Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Lapsilla on mukavaa jos vanhemmilla on mukavaa ja lapset otetaan huomioon. Monesti näkee ylisuorittamista lomissa ja sitten ei ole kenellälään mukavaa.

24 tykkäystä

Jep. Ei ollut Helsingin-lomailua tai muutakaan kotimaan lomailua tarkoitus mollata, mekin ollaan Helsingin-hotelliviikonloppuja pari tehty vaikka pks:llä asutaankin.

Ja ulkomaanmatkojen (1-2 vuodessa) ykkösjuttu on päästä täkäläistä pimeyttä ja ankeita kelejä pakoon, välillä marraskuu-maaliskuu. Niistä saa mielestäni ihan hyvin virtaa keskellä pimeintä vuodenaikaa. Muuten ei juuri kaipuuta ulkomaille enää ole ja lapset viihtyy ihan yhtä hyvin mökillä tai oikeastaan missä vaan saavat paahtaa menemään.

5 tykkäystä

Tuollainen viiden kuukauden reissu on ihan jees.

4 tykkäystä

Jep, 2 kpl viiden kuukauden reissuja vuodessa välillä marraskuu-maaliskuu on suoritus johon hyvin harva pystyy :wink:

1 tykkäys

Netflixissä on aivan mahtava Shyamalan ohjaama kauhu/trilleri The Visit. Elokuva on aivan liian aliarvostettu ja vähälle katsomiselle jäänyt. Erittäin iso suositus 8.2/5

Fun fact: budjetti oli vain 5 miljoonaa ja elokuva on parempi kuin moni AAA- hollywood teos.

Shyamalan on ohjannut myös Bruce Williksen tähdittämän The 6th sense elokuvan.

17 tykkäystä

Piti lukaista muutamaan kertaan tämä vaaliketjun teksti. Enpä ole ennen törmännyt näin järjettömään ideaan ja hoiva-alan ammattitaidon lyttäämiseen.

Miksihän työttömät hakevat lukuisia työpaikkoja viikko-/kuukausitolkulla omalta alaltaan. Hehän voisivat suorittaa alanvahdon ihan vaan kävelemällä päiväkotiin vaihtelemaan vaippoja.

Tuo neronleimaus pitäisi levittää kaikkiin kuntouttavalla työtoiminnalla pyöritettäviin työpajoihin. Koko remmi vaan jonakin aamuna letkassa kohti lähintä vanhainkotia. Ei muuta kuin takkia naulakkoon ja sopparit kouraan. Mitä sitä 9e:n kulukorvauksella linnunpönttöjä veistämään kun voi vaan mennä ja tehdä!

Tässähän pitää alkaa aktiivimallin kannattajaksi jos töihin pääseminen on niin helppoa, ettei tarvi kuin astua kynnyksen yli. “Paikka on teidän”, kuten Kummelissa konsanaan. Siinä on dementikot ihmeissään kun uudet hoitajat Pena ja Maukka ottavat vähän taskulämmintä Koskenkorvaa rohkaisuksi töihin astellessaan. Mitäpä niillä koulutuksilla kun voidaan aktivoida pitkäaikaistyöttömät!

22 tykkäystä

Lomasta puheenollen, terveisiä täältä Lontoosta. Olen kylläkin aikuisporukalla matkassa.
Tässä eräs kuuluisa suojatie kuvassa…

18 tykkäystä

Huhhuh😅 kiteyttää hyvin syyn miksi keskusteluja politiikasta on parempi vältellä tälläkin foorumilla, jos haluaa järjissään pysyä🥴

Ollilta mielenkiintoinen “havaintotviitti”. :slight_smile: :point_down:

6 tykkäystä

Veroilmoitus tehty. Mikään valtava hommahan tuo ei ole kun kerää tiedot valmiiksi ja keskittyy hommaan hetken, kun lähinnä pitää ilmoittaa kotitalousvähennyksen ja pääomatuloihin kohdistuvien vähennyksien määrä. Tällä kertaa piti Bilotin hankintahinta kaivaa Nordeasta, kun Vincit-fuusiossa (euron säästökin on euron säästö) eivät olleet hankintahinnat menneet veroviranomaiselle.

Mistä tulikin mieleen, että yksi hyvä syy sijoittaa Suomeen on osinkojen lisäryöstön (tai byrokratian kanssa seilaamisen) välttäminen. Esimerkiksi ZIMin, Deutsche Bankin ja Danske Bankin osinkoja ovat jälleen paskat maat ™ verottaneet liikaa. Suomen osinkoverotus on jo ihan riittävän raakaa ilman 10%-yksikön lisäryöväystä. “Onneksi” kaksi jälkimmäistä ei loputtomasti osinkoja maksele, niin en jaksanut viime vuonna hakea takaisin.

Vähennysten jälkeen mätkyjen määräksi viime vuodelta tulee runsaat pari kiloa, mikä on ihan hyvä kun kyseessä on edullinen joskin verovähennyskelvoton laina.

1 tykkäys

Tällä tavalla salkun hajauttaminen hoituu kuin itsestään. Tosin ei välttämättä eri toimialoille.

1 tykkäys

Olenko ainoa, jonka silmään särähtää nämä @Pohjolan_Eka yksioikoiset v*ttuilut eri firmojen ”holdereita” kohtaan?

Ehkä siellä Pohjolan perheen aamupalapöydässä kannattaisi toisinaan varmistaa, ettei murojen sekaan lipsahtele ureaa.

Jotenkin vaikea keksiä, että miten esimerkiksi tämä postaus tuo mitään lisäarvoa Remedy-ketjuun :face_with_monocle:

15 tykkäystä

Eipä tuossa mielestäni vittuilla kenellekkään. Saahan sitä herroilla mielipiteitä olla… Sekä puolesta että vastaan. :+1: Lähinnä huumorilla otan ja omistan myös Remedyä… Saattaahan se olla että “vittuilu” vähenee sitä mukaan kun myyntikäyrät kohoaa​:rofl:

19 tykkäystä

Kyllä, hyvähän se on, että @Pohjolan_Eka ja kumppanit täristävät paperikädet irti QT:sta ja nyt Remedystä. Jokaisen kannattaa tuntea yritys ja painottaa salkussa sen mukaan, että salkussa kannettu riski ei kasva liian epämukavaksi. Pitkäaikainen omistaminen ei ole helppoa, saati myynnit ylihintaan ja sekä ostot alihintaan.

Näin nyrkkisääntönä: Yleensä kun tulee korvien väliin pakottava tarve myydä niin silloin on jo liian myöhäistä tai sitten parempi olisi olla jopa ostolaidalla. Laumakäyttäytyminen/sentimentti vaikuttaa myös minuun ja pyrin tunnistamaan ja sulkemaan sitä pois mahdollisuuksien mukaan.

19 tykkäystä

Jep, hyvää löylyä heittävät! :smiley:

Kannustaa tekemään paremmin omat kotiläksyt.

19 tykkäystä

Annan vähän armoa itselleni ja pyrin tänään saamaan Vartin ulos ennen klo 11. :smiley: Älkööt siis ihmetelkö.

18 tykkäystä

Onhan siihen varmasti syy miksi uudelle foorumin käyttäjälle on @Sijoittaja-alokas vastassa ovella eikä @Pohjolan_Eka :sweat_smile:

Henkilöitä isompi riski on oikeasti varmasti tilanteiden eskaloituminen out of context, koska some.

15 tykkäystä


On se kova :tophat:

50 tykkäystä

Kyllä se mulle aukesi vaikka en ole tilaaja :man_shrugging:

1 tykkäys

Niin minullekin ensin, mutta kun linkitin tänne ja klikkasin otsikkoa niin sen jälkeen näki vain muutaman rivin :person_shrugging:

1 tykkäys