Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kuinka monella on vielä vesipatja? Käytössä?

Siis Jennoille tiedoksi, että sellaisia sähköllä lämmitettäviä oli olemassa vielä viime vuosituhannella.

Jennoista en tiedä, mutta Jonnet ei varmaankaan muista :wink:

Onhan noita vielä käytössä, vaikka onkin ollut häviävä kansanperverssio.

3 tykkäystä

Niissä on kasvatettu myös kaloja.
Ps. kuulinkyliltä

5 tykkäystä

Prismasta löytyy hyllystä

Tasa-arvon nimissä voimme kaikki yhdessä lieventää epäoikeudenmukaista Jonne-leimaamista laajentamalla epäoikeudenmukaista leimaamista Jonneista Jennoihin. :star2:

Sitten on puolet helpompaa Jonneilla ja vain puolet pahempaa Jennoilla. :innocent: Ok, ei se niin mene.

Ja sori Jenna, ei Juurikki millään pahalla, ei henkilökohtaisesti, kyllähän ymmärrät. :wink:

Mutta kun katsotaan tilastoja, niin on pakko huomata jotakin mielenkiintoista. Katso itse Digi- ja jotainviraston vrk-tiedoista:

Jenna Syntymävuodet Miehiä Naisia Yhteensä
-1899 alle 5 alle 5 alle 10
1900-19 alle 5 alle 5 alle 10
1920-39 0 0 0
1940-59 alle 5 alle 5 alle 10
1960-79 0 46 46
1980-99 alle 5 7674 alle 7679
2000-09 0 3347 3347
2010-19 0 651 651
2020-23 0 41 41
Yhteensä alle 20 alle 11774
Jonne Syntymävuodet Miehiä Naisia Yhteensä
-1899 13 0 13
1900-19 74 0 74
1920-39 72 0 72
1940-59 23 0 23
1960-79 278 0 278
1980-99 1943 alle 5 alle 1948
2000-09 994 alle 5 alle 999
2010-19 510 0 510
2020-23 14 0 14
Yhteensä

Jonnet ja Jennat on jo niin viime vuosituhatta!

Pitäisikö meidän jo keksiä uusi kohde pilkalle? Vaikka Juurikki? :kiss:

14 tykkäystä

Ei tuossa ole kyse ohjaavasta lainsäädännöstä vaan rikoksista. Kyllähän varkaatkin voivat saada etua kunnes jäävät kiinni, eikä sitä voi lainsäädännön viaksi laittaa.

Kuvaamaasi toimintaa voisi poliisi tutkia ainakin nimikkeillä rekisterimerkintärikos ja törkeä veropetos. Näin ainakin periaatteessa. En tiedä kuinka yleistä näiden tutkiminen rikoksena on.

Asumisaika määritellään lähtökohtaisesti verovelvollisen väestörekisterinpitäjälle tekemien muuttoilmoitusten perusteella. Yhtäjaksoista asumisaikaa arvioidaan kuitenkin tosiasiallisten olosuhteiden perusteella, jos väestörekisterimerkinnät eivät vastaa tosiasiallista asumista asunnossa.

4 tykkäystä

No kun ei löydy. Olaf Brewingin tuotteiden kohdalla on aina tyhjää… :angry:

4 tykkäystä

Fuskaavat, menevät kuitenkin Lontooseen ostamaan Charles-rihkamaa ja heiluttelemaan Union jack -lippuja… haluavat nähdä vilauksen kuninkaasta!

6 tykkäystä

Samaa mieltä olen minäkin, Tempur on tehty nukkumiseen. Moottoroitu malli ei luonnollisesti toimi yhdellä isolla patjalla, mutta näin jälkeen päin ajatellen jättäisin moottorit pois jolloin vaimon haliminen olisi helpompaa.

5 tykkäystä

Meillä oli vesisänky jonka kanssa kaikkiaan 4 kertaa muutettiin ja viimeinen kerta oli kun rakentamisen jälkeen muutettiin omakotitaloon.Kaikkiaan ehti yli 10 vuotta pötkötellä vesisängyssä ja voi sanoa että tykkäsin.Huono puoli tuossa oli siirrot muuttamisissa ja siivoaminen oli yhtä tuskaa kun pakkohan se oli tyhjentää että jaksoi liikutella,nykyään nukkuu sen mitä pää antaa myöten vaikka seipään nokassa.

2 tykkäystä

Oletko hakemassa Itä-Suomen yliopiston laskentatoimi ja rahoitus ktm-ohjelmaan? Kannattaa ottaa huomioon, että kyseinen laitos on tehnyt erikoisen muutoksen ktm-valintaperusteisiin viime vuonna. Valinta tehdään ensisijaisesti haettavalle suuntautumisvaihtoehdolle soveltuvien korkeakouluopintojen opintopistemäärän perusteella.

Jos olet siis suorittanut vaadittavan minimin eli 60op vaikka 5.0 keskiarvolla, niin 66op opintoja 2.0 keskiarvolla suorittanut hakija on Itä-Suomen yliopiston uusilla valintaperusteilla pätevämpi hakija.

9 tykkäystä

Tuolta löytyy: [Opintopolku]

Kyseessä on vain Itä-Suomen yliopiston erikoisuus, muissa yliopistoissa valintaperusteena edelleen suoritettujen opintojen laatu eikä määrä.

4 tykkäystä

Harmi kun on maksumuurin takana, vaikka ei ole ihan vielä ajankohtaista, mutta voisi jo valmiiksi katsella autoa.
Nissan Qashqai ja kiilalippis on ollut suunnitelmissa ja ajelua 20 km/h alinopeudella, saisi ainakin osittain “kostettua” nää myyntihommien ansiosta yli 2 milj. kilometrin ajot :smiley:

1 tykkäys

Kannattaa karhujenkin malttaa odottaa, joskus se pitkä odotus palkitaan, kuten tänään briteissä.

Elisabet II kruunajaisista kerrotaan näet:

Sitä ennen kuningattaren lapset eli prinssi Charles, silloin alle viisi vuotta, ja prinsessa Anne, lähes kolme vuotta, olivat päässeet tervehtimään äitiään ja menneet piiloon tämän ison hameen alle.

Kun kuningatar oli ottanut kruunun päästään ja asettanut sen pöydälle, oli Charles kuulemma ollut heti kruunun kimpussa.

7 tykkäystä

Tässä on mielenkiintoinen juttu Suomesta ja siitä, kuinka USA:sta on tullut entistä tärkeämpi kumppani Suomelle taloudessakin. Jutussa on mainittu Nestekin, juttu ei ole maksumuurin takana ja sen lukee muutamissa minuuteissa. :slight_smile:

Neste on hyvä esimerkki suomalaisesta suuryhtiöstä, joka on kiihdyttänyt Yhdysvalloissa vahvaan kasvuun. Myötätuulta tulee liittovaltion valtavista investoinneista vihreään siirtymään ja uusiutuviin polttoaineisiin, mutta myös luotettavuudesta ja laadusta, joka yhdistetään suomalaiseen tekemiseen.

”Nato-prosessi ja sen lopputulos on saanut hyvin näkyvyyttä täällä ja se nousee usein keskusteluissa esille. Amerikkalaisen silmissä Suomi on nyt turvallisempi paikka investoida ja jäsenyys pienentää maariskiä. Nyt olisikin tärkeää, että yritykset pystyisivät käyttämään positiivisen momentumin hyväkseen”, sanoo Nordic Innovation Forumia järjestämässä ollut suomalais-amerikkalaisen kauppakamarin FACC:n toiminnanjohtaja Marko Salonen.

Suomella on USA:ssa nyt tukeva myötätuuli ja se näkyy kauppakamarin yhteydenotoissa – ”Tärkeää, että yritykset hyödyntävät momentumin” | Kauppalehti


Tässä olisi lauantaiksi vielä vähän muutakin lukemista.

Salkunrakentajan Jorma Erkkilä on kirjoittanut Jesse Livermore, joka oli kuuluisa treidaaja.

Livermore ei ollut vain treidaaja. Hän tuli tunnetuksi myös siitä, että popularisoi modernin teknisen analyysin. Hän kehitti tarkan silmän trendinmuutosten havaitsemiseen. Jesse oli myös yksi ensimmäisistä treidareista, jotka käyttivät stop loss -tekniikkaa kaupoissaan.

Jutun alaotsikot:

  1. Isoja voittoja pörssiromahduksista
  2. Jesse Livermoren sijoituskirjat ovat klassikkoja
  3. Livermoren tunnettuja lausahduksia
8 tykkäystä

Paitsi Kamux ketjussa juttelevat vain Sakan omistajat tai vakioasiakkaat :joy:

2 tykkäystä

Kuuntelin eilen Rahapodin jakson 329, missä Martin ja Miikka höpisi omistajaohjauksesta ja miten valtio-omistaja on aina huono omistaja jne. Miikka visioi jaksossa tunnarin, jota voisi jokainen toimari ja hallitus soitattaa itselleen. En sitten malttanut mieltäni vaan väsäsin pikaisena iltapuhteena tästä visiosta tällaisen version:

Ja tietenkin myös helpommin kulutettavan 10 min version, tällä voi sitten toimitusjohtaja psyykata itseään joka päivä matkalla töihin :grin:

65 tykkäystä

Monesti nämä coverit kuulostavat jopa paremmalta kuin alkuperäiset :smiley:

Käärijän Cha Cha Cha -biisistäkin julkaistiin juuri mahtava coveri Saksan viisuedustajan toimesta:

Ai hitto, noi kaverin teesit kuulostavat minun korviini kovin tutuilta :cowboy_hat_face:

”Osta nousevia osakkeita ja myy laskevia osakkeita.”

”Minun on ostettava nousevalla trendillä. En osta pitkään salkkuun osakkeita laskevalla trendillä, vaan trendillä ylöspäin.”

12 tykkäystä

En ole vielä tavannut hyvää hotellityynyä. Pitäis ottaa joku päivä projektiksi lähteä testailemaan Unikulmaan ja laittaa kerralla sänkyasiat kuntoon. Tyynyn vaihtaminen on varmastikin hyvä suorittaa 2v välein, mutta sijauspatja saa luvan kestää ainakin 5v.

3 tykkäystä

Nooh, meillä on kaikilla omat mieltymykset

Hieman haasteellista tuo on löytää oikeasti hyvä sänky. Itsehän nukun melkein parhaiten, kun kovalle lattialle isketään petari. Emäntä taas tykkää vähän turhankin pehmeistä sängyistä. Kaksi erillistä sänkyä pitäisi tällöin tietysti olla, mutta meneehän tuo vähän säätämiseksi tällöin