voi iloita koska kaikki muut häviävät.

Mutta on toki niin, että ei näitä osakkeille aidosti laajalla rintamalla vaarallisia tilanteita tapahdu kuin kerran parissakymmenessä vuodessa, joten pakko se on vaan jaksaa. Nyt tuntuu että ollaan siellä maratonin viimeisellä osuudella ja maitohaput iskevät pohkeisiin ja pahasti. Tohtori kupari on taistellut pitkään taantumaa vastaan, mutta nyt alkaa vihdoin silläkin rintamalla tapahtumaan ja rautamalmikinn kysyntäkin näyttäisi vihdoin kääntyvän laskuun.

Törmäsin eilen Minervinin viestiin, missä oli aivan oikea pointti, nimittäin se että pitäis vaan sijoittaa niihin parhaisiin ideoihin:

Tää makrotilanne on vaan niin hirveä etten ainakaan itse kykene oikeen näkemään montaakaan aidosti hyvää longi-ideaa, josta ei tule pahasti turpaan riskien toteutuessa. On sellaisiakin aina tietysti olemassa jossain päin markkinaa, mutta toisin kuin vaikkapa arvosijoittaminen vuonna 2021, niin tänä vuonna ei tunnu löytyvän sellaisia itsestäänselviä kohteita. Monesti täytyy todeta että osake on hyvä, mutta kurssi silti laskee jos huonosti käy.

Eipä tässä voi kai muuta kuin todeta, että onnea sijoituksiin seuraavan kuuden kuukauden ajalle :cowboy_hat_face:

23 tykkäystä

Pahoittelut jo etukäteen.

Jouduin hymyilemään hieman ääneen (onneksi en juonut kahvia), sillä jossain päin Suomea itikalla on aivan toisenlainen merkitys. Tilanne toki alkaa olla jokseenkin tukala, jos itikka käsivarrelle laskeutuu lakeuksilla. :smirk:

Päätösvalta sanan merkityksestä taitaa lopulta olla kotimaisten kielten keskuksella :thinking:

3 tykkäystä

Tuossa kun katselin alkuviikosta bensan hintaa pääkaupunkiseudulla niin hinta halvimmillaan 1.85€ ja tänään 20s ylempänä? Ei mene omaan ajatusmaailmaan että mistä tulee tommonen reilu 10% korotus? Osaako joku avata?

Euro-dollari ei ole mielestäninselitys ja jos nyt maailmanmarkkinahintoja katsoin oikein niin ei löydy sieltäkään selitystä…

2 tykkäystä

“Poikani, ei oo olemassa valintoja väärii
Mut paras on usein sitä, mikä on populäärii”

“Mut ei laadulla korvata määrii
Sun reviiri, se on vaan snadi laatikko.”

“Ku minä haluun miellyttää massaa, ku minä haluun miellyttää kassaa
En voi tätä selväksi selventää, ku jokaiselle jotain on ei mitään kellekään”

Ruger Hauer - Jokaiselle jotakin

Lohduttavien sanojen määrä on pohjaton, ja jatko vaihtuu tefloniksi.

3 tykkäystä

Osta tiistaina. Saat halvemmalla.

7 tykkäystä

Niin kyllä mä tuon pompun tiedän että nousee keskiviikkoisin mutta yleensä on ke-to korkealla mutta viimeistään perjantaina palaa kusetusmarkkinasta normaaliin.

Wappu saattaa aiheuttaa kysyntäpiikin? Tai ainakin on paljon asiakkaita, jotka eivät hinnasta niin välitä, kun kesäajot alkaa.

Uskotko taantumaan siksi, että olet karhu vai oletko karhu siksi, että uskot taantumaan?

43 tykkäystä

Kaikki karhut ovat sisäisesti bulleroita. Hehän odottavat kurssilaskua vain päästäkseen nauttimaan laskun jälkeisestä tulevasta ”rehellisestä” noususta.

20 tykkäystä

Pahoittelut ensinnäkin siitä, että seuraava viesti soutaa vastavirtaan foorumin keskustelijoiden ajatusmaailmassa:

Onko oikein, että harvalukuinen ja pieni joukko hyötyy hyvinvointialueiden työvoimapulasta? Onko oikein, että verotulomme valuvat tämän porukan taskuihin hyvinvointimme kustannuksella?

Suomeen on noussut kaikessa hiljaisuudessa yksityisten lääkärikeskusten lisäksi lääkäreitä ja hoitajia välittäviä yrityksiä. Tilanne on vinoutunut varsinkin nyt, kun sote-alueet potevat työvoimapulaa. Yritykset tekevät suuria voittoja ja jakavat tämän merkittävinä voittoina - kuka tästä hyötyy?

"Hyvinvointialueiden pitäisi pystyä säästämään, muun muassa sote-alan palkkamenojen kasvun takia, hoitamaan samalla hoitovelkaa ja äärimmäisen vaikean henkilöstöpulan oloissa.

– Työvoiman vuokraus on jäätävän kallista. Kun ei meillä ole mitään kansallista säätelyä tästä, meitä rahastetaan ihan hurjasti. Jos saisimme ihmisiä virkasuhteisiin, siitä tulisi monien miljoonien hyöty, Kainuun hyvinvointialueen johtajaJukka Lindberg kertoo.

– Meille myydään työvoimaa nyt erittäin reilulla katteella.

Henkilöstöpalvelujen ostopalvelujen ongelmana on Lindbergin mukaan se, että kriittinen työvoima siirtyy yksityisiin yrityksiin ja myy työvoimansa hyvinvointialueille merkittävin kattein.

– Saman henkilön kustannukset ovat ostopalveluna moninkertaiset ja usein sitoutuminen, panos ja vaikuttavuus jää ohuemmaksi kuin virkasuhteissa.

Lindberg kysyy, olisiko nyt tarpeen ottaa vuokratyövoiman sääntely tulevan hallituksen ohjelmaan.

26 tykkäystä

Kun hoitsujen palkkoja ei suostuta julkisen puolen työsuhteissa nostamaan tasolle, jolla työvoimaa löytyisi niin sitten palkkatason korjaukseen haetaan muita reittejä. Tuo henkilöstövuokraus on yksi tapa saada hoitsujen palkkataso nousuun. Kun ei haluta maksaa liksaa, jolla työntekijöitä löytyy, niin olisiko pakkotyö toimiva ratkaisu?

21 tykkäystä

Otan tästä hieman toisenlaisen esimerkin ja nostan esiin lääkärit. Lääkärit, joita valmistuu suhteessa työvoimatarpeeseen liian vähän ja tämä ammattikunta voi käytännössä tällä tavoin määrittää palkkansa haluamallaan tavalla.

Tässä on yksi paikallinen välitystoimisto: https://www.finder.fi/Henkilöstövuokraus/Luova+Lääkärit+Oy/Kuopio/yhteystiedot/3487919

Kahden toimintavuotensa aikana se on tehnyt - sanotaanko näin rumasti, reipasta voittoa jo toisena vuonna. Tämä menee suhteellisuudentajuni ulkopuolelle. Välitettävät lääkärit saanevat parempaa palkkaa mitä luultavasti hyvinvointialue voi maksaa ja välitysfirma ottaa vielä oman komission välistä. Sinä ja minä maksamme siitä verojen kautta, että varallisuus keskittyy hyvin harvalukuiselle porukalle.

15 tykkäystä