Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Miksi foorumin viesteillä on 20 merkin minimi? Koodaamlsesta en ymmärrä mitään, mutta tuntuu ihan kivikautiselta rajoitteelta…

Varmaan tietyissä tilanteissa ehkäisee spämmiä ja turhien viestien lähettelyä ja kannustaa luomaan pidempiä ja rakentavampia viestejä :slightly_smiling_face:

Jos tuo ei täyty, niin voi miettiä itsekseen, että tuoko viesti mitään uutta.

12 tykkäystä

Susipaska tulos, kun jokainen Applen segmentti laski reaalisesti vaikka taantuma ei ole vielä edes alkanut. Onneksi analyytikot ehtivät hilata ennusteet viime viikolla tarpeeksi alas, että ennusteet saatiin ylitettyä ja tämän ansiosta kurssi menee kohta ATH-lukemiin.

CUPERTINO, CALIFORNIA Apple today announced financial results for its fiscal 2023 second quarter ended April 1, 2023. The Company posted quarterly revenue of $94.8 billion, down 3 percent year over year, and quarterly earnings per diluted share of $1.52, unchanged year over year.

IPhone revenue grew 2% during the quarter to $51.33 billion
Apple’s Mac business fell more than 31% to just over $7.17 billion.
Revenue from iPads declined nearly 13% to $6.67 billion.
Apple reported $20.9 billion in services revenue, a 5.45% annual increase.
Apple’s wearables division, including Apple Watch and headphones such as AirPods, dropped 1% during the quarter,
Apple’s greater China business, which includes Taiwan and Hong Kong in addition to the mainland, reported $17.81 billion in sales, down from last year’s $18.34 billion

Lisäksi Apple ostaa 90 miljardin edestä omia osakkeita ATH-kurssista :man_facepalming:

39 tykkäystä

Käyttäisi vaikka puolet tuosta Nokiaan.

26 tykkäystä

Eikö tämä Martela ollutkaan fantastinen yhtiö ja miksi se tekee tappiota noin paljon? Sain viime vuoden helmikuussa sijoitusvihjeen, että Martelassa olisi hyvä ostopaikka.

1 tykkäys

Tämä tuli taas mieleeni ja jos olisin muistanut aiemmin, niin olisin laittanut tämän jo ennen tuloskauden alkua.

Hyvä teksti Verneriltä parin vuoden takaa, joka on toki osin kirjoitettu pilke silmäkulmassa. :slight_smile:

28 tykkäystä

Olisihan se kiva lukea Kauppalehdestä “Inderes päivittää Harvian suosituksen HOLD-lisää suosituksesta Hazardi-osta:ksi ja nostaa tavoitehinnan 40:een.”

37 tykkäystä

Sinänsä olen ihmetellyt, miksei Inderes käytä hodl-suositusta. Siksikö, että pakotetaan analyytikko ottamaan näkemystä? Onhan käsien päällä istuminenkin ihan normaali sijoitustaktiikka.

2 tykkäystä

Positiivista aamukaffittelua - not :bear:




5 tykkäystä

Mistä tuli mieleen, että olen jo pidemmän aikaa ajatellut, että yhtiöketjuja ei kannattaisi ehkä hirveästi lukea ostopäätöstä tehdessä, koska vahvistusharha on aika kova. Keskimäärinhän ketjuissa keskustelevat kuitenkin omistajat.

16 tykkäystä

Tämä on ihan totta, ketjussa kerrotaan miksi kaverienkin kannattaisi hypätä kyytiin jotta omistuksen arvo kehittyy suopeasti :smiley:

Pitäisiköhän olla erillinen “osakepoimijat etsivät seuraavaa kohdetta tositarkoituksella”-ketju, tai alakohtaiset ketjut jossa ei-omistajat voisivat potkia firmojen renkaita ja omistajille sanottaisin että menkää sinne yhtiöketjuun fanittelemaan, täällä katsotaan raakaa numerodataa ilman haihatteluja :smiley:

20 tykkäystä

33 tykkäystä

Opintovapaan autuudesta nautittu vapusta alkaen. Seuraavan kerran työmaalle juhannuksen jälkeen.

Eipä ole näin pitkää aikaa poissatyöelämästä ollut sitten 9. luokan eli 10 vuoteen.

Heinä-elokuuksi takaisin töihin ja sitten syyskuusta jouluun taas opintovapaalla. Kyllä kelpaa, suosittelen muillekin :sunglasses: aikuiskoulutustuki on vielä yllättävän hyvä raha, minulla noin 2100€/kk brutto.

33 tykkäystä

Tässä odottelen myös vapaiden alkua. :grinning:
Tuossa reilu vuosi takaperin juteltiin työkaverin kanssa jos jäätäisiin pidemmälle vapaalle, mutta miten sen sitten järjestäisi jäi vielä vähän auki.
Päädyimme sitten hieman erilaisiin ratkaisuihin. Hän opintovapaalle ja itse tekaisin yhden lapsen. Olihan siinä toki muutama muukin tekijä kuin pelkkä tulevaisuudessa siintävä vanhempainvapaa. Eihän tuo lapsen kanssa oleminen mitään täyttä lomaa ole, mutta saapahan ainakin puuhailla kotosalla kaikkea mielekästä ja sulkea työt pois mielestään.

5 tykkäystä

Onnittelut! hieno päätös.

Tässä on vain sellainen ongelma, että kun on tarpeeksi kauan ollut vapaaherrana niin alkaa ymmärtää ettei töissä käymisessä ole mitään järkeä. Olen aika varma etten tule itse enää koskaan tekemään yli 80% työaikaa jos se on minusta kiinni. Päivät täyttyy kaikella paljon mielenkiintoisemmalla tekemisellä kuin töillä.

32 tykkäystä

Toisinaan haaveilen salaa uudesta työurasta, jonka tekisin tavalla tai toisella sijoittamiseen liittyvien asioiden parissa. Tätä silmällä pitäen olen monesti pohdiskellut, että mitkä olisivat mahdollisuudet päästä lukemaan esimerkiksi kauppikseen jotakin maisteriohjelmaa.

Onko sijoittajakollegoissa tällaisia alanvaihtajia tai vastaaviin maisteriohjelmiin suoraan hakeneita, ja jos on, niin minkälaisia kokemuksia? Pohjalla on yksi maisteritutkinto ja sen jälkeen seitsämisen vuotta tietotyöläisenä pyörimistä.

Opiskeluhan on jo itsessään supermukavaa puuhaa, joten kyllähän opintovapaalle hyppääminen maistuisi myös ilman suoraviivaista alanvaihto-suunnitelmaa.

22 tykkäystä

Onpas mukava lukea terveitä kommentteja työnteosta!

Ihmettelen mitä porukkaa tuonne politiikka-ketjuun on eksynyt, kun ovat väkisin ajamassa ihmisiä töihin.

Itse katson, että kollektiivinen matkamme kansakuntana kohti oleskeluyhteiskuntaa :heart: on hyvässä vauhdissa, lisää kaasua vaan!

Painakoon ne töitä otsa hiessä, joilla on siihen kutsumus ja paloa, ja koska nämä ilmeisemmin työstä nauttivat, olkoon tämä nautinto verotettava ankarasti.

13 tykkäystä

Tämä voi kyllä pitää paikkaansa. Juuri eilen juteltiin tyttöystävän kanssa aiheesta, joka alkaa kesän jälkeen tekemään 80% työaikaa ja yhden neljästä työpäivästä etänä. Tuo yksi ylimääräinenkin vapaapäivä viikossa tekee kummia. Jos talous kestää, niin tuo kyllä kannattaa. Ja onneksi hävyttömän korkea marginaaliverotus toimii myös toisinpäin - 20% bruttotulojen lasku tarkoittaa 10% nettotulojen laskua marginaaliveroprosentin ollessa 50% valtaosalla suomalaisista. Ei mikään kauhea hinta ylimääräisestä vapaapäivästä :slight_smile:

17 tykkäystä

Kuinkas tämä tuki määrittyy, ja millä ehdoin tuetaan?
“Kaverin puolesta kyselen”

10 tykkäystä

kts. https://www.aikuiskoulutustuki.fi/

Ei ehkä kannata koko sivustoa tänne postata. Se mitä kannattaa huomioida on että tuo tuki kannattaa hyödyntää vielä kun se on tarjolla.

7 tykkäystä